Jump to content

Blu Ray Recorder

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ειμαι στην σκεψη στο να παρω εαν Blu Ray Recorder.

Εαν παρω εσωτερικο, θα το εχω μονο στο βασικο μου πισι, ενω εξωτερικο USB θα το εχω παντου.

Τι λετε?τι προτεινετε?αξιζει η αγορα καταρχας ή οχι ??

Internal http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330627

External http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330631

Τις γνωμες σας / προτασεις παρακαλω.

Γράφεις κάθε μέρα blu ray και το χρειάζεσαι το μηχάνημα? Αν όχι, τσάμπα τα 50€ παραπάνω.

Και εγώ το προσελκύω με καλό μάτι, μόλις πάρω και το case για το htpc θα το τσιμπήσω.

Άν δεν μπορείς να αγοράσεις άλλους σκληρούς είναι must το bluray.

Εμένα προς το παρών χωράνε κανα δύο ακόμα ευτυχώς...

Απο μένα και βέβαια εσωτερικό, μόνο άν είχαν ίδια τιμή θα το σκεφτόμουν

10 BD disks 25GB =250GB= 90 ευρώ.

500άρης εξωτερικός βρίσκεις και με 70 ευρώ.

1ΤΒ κοντά στα 90ευρώ. Το ίδιο και εσωτερικός.

Ακόμα ψάχνω να βρω την χρησιμότητα του BR στις μέρες μας.(Εκτός από λόγους παραγωγής). Ούτε μου κάνει "κούκου" ο όρος φορητότητα πια... Κάτσε να πέσουν τα δισκάκια στο 1 ευρώ και τα recorder στα 35 και μετά πάρτο.

3 χρόνια όλοι αυτό περιμένουν.

Πόσους δίσκους όμως θα βάλεις μέσα στο pc , εκτός άν έχεις κανένα server.

Οι οπτικοί δίσκοι δέν έχουν φόβο να σου μείνουν στο χέρι, για αυτό η τεχνολογία ξεκόλλησε απο τους μαγνητικούς.

Το κόστος βέβαια είναι τεράστιο αλλά και η ασφάλεια επίσης.

Διαλέγεις και πέρνεις.

To internal που ανεφερες το εχω εγω εδω και ενα χρονο περιπου.

Μεχρι τωρα κανενα προβλημα γραφει/σβηνει τα παντα και δεν εχει κολλησει πουθενα.

Βασικος του ρολος ειναι να φτιαχνω τα video που τραβαω σε high definition και να τα περναω σε blu ray disc οποτε η αγορα του ηταν μονοδρομος αφου μια ωρα κασετα mini dv σε high definition ειναι περιπου 10 με 12 gb και δεν δεχομαι τον ορο "συμπιεση" e080.gif

Ναι βέβαια.. Πόσα οπτικά μέσα αποθήκευσης έχω χαλάσει, κάψει, γρατζουνίσει, δεν ξέρω.

Βέβαια εγώ δεν περιμένω ουτε 5 ούτε 3 ούτε ένα χρόνο το οποιοδήποτε BR να "καλυτερεύσει" την ζωή μου. Απεναντίας την χειροτερεύει γιατί με κάνει πιο "άπληστo". Βλεπεις ξαφνικά πρέπει οτιδήποτε HD υλικό κυκλοφορεί να βρίσκεται αποθηκευμένο στο PC μου, ότι υπάρχει ελεύθερο στο internet να βρίσκεται επίσης αποθηκευμένο στο pc μου, όλη η δισκογραφία του πλανήτη επίσης, κτλ. Και το κυνηγι της τεχνολογίας συνεχίζεται.... με μοναδικά θύματα...εμάς.

Οντως φιλε Snips εχεις δικιο ετσι οπως το βλεπεις και παραξεφυτιστηκε το θεμα ασε που εγω το βλεπω σαν "μοδα" το θεμα οτι πρεπει να εχουμε αποθηκευμενο οτι κυκλοφορει εξω που αργα η γρηγορα το βαριεσαι και καταλαβαινεις οτι μπορει να τα εχεις αλλα να μην τα εχεις ακουσει/δει πχ ουτε μια φορα.

Στην δικη μου περιπτωση σωθηκα ομως αφου η αξια απο αυτα που εχω τραβηξει με μια καμερα ή με μια φωτο δεν συγκρινεται με οτιδηποτε και σιγουρα πρεπει να υπαρχουν και σε δισκακια γιατι ετσι οπως γιναμε ποτε δεν ξερεις :ph34r:

Οντως ειναι αρκετα ακριβα ακομα τα δισκακια (παροτι τα 25αρια μπορεις να τα παρεις απο ebay σε ποσοτητες με τιμες ακομα και κατω απο 4 ευρω ανα κομματι) και δε συμφερει η αγορα ενος BR recorder παροτι το μηχανημα εχει λογικη τιμη πλεον (δεν ειναι αναγκη να παει στα 35ε ελεος...150 ειναι μια χαρα τιμη...ποσοι εδω μεσα εχουμε δωσει και 80 και 100 χιλιαρικα (=250-300 ευρω) για cd-recorder?

Παντως αν επαιρνα θα επαιρνα το καινουριο της Pioneer, το BDR 203 , 1ον γιατι η εταιρεια ποτε δε με εχει απογοητευσει σε optical drive, και δευτερον γιατι ειναι πολυ πιο καινουριο και το μονο που γραφει σε 8x....ταχυτητα δηλαδη που θα ειναι αποδεκτα γρηγορη, πανω απο το 8x δεν υπαρχουν τρελες βελτιωσεις σε κερδισμενο χρονο... (1x=60mins, 2x=30mins, 4x=15mins, 8x=8mins, 12x=5mins, 16x=4mins). Ειναι προφανες οτι απο τα 8x και πανω εισαι μια χαρα...

Ωστοσο επειδη ειναι πολυ φρεσκο, αποτι βλεπω το εχει μονο το hardshop και γυρω στα 200 ευρω...

3 χρόνια όλοι αυτό περιμένουν.

Πόσους δίσκους όμως θα βάλεις μέσα στο pc , εκτός άν έχεις κανένα server.

Οι οπτικοί δίσκοι δέν έχουν φόβο να σου μείνουν στο χέρι, για αυτό η τεχνολογία ξεκόλλησε απο τους μαγνητικούς.

Το κόστος βέβαια είναι τεράστιο αλλά και η ασφάλεια επίσης.

Διαλέγεις και πέρνεις.

Μα ετσι σκεφτομαι και εγω. Εχω παρει ως τωρα για ανυπαρκτο λογο 3 εξωτερικους και 1 εσωτερικο στο χερι, και ας τους προσεχα σαν τα ματια μου, ετσι απλα, μια μερα κρακ. 3 Seagate, 1 WD. Τουλαχιστον τα Bluray ειναι μακραν πιο ανθεκτικα σε γρατζουνιες κλπ κλπ, στην τελικη εχω συνολο 9 ΤΒ δισκους σε 2 μηχανηματα, ολοι γεματοι, και δεν ειναι και οτι καλυτερο να κουβαλας δισκους ειτε εσωτερικους, ειτε εξωτερικους για να πας σε ενα φιλο μερικες ταινειες η τραγουδια, γραφεις 4-5 επανεγραψιμα δισκακια με 60Ε και εισαι καλυμενος πιστευω, δεν το βλεπω σαν μοδα καθολου. Συν του οτι πλεον στο Laptop - Pc μου θα μπορω να βλεπω τα παρα πολλα bluray ντοκυμαντερ-ταινειες που εχω, και δεν θα πρεπει να τα βλεπω μονο στο Ps3 στο σαλονι.

Σαν εξωτερικο το προτιμω γιατι απλα το πας οπου να ειναι σε χρονο ρεκορ.

βεβαια εγω ζηταω την αποψη σας και σαν συσκευη εαν υπαρχει να προτεινουμε κατι αλλο πχ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.