Jump to content

Περιεργο Προβλημα με τηλεφωνο και Modem

pas2007

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε Adsl γραμμη με το το baudtek (το λευκό) που δίνει το conn-x έχω πρόβλημα με το τηλέφωνο. Δλδ. όταν παίρνει κάποιος τηλέφωνο το router σχεδόν αμέσως αποσυγχρωνίζεται και μετά κάνει πολύ ώρα μέχρι να συγχρωνιστεί πάλι. Επείσης γίνεται το ίδιο και όταν θέλω εγώ να πάρω τηλέφωνο. Να πω ότι δεν έχω βάλει ακόμα φίλτρα και θα πάρω από αύριο και σύμφωνα με το helpdesk του ΟΤΕ μου λένε να βάλω φίλτρο και έτσι θα λύθει αυτό το πρόβλημα.

Μπορεί να φταίει κάτι άλλο?

μπορει να φταιει και η τηλ. εγκατασταση του σπιτιου το φιλτρο κοβει τον θορυβο της γραμμης στη συσκευη τηλεφωνου δεν ξερω ποσο ρολο παιζει στην αποσυνδεση του adsl προσπαθησε οταν βαλεις το φιλτρο την πρωτη μπριζα στο δικτυο

αν ειναι προσφατη η συνδεση μπορει να μην εχει ομαλοποιηθει περιπου 2 ημερες

ελπιζω να ειναι αυτο αλλα καποιος φιλος ειχε το ιδιο προβλημα οταν τον καλουσαν επεφτε το adsl αλλαξε τα παντα ρουτερ-μπριζες-φιλτρα και ακομα δεν εχει βγαλει ακρη

Δεν έχεις φίλτρο στο τηλέφωνο; Και μπορείς και μιλάς κανονικά; Δεν ακούς κάποιον θόρυβο από το ακουστικό;

Βάλε ένα φίλτρο και θα είσαι μια χαρά :)

Μην είστε απόλυτοι ρε παιδιά. Μπορεί να είναι 1000 πράγματα. Από φίλτρο μέχρι συνακρόαση, επαφή με άλλα ζεύγη κλπ.

Κάνε ένα κόπο και πάρε το 121 και πες τους να έρθουν να δουν το πρόβλημα από κοντά.

αφού αποκλείσεις το ελλατωματικό φίλτρο

πως?

βγάλε όλες τις συσκευές άσε το modem μόνο του

και κάλεσε σπίτι σου

αποσυγχρονίζει?

αν ναι είναι βραχυκυκλωμένη η γραμμή σου και πιθανότατα εκτός σπιτιού

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο το router να είναι για πέταμα? Έχουμε 2 ίδια (1 στο σπίτι και 1 στο μαγαζι) και τα 2 είναι μονίμως αποσυγχρωνισμένα και στο μαγαζι έχει μπει και το φίλτρο.

φυσικα και μπορει να φταιει το ρουτερ το λευκο δεν ειναι και οτι καλυτερο και νομιζω οτι θελει καλωδιο ethernet μεχρι 1.5-2μ μετα εχει μεγαλες απωλειες ταχυτητας συγχρονισμου

το γεγονός αποσυγχρονισμού κατά τις κλήσεις είναι άσχετο με την ποιότητα του modem/router και οδηγεί τη σκέψη σε άλλα προβλήματα που ήδη αναφέρθηκαν

1.φίλτρο

2.βραχυκυκλωμένη γραμμή.

μετά βλέπουμε και για τυχόν θεωρίες συνομοσίας :p

το καλώδιο ethernet δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα συγχρονισμού του router

και έτσι να το δεις αυτό που έγραψες είναι άστοχο/αναληθές.

Διαβάστε προσεκτικά το πρώτο μήνυμα. Λέει ότι δεν έχει βάλει φίλτρο ακόμα. Χωρίς φίλτρο, εκτός από το θόρυβο στο ακουστικό είναι σύνηθες να πέφτει η γραμμή της dsl. Αν δε φτιάξει με αυτό το κοιτάμε και για περαιτέρω.

το καλώδιο ethernet δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα συγχρονισμού του router

και έτσι να το δεις αυτό που έγραψες είναι άστοχο/αναληθές.

εχεις δικιο δεν το διατυπωσα σωστα εφυγα απο το συγχρονισμο adsl και εννοω την συνδεση με το pc γιαυτο μιλαω για ταχυτητα και συγχρονισμο

το συγκεκριμενο αλλα και το αντιστοιχο ασυρματο δεν παιζουν ουτε με 5μετρο καλωδιο εχει τοση απωλεια που το pc δεν βλεπει το router μηπως εννοει ο φιλος κατι τετοιο (τουλαχιστον στο μαγαζι) οταν δεν ξερεις ολες τις παραμετρους πας υποθετικα

Με το μήκος τηλεφωνικού καλωδίου δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα για είναι το πολύ 2 με 3 μέτρα. Τώρα που το θυμάμαι όμως μήπως υπάρχει πρόβλημα με την τηλεφωνική πρίζα γιατί δεν είναι RJ11 αλλά παλαιού τύπου. Αλλά αν έιχε πρόβλημα η πρίζα τότε δεν υπήρχε καθόλου σύνδεση με internet αλλά θα είχε πρόβλημα γενικά.

δεν γραφω για το τηλεφωνικο αλλα το ethernet που συνδεεται το router στο pc το τηλεφωνικο ειναι αλλη περιπτωση μου εχει τυχει ομως με τηλ καλωδιο μετα απο λιγο να χαλασει και να μην εχω σημα αλλα δεν εβγαιναν οι κλησεις

για την μπριζα αν μιλησεις με τους τεχνικους θα σε ρωτησουν τι τυπος ειναι και μαλλον προτιμουν τις RJ11 κατι παιζει εκει

Τελικά το προβλήμα λύθηκε με την προσθήκη φίλτρων και με την απομάκρυνση του router από την βάση του ασύρματου τηλεφώνου.

Ευχαριστώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.