ngt Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2009 Τα σημεία των καιρών για όσα συμβαίνουν στη σύγχρονη ελληνική οικογένεια απασχόλησαν πρόσφατα την έδρα του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Ενα περιστατικό που δεν συνηθίζεται να είναι αντικείμενο δίκης στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκάλεσε σχόλια και αναλύσεις στο περιθώριο της συνεδρίασης του Αυτοφώρου για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στον οικογενειακό πυρήνα, για τις αντοχές που πρέπει να έχει ο γονέας στη νέα τάξη πραγμάτων που επιβάλλουν τα παιδιά, αλλά και τη σύνθετη σκέψη και ενδελεχή έρευνα που επιβάλλεται να έχει στις αντιδράσεις των παιδιών η συντεταγμένη πολιτεία. Γιατί οι νέοι πλέον αντιδρούν και δεν μπορούν να δεχθούν στωικά τις καταστάσεις...Παραμονή της Πρωτομαγιάς μια 16χρονη μαθήτρια καταγγέλλει σε αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας τον πατέρα της για ενδοοικογενειακή βία. Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση καθώς και η ενημέρωση στον εισαγγελέα Ανηλίκων.Η μαθήτρια λυκείου είχε επιστρέψει τα ξημερώματα της ίδιας μέρας στο σπίτι της από νυχτερινή διασκέδαση. Φεύγοντας το προηγούμενο βράδι είπε στη μητέρα της ότι πάει «για ένα καφεδάκι με τις φίλες της», αλλά θυμήθηκε να επιστρέψει στις 6.00 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας. Οι γονείς, οι οποίοι είχαν παραμείνει ξάγρυπνοι καρδιοχτυπώντας για την τύχη της, αφού η κόρη τους δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις τους στο κινητό της, απαίτησαν με έντονο τρόπο εξηγήσεις, ενώ ο πατέρας χωρίς δεύτερη σκέψη της έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι!Η κόρη αμελλητί καταγγέλλει στην αστυνομία τον πατέρα για κακοποίηση και ο γονέας συλλαμβάνεται, οδηγείται στο αυτόφωρο, ενώ ο συνήγορός του δίνει μάχη στο δικαστήριο για να πείσει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και ο πελάτης του δεν μπορεί να δικαστεί χωρίς να προσκομιστούν στην έδρα ιατροδικαστική έκθεση που να πιστοποιεί επίσημα τους ισχυρισμούς της 16χρονης καθώς και η εξέτασή της από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Η δίκη αναβάλλεται, αλλά στο μεταξύ η ηρεμία έχει επανέλθει στην οικογένεια… H ανήλικη καταγγέλλουσα μετάνιωσε για το εν θερμώ «κατηγορώ» εναντίον του πατέρα της και την περασμένη Τετάρτη πήγε εκ νέου στο αστυνομικό τμήμα για να ανακαλέσει. Ομως η δίκη του πατέρα της έχει προσδιοριστεί για το τέλος Μαΐου κι έτσι η ανάκληση πρέπει να γίνει και ενώπιον δικαστηρίου με τις γνωστές φράσεις «ανακαλώ - αποδέχομαι» και φυσικά να πληρωθούν τα δικαστικά έξοδα.
deninho Μάϊος 18, 2009 #3 Μάϊος 18, 2009 Μεταξύ μας, καλά της έκανε. Άλλο να πάει για καφεδάκι με τις φίλες της και να γυρίσει στις 12 άντε στη μία, κι άλλο να γυρίσει 6 το πρωί. Κι εμένα θα μου είχαν κοπει τα πόδια, αφού δε θα ήξερα γιατί δεν έχει γυρίσει ακόμα
KoMM Μάϊος 18, 2009 #4 Μάϊος 18, 2009 μου θυμισε γιατι μου πηραν οι δικοι μου στην α λυκειου το θρυλικο t28.."για ενα καφε παω" και ειχα ξεχασει να αναφερω το παρτυ μετα
dj_chris_g Μάϊος 18, 2009 #5 Μάϊος 18, 2009 Πάει...ο κόσμος το χάνει σιγά σιγά! Να δω τι άλλο θα ακούσουμε...
Chosen Μάϊος 18, 2009 #6 Μάϊος 18, 2009 Αντικειμενικότατο τον κόβω τον αρθρογράφο: "θυμήθηκε να επιστρέψει", "ξάγρυπνοι καρδιοχτυπώντας για την τύχη της". Πήξαμε στους επαγγελματίες δημοσιογράφους...
papatsonis Μάϊος 18, 2009 #8 Μάϊος 18, 2009 περα απο το οποιο background της ιστοριας... (που ισως υπαρχει "παρελθον" ή απλως "παιδικη" αφελεια-βλακεια) το μονο που μου εμεινε, ειανι ο μαμακας ο πατερας που βγηκε και κερατας και δαρμενος , και θα τρεχει να πληρωσει και απο πανω δικαστικα εξοδα για τη μλκια που εκανε το βλασταρι του... ,Ελεος δηλαδη με τα μαμοθρεφτα που φοβασαι να τα ακουπησεις.Τι να πω, μπορει να ζηλευω που σαν παιδι ετρωγα και το "μπερντακι" μου γιατι δεν καθομουν ποτε ησυχος, /ή μπορει απλως και να γερναω... who knows..
JaguarOne Μάϊος 18, 2009 #9 Μάϊος 18, 2009 τα δικαστικά έξοδα από το χαρτζιλίκι της. να δω πότε θα ξαναβγει για καφεδάκι
ngt Μάϊος 18, 2009 Author #10 Μάϊος 18, 2009 Εγω δεν εχω καταλαβει γιατι στα παιδια σου πρεπει να δινεις λεφτα για τον καφε την βολτα τους και το κινητο τους. Φοβασαι να μην δεν κανουν κονε ? η μη βγουν "καθυστερημενα" ? Απο οσο εχω καταλαβει μονο για φυστικωμα τα χρησιμοποιουν τα λεφτα, και ειδικα στην ηλικια 12-16 σαν τη μυγα στο φως τρεχουν τα παιδια. Ειδικα με τη σημερινη υπερ-σαβουροφαγια εχουν και περιοδο τα κοριτσακια απο τα10 και 11 και τρεχουν σαν τα αδεσποτα να ζευγαρωσουν.... ΕλεοςΕδω εγω που ειμαι σε μια ηλικια 20+ και βγαζω σπυρακια να μου την πεφτουν κατι 14+ σαν τις delonghi
ngt Μάϊος 19, 2009 Author #11 Μάϊος 19, 2009 Παρομοιο ΘΕΜΑ Ερευνα σε μαθητες λυκειου Γύρω στα 15 η πρώτη γνωριμία των εφήβων με το σεξ 18,3% των σεξουαλικά ενεργών μαθητών Λυκείου είχαν την πρώτη τους επαφή πριν τα 14 το 30,9% στα 15 το 33,3% στα 16 το 13,4% στα 17 το 2,8% στα 18 και το 1,2% στα 19 Οι περισσότεροι από αυτούς (37,2%) είχαν μέχρι σήμερα μόνο έναν ερωτικό σύντροφο, ενώ ένα ποσοστό 15% δήλωσε πως είχε 6 ερωτικούς συντρόφους Στη μελέτη έλαβαν μέρος 523 μαθητές (294 κορίτσια και 228 αγόρια) από 11 λύκεια του νομού Θεσσαλονίκης. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1014887&lngDtrID=252 Που να εκαναν καταγραφη απο την Πατρα.... το 100% θα ειχε επαφη πριν τα 10 και μεχρι τα 18 θα ειχε 100 ερωτικους συντροφους η αλλιως πλεων, σεξτροφους ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑ 9 year old pregnant Και φυσικα στην Αιγυπτο http://www.youtube.com/watch?v=2A7YECwPaMc&feature=related
GoMaR Μάϊος 19, 2009 #12 Μάϊος 19, 2009 καλα για ενα χαστουκι εκανε ετσι ;που να επαιρνε και παντοφλα δλδ.
kallileo Μάϊος 19, 2009 #13 Μάϊος 19, 2009 Αντικειμενικότατο τον κόβω τον αρθρογράφο: "θυμήθηκε να επιστρέψει", "ξάγρυπνοι καρδιοχτυπώντας για την τύχη της". Πήξαμε στους επαγγελματίες δημοσιογράφους...Συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις οι γονεις πινουν τσαι με μελι και πανε για υπνο...
GoMaR Μάϊος 19, 2009 #14 Μάϊος 19, 2009 θυμαμαι την μανα μου πως εκανε οταν αργουσε ο αδερφος μου να ερθει απο το μπασκετ η απο τα φροντηστιρια κλπ....ηταν εξω στο μπαλκονι και ετρεμε ολοκληρη.Ο φοβος ? μη μας παρει κανενας ετσι μικρα που ημασταν.Οποτε τι τσαι κλπ. δε πιανουν αυτα
kallileo Μάϊος 19, 2009 #15 Μάϊος 19, 2009 θυμαμαι την μανα μου πως εκανε οταν αργουσε ο αδερφος μου να ερθει απο το μπασκετ η απο τα φροντηστιρια κλπ....ηταν εξω στο μπαλκονι και ετρεμε ολοκληρη.Ο φοβος ? μη μας παρει κανενας ετσι μικρα που ημασταν.Οποτε τι τσαι κλπ. δε πιανουν αυτα Εμενα η μανα μου ακομα τον αδερφο(23) μου ακομα τον περνει τηλ μεσα στην νυχτα και δεν μπορει να κοιμηθει ειδικα τωρα που πηρε μηχανη...Οι γονεις παντα ανησυχουν για τα παιδια οσο και αν μεγαλωσουν. Προφανως το τσαι ηταν σαρκαστικο...
Kostas007 Μάϊος 19, 2009 #16 Μάϊος 19, 2009 Εμενα η μανα μου ακομα τον αδερφο(23) μου ακομα τον περνει τηλ μεσα στην νυχτα και δεν μπορει να κοιμηθει ειδικα τωρα που πηρε μηχανη...Οι γονεις παντα ανησυχουν για τα παιδια οσο και αν μεγαλωσουν. Προφανως το τσαι ηταν σαρκαστικο...εμενα τα κοψαν αυτα απο 16 και μετα.απλα με εμπιστευονταν.αν αυτη ηταν καθυστερημενη και 30 να παει παλι προβλημα θα εχει στη ζωη της
Jason Μάϊος 19, 2009 #17 Μάϊος 19, 2009 Καλά κάναν και ανησυχούσαν οι γονείς της .. Δεν σήκωνε τα τηλεφωνα.. πήγε στα δικαστήρια τον πατέρα της για ένα χαστούκι? Είναι σοβαρό άτομο αυτό και να το εμπιστεύεσαι? :hehe:
GruntGR Μάϊος 19, 2009 #18 Μάϊος 19, 2009 οι ορμονες φταινε, τι να κανει το κακομοιρο καμια pic και διευθυνηση παιζει ? δεν βαραω ποτε .... εκτος και αν μου το ζητησουνε
ΓιαγκΤ Μάϊος 19, 2009 #19 Μάϊος 19, 2009 Παίζονται λεφτά με την ενδοοικογενειακή βία. Σου πληρώνουν δικηγόρο κλπ. Ψώνισαν την μικρή και οικονόμησαν στην πλάτη της.
Volrath Μάϊος 19, 2009 #20 Μάϊος 19, 2009 Δεν έπρεπε να την χαστουκίσει. Έπρεπε να την κλειδώσει από εξω.Κόψε της και το χαρτζηλίκι για κάνα μήνα - κόψε το κινητό της, να δεις άμα θα ενημερώνει μετά. Τι να πει κανεις...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.