Serial Killer Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2009 Γεια Σας Συνφορουμίτες μου... Εχω Καποιες Απορίες Και Θα Ήθελα Αν Μπορειτε Να Μου Τις Λύσετε.... Λοιπόν Έχοθμε Και Λέμε: Το PC μου Είναι Το Παρακάτω: Το Έχω Κάνει o/c Στα 3,4GHz Απο Τα 2,5GHz Που Ήταν Και Τώρα Μου Δημιουργήθηκαν Οι Εξής Απορίες: 1. Η CPU Μου Φτανει μεχρι Τους 52C (30C Σε Ηρεμια) Μετα Απο Παιχνίδι 5 Ωρών... Και Ερωτώ... Ειναι Καλή Θερμοκρασία? Ή Να Αλλάξω Ψύκτρα? 2. Τα Timmings(RAS#, CAS#, RAS# to CAS#, Cicle Time) Τών RAM Γιατί Όποτε Τα Κατεβάζω Το PC μου Δεν Κανει Σωστό boot??? Μήπως Ξέρετε Καποιες Τιμές Που Θα Μπορούσα Να Βάλω Έτσι Ώστε Τo PC Να Είναι Stable? 3. Επίσης Τα 3,4GHz Είναι Καλά? Ή Να Το Πάω Στα 3,66GHz??? 4. Κατα Πόσο Μειώνω Την Ζωή Το PC Μου Με Το o/c Που Του Έχω Κάνει??? Και Κατα Πόσο Με Το o/c Που Προτείνω Παραπάνω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 24, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2009 Καλως ήρθες. Οι θερμοκρασίες σου είναι μια χαρά. Για τους χρονισμούς των μνημών θέλει αρκετές ώρες ψάξιμο και πείραγμα ένα χρονισμό κάθε φορά.ψάξε και στο αντίστοιχο τμήμα του forum για να δεις τι περίπου παίζει με ddr2 και timings.θα τα βρεις όλα με κανα μισάωρο ψάξιμο. Από τα 2.5 στα 3.4 γίγα είναι ένα καλό σπρώξιμο του 5200. Σημαντική διαφορά που να αξίζει το ψάξιμο δε θα δεις με ακόμα 250mhz. Το o/c μειώνει τη ζωή μόνο του chip το οποίο στρεσάρεται να δουλέψει υψηλότερα και του τροφοδοτικού (σε περίπτωση που είναι οριακό για το σύστημα στα default). όχι όλων των υπόλοιπων μερών. Η μείωση αυτή πάλι δεν είναι ανησυχητική......αντί για 15χρόνια ζωής θα ζήσει 10χρόνια......σε 5 χρόνια νομίζω θα έχεις 2 γενιές νεώτερο υπολογιστή ωστέ δε σε νοιάζει για να το σκεφτεσαι. Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάϊος 25, 2009 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2009 Oι θερμοκρασιες σου ειναι μια χαρα οπως ειπε και ο greekfragma! Και οντως απο τα 10 χρονια πας στα 5 με το o/c αλλα δεν σε νοιαζει πιστευω μετα απο 5 χρονια θα χεις αλλον ε? Τη ψυκτρα εχεις?Αν δεις τυχον προβληματα,ανεβασε λιγο ρευμα αλλα αν συνεχισουν κατεβα σε 3.33Ghz η 3.20Ghz ,αν και καλα σε βλεπω :turn: Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Μάϊος 25, 2009 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2009 Μια χαρά είσαι. Σκοτώνει ο 5200 στα 3.4 για την τιμή του. Μην σκέφτεσαι τίποτα,δώσε όσο θες και όσο πάει με καλές θερμοκρασίες,αλλά στο ρεύμα να προσέχεις. Όταν είναι να χαλάσει θα έχεις πάρει άλλα δέκα pc. Οι μνήμες απ'ότι βλέπω είναι 667 (ή 800?) και έχουν ανέβει 900 με 5άρια... Μια χαρά και οι μνήμες... Προτείνω να το αφήσεις όπως είναι ή να δοκιμάσεις αν πάει παραπάνω. Τρέξε κανένα Orthos όμως να δεις αν είναι stable έτσι,γιατί βλέπω τις μνήμες λίγο dangerious για stable pc έτσι όπως είναι,αλλά και πάλι σε κλώστη να το βρει να τρέχει,αν δεν κολλάει δεν θα έδινα σημασία εκτός από λίγο ρεύμα που θα έδινα. Τα timings όσο τα κατεβάζεις γίνεται όλο και πιο γρήγορη η μνήμη,αλλά αν τα κατεβάσεις πολύ -αναλόγως και τι μνήμες έχεις- ζορίζονται και θέλουν πιο πολύ ρεύμα κτλ κτλ,αλλά όπως είσαι έτσι είσαι καλά. Αααα είχε περάσει το pc του πατέρα μου απτα χέρια μου τις προάλλες με έναν 5400 και μητρική σαν του Hydra από πάνω,αλλά δοκίμασα 2-3 φορές για o/c και όταν έκανα save στο bios ανοιγόκλεινε το pc με ότι setting έβαζα και το παράτησα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Μάϊος 25, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2009 Αυτό Είναι Το PC μου: Απο Μπροστα Έχει: Ενα Ανεμηστιράκι 120mm Της Coolermaster + Ένα Bay Με 2xUSB 2.0 Και 3 Ποτενσιόμετρα Για Τα Ανεμιστηράκια Μέσα + Ένα Card Reader Μαζί Με 1xUSB 2.0: Απο Μέσα Έχουμε Και Λέμε: 2x Ανεμηστιράκια 80mm Πάνω Στο Πλαϊνό Καπάκι Μαζί Με Ένα Χωνάκι Που Όταν Κλείνει Το Πλαϊνό Καπάκι Το Όλο Πακετάκι Είναι Ακριβώς Πάνω Από Το Ανεμιστηράκι Της CPU... + Ένα Ανεμιστηράκι Των 80mm Που Βγάζει Απο Πίσω Αεράκι + Την Εργοστασιακή Ψύκτρα + Το 120άρι Της Coolermaster + Άλλο Ένα 120άρι Ανεμηστιράκι + 1 Ανεμηστιράκι Της AKASA Για Την Κάρτα Γραφικών (Nvidia 9500 GT 1GB)... Επίσης Να Διευκρινίσω: 1. Πως Έχω Την Εργοστασιακή Ψύκτρα 2. Πως Η τάση Της CPU Ρυθμίζετε Αυτόματα Απο Το BIOS Και Τώρα Είναι Στα 1,23V 3. Οι Μνήμες Είναι 667 Και Εχουν Πάει 907 Και Τα Timings ήταν Απο Την Αρχη Στο 5... Το Μόνο Που Ανέβηκε Ήταν Τα MHz... Και Καθόλου Το Voltage Τους... 4. Φοβάμαι Να Ανεβάσω Ρεύμα Στις Μνήμες Μη Τυχόν Και Τις Ψήσω Επίσης Ξέρω Πως Έχω Πρόβλημα Με Τα Χύμα Καλώδια... Οπότε Θα Ήθελα Μια Βοήθεια Για Το Πού Και Πώς Να Τα Πιάσω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάϊος 25, 2009 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2009 Στις μνημες ανεβασε πολυ λιγο ρευμα,αμα ειναι 1.5V καντες 1.6 το πολυ 1.7V.Το 184.5 για ποιον στα8μο ειναι? δικος σου?Απο Αθηνα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Μάϊος 25, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2009 Το 184.5 για ποιον στα8μο ειναι? δικος σου?Απο Αθηνα? Φίλε Μου Hydra Από Όσο Γνωρίζω Δεν Υπάρχει Συχνότητα στα FM Πάνω Από Τα 108MHz... Οπότε Σταθμός Δεν Είναι... Είναι Ημερομηνία Και Το FM Είναι Αρχικά Από Χαϊδευτικά... HAHAHAHAHAHA Είδες Τι Μπορεί Να Σκεφτεί Το Μυαλό Ενός Ερωτευμένου 17χρονου..... Όσο Για Της Μνήμες Θα Το Κοιτάξω Το Θεματάκι Και Θα Σου Πώ... Σύντομα Θα Έχετε Απαντήσεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Μάϊος 26, 2009 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2009 Για τα καλώδια δες κάποια θέματα περί μόντες,για να πάρεις μια ιδέα για το πως τα κρύβεις. Ας πούμε εδώ,και εδώ. Το ρεύμα του επεξεργαστή βγάλτο απ'το auto για να είσαι σίγουρος για το τι δίνει για λόγους σταθερότητας. Δεν ξέρω τι volt θέλει για τα 3.4,αλλά πιστεύω κάνα 1.35 να θέλει,πάντως δοκίμασε να δεις με πόσο ρεύμα είναι σταθερό στο manual για να το βγάλεις απ'το auto. Για τις μνήμες no comments... Είσαι τυχερός που ανέβηκαν τόσο,πρώτη φορά βλέπω τόσο o/c σε value μνήμες. HAHAHAHAHAHA Είδες Τι Μπορεί Να Σκεφτεί Το Μυαλό Ενός Ερωτευμένου 17χρονου.....Πάλι καλά που δεν σκέφτηκε τατουάζ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis861416003225 Μάϊος 26, 2009 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2009 Καλως ήρθες.Το o/c μειώνει τη ζωή μόνο του chip το οποίο στρεσάρεται να δουλέψει υψηλότερασε idle ομως πεφτει πολυ κατω η συχνοτητα( δε πιστευω να το αφεραισανε αυτο απο τους 5χχχ??) αρα παιζει να μη πεφτει και καθολου η ζωη του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 26, 2009 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2009 σε idle πέφτει μόνο εάν έχεις τις εργοαστασικές ρυθμίσεις του bios για speedstep thermal throttling κλπ.αν τις έχεις αλλάξει δεν πέφτει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis861416003225 Μάϊος 26, 2009 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2009 ε, ναι. γιατι να τις απενεργοποιησει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Μάϊος 26, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2009 ε, ναι. γιατι να τις απενεργοποιησει? Ενεργοποιημένες ειναι.... Από Τα 3.4 GHz Όταν Δεν Έχει Χρήση Πέφτει Στα 1.6 GHz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Μάϊος 26, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2009 Έτοιμα Και Τα Καλωδιάκιααααααααααα... Τα Μαζέψαμε... Επόμενο Βήμα Η Αναζήτηση Του Σωστού Ρεύματος Για Την CPU.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Μάϊος 27, 2009 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2009 φιλε σοορυ αλλα για να παρουσιασεις το κουτι σου ειναι αλλο το καταλληλο τοπικ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Μάϊος 27, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2009 ΟΚ Συγνωμη Δεν Το Ήξερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Μάϊος 27, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2009 Λίγη Βοήθεια Please...Στα 3,66 Ακόμα Και Στο Auto Το VoltageΜόλις Τρέχω Το ORTHOS Μου Βγάζει Error Στα Πρώτα 30 Δευτερόλεπτα...Τι Κάνω Τώρα????Το Αφήνω Στα 3,4??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 27, 2009 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2009 μια χαρά είσαι και στα 3.4......το τροφοδοτικό και η ψύξη σου δεν είναι για περισσότερα.άλλωστε δεν θα δεις και καμιά τραγική διαφορά που να αξίζει τη φασαρία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Μάϊος 27, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2009 OK Οπότε έχουμε και λέμε.... Μένουμε στα 3.4 με 1.3V στη CPU Και (Max)50C Βαθμούς Μετά Το Μάζεμα Που Έγινε Στο Case:D + 0.2V Στις Μνήμες... Ευχάριστώ Πολύ Για Τις Άμεσες Απαντήσεις Σας Και Τα Tip Σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάϊος 27, 2009 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2009 φιλε σοορυ αλλα για να παρουσιασεις το κουτι σου ειναι αλλο το καταλληλο τοπικ .Δικο του ειναι το topic, οποτε δεν βλεπω που ειναι το προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Μάϊος 27, 2009 Author #20 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2009 Να Ρωτήσω Τώρα Και Κάτι Άσχετο??? Θέλω Να Αγοράσω Heatsinks Για Τις Μνήμες Της Κάρτας Γραφικών Και Ψύκτρες Για Τις Μνήμες(RAM)... 1. Ποιό Είναι Καλύτερο Υλικό: Αλουμίνιο ή Χαλκός??? 2. Και Άντε Και Τα Αγόρασα Μετά??? 3. Πώς Γίνετε Η Εφαρμογή??? 4. Θα Χρειαστώ Πάστα??? 5. Αν Χρειαστώ Πάστα Τι Διαφορά Έχει Μία Πάστα Των 5Ε Από Μία Των 10Ε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.