Jump to content

Remote Desktop & Firewalls (πρόβλημα!)

neuromancer

Recommended Posts

Θέλω από το PC μου (XP SP3) να μπω με remote desktop σε άλλο PC (ανηψιός) επίσης με XP SP3. Τα πράγματα έχουν ως εξής:

Είμαστε και οι δύο σε conn-x.

To remote desktop είναι ενεργοποιημένο και στους δύο.

Εγώ από το δικό μου μπαίνω OK με remote desktop στο PC (XP SP2) της δουλειάς. Άρα είμαι ok λογικά!

Το firewall των win είναι ρυθμισμένο να αφήνει remote desktop και στους δύο.

Εγώ συνδέομαι ενσύρματα στο modem/router και το firewall του οποίου δεν επιτρέπει inbound trafic.

O ανηψιός συνδέεται ΑΣΥΡΜΑΤΑ με το δικό του modem/router (αυτό που δίνει ο ΟΤΕ - χτες το έβαλε).

Το PC του ανηψιού έχει ασύρματη κάρτα δικτυωσης σε USB.

Το γεγονός είναι ότι δεν μπορώ να συνδεθώ μαζί του με remote desktop. Ούτε καν με ping δεν τον βλέπω.

Υποψιάζομαι ότι κατι τρέχει με τα firewalls.

Tα win firewalls είναι ανοιχτά και στους δύο.

Τα modem/rοuter firewalls μάλλον είναι κλειστά για inbound. Αν πρέπει να τα ανοίξω, τι ειδους trafic να επιτρέψω?

Υπάρχει τρόπος να επιτρέπει μόνο εμένα, δεδομένου ότι δεν έχω σταθερό ip?

Τι γίνεται με την κάρτα ασύρματου δικτύου σε USB? Μήπως έχει και αυτή firewall?

Πώς γίνεται

Ξερω οτι θα γίνω σπαστικός, αλλα αν το χρειάζεσαι μια φορά μόνο, ή εστω για λίγες τοτε καλύτερα να δουλέψεις το TeamViewer...

Συνδεση σε λίγα δευτερόλεπτα χωρις πολλά πολλά. Και free. ;)

Ότι σου είπε ο RootX. Κατά 99% δεν είναι ανοιχτές οι Ports στο Router του ανιψιού σου.

Βέβαια η λύση που σου προτείνει και ο LevelOne, είναι ιδιαίτερα καλή και πάνω από πόλλα δωρεάν.

Απλά θα πρέπει ο Server του Teamviewer να τρέχει κατά την εκκίνηση στο PC του ανιψιού σου.

Άλλη λύση (όχι δωρεάν) και είναι αυτή που χρησιμοποιώ εγώ, είναι το RealVNC (και αυτό χρειάζεται να ανοίξεις ports στο Router του ανιψιού σου).

Τσέκαρε ότι το "Allow remote assistance connections to this computer" είναι τσεκαρισμένο και στον router του να κάνει(ς) port forward την πόρτα 3389(udp & tcp).

Για λίγο πιο λιανά...

Το "Allow remote assistance connections to this computer" είναι στα settings του router, σωστά?

Πρέπει να κάνω 2rules? Ένα για udp και ένα για tcp?

Οπότε ότι ερχεται στο router με παραλήπτη την 3389 (το port του remote desktop δεν είναι αυτό?)

θα περνάει το firewall.

Τα θέματα τώρα είναι 2:

1. Χωρίς εικόνα του interface, αντε να εξηγήσω σε naive user τι και πώς...

2. Το PC βλέπει ασύρματα το router με USB ασύρματο interface. Υπάρχει

περίπτωση να έχει και εκεί firewall? Κάτι τέτοιο μου είπαν....

To "Allow remote assistance connections to this computer" είναι επιλογή στο λειτουργικό ώστε το μηχανάκι να δέχεται remote connections.

Πρέπει να είναι επιλεγμένο στο μηχανάκι που θες να συνδεθείς.

Στα system properties, 4ο Tab (Remote) να είναι επιλεγμένο το Allow users to connect remotely to this computer (έτσι το λέει στα XP).

Δεν ξέρω πως είναι το setup του συγκεκριμένου router.

Αν θέλει ένα rule ανά πρωτόκολο και πόρτα, θα πρέπει να κάνεις 2(udp & tcp).

Σωστά, 3389 είναι η πόρτα που ακούει το remote desktop.

To firewall των xp είναι ένα και έχει εφαρμογή σε όλα τα interfaces.

Extra firewall για wireless δεν υπάρχει, όποιος σου το είπε μπορεί να αναφερόταν στις επιπλέον ρυθμίσεις για ασφάλεια του wireless δικτύου το οποίο δεν έχει να κάνει με το firewall.

Αν θα το κάνεις μόνιμα, στήσε το remote desktop. Αν έχεις σκοπό να το κάνεις για μία φορά, βάλε team viewer.

Η λογική από την πλευρά του client είναι σε συνέχεια αυτών που λέει ο Ρούτης:

1) Τα Windows να έχουν λογαριασμό με password

2) Η πόρτα 3389 να γίνεται forward από το router στην LAN IP του PC

3) Τα Windows να έχουν ενεργοποιημένη την επιλογή για αποδοχή remote desktop και ο χρήστης που έχει το password να είναι στους επιτρεπόμενους

4) Το Windows Firewall να είναι κλειστό ή να είναι ανοιχτό το Remote Desktop

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.