physio Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2009 Έχω έναν Αthlon xp 2500+ μητρική msi κτ400 (6712) κάτι... το σύστημα τώρα με τις ζέστες με έχει ξεπετάξει με απροσδόκητα restart τα οποία ακολουθούνται από ήχο σαν ασθενοφώρο μακρόσυρτο... Τι σημαίνει ο ήχος? Μας αφήνει απλά χρόνους ή μπορώ να κάνω κάτι? Να αναφέρω ότι εδώ και κανα 10 ήμερο απλά κόλλαγε και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα δεν κουνιόταν το ποντίκι ούτε το Ctlr+Alt+Del έκανε κάτι...τα έβγαλα όλα τα καθάρισα πέρασα καινουργια πάστα μια μούκαψες Manhatan something.... και έφτασα στα restart! Πώς μπορώ να τσεκάρω τι φταίει?Συγνώμη που σας πρήζω αλλά δεν έχω και άλλον...
tolis861416003225 Μάϊος 18, 2009 #2 Μάϊος 18, 2009 μηπως έβαλες πολυ μεγάλη ποσοτητα παστας???? δε θελει πολύ!!!ψάξε στο google να βρεις 2,3 προγραμματα τυπου system monitor και τσεκαρε τις θερμοκραδιες σου. μπορει να μη κουμποσε σωστα η ψυκτρα!!!τσεκαρε επίσεις τι τάσεις δινει το τροφοδοτικό. δεν αποκλειεται αν δεν ειναι επονημο με τα χρονια να τα εφτησε...googlαρε και βρες το hirens boot cd. ειναι σε μορφη iso οποτε και το "καις" σε ενα cd. έπειτα κανεις boot απο το cd ωστε να το τρεξει ακι αφου το τρεξει επιλέγεις να κανεις memory check. αστο να καλυψει ολη τη μνημη 5,6 φορες και δες αν σου βγαζει σφαλματα. αν σου βγαζει σφαλματα ωρηκαμε τον ενοχο!!αν όχι, δοκίμασε να τρεξεις (βασικα κανε αυτο πρωτα ειναι πιο ευκολο) ένα προγραμα που τεκαρει τον σκληρο σου δισκο. όλες (νομιζω) οι κατασκευάστριες εταιρίες στο site τους δίνουν ένα τετοιο προγραμμα.αν ουτε αυτο δειξει κατι τσεκαρε το καλόδιο του σκληρου αν ειναι ενταξηαν ούτε αυτο αποκαλύψει κάτι τότε δοκίμασε μια άλλη καρτα γραφικών μήπως και ταχει παιξει αυτη.δε μπορω να σκευτω τωρα κατι άλλο....
ALK1 Μάϊος 18, 2009 #3 Μάϊος 18, 2009 Συμφωνώ με το 3ο που αναφέρει ο tolis86.Από την εμπειρία μου με τον παλιό μου PII, που παρουσίαζε ολόιδια συμπτώματα, λέω οτι κατα πάσα πιθανότητα είναι το τροφοδοτικό. Είχα δοκιμάσει κι εγώ διάφορα αλλά αλλάζοντας τροφοδοτικό έφτιαξε.
physio Μάϊος 18, 2009 Author #4 Μάϊος 18, 2009 Πάστα πάντως κανονική ποσότητα έχω βάλει...δεν βάζω πολύ έχω ξανακάνει καθαρισμό.Έχω το έβερεστ το οποίο μου δείχνει κάποια πράγματα.επεξεργαστής στους 51-52 Cμητρική όταν το ανοίγω 32-33 και σιγά σιγά φτάνει 36 αλλά δεν μένει πολύ ώρα ανοιχτό και δεν προλαβαίνω να κάνω πολλά.Θα προσπαθήσω να τσεκάρω μνήμες σκληρό και βλέπουμε...
tolis861416003225 Μάϊος 18, 2009 #5 Μάϊος 18, 2009 σκεφτηκα κατι ακομα,κοιτα αν οι πυκνωτες της μητρικης ειναι οκ. (αν δεν ειναι οκ θα ειναι φουσκωμενοι και θα σταζουν ενα υγρο)
Alexgk Μάϊος 18, 2009 #6 Μάϊος 18, 2009 Σε αυτά που λένε οι φίλοι να προσθέσω πως καλό είναι να κοιτάξεις και τα slots στις μνήμες μήπως είναι μαυρισμένα, όπως και στη μητρική εκτός από τα πυκνωτάκια αν έχουν ανοίξει μήπως στη μητρική δεις στις κολήσεις καμία μαυρίλα. Το συνεχές σφύριγμα της μητρικής συνήθως είναι πρόβλημα στη μνήμη. Δεν είναι όμως κανόνας.
physio Μάϊος 21, 2009 Author #7 Μάϊος 21, 2009 Ανακάλυψα μετά από χρόνια ότι η ψύκτρα του επεξεργαστή ήταν βαλμένη ανάποδα και ανέβαζε 8-10 C σίγουρα παραπάνω...αντί να πατάει στη μέση του χαλκού το καπάκι του επεξεργαστή πατούσε στην άκρη:fie: Τέσπα γηράσκω αεί διδασκόμενος...αλλά στο θέμα μας έλυσα εντελώς τον υπολογιστή σε κομμάτια και τον έβαλα πάνω στο γραφείο για να δουλέψει εκτός κουτιού και να κάνω δοκιμές! Το πρόβλημα το εντοπίζω στη θερμοκρασία και συγκεκριμένα φταίει ή το chipset ή ο επεξεργαστής!έβαλα ένα ανεμιστήρι να φυσάει ανάμεσα στον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών κατευθείαν πάνω στο northbridge!!! Δούλευε απροβλημάτιστα ότι εφαρμογή και να άνοιξα...δεν έτρεξα βέβαια stability test γιατί δεν είχα χρόνο αλλά δούλευε κανονικά που θα είχε κλείσει στα πρώτα 2 λεπτά... Τώρα σκέφτομαι να κάνω μια μόντα και να τοποθετήσω μόνιμα ένα ανεμιστήρα για να δω τα αποτελέσματα μέσα στο κουτί...(είναι παλιό και ξέρετε δεν έχει και το καλύτερο airflow)μήπως μπορέσει να ζήσει κανα καλοκαίρι ακόμη αλλά με βλέπω για καινούργιο υπολογιστή... Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις υποδείξεις και τη βοήθεια που μου προσέφεραν...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.