Petrossortep Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2009 Καλησπέρα,Αρκετοί από εσάς θα ξέρετε για το vmware workstation(έκδοση 6 εν προκειμένω) που σου επιτρέπει να τρέχεις στον υπολογιστή σου εικονικές μηχανές(πισι) με διάφορα λειτουργικά. Επειδή αντιμετώπιζα πρόβλημα-στο ίντερνετ-με τα vista 64(παγώματα, restart) αποφάσισα να τρέξω μέσω βιρμ. τα xp τόσο για σταθερότερο ίντερνετ όσο και για λόγους καλύτερης προστασίας από χάκερ, ιούς κτλ.Θέλω να μπαίνω ίντερνετ μόνο μέσω των xp(να μην περάσω δηλαδή drivers για τον usb adapter στα vista) και απ'ότι είδα σε έναν οδηγό στο ίντερνετ για να γίνει αυτό πρέπει κατά την δημιουργία της virtual machine να επιλέξω "όχι σύνδεση σε δίκτυο"(άλλες επιλογές: bridged networking, NAT κτλ) και μετά να εγκαταστήσω κανονικά τον usb adapter μέσα από τα xp.Το θέμα είναι ότι ενώ συνδέομαι κανονικά και έχω ίντερνετ η σύνδεση μετά από λίγα λεπτά διακόπτεται και θέλει repair. Αυτό γίνεται ξανά και ξανά. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζαν και άλλοι σε φόρουμ του εξωτερικού που κοίταζα μόνο που το setup τους ήταν τελείως διαφορετικό. Εγώ απλά έβαλα τις κλασσικές ρυθμίσεις που βάζουν όλοι σε pc με ένα λειτουργικό IP, dns και gateway. Πράγματα που δούλευαν κανόνικά όταν έτρεχα τα xp μόνα τους. Τί έχω παραλείψει;Όποιος έχει ασχοληθεί παρακαλείται θερμά να βοηθήσει. Γιατί από τότε που έβαλα τα vista ασχολούμαι μόνο με τα προβλήματά τους.
kallileo Μάϊος 27, 2009 #2 Μάϊος 27, 2009 Βαλε το VirtualBox που ειναι ευχρηστο απο Vmware...Δεν χρειαζεται να ρυθμισεις τιποτα και παιζει κανονικα με ΝΑΤ.Το Vmware μου εκανε κατι νερα με το δικτυο.
Petrossortep Μάϊος 27, 2009 Author #3 Μάϊος 27, 2009 Ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω και αυτό. Με ΝΑΤ θα εννοείς να μοιράζονται ο χοστ και ο γκεστ το ίδιο ip έτσι;Αν όμως θελήσω να συνδέσω με το μόντεμ τον γκεστ απ'ευθείας χωρίς να έχω ίντερνετ στον χοστ, τότε τί γίνεται; Το έχεις δοκιμάσει αυτό;Και κάτι άλλο. Με το port forwarding στα τόρεντς υπάρχει κανένα πρόβλημα με το virualbox; Λογικά πιστεύω πως δεν θα υπάρχει.ΕΔΙΤ: 1. Ελπίζω το virtual box να υποστηρίζει τα 64μπιτα vista.2. Απλά να προσθέσω ότι δοκιμάζοντας με bridged και NAT στο vmware δεν μπορούσα να συνδεθώ αυτόματα.
kallileo Μάϊος 27, 2009 #4 Μάϊος 27, 2009 Βασικα ολο αυτο που πας να κανεις δεν ξερω αν εχει πολυ νοημα...πιο πολυ θα πεδευτεις και δεν νομιζω να λειτουργει ευκολα και γρήγορα.Για δες στο event viewer αν εχεις κανα σφαλμα του τυπου Event ID 4226 οταν εχεις πολλες συνδεσεις ανοιχτες. Σε μενα το πετουσε συνεχεια με mTorrent και emule ανοιχτα.Ισως για τα παγωματα και κολληματα στα vista μπορει να βοηθησει αυτο:http://half-open.com/Το VirtualBox παιζει σε Vista 64 αλλα δεν εχω δοκιμασει torrents σε Guest.
Petrossortep Μάϊος 27, 2009 Author #5 Μάϊος 27, 2009 Έχει νόημα γιατί οι κακοβουλοι εισβολείς δύσκολα μπορούν να σου πειράξουν τον χοστ.Γιατί όμως να μην μπορώ ρε γαμ... να έχω κατ'ευθείαν ίντερνετ από το γκεστ; Τόσο extreme είναι αυτό που πάω να κάνω;Όταν δηλαδή εσύ λες ότι έχεις ίντερνετ κατ'ευθείαν χωρίς άλλες ρυθμίσεις τί εννοείς; Από τον εικονικό ethernet adapter συνδέεσαι αυτόματα με το που εγκαταστήσεις το γκεστ, χωρίς καμία άλλη κίνηση;
SirDiman Μάϊος 27, 2009 #6 Μάϊος 27, 2009 Εχω το VirtualPC (microsoft) (guest : win 2000 + host: win vista)και θελω να πιστεύω οτι ειναι plug n play(δίκτυο no problem). Αν εχεις τη δυνατότητα δοκίμασε το, μπορει να σου λυθεί το πρόβλημα με το δίκτυο
Petrossortep Μάϊος 27, 2009 Author #7 Μάϊος 27, 2009 Thanks. Θα το δούμε και αυτό. Είναι πάντως σίγουρο ότι φταίει κάτι στον τρόπο που τρέχουν τα xp μέσα από το βιρμ. Δοκίμασα απενεργοποίηση firewall και antivirus για λίγο και το πρόβλημα παρέμενε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.