Dolly Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2009 Παιδιά καλημέρα, Το καλοκαίρι που θα παίξει μετακόμιση θα πάμε σε ένα σπίτι με υπόγειο, ισόγειο, και 1ο όροφο και μια σοφίτα (που θα κατοικείτε). Έχει τεθεί το θέμα τι θα κάνουμε με τις γραμμές και τα τηλέφωνα (συσκευές). Το σπίτι θα έχει 2 γραμμές (στην μια πάνω θα μπει και internet) και θα χρειάζεται να έχει τουλάχιστον 1 συσκευή τηλεφώνου σε κάθε όροφο (4 συνολικά συσκευές, με λογικά άλλη 1 σε άλλο δωμάτιο στον 1ο). Επειδή δεν έχω ιδέα, σε τέτοιες περιπτώσεις βάζουμε τηλεφωνικό κέντρο για ενδοεπικοινωνία και διαχείριση κλήσεων? Τι ακριβώς εξυπηρετεί? Παρέχει ανα πάσα στιγμή σε κάθε συσκευή μια διαθέσιμη (από τις 2 που θα έχουμε) γραμμή για να πάρει τηλέφωνο ο χρήστης και μπορεί να μεταφέρει γραμμές από μια συσκευή σε άλλη, και ταυτόχρονα κάνει και για ενδοεπικοινωνία? Είναι κάτι τρανταχτό που μου διαφεύγει?Προφανώς θα το εγκαταστήσει κάποιος επαγγελματίας και όχι εγώ.Είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξω? Γίνετε το πιο πάνω setup που σας είπα χωρίς κέντρο?
RootX Μάϊος 21, 2009 #2 Μάϊος 21, 2009 Dolly, δεν θυμάμαι να έχουμε ασχοληθεί πολύ με το θέμα στο thelab. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, κάνε παρόμοιο θέμα στο adslgr.com, αρκετά παιδιά έχουν ασχοληθεί με τηλ. κέντρα και voip. Προφανώς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το θέμα σου στο thelab, δεν ξέρω αν θα μπορέσει κανείς να σε βοηθήσει
dellman Μάϊος 21, 2009 #3 Μάϊος 21, 2009 Mπορείς να στήσεις ένα Pc με asterisk Και voip τηλεφωνάκια σε όλους τους ορόφους
trendy Μάϊος 21, 2009 #4 Μάϊος 21, 2009 Παιδιά καλημέρα, Το καλοκαίρι που θα παίξει μετακόμιση θα πάμε σε ένα σπίτι με υπόγειο, ισόγειο, και 1ο όροφο και μια σοφίτα (που θα κατοικείτε). Έχει τεθεί το θέμα τι θα κάνουμε με τις γραμμές και τα τηλέφωνα (συσκευές). Το σπίτι θα έχει 2 γραμμές (στην μια πάνω θα μπει και internet) και θα χρειάζεται να έχει τουλάχιστον 1 συσκευή τηλεφώνου σε κάθε όροφο (4 συνολικά συσκευές, με λογικά άλλη 1 σε άλλο δωμάτιο στον 1ο). Επειδή δεν έχω ιδέα, σε τέτοιες περιπτώσεις βάζουμε τηλεφωνικό κέντρο για ενδοεπικοινωνία και διαχείριση κλήσεων? Τι ακριβώς εξυπηρετεί? Ναι μπορείς να βάλεις ένα τηλεφωνικό κέντρο. Γενικά το τηλεφωνικό κέντρο είναι σαν ένας router, ενώνει πολλά δίκτυα ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους. Έτσι μπορείς να έχεις πολλαπλές γραμμές από τον πάροχό σου και να τις προωθείς σε συγκεκριμένες τηλεφωνικές συσκευές στο εσωτερικό σου δίκτυο.Παρέχει ανα πάσα στιγμή σε κάθε συσκευή μια διαθέσιμη (από τις 2 που θα έχουμε) γραμμή για να πάρει τηλέφωνο ο χρήστης και μπορεί να μεταφέρει γραμμές από μια συσκευή σε άλλη, και ταυτόχρονα κάνει και για ενδοεπικοινωνία? Ανάλογα το πώς θα έχεις προγραμματίσει το κέντρο και τι συσκευές τηλεφώνου έχεις, μπορείς να βγαίνεις πάντα από την ίδια γραμμή, από όποια είναι ελεύθερη ή να επιλέγεται βάσει του προορισμού (αν πχ στη μία γραμμή έχεις τσάμπα υπεραστικά, επιλέγεις τα υπεραστικά να φεύγουν από εκεί).Επίσης γίνεται και ενδοεπικοινωνία φυσικά, όταν θέλεις να πάρεις έξω συνήθως πατάς το 9 ή το 0.Είναι κάτι τρανταχτό που μου διαφεύγει?Προφανώς θα το εγκαταστήσει κάποιος επαγγελματίας και όχι εγώ.Είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξω? Γίνετε το πιο πάνω setup που σας είπα χωρίς κέντρο?Με τα κέντρα μπορείς να κάνεις κάποιες μαγκιές όπως να έχεις τηλεφωνικό κατάλογο, να προωθείς τις κλήσεις σε άλλη συσκευή, φραγές κλπ...Το πιο πάνω setup ίσως να γίνεται με πολλές τηλεφωνικές συσκευές που συνεργάζονται μαζί (σε ασύρματα το έχω δει) και να παίρνουν 2 γραμμές. Βέβαια δε θα έχουν όλες τις δυνατότητες του κέντρου, αλλά εξαρτάται πάντα από το τι θέλεις να κάνεις και αν σε καλύπτει αυτή η λύση.
noone85 Μάϊος 21, 2009 #5 Μάϊος 21, 2009 Γιατί δεν πας σε λύση ISDN; Το netmod τα κάνει αυτά που θέλεις.Και θα σου έρθει φθηνότερα από το να βάλεις 2 ξεχωριστές γραμμές.
trendy Μάϊος 25, 2009 #6 Μάϊος 25, 2009 Το netmod δεν κάνει όλα όσα κάνει ένα απλό (έστω) τηλεφωνικό κέντρο που θέλει ο φίλος.
noone85 Μάϊος 25, 2009 #7 Μάϊος 25, 2009 Το netmod δεν κάνει όλα όσα κάνει ένα απλό (έστω) τηλεφωνικό κέντρο που θέλει ο φίλος.Σύμφωνοι, αλλά ο φίλος ζητά συγκεκριμένα πράγματα. πχ μεταφορά κλήσεων από τη μια συσκευή στην άλλη δεν κάνει το netmod;
dpolal Μάϊος 26, 2009 #8 Μάϊος 26, 2009 Σε ένα σπίτι που ο ένας θα είναι στη σοφίτα και ο άλλος στο ισόγειο η επικοινωνία πρέπει να γίνεται με εσωτερικές συσκευές.Άρα το σίγουρο είναι ότι πρέπει να μπεί τηλεφωνικό κέντρο.Από εκεί και μετά το πώς θα ρυθμιστεί και τί θα κάνει αφορά το κόστος του και τις ανάγκες που υπάρχουν.ΒΑΣΙΚΟ είναι (αν δεν έχει ήδη γίνει) ΟΛΕΣ οι τηλεφωνικές μπρίζες να καταλήγουν σε ένα σημείο (στο υπόγειο μάλλον) όπου θα μπεί το λεγόμενο patch panel.Εκεί θα μπεί και το κέντρο και θα συνδεθούν οι γραμμές.Στο ίδιο σημείο θα πρέπει να καταλήγουν ΚΑΙ οι γραμμές του δικτίου για να συνδέονται Η/Υ.Δηλαδή δίπλα στο κέντρο μπαίνει και το ADSL router που θα δίνει ίντερνετ και σύνδεση στους Η/Υ του σπιτιού...Τα παραπάνω ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν από τον ηλεκτρολόγο ΚΑΤΑ τη διάκρεια κατασκευής του σπιτιού και όχι στο τέλος...
b52 Μάϊος 26, 2009 #9 Μάϊος 26, 2009 Ενα asterisk θες σε ενα pc χαμηλης καταναλωσης πχ alix και μετα με pap2t βαζεις voip παντου. Πλεονεκτηματα: μεταφορα κλησεων, moh (music on hold), multiple output lines,conference rooms, inetrnet voip telephony και πολλα πολλα αλλα πληρως παραμετροποιησημα.
trendy Μάϊος 26, 2009 #10 Μάϊος 26, 2009 Σύμφωνοι, αλλά ο φίλος ζητά συγκεκριμένα πράγματα. πχ μεταφορά κλήσεων από τη μια συσκευή στην άλλη δεν κάνει το netmod;Απ' όσο ξέρω όχι. Το netmod είναι isdn terminal όχι τηλεφωνικό κέντρο. Απλώς φέρει τις 2 ή παραπάνω γραμμές και τις βγάζει σε 2 τηλεφωνικές συσκευές είτε είναι απλές είτε isdn. Μερικά πράγματα που μπορεί να κάνει όπως 3 party call, εκτροπές, αναγνώριση, call hold και call waiting μπορούν να γίνουν και σε pstn ενώ με το multiple subscriber numbers σου επιτρέπει να αντιστοιχίσεις κάποιους αριθμούς σε συγκεκριμένες συσκευές, χωρίς όμως να έχουν ενδοεπικοινωνία μεταξύ τους.
dpolal Μάϊος 26, 2009 #11 Μάϊος 26, 2009 Ενα asterisk θες σε ενα pc χαμηλης καταναλωσης πχ alix και μετα με pap2t βαζεις voip παντου.Πλεονεκτηματα: μεταφορα κλησεων, moh (music on hold), multiple output lines,conference rooms, inetrnet voip telephony και πολλα πολλα αλλα πληρως παραμετροποιησημα. Φαντάζομαι ότι σαν λύση πρέπει να είναι πολύ καλή ΑΛΛΑ κατά πόσο είναι εφικτή η υλοποίηση που περιγράφεις από έναν απλό χρήστη ;;; ?????
dellman Μάϊος 26, 2009 #12 Μάϊος 26, 2009 tutorials υπάρχουν άπειρα.Χρόνο για λίγα πειράματα θέλει μόνο
Dolly Μάϊος 26, 2009 Author #13 Μάϊος 26, 2009 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις μέχρι τώρα, Τελικά θα βάλουμε όντως τηλεφωνικό κέντρο (ήταν υπολογισμένο και οι πρίζες μαζεύονται στο υπόγειο) το οποίο εκτός από τα κλασσικά που αναφερθήκανε πιο πάνω αναλαμβάνει απότι έμαθα σήμερα και την ενδοεπικοινωνία από την κάμερα και το μικρόφωνο στην έξω πόρτα. Μάρκα και τέτοια δεν ξέρω ακόμα, θα μιλήσω με τον ειδικό να δω.Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.