Jump to content

Χάσμα Γενεών

dellman

Υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας  

54 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Τελικά είναι χάσμα γενεών ή ηλιακιακό;

Έχω δει τον εαυτό μου να αλλάζει μεγαλώνοντας. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι αλλάζουν με τον καιρό.

είναι αυτό που λέμε με τον Αντώνη στο μσν.

Έχουμε μεγαλώσει αλλιώς και βλέπουμε αλλιώς...

εγω πιστευω οτι στο θεμα της μουσικης το θεμα ειναι ηλικιακο, και κατα ποσο εχει ορεξη να την ψαχνει ο καθενας.

επισης μεγαλο ρολο παιζουν οι φιλοι και τι ακουνε κ αυτοι.ο πλουραλισμος ποτε δε βλαπτει.

οσο για το αν εχουμε μεγαλωσει, νομιζω πιο μεγαλο ρολο παιζει ο τροπος που μεγαλωσε ο καθενας, παρα τα χρονια που εχει στην πλατη του.

χάσμα γενεών πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει.

ο χαρακτήρας του καθένα καθορίζεται εκτός από κληρονομικούς παράγοντες και από τα ερεθίσματα που δέχεται ο εγκέφαλός του.

και μπορεί να είμαστε μια σάπια κοινωνία που δίνει τα χειρότερα ερεθίσματα προς μίμηση στη νεολαία αλλά ευτυχώς υπάρχει και η κριτική ικανότητα που ξεχωρίζει εάν κάποιος θα συμβαδίσει με τη σαπίλα ή εάν θα διαλέξει τη διαφορετικότητα μακριά από αυτή και τα φθηνά της στερεότυπα.

ευτυχώς υπάρχει η κριτική ικανότητα...δυστυχώς λίγοι είναι εκείνοι που έχουν δίψα για ζωή και πραγματική ελευθερία του πνεύματός τους ωστέ να χρησιμοποιήσουν σωστά την κριτική σκέψη και ικανότητα.

θεωρώ οτι οι νεαρότερες γενιές ζουν την αποχαύνωση όλο και περισσότερο......αποχαύνωση που επιβάλλεται από τις προηγούμενες γενιές (κάθε φέτος και χειρότερα) ωστέ να πέφτουν οι άμυνες....να μην αντιδρούν στην καθοδηγούμενη fast food σκέψη ωστέ να κοντρολάριστεί ο κόσμος ολοένα και πιο εύκολα.

ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα γενικά αλλά προς το παρόν αυτά από μένα.

(τι κάθομαι και γράφω 3το πρωί........:mamba: )

χάσμα γενεών πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει.

θεωρώ οτι οι νεαρότερες γενιές ζουν την αποχαύνωση όλο και περισσότερο......αποχαύνωση που επιβάλλεται από τις προηγούμενες γενιές (κάθε φέτος και χειρότερα)

Αν σου πω οτι αυτο το λέω απο την 1η γυμνάσιου θα με πιστέψεις?:computer:

Παντα θα υπαρχει αυτο το χασμα γιατι ας μην ξεχνάμε οτι και η τεχνολογία εχει επηρεάσει αυτο το φαινόμενο (παράδειγμα: ποδόσφαιρο Vs pro evolution)

Χάσμα γενεών υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Όσο μεγαλώνεις βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά, και τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα ζούνε μια διαφορετική παιδική ηλικία από εμάς (γενιά του <80). Είναι αναμενόμενο και μάλλον επιθυμητό. Ότι μας φαίνεται εμάς παράξενο, είναι απόλυτα φυσιολογικό για την τωρινή νεολαία 12-17. Κάθε γενιά μεγαλώνει κι "επιβιώνει" με τον δικό της τρόπο. Το μόνο κακό για την νέα γενιά που βλέπω, είναι ότι δεν έχουν πρότυπα κι ανθρώπους να στηριχθούν.. έχουν πήξει στη σαπίλα της τηλεόρασης και των media.

Το μόνο κακό για την νέα γενιά που βλέπω, είναι ότι δεν έχουν πρότυπα κι ανθρώπους να στηριχθούν.. έχουν πήξει στη σαπίλα της τηλεόρασης και των media

qft

Η παράθεση έγινε για να τονιστεί το συμπέρασμα (conclusion ελληνιστί)

Το μόνο κακό για την νέα γενιά που βλέπω, είναι ότι δεν έχουν πρότυπα κι ανθρώπους να στηριχθούν.. έχουν πήξει στη σαπίλα της τηλεόρασης και των media.

Quoted for truth...

Και δεδομένου πως και πολλοί γονείς δεν ασχολούνται με τα παιδιά όπως παλία (απο άποψη αφιέρωσης χρόνου ποιοτικού), κάνει ένα συνδυασμό πολύ κακό για το μέλλον.

Νταξει περα απο τα μουσικα ακουσματα...

Εχω την υποψια οτι τα ιδια λεγανε και για μας οταν μεγαλωναμε...

Οτι μεγαλωνουμε χωρις προτυπα, κλπ κλπ

Αποψη μου οτι καθε γενια (θελει να) πιστευει οτι ειναι καλυτερη απο αυτη που ερχεται μετα απο αυτην.

Οσο περνανε τα χρονια τοσο θα ψιλοαδυνατουμε να καταλαβουμε με τι "την βρισκουνε πλεον οι σημερινοι νεο-λεροι" και θα χωνουμε :p

Νταξει ετσι γινοτανε και στην εποχη μας, ετσι θα γινεται και μετα απο μας.

Relax να'ουμ. Ολα under control... Η κοινωνια ειναι σε δυναμικη ισορροπια. Αν παει πολυ κατα διαολου, κανει ενα relapse και επανερχεται ψιλοαποτομα πισω σε προηγουμενο stage.

Οπως ειπανε και στο "Ερωτευμενος Σεξπηρ"

-It all works out....

-How?

-I don't know! It's a mystery!

Quoted for truth...

Και δεδομένου πως και πολλοί γονείς δεν ασχολούνται με τα παιδιά όπως παλία (απο άποψη αφιέρωσης χρόνου ποιοτικού), κάνει ένα συνδυασμό πολύ κακό για το μέλλον.

actually, η "επένδυση" τόσου χρόνου σε tv και λοιπά σκουπίδια οφείλεται ακριβώς στην μη ενασχόληση των γονέων με τα παιδιά τους.

Τώρα, το χάσμα γενεών είναι ένα μέρος της μεταβολής των ηθών, συνηθειών, κουλτούρας, κοινωνίας και εξέλιξη της τεχνολογίας όπως την βιώνουν οι παλαιότεροι και όπως μπαίνουν σε αυτή οι νεότεροι.

Το άλλο (imo, μεγαλύτερο) μέρος έχει να κάνει με την εμπειρία-σοφία που αποκτούν οι μεγαλύτεροι, η οποία δρα καταλυτικά στον τρόπο σκέψης τους και που συνήθως πάει κόντρα σε αυτά που κάνουν οι νεότεροι. Αφενός γιατί μαθαίνουν τι θέλοθν να κάνουν και γιατί έχουν ήδη εδραιώσει σύστημα αξιών στη ζωή τους, αφετέρου γιατί οι νεότεροι by default έχουν την επιθυμία να κάνουν κάτι διαφορετικό από τους παλαιότερους (τους οποίους συνήθως και απαξιώνουν).

Όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνουν και οι 2 αυτές γενέες, το χάσμα ελαττώνεται (έχει περισσότερες κοινές απόψεις ο 80ρης με τον 60ρη από ότι ο 60ρης με τον 40ρη, πόσο μάλλον ο 40ρης με τον 20η) αλλά δεν μηδενίζεται ποτέ.

Πραγματικά δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος για την νέα γενια. Οι τενεκέδες πάντα ήθελαν και πάντα θα θέλουν να "φαίνονται" προσπαθώντας να αποδείξουν.... κάτι. Οι σωστοί συνήθως είναι "ήρεμες δυνάμεις" και με το πέρασμα του χρόνου αποδεικνύουν την αξία τους.

υπαρχει λεει??? εδω που εγω ειμαι σχεδον 23 και με τα 18χρονα νοιωθω χασμα! τι να πω....

πάντως με τους γονεις μου δεν υπαρχει κανενα χασμα ίσως γιατι με εκαναν μικροι χου νοους...

υπαρχει λεει??? εδω που εγω ειμαι σχεδον 23 και με τα 18χρονα νοιωθω χασμα! τι να πω....

πάντως με τους γονεις μου δεν υπαρχει κανενα χασμα ίσως γιατι με εκαναν μικροι χου νοους...

Δεν πιστευω πως νιωθεις χασμα με τα 18χρονα..απλα πιθανον δεν ταιριαζεις με αυτα τα 18χρονα που γνωριζεις Η ειναι ανωριμα ;)

Εγω παιδια ειμαι 17 χρονων και τελειωνω φετος το σχολειο..Η μανα μου ειναι 37 και ο πατερας μου 42

Με την μανα μου δεν εχω καποιο ιδιαιτερο τρανταχτο χασμα..

Αλλα με τον πατερα μου αλλο πραμα,σαν την μερα με την νυχτα! Καθομαι να συζητησω και καταληγουμε να μαλωνουμε επειδη εχω δικιο και δεν με καταλαβαινει :flag:

Να φανταστειτε κολαει στους βαθμους του σχολειου και οχι στις πανελλινιες που γραφω.:woot:

Τον πειραζει με λιγα λογια το 12 που εχω στα κειμενα επειδη μου την δινει η καθηγητρια και κοιμαμαι στο μαθημα της επειδη με νανουριζει η φωνη της:devil:

Καθομαι να συζητησω και καταληγουμε να μαλωνουμε επειδη εχω δικιο και δεν με καταλαβαινει :flag:

Πω, πωωωω. Τι μου θύμισες ρε πιτσιρίκο. Εφηβεία :hehe:

Δεν πιστευω πως νιωθεις χασμα με τα 18χρονα..απλα πιθανον δεν ταιριαζεις με αυτα τα 18χρονα που γνωριζεις Η ειναι ανωριμα ;)

ανωριμα ειναι σιγουρα ειναι μονο 18. (οχι οτι εγω ειμαι αλλα ειμαι παραπανω) παντως οτι εχουμε πηξει στους κουραδομαγκες στους καγκουρες και στα τσολιδια και στα ξετσουλα μονο εγω το βλεπω???

μαλωνουμε επειδη εχω δικιο και δεν με καταλαβαινει :flag:

εχω 12 στα κειμενα γιατι μου την δινει η καθηγητρια και κοιμαμαι στο μαθημα της

??????:suicide2:

μηπως εχει και αυτος δικιο??

λιιιιγο?

Τον πειραζει με λιγα λογια το 12 που εχω στα κειμενα επειδη μου την δινει η καθηγητρια και κοιμαμαι στο μαθημα της επειδη με νανουριζει η φωνη της:devil:

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA δεν αντέχω άλλο:sorry:

παντως οτι εχουμε πηξει στους κουραδομαγκες στους καγκουρες και στα τσολιδια και στα ξετσουλα μονο εγω το βλεπω???

Εχεις δικιο σε αυτο...ειδικα στο περιστερι ειμαστε ΓΕΜΑΤΟΙ :TD:

Δεν αντεχονται..αυτο το μαγκια κλανια δεν το μπορω με τιποτα :no:

??????:suicide2:

μηπως εχει και αυτος δικιο??

λιιιιγο?

Δεν αναφερομαι μονο στο θεμα των μαθηματων αλλα γενικα..για το παραμικρο, για το αν ειπα οτι θα αργησω και γυρισα οντως αργα και να μου λεει μετα γιατι γυρισα αργα και να τρελενομαι :suicide2:

Η αυτο το κατσε διαβασε ?? Ολη μερα και ολη νυχτα το ακουω... Να βγω λιγο απο το δωματιο οταν διαβαζω και να πεταγεται και να λεει διαβασε διαβασε :tw: Αλλα δεν καταλαβενει οτι ειναι εκνευριστικο..οσες φορες και αν του το πω :giveup:

EDIT : Jason ~> LoL φιλε

Η αυτο το κατσε διαβασε ?? Ολη μερα και ολη νυχτα το ακουω... Να βγω λιγο απο το δωματιο οταν διαβαζω και να πεταγεται και να λεει διαβασε διαβασε :tw: Αλλα δεν καταλαβενει οτι ειναι εκνευριστικο..οσες φορες και αν του το πω :giveup:

Πίστεψε με δεν είσαι ο μονος που οι γονείς του ώρες ώρες γίνονται εκνευριστικοί σε σημείο που να θες να φύγεις από το σπίτι.Να τους λες "σταματήστε το κατάλαβα" και να συνεχίζουν το δικό τους.

Να θες να βγείς βόλτα με τους φίλους ή με την κοπέλα σου και να σε περνούν ανά 3 ώρες τηλέφωνο (αλλα να τους έχεις πει από πριν να μην σε πάρουν) για να δούνε πως είσαι..

Τέσπα.. χάσμα γενεών υπάρχει και μεγάλο(H μέρα με την νύχτα) μου φαίνεται.

Αλλιώς τα αντιλαμβανόμαστε εμείς,αλλιώς αυτοί,και μας καταπιέζει πολύ η όλη φάση που δημιουργείται.

σε καταλαβαινω. αλλα δε φταινε οι γονεις σου ρε συ. ετσι που ειναι το συστημα πρεπει να διαβασεις στα 18 σου :TD: και νοιαζοντε υποθετω για το μελλον σου.(βεβαια η καταπιεση, οπως και αν την αντιλαμβανεται ο καθενας, φερνει πολλες φορες τα αντιθετα αποτελεσματα. τι να πω... δε ξερω ουτε εσενα ουτε τους γονεις σου. σιγουρα δεν εισαι η μονη περιπτωση ουτε ριχνω βαρος σε σενα!)

τωρα για το αν αργεις να γυρησεις ε, δε νομιζω να τους αδικεις ετσι? αμα μενεις κιολα αθηνα ειναι να μη σε ποιανει ταραχη...:flower:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.