Jason Μάϊος 30, 2010 #761 Μάϊος 30, 2010 Και άμα δεν γίνει δουλειά?Βγαίνει εύκολα?Είσαι σίγουρος ότι είναι αυτό το πρόβλημα,δηλαδή ότι ξεκολλάει το ψυχτράκι και ζεσταίνεται το chip?
Lakisss Μάϊος 30, 2010 Author #762 Μάϊος 30, 2010 Jason έγραψε: Και άμα δεν γίνει δουλειά?Βγαίνει εύκολα? Είσαι σίγουρος ότι είναι αυτό το πρόβλημα,δηλαδή ότι ξεκολλάει το ψυχτράκι και ζεσταίνεται το chip? Όχι δέν ξαναβγαίνει, είναι έσχατη λύση. Ναί είμαι σίγουρος, όσο και άν ακουγεται περίεργο.... Να καταλάβεις ότι το πιέζαμε συνεχώς στην πλακέτα, και σου καιγόταν το δάκτυλο. Άν το άφηνες μεσα σε 5sec. το dvd σταματούσε (θερμική προστασία ίσως?), κόλαγε το pc και δέν μπορούσαμε να περάσουμε τα windows. Για να τα περάσουμε βάλαμε...δάχτυλο κανονικά! 1
Κοπρίτης Μάϊος 31, 2010 #763 Μάϊος 31, 2010 Lakisss έγραψε: Γιώργο η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ιδιαίτερη , και η ψύκτρα είναι δύσκολο να γίνει ενιαία, πόσο μάλλον homade. Δυστυχώς τα τσιπάκια δέν είναι ισουψή...τσέκαρε πώς ήταν το καπάκι του dvd. Με cnc η λύση είναι απλή, αλλά χειροποίητα δέν θα πετύχω καλή επαφή ψύκτρας-τσίπ. Uploaded with ImageShack.us Η θερμοαγώγιμη επίσης δέν κάνει δουλειά. Τα υπάρχουσα ψυκτράκια με θερμοαγώγιμη τα είχα τοποθετήσει (της Akasa), αλλά ξεκολλήσανε. Πρέπει να γίνει κάποιου είδους στήριξη πάνω στο plexy καπάκι, ίσως με βίδες-ελατήρια ώστε να κρατάνε γερά στην θέση τους, αλλά η απόσταση plexy-πλακέτα είναι απελπιστικά μικρή... Πάντως δέν την περίμενα αυτήν την εξέλιξη, ούτε στα πιό τρελά μου όνειρα... Να σε φρενάρει πρίν το τέλος ένα ψυκτράκι? Εχω πετάξει και το καπάκι του dvd να έπαιρνα πατρόν γαμώτο... εποξικη θερμοαγωγιμη δυο συστατικων.. πιστευω οτι με φυλλα αλουμινιου μπορουμε να το πετυχουμε μιας και στο τριβειο τα φερνεις ακριβως στο παχος που θες οποτε η διαφορα υψους ξεπερνιεται αλλα εν αναγκη κοβουμε το κομματι του εργοστασιακου καπακιου που λειτουργουσε σαν ψυκτρα και πανω του προσθετουμε κολλητο το τμημα με τα fins σιγουρα το σιδερο δεν εχει την καλυτερη θερμοαγωγιμοτητα αλλα με την προσθηκη θερμοαγωγιμης και του αλουμινιου απο πανω πιστευω οτι θα δουλεψει.
Lakisss Ιούνιος 2, 2010 Author #764 Ιούνιος 2, 2010 Update. Λοιπόν....έκανα τις έρευνές μου όσον αφορά το πρόβλημα του dvd, και διαπίστωσα ότι απλά ώρες-ώρες είμαι αδικαιολόγητα απρόσεχτος.... Συγκεκριμένα. Εδώ είναι η πηγή του κακού, το τσιπάκι που ανέβαζε θερμοκρασία και κολλούσε το dvd. Προσέξτε ότι η μεταλική επειφάνια στο κέντρο του, είναι ένα ''κλίκ'' χαμηλότερα απο την υπόλοιπη. Uploaded with ImageShack.us Δύο τα λάθη μου στην τοποθέτηση της ψύκτρας. 1) έβαλα θερμοαγώγιμη ταινία και στο κέντρο με αποτέλεσμα αυτή να εξέχει, και να πατάει η ψύκτρα μόνο εκεί. 2) να έβγαζα τουλάχιστον και το πορτοκαλί αυτοκόλλητο της ταινίας στο κέντρο...το ξέχασα! Uploaded with ImageShack.us Επί τη ευκαιρία αποφάσισα να φτιάξω νέα ψυκτράκια, μεγαλύτερα αυτή την φορά. Δωρητής μια ψύκτρα απο ένα καμμένο psu. Uploaded with ImageShack.us Τα νέα ψυκτράκια σέ σύγκριση με τα παλιά. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Εδώ τοποθέτημένα. Άν αντιμετωπίσω και τώρα πρόβλημα τί να πώ... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Έκανα και ένα τσεκάρισμα στο power button, για το οποίο χρειάστηκε να ξηλώσω πάλι το πάτωμα και το front panel. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι κόπηκε το ένα ποδαράκι του, οπότε είμαι στην αναζήτηση νέου.... Έχει πάρει κανενός το μάτι ίδιο διακόπτη στα ηλεκτρονικά, ή θα κάνω μόντα και εκεί...? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
2cpu Ιούνιος 2, 2010 #765 Ιούνιος 2, 2010 Πρεπει να εχω εναν τετοιο, τον ειχα ξηλωσει απο ενα παλιο pc .
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Ιούνιος 13, 2010 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #767 Ιούνιος 13, 2010 Update. Έχω σηκώσει τόσες photo απο την αρχή του project, και τώρα δέν μπορώ να προλογίσω τις ακόλουθες... Απλά......Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.... 14
darkfighter Ιούνιος 13, 2010 #768 Ιούνιος 13, 2010 congrats!!!ενα απο τα καλύτερα π εχω δει!ελπιζω ολα πια να δουλευουν ρολοΐ, έτσι?
Lakisss Ιούνιος 13, 2010 Author #769 Ιούνιος 13, 2010 Κολλάει πολλες φορές και παγώνουν τα πάντα.Θέλει σίγουρα ένα bios update (έχει F3 τώρα και έχει βγεί μεχρι F10) και γενικά ένα σετάρισμα, αλλά αυτά μάλλον απο αύριο....Πάντως απο θρμοκρασίες είναι άψογο, και απο θόρυβο ανέλπιστα-τρομερά ήσυχο.Δέν ξέρω πώς θα ακουστεί αυτό (ίσως λίγο χαζό).....αλλά δέν χορταίνω να το βλέπω!!! 2
Nephiλiμ Ιούνιος 13, 2010 #770 Ιούνιος 13, 2010 Lakisss έγραψε: δέν χορταίνω να το βλέπω!!!Kαι με το δικιο σου!Συγχαρητηρια για την ολοκληρωση του project!
elk Ιούνιος 13, 2010 #771 Ιούνιος 13, 2010 Ένα επικό project, πολλά μπράβο :clap::clap::clap: το αποτέλεσμα είναι φανταστικό..... εγώ δεν χόρταινω να βλέπω τις φώτο!!!!
AgentCain Ιούνιος 13, 2010 #772 Ιούνιος 13, 2010 Ο συνδυασμός μπλε φωτισμού και φούξ πλέξι (βλ ανεμιστήρες) τα σπάει άγρια :jump1:χαλαρά θα έκανα ένα ολόκληρο κουτί με τέτοιο θέμα
unstoppable Ιούνιος 13, 2010 #773 Ιούνιος 13, 2010 Lakisss έγραψε: Update.Έχω σηκώσει τόσες photo απο την αρχή του project, και τώρα δέν μπορώ να προλογίσω τις ακόλουθες...Απλά......Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα....Είναι απίστευτο από το που ξεκίνησες και τι είχες σκοπό να φτιάξεις και που κατέληξε ένα χρόνο μετά, μπράβο και από μένα για την επιμονή σου. 1
topas Ιούνιος 13, 2010 #776 Ιούνιος 13, 2010 συγχαρητήρια!! Ένα από τα καλύτερα projects που έχω δει!!και πάλι συγχαρητήρια!!!!!
Hydra Ιούνιος 13, 2010 #777 Ιούνιος 13, 2010 Συγχαρητηρια φιλε.Φοβερο αποτελεσμα .Να το χαιρεσαι !!!!Εγω θα τα ειχα παρατησει στην βδομαδα.Μπραβο και παλι για το κουραγιο και την επιμονη σου!!!
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Ιούνιος 13, 2010 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #778 Ιούνιος 13, 2010 Το Project ''Plexi'' σε αριθμούς. -18 μήνες κατασκευή.... -39 σελίδες worklog.... -63.000 views.... -514 δικά σας posts.... -1.503 σηκωμένες project photos.... (ναί είναι τόσες...τις μέτρησα μία-μία!) Οι αριθμοί νομίζω μιλάνε απο μόνοι τους. Να ευχαριστήσω πρώτα απ' όλα το TheLab που με φιλοξενεί και με υπομένει παρόλο το τεράστιο worklog, χωρις ποτέ καμία παρατήρηση για το μέγεθος των photo και το ''βάρος'' των σελίδων. Να ευχαριστήσω έπειτα όλους εσάς που παρακολουθείτε αυτο το project-τρέλα, γιατί τελικά περί αυτού πρόκειται... Όταν ξεκίνησα 18 μήνες πρίν φάνταζε ένα άπιαστο όνειρο, και ξέρετε γιατί? Γιατί πρώτη φορά άνοιξα pc, ξεμόνταρα psu-τοποθέτησα επεξεργαστή-σύνδεσα hardware κτλ. ,αλλά συνέχισα. Συνέχισα γνωρίζοντας ότι ανα πάσα στιγμή μπορώ να ρωτήσω ότι θέλω και να βοηθηθώ απο εσάς, την παρέα του TheLab. Ευχαριστώ και παλι για την συμπαράστασή σας, και τις πολύτιμες συμβουλές σας... Nephilim ευχαριστώ, αλλά η τρέλα θα συνεχιστεί μέχρι να αλλάξει πλήρως η παρακάτω photo... 'E, δέν το λές τώρα και ταιριαστό το σύνολο! Ακολουθεί... 12
darkfighter Ιούνιος 13, 2010 #779 Ιούνιος 13, 2010 δεν ξερω γιατί αλλα μόλις είδα τα ηχεία σκεύτηκα ότι δεν κολλανε και καλα θα έκανεσ να τα κάνεις με plexy, και στην επομενη φώτο επιβεβαιώθηκα.καλή συνέχεια λοιπόν!!!:fist:
Κοπρίτης Ιούνιος 13, 2010 #780 Ιούνιος 13, 2010 Νικο συγχαρητηρια κι απο μενα για την μεχρι τωρα πορεια του projectειναι απολυτως λογικο να καθεσαι να το χαζευεις και να μην το χορταινεις.και ειμαι σιγουρος οτι αυτο ηταν απλα η αρχηεχεις ταλεντο και μερακι και αυτο δεν ξεχνιεται ουτε κρυβεται...θα συνεχεις σιγουρα και με τα παρελκομενα κι οταν τα τελειωσεις κι αυτα με το καλοβασισμενος στην εμπειρια αυτη θα ξεκινησεις υπο αλλες συνθηκες πλεον και το νεο σου εγχειρημα...και εχω να σου πω οτι ολοι μας ανυπομονουμε και θα ειμαστε εδω να το παρακολουθησουμε κι αυτο!ενα μεγαλο Μπραβο απο μενα ειναι το λιγοτερο.
Recommended Posts