vagchrist Οκτώβριος 7, 2009 #301 Οκτώβριος 7, 2009 (edited) Παράθεση Για τους σωληνες προσπαθησα, αλλα ετσι καθονται.Οι διακοπτες θα αλλαχτουν, το βλεπω και εγω.http://www.frozencpu.com/products/8720/ele-412/Red_Illuminated_Bulgin_Style_Latching_Vandal_Switch_-_16mm_-Silver_Housing_-_Dot_Illumination.html?tl=g52c343s894Για την μητρικη εχεις δικιο, αλλα δεν κυνηγαω επιδοσεις και ακριβο hardware. Κατι τετοιο εννοεις?http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Foxconn-Flaming-Blade-1366-X58-Ddr3-020F1664B95-0E.htmπολυ καλη δουλεια χαρα στην υπομονη σου το γουστο ειναι υποκειμενικο οπως και τα χρηματα που μπορει να διαθεσει ο καθενας το μερακι ομως δεν κρυβεταιεδω θα βρεις ομορφους διακοπτες push η απλους και φλεξλαιτ οικονομικα αν σε ενδιαφερουνhttp://www.aquatuning.de/index.php/cPath/51αρκετα πραγματα εχει και Φανος στην οδο Σολωμου Αθηνα Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 7, 2009 από vagchrist
petran_x13 Οκτώβριος 7, 2009 #302 Οκτώβριος 7, 2009 Lakisss έγραψε: Κοιταξε.....οταν ξεκινησε το project (τον Φεβρουαριο!!!), ειχα στο νου μου κατι απλο και λειτουργικο,αλλα σε καμια περιπτωση δεν περιμενα οτι θα εφτανε εδω. Το απολυτο δεν υπηρχε σαν στοχος, γιατι στο ξεκινημα εθεσα μονο εναν περιορισμο. Οτι μπορω να το φτιαξω εγω. Τα μονα που ειναι κομμενα με μηχανημα ειναι τα 4 καπακια του κουτιου, το σασι και οι σωληνες. Απο εργαλεια (ηλεκτρικα) χρησιμοποιησα μονο σεγα και ηλεκτρικο κατσαβιδι, dremmel και κωλονατο δραπανο πηρα πριν ενα μηνα. Θελω να αποδειξω οτι modding υπαρχει και χωρις την χρηση cnc και laser cut, και παροτρυνω ολους να επιχειρησουν αναλογα. Φυσικα αυτη μου η επιλογη εχει οδηγησει σε ατελειες αλλα δικες μου, εις γνωσην μου. Το βαψιμο του σασι και η συναρμολογηση του, τα κοψιματα των plexy, τα γυαλισματα, η εφαρμογη, και πολλα αλλα δεν ειναι σωστα. Το κουτι εχει ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ αλλα δεν μετανιωνω για τις επιλογες μου, γιατι εμαθα απο αυτες. Επισης οφειλω πολλα στις παρατηρησεις σας. Ουτε sleeve θα ειχα κανει, ουτε το dvd plexi, ουτε το backpanel βελτιωσει, και παρακαλω συνεχιστε τες!!! Αυτα για να καταλαβεις το σκεπτικο μου και τους στοχους μου, και συγνωμη αν κουρασα... Επι των παρατηρησεων σου τωρα. Για τους σωληνες προσπαθησα, αλλα ετσι καθονται. Οι διακοπτες θα αλλαχτουν, το βλεπω και εγω. http://www.frozencpu.com/products/8720/ele-412/Red_Illuminated_Bulgin_Style_Latching_Vandal_Switch_-_16mm_-Silver_Housing_-_Dot_Illumination.html?tl=g52c343s894 Για την μητρικη εχεις δικιο, αλλα δεν κυνηγαω επιδοσεις και ακριβο hardware. Κατι τετοιο εννοεις? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Foxconn-Flaming-Blade-1366-X58-Ddr3-020F1664B95-0E.htm Εχω ακομα πολλα να φτιαξω, πειτε με υπερβολικο.... Ολα γινονται ''just for fun''. Ευχαριστω που παρακολουθειτε την τρελα μου. Δεν δουλευει αυτη την στιγμη για να σου πω. Δεν με ενδιαφερει κιολας ιδιαιτερα το θεμα θερμοκρασιων....μαλλον δεν εχεις καταλαβει το σκεπτικο κατασκευης. καταρχάς φιλε μου δεν διαφωνώ πουθενά δίκιο έχεις και η δουλειά έχει βγει τέλεια για το mobo αυτό που πρότεινες είναι κορυφαίο επίσης ρωτάω για θερμοκρασίες ξέρω ότι δεν έχουν σχέση με το όλο project αλλα από περιέργεια ρωτάω γιατι μου φαίνεται ότι θα είναι παρα πω πολύ καλές και θέλουμε με ένα φίλο μου να φτιάξουμε ένα κουτάκι από πλέξει αλλα θέλουμε και καλές θερμοκρασιουλες το mobo όπως ηπα είναι πολύ καλο αλλα θέλει και τα κόλπα του δηλαδή η7 μνήμες και σύνολο κάνα 500-600 euro για όλα μαζί:banging:
Lakisss Οκτώβριος 7, 2009 Author #303 Οκτώβριος 7, 2009 Παιδια δεν παιζει αυτη την στιγμη να αλλαχτει το hardware (αν και ειναι παλιο), γιατι ειναι το τελευταιο που με απασχολει στην κατασκευη, αλλα και στην χρηση.Μητρικη. Gigabyte EP43-DS3 (2 μηνες εχει δουλεψει μονο).Καρτα. Gigabyte 9500GT - 512MB.Eπεξεργαστης. Core 2 Duo E6600 2.4Ghz - LGA775.Δισκος. Seagate Barracuda 500αρης (3 μηνες εχει δουλεψει μονο).
petran_x13 Οκτώβριος 7, 2009 #304 Οκτώβριος 7, 2009 Lakisss έγραψε: Παιδια δεν παιζει αυτη την στιγμη να αλλαχτει το hardware (αν και ειναι παλιο), γιατι ειναι το τελευταιο που με απασχολει στην κατασκευη, αλλα και στην χρηση.Μητρικη. Gigabyte EP43-DS3 (2 μηνες εχει δουλεψει μονο).Καρτα. Gigabyte 9500GT - 512MB.Eπεξεργαστης. Core 2 Duo E6600 2.4Ghz - LGA775.Δισκος. Seagate Barracuda 500αρης (3 μηνες εχει δουλεψει μονο).όχι άσε έτσι το hardware απλά λέμε άμα του χρόνου μπεις στο digital week καλο είναι να αλλάξεις το mobo για να είναι το pc κουκλί:clap:
parist Οκτώβριος 7, 2009 #305 Οκτώβριος 7, 2009 Δεν το είχα δει το thread, έχω πάθει πλάκα με το μεράκι σου.Μπράβο
Lakisss Οκτώβριος 9, 2009 Author #308 Οκτώβριος 9, 2009 Part 19. Backpanel. Ηρθε η ωρα να ομορφυνουν και τα ''οπισθια'', οπως ειχα υποσχεθει. Μετρηθηκαν που θα γινουν τα κοψιματα, και μαρκαριστηκαν πανω σ' ενα plexy - καθρεπτη. Ανοιχτηκαν με τρυπανι οι τρυπες, για να μπει η λαμα της σεγας. Εδω ετοιμο. Πρωτη τοποθετηση για να δουμε τι ψαρια πιασαμε.... Τα κοψιματα σε κοντινα. Not bad.... αλλα θελουν δουλεια ακομα στις λεπτομερειες. Ανοιχτηκε και η τρυπα του fan. Το πριν και το μετα. 1
Daidalos Οκτώβριος 10, 2009 #309 Οκτώβριος 10, 2009 Αψογος!!! Πραγματικά χρειαζόταν να γίνει κάτι εκεί πίσω για να κρύψει μερικές ατέλειες αλλά και την άσχημη λαμαρίνα.
Lakisss Οκτώβριος 10, 2009 Author #310 Οκτώβριος 10, 2009 Update. Καμια φορα οι στραβες ερχονται απο εκει που δεν το περιμενεις, αλλα καλο ειναι να τις παρουσιαζουμε και αυτες, μηπως και γλιτωσει κανενας... Οποιος αποφασισει λοιπον να δουλεψει με plexy - καθρεπτη να προσεξει πως θα αφαιρεσει τις χαρτοταινιες, και συγκεκριμενα ΟΧΙ απο εξω προς τα μεσα. Τα νευρα κουρελια, και το αποτελεσμα σε εικονες... Τουλαχιστον το οπτικο αποτελεσμα ειναι αψογο, εστω και ετσι.... Ξανα απ' την αρχη λοιπον με το backpanel απο 'βδομαδα... 1
Hydra Οκτώβριος 10, 2009 #311 Οκτώβριος 10, 2009 Πω,μεγαλη ξενερα φανταζομαι... :suicide2:Παντως καλο δειχνει!!
stathid90 Οκτώβριος 10, 2009 #312 Οκτώβριος 10, 2009 ποπο απίστευτη γκαντεμιά... εν το μεταξύ ράγισε κιόλας ? στην τελευταία φωτο έτσι φαινέτε.. στην γωνία κάτω απο τα pci slots
Lakisss Οκτώβριος 10, 2009 Author #313 Οκτώβριος 10, 2009 Μονο ξενερα ρε Hydra...αστα... Σωστα παρατηρησες stathid90 εχει ραγισει, οποτε και η μεμβρανη να μην εφευγε παλι αχρηστο ηταν. Απλα η χαρτοταινια καλυπτε το ραγισμα, και δεν το ειδα εξαρχης στο κοψιμο. Εχω κομματι να κοψω και να προσθεσω, αλλα μαιμουδιες δεν κανω.... Τουλαχιστον βγηκε και κατι καλο σημερα, αφου βρηκα γιατι δεν μου δουλευουν οι fans στο πατωμα. Κολλησα αναποδα τα καλλωδια στα αρσενικα rca (!!!), οποτε δεν τιθεται θεμα λαθους στην καλλωδιωση. Καθε εμποδιο για καλο λενε...
sstav Οκτώβριος 11, 2009 #314 Οκτώβριος 11, 2009 δεν μας πτοούν οι ατυχίες...συνεχίζουμε μαθαίνοντας απ'τα λάθη μας...Γηράσκω αει διδασκόμενος ή στα αγγλικά "keep walking"
Lakisss Οκτώβριος 12, 2009 Author #315 Οκτώβριος 12, 2009 Part 19. Backpanel. (Part -2) Ο ''επιμενων νικα'' λεει η γνωστη ρηση, και σημερα με την δευτερη προσπαθεια πετυχε το Backpanel. Ενα μικρο tip πριν ξεκινησω, για οσους αποφασισουν να κοψουν plexy με την σεγα και να κανουν γωνιες εσωτερικες. Η λαμα στριβει ευκολα ακομα και σε μικρα διαστηματα, αρκει να δωσεις αρκετες στροφες στη σεγα πανω στην καμπυλη, εστε να μην μαγκωσει η λαμα το plexy. Κοπηκε ξανα το κομματι. Στη συνεχεια μαρκαριστηκε για κοψιμο ενα κοκκινο plexy 3mm. Κοπηκε και αυτο, αν και με δυσκολεψε παρα πολυ. Το βαρος της σεγας το λυγιζε αρκετα στο κοψιμο, με κινδυνο να σπασει. Εδω θα τοποθετηθει. Δυο ωρες μου πηρε παρακαλω να κοπει και να γυαλιστει. Να πω την αληθεια περιμενα να σπασει, γιατι το ζορισα αρκετα με την ρασπα και τα υαλοχαρτα. Εδω ετοιμο και γυαλισμενο. Προχειρη τοποθετηση πανω στο παλιο plexy, για να παρετε μια γευση. Το πως θα μπει ειναι ενα θεμα. Βιδα/παξιμαδι δεν χωραει, πριτσινι θα το σπασει, μαλλον ταινια διπλης θα μπει... Πλεον ο 80αρης fan exhaust δεν ταιριαζει με το νεο backpanel, οποτε και παραγγελθηκε αυτος. http://www.enermaxusa.com/catalog/product_info.php?cPath=30_63&products_id=190 Επιτηδες δεν το τελειωσα σημερα γιατι ο νεος εχει διακοπτη on/off στα led, και θελω να δω που θα τον τοποθετησω στο backpanel. Stay tuned...
barcode_13 Οκτώβριος 12, 2009 #316 Οκτώβριος 12, 2009 Να φανταστώ οτι δε θα χρειαστείς ποτέ άλλες PCI θύρες ;;:P
stathid90 Οκτώβριος 13, 2009 #317 Οκτώβριος 13, 2009 barcode_13 έγραψε: Να φανταστώ οτι δε θα χρειαστείς ποτέ άλλες PCI θύρες ;;:P και εγώ αυτό σκέφτηκα όταν το είδα.. αλλά προσωπικά όντως ποτέ δεν τις χρειάστικα τις υπόλοιπες xD
Lakisss Οκτώβριος 13, 2009 Author #318 Οκτώβριος 13, 2009 Αν χρειαστω ποτέ άλλες PCI θύρες, φτιαχνω καινουργιο.
sofos1990 Οκτώβριος 13, 2009 #319 Οκτώβριος 13, 2009 Γνώμη μου είναι φτιάξε τώρα καινούργιο, που είσαι "ζεστός":p Aκόμα και άλλη pci κάρτα να μην βάλεις, έτσι και αλλάξεις vga(οι περισσότερες πιάνουν 2 pci) θα έχεις πρόβλημα. Για το κουτί και γενικά όλο το project......απλά ΆΨΟΓΟ!!!!
racer Οκτώβριος 13, 2009 #320 Οκτώβριος 13, 2009 Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο χωρίς αυτό το plexy
Recommended Posts