Jump to content

Πρόβλημα με καλώδιο VGA>DVI>HDMI

dj_chris_g

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά παίδες...Έχω ένα καλώδιο DVI σε HDMI και ένα ανταπτοράκι VGA σε DVI (άρα η σύνδεση είναι η εξής VGA>DVI>HDMI). Έτσι τα συνδέω στη X1250 του λάπτοπ μου και στη συνέχεια το HDMI στην 32" Philips μου, για να έχω εκεί εικόνα...πάω ACC επιλέγω εντοπισμό οθονών (εφόσον έχω την σωστή ρύθμιση στην TV μου) αλλά δν την βρίσκει και επομένως δν μπορώ να μεταφέρω την εικόνα...τι πάιζει έχει ιδέα κανείς?

Μέσα από το Bios του λαπτοπιού έχω ενεργοποιημένο το ANALOG+VGA(δλδ "εξαγωγή" εικόνας και στα δύο).

Τέλος να πώ, ότι συνδέοντας το σταθερό pc απευθείας χωρίς το ανταπτοράκι λειτουργεί κανονικά και έχω εικόνα στην TV...

Παίζει να κάνει την ζημιά το VGA->DVI ?

Δεν παίζει αυτό που κάνεις. Αν κατάλαβα καλά το φορητό σου βγάζει VGA (=αναλογικό) και όχι VDI (ψηφιακό). Τα DVI & HDMI είναι ψηφιακά και τέτοιο σήμα περιμένει η τηλεόρασή σου.

To laptop βγάζει vga(αναλογικό)...

Αυτό που περίμενα δηλ., άρα πάω σε απευθείας VGA>HDMI...

o ξαδερφος μου εχει μια καινουρια tv 37 in της samsung σειρα 4(αν θυμαμαι καλα)με τρεις hdmi.

εχει ενα laptop 3ετιας με εξοδο dvi και θελει να την συνδεσει με την οθονη.εγω σε πρωτη φαση εφερα δοκιμαστικα εναν adaptor dvi to hdmi να δοκιμασουμε αλλα δεν ειχε το αποτελεσμα που περιμεναμε,επειδη εμφανιζε την εικονα σε αναλυση 640*480 και αλλοιωμενη.δοκιμασα απο το acc αλλα τιποτα ανανεωσα τους drivers και παλι καμια αλλαγη.τελικα τι μπορει να συμβαινει;:wall:

o ξαδερφος μου εχει μια καινουρια tv 37 in της samsung σειρα 4(αν θυμαμαι καλα)με τρεις hdmi.

εχει ενα laptop 3ετιας με εξοδο dvi και θελει να την συνδεσει με την οθονη.εγω σε πρωτη φαση εφερα δοκιμαστικα εναν adaptor dvi to hdmi να δοκιμασουμε αλλα δεν ειχε το αποτελεσμα που περιμεναμε,επειδη εμφανιζε την εικονα σε αναλυση 640*480 και αλλοιωμενη.δοκιμασα απο το acc αλλα τιποτα ανανεωσα τους drivers και παλι καμια αλλαγη.τελικα τι μπορει να συμβαινει;:wall:

Σε ποια HDMI θύρα το σύνδεσες; Νομίζω θέλει στην 2η, δεν δουλεύει PC mode σε όλες τις HDMI θύρες. Διάβασε και το manual της TV.

Σε ποια HDMI θύρα το σύνδεσες; Νομίζω θέλει στην 2η, δεν δουλεύει PC mode σε όλες τις HDMI θύρες. Διάβασε και το manual της TV.

το δοκιμασαμε και στις τρεις, αλλα τιποτα.μηπως φταιει η οθονη του;

Aυτό δουλεύει εγγυημένα και καλώδια από Dvi σε ΗDMI τα εντοπίζει κατευθείαν η οθόνη...

Άλλαξες την ανάλυση ενώ είχες συνδέσει το Pc στην tv και δεν άλλαζε η ανάλυση? Πολύ παράξενο...

Aυτό δουλεύει εγγυημένα και καλώδια από Dvi σε ΗDMI τα εντοπίζει κατευθείαν η οθόνη...

Άλλαξες την ανάλυση ενώ είχες συνδέσει το Pc στην tv και δεν άλλαζε η ανάλυση? Πολύ παράξενο...

εκτος αυτου, την εικονα την εμφανιζε με πολλες οριζοντιες γραμμες και ηταν πολυ δυσκολο, να κανεις δουλεια με αυτην την εικονα.υποψιαζομαι μηπως φταιει το προτυπο hdmi(ενδεχεται να ειναι το 1.1 και οχι το 1.3 που ειναι το τελευταιο και ισως για'αυτο το λογο εμφανιζει ασυμβατοτητα) που υποστηριζει η samsung,επειδη ειναι σειρα 4 και τωρα εχει βγει η 7.

Και πάλι και να είναι HDMI 1.1 δεν θα έπρεπε να είχες πρόβλημα με την εικόνα (απλά η 1.1 εάν δεν κάνω λάθος δεν περνάει ήχο).

Αρχικά δοκίμασε να εγκαταστήσεις τους τελευταίους drivers της κάρτας σου.

Επίσης δοκίμασε να συνδέσεις την οθόνη με κλειστό το PC και μετά να το ανοίξεις, μήπως και την εντοπίσει έτσι.

Και πάλι και να είναι HDMI 1.1 δεν θα έπρεπε να είχες πρόβλημα με την εικόνα (απλά η 1.1 εάν δεν κάνω λάθος δεν περνάει ήχο).

Αρχικά δοκίμασε να εγκαταστήσεις τους τελευταίους drivers της κάρτας σου.

Επίσης δοκίμασε να συνδέσεις την οθόνη με κλειστό το PC και μετά να το ανοίξεις, μήπως και την εντοπίσει έτσι.

ok thanks θα δοκιμασω!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.