Jump to content

Q6600 TrueBlack Θερμοκρασίες(πρόβλημα)

firekiller

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω εδώ και έναν χρόνο τον 6600 αλλά επειδή με την stock ψύκτρα έφτανε 60-70βαθμούς (χωρίς o/c)άλλαξα την ψύκτρα με μια true black η εγκατάσταση είναι σωστή.Τον πρώτο καιρό(καλοκαίρι)είχε 43βαθμούς το πολύ.Τώρα έχει 54-49-45-45 με το realtemp χωρίς o/c έχω αλλάξει πάστα και fan έχει αυτόν CoolerMaster Case Fan Silent Red Led 120mm TLF-S12-ER από το πλαίσιο.Τι λέτε???:cry:

Την πάστα την έβαλες σωστά και στην σωστή ποσότητα?

Έλεγξε μήπως έχει πάρει σκόνη ανάμεσα στα fins γιατί με την σκόνη που έχουν μερικά σπίτια γεμίζει ανάμεσα και θέλει μπάνιο ή πεπιεσμένο αέρα για να καθαρίσει καλά μερικές φορές.

Την πάστα την έβαλες σωστά και στην σωστή ποσότητα?

Έλεγξε μήπως έχει πάρει σκόνη ανάμεσα στα fins γιατί με την σκόνη που έχουν μερικά σπίτια γεμίζει ανάμεσα και θέλει μπάνιο ή πεπιεσμένο αέρα για να καθαρίσει καλά μερικές φορές.

Καλή ποσότητα η πάστα αλλά έχει λίγη σκόνη αλλά αυτά τα χνουδάκια είναι πολύ μικρά.Λες να φταίνε αυτά?:look:

δεν έχει σημασία μόνο τί ψύχτρα έχεις αλλά κ με τί αέρα τροφοδοτείς την ψύχτρα...

δλδ το κουτί σου έχει ικανοποιητική ροή κρύου αέρα προς τα μέσα (χωρίς να εμποδίζεται από καλώδια κλπ) και έξοδο ζεστού? το κουτί είναι σε σημείο που δεν παγιδεύεται ο ζεστός αέρας?

επίσης αν η θερμοκρασία δωματίου είναι πχ 30 βαθμοί (no a/c) τότε λογικές τεμπ έχεις...

δεν έχει σημασία μόνο τί ψύχτρα έχεις αλλά κ με τί αέρα τροφοδοτείς την ψύχτρα...

δλδ το κουτί σου έχει ικανοποιητική ροή κρύου αέρα προς τα μέσα (χωρίς να εμποδίζεται από καλώδια κλπ) και έξοδο ζεστού? το κουτί είναι σε σημείο που δεν παγιδεύεται ο ζεστός αέρας?

επίσης αν η θερμοκρασία δωματίου είναι πχ 30 βαθμοί (no a/c) τότε λογικές τεμπ έχεις...

Απο την μία είναι πάνω σε χαλί,έχει μερικά καλώδια επειδή το τροφοδοτικό έχει μικρά αλλά έχει έξοδο.Τι λέτε λοιπόν γιατί φοβάμαι να κάνω σε αυτές τισ θερμοκρασίες o/c.:nuke::no:

Μπορεί η πάστα να είναι το πρόβλημα. Βγάλε την ψήκτρα, καθάρισε τον επεξεργαστή από την παλιά πάστα, βάλε καινούργια και δες αν θα ανεβάσει θερμοκρασία.

Μπορεί η πάστα να είναι το πρόβλημα. Βγάλε την ψήκτρα, καθάρισε τον επεξεργαστή από την παλιά πάστα, βάλε καινούργια και δες αν θα ανεβάσει θερμοκρασία.

Το έχω κάνει έχω την Arctic Silver 5:wall:

Νόμιζα πως είχες βάλει καινούργια πάστα πέρυσι. Αν την έβαλες πρόσφατα και κάνει τα ίδια, δες τι τάση έχει ο επεξεργαστής. Μήπως το τροφοδοτικό σου δίνει μεγαλύτερη τάση και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

:hang2::(

Νόμιζα πως είχες βάλει καινούργια πάστα πέρυσι. Αν την έβαλες πρόσφατα και κάνει τα ίδια, δες τι τάση έχει ο επεξεργαστής. Μήπως το τροφοδοτικό σου δίνει μεγαλύτερη τάση και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Μπας και φταίει το case ου είναι εκείνο του πλαισίου:X::red:!!!!!!

Μόνον αν δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό μπορείς να το ξέρεις. Όχι να αγοράσεις (γιατί μπορεί να μην είναι τροφοδοτικό), απλώς να βρεις κάποιο τροφοδοτικό από κανένα γνωστό και να το δοκιμάσεις. Δεν ξέρω το τροφοδοτικό του πλαίσιου τι ποιότητα έχει.....

Μόνον αν δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό μπορείς να το ξέρεις. Όχι να αγοράσεις (γιατί μπορεί να μην είναι τροφοδοτικό), απλώς να βρεις κάποιο τροφοδοτικό από κανένα γνωστό και να το δοκιμάσεις. Δεν ξέρω το τροφοδοτικό του πλαίσιου τι ποιότητα έχει.....

Α)τα ρεύματα είναι αυτόματα Β)βοηθείστε με σήμερα έφτασε 68c:suicide:

Δε με κατάλαβες. Δε λέω πως ανέβασες τα ρεύματα. Λέω μήπως το τροφοδοτικό δίνει μεγαλύτερη τάση στον επεξεργαστή. Δες στο bios πόσο τάση δίνει. Δες και στο site της ιntel πόση τάση πρέπει να πηγαίνει στον επεξεργαστή.

Δε με κατάλαβες. Δε λέω πως ανέβασες τα ρεύματα. Λέω μήπως το τροφοδοτικό δίνει μεγαλύτερη τάση στον επεξεργαστή. Δες στο bios πόσο τάση δίνει. Δες και στο site της ιntel πόση τάση πρέπει να πηγαίνει στον επεξεργαστή.

Λέει απο 0.85V-1.5V εμένα δουλεύει με auto της mo/bo 1.26 στα 2.4:baby:

Εχε υπψην σου οτι η mobo μπορει να δειχνει οτι να ναι απο temps

ειδικα η Asus δεν φημιζονταν για αυτο

ακουμπα τη ψυκτρα...αν καιει τοτε οντως εχεις προβλημα

αλλιως δεν χανεις να κανεις και κανα bios update στη μητρικη

Εχε υπψην σου οτι η mobo μπορει να δειχνει οτι να ναι απο temps

ειδικα η Asus δεν φημιζονταν για αυτο

ακουμπα τη ψυκτρα...αν καιει τοτε οντως εχεις προβλημα

αλλιως δεν χανεις να κανεις και κανα bios update στη μητρικη

Το ξέρω για αυτο η μητρική λέει 45βαθμούς ο επεξεργαστής και το realtemp(3version)λέει αυτές τις θερμοκρασίες(50-68) επείσης όντως η ψύκτρα καίει:help

τι θερμοκρασια δωματιου εχεις ?

με την ιδια ψυκτρα και τον ιδιο ανεμιστηρα και τον Q6600 με 1.30Vcore στα 3.00Ghz

βλεπω 46 βαθμους σε idle κατασταση..

με case to CM 831

ειναι βασικο....οπως ειπε και ο Βουδας πριν ειναι λογικες temp αν ειναι 30+ ;)

τι θερμοκρασια δωματιου εχεις ?

με την ιδια ψυκτρα και τον ιδιο ανεμιστηρα και τον Q6600 με 1.30Vcore στα 3.00Ghz

βλεπω 46 βαθμους σε idle κατασταση..

με case to CM 831

ειναι βασικο....οπως ειπε και ο Βουδας πριν ειναι λογικες temp αν ειναι 30+ ;)

Έχω 28-30βαθμούς.

• 3 weeks later...

Εχω την ιδια cpu και το προβλημα το ελυσα αλλαζοντας κουτι...

Πηρα υδροψυκτο και βρηκα την υγεια μου...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.