Seek & Find Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2009 Καλησπερα, εχω τον ακολουθο κωδικα: typedef struct kouti{ char c;} typos_koutiou;void sinartisi(typos_koutiou *k){ *k.c = NULL;} και ο compiler μου βγαζει request for member "c in something not a structure or union" Μπορει καποιος να μου πει πως θα προσπελασω σωστα τον χαρακτηρα; ευχαριστω για τον χρονο σας
louis_gas Μάϊος 17, 2009 #2 Μάϊος 17, 2009 θα πρεπει να γραψεις ειτε (*k).c, ειτε k->c.Αυτο γιατι το k ειναι τυπου pointer σε struct kouti και οχι τυπου struct kouti.
Seek & Find Μάϊος 17, 2009 Author #3 Μάϊος 17, 2009 Ειτε γραψω:(*k).c = NULL;ειτε:k->c = NULL;παιρνω:[Warning] assignment makes integer from pointer without a castany ideas?ευχαριστω και παλι..
louis_gas Μάϊος 17, 2009 #4 Μάϊος 17, 2009 Το NULL δεν ειναι χαρακτηρας γι αυτο σου βγαζει warning.Χρησιμοποιησε τον null character '\0'.k->c = '\0';
petarakos Μάϊος 17, 2009 #6 Μάϊος 17, 2009 Αυτό συμβαίνει επειδή το k->c είναι τύπου χαρακτήρα ενώ το NULL είναι ένας void pointer.Γιαυτό έπαιρνες το warning.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.