Jump to content

BSOD συνεχεια!

psycoclan1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εδω και αρκετο καιρο μου πεταει μπλε οθονες πολυ συχνα! αρχικα νομιζα οτι οι μνημες ειχαν προβλημα αλλα πριν μια βδομαδα τις αλλαξα και το προβλημα συνεχεζεται!

τα errors που μου βγαζει ειναι SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION, win32k.sys και μερικες φορες ενα αλλο ndis.sys(αυτο οχι πια ομως, γτ ηταν απο το codec της nvidia pure κατι).

το συστημα μου ειναι C2D6750, MSI P35 NEO2-FIR, CORSAIR 2X2GB, GEFORCE 9600GT, 250GB SEAGATE και το λειτουργικο μου ειναι vista x64!

Διαβασα στο ιντερνετ οτι μαλλον ειναι προβλημα conflict με τους drivers! επειδη ομως ειναι φρεσκια η εγκατασταση των vista(προχθες εκανα format), εχω ολα τα drivers ανανεωμενα και κατεβασμενα απο τα sites της καθε εταιριας!

Σας παραθετω και το minidump αρχειο που μου εβγαλε πριν λιγο!

Mini051209-01.rar

Το έψαξα στο internet και είναι όπως το λες. Πιθανότατα κάποιος driver κάνει τη ζημιά. Τη μπλε οθόνη αν στην έβγαλε μετά την εγκατάσταση κάποιων οδηγών, μπαίνεις σε safe mode τους καταργείς και βάζεις νεότερη ή αν έχεις τη νεότερη έκδοση, την προηγούμενη. Επίσης πάτα f8 και επέλεξε Τελευταίες γνωστές ρυθμίσεις, κάπως έτσι λέγεται η εντολή.

μπα δε βοηθησε αυτο! τα προβληματα συνεχιζονται! εγω πιστευω οτι η μητρικη ή το τροφοδοτικο εχουν προβλημα!

στη συγκεκριμενη μητρικη υπαρχει ενα JPRW1 το οποιο ειναι για τα 12V και τροφοδοτει την καρτα γραφικων! η καρτα μου ομως εχει δικη της εισοδο για τροφοδοσια! εγω που εχω συνδεδεμενο και το JPRW1 μηπως παιζει κανενα προβλημα?

Δεν καταλαβαίνω γιατί "πιστεύετε" και "εικάζετε" όταν υπάρχουν τα tools για να ελέγξεις ποιος είναι ο υπαίτιος.

memtest, prime, 3dmark, διαγνωστικά για δίσκο κτλ.

Υπομονή θέλει και ψάξιμο ή πας και πληρώνεις να σου κάνουν έναν τεχνικό έλεγχο.

μπα δε βοηθησε αυτο! τα προβληματα συνεχιζονται! εγω πιστευω οτι η μητρικη ή το τροφοδοτικο εχουν προβλημα!

στη συγκεκριμενη μητρικη υπαρχει ενα JPRW1 το οποιο ειναι για τα 12V και τροφοδοτει την καρτα γραφικων! η καρτα μου ομως εχει δικη της εισοδο για τροφοδοσια! εγω που εχω συνδεδεμενο και το JPRW1 μηπως παιζει κανενα προβλημα?

Δοκίμασες να αποσυνδέσεις το JPRW1 και να αφήσεις την κάρτα γραφικών μόνον με τη δική της τροφοδοσία να δουλέψει; Επίσης όπως λέει ο φίλος επάνω κάνε ένα test μνήμη και σκληρό, γιατί αν αγοράσεις τροφοδοτικό μπορεί να συνεχίσει να το κάνει.

ναι τοσο καιρο το JPRW1 το ειχα αποσυνδεδεμενο και τοτε παλι ειχα μπλε οθονες αλλα επισης ενα σημαντικο ειναι οτι στο pro και το nba2k9 οταν επαιζα διπλο πολλες φορες εσβηνε η οθονη και χρειαζοταν reboot! απο τοτε που το εβαλα αυτα δεν γινονται αλλα εχω μπλε οθονες σε ακυρες στιγμες! το τροφοδοτικο μου ειναι σχετικα καινουργιο. thermaltake toughpower 600w.

λινουξοβιε εχεις δικιο για τα τεστ! "πιστευω" και "εικαζω" μετα απο τα τοσα χρονια εμπειριας! primetest εχω τρεξει αρκετες ωρες και ηταν οκ!

μενει να τρεξω το 3dmark και το memtest! το memtest σε ποιο τεστ το ρυθμιζουμε να κοιταξει? (0-9)

λοιπον μολις ετρεξα και το 3dmark06 και μου εβγαλε score 10415 3Dmarks!

οποτε και απο γραφικα ειμαστε οκ! παω να τρεξω το memtest!

το 5αρι στο memtest εκανε απροβληματιστα 3 επαναληψεις! το 8αρι θελει πολυ ωρα και θα το κανω το βραδυ!

γενικα απο hardware δε φαινεται να υπαρχει προβλημα, πολυ παραξενο μου φαινεται παντως!

Μετά μάλλον πας για....φορμάτ. Αν θες όμως μπορείς να δοκιμάσεις να αφήσεις στο pc συνδεδεμένα μόνον την κάρτα γραφικών και το σκληρό και τις μνήμες. Να αποσυνδέσεις κάρτες επέκτασης (tvtuner κλπ), τα οπτικά (μήπως από εκεί τίποτα γίνεται αν και δύσκολο) και το cardreader και να δεις αν θα πετάξει μπλε οθόνη.

format εκανα πριν 3 μερες! ειναι καινουργια η εγκατασταση των windows! στο Pc ειναι συνδεδεμενα μονο αυτα που ειπες ετσι κ αλλιως :) δεν εχω τπτ παραπανω!

παιδια πρεπει να φταιει ενα απο τα 2 cdrom που εχω! ειναι αρκετα παλιο το dvd-rom και μαλλον αυτο εκανε τη ζημια! πριν λιγο δε μπορουσα να bootαρω καν στα windows και μολις αποσυνδεσα τη καλωδιοταινια παιζει stable ως τωρα! θα σας ενημερωσω για το τι φταιει τλκ μολις καταλαβω και γω :p

τα προβληματα συνεχιζονται κανονικα :( σημερα εγκατεστησα το HDDLife και μου λεει πως ο σκληρος δισκος ειναι κατα 57% ΟΚ το health status και κατα 57% Excellent το Performance. η θερμοκρασια του σκληρου στην αρχη ηταν 20 βαθμοι κελσιου και μετα απο μεταφορα δεδομενων στον εξωτερικο μου δεν εχει πεσει κατω απο 32 με μεγιστη τους 35!

αν δεν φταει και ο σκληρος δισκος τοτε την αρπαξε η μητρικη ετσι?

Θα δοκίμαζα και ένα bios update και θα δοκίμαζα να δουλέψω το σύστημα έξω από το κουτί

τα bios τα εχω κανει update εδω και λιγους μηνες! ειναι η τελευταια εκδοση που εχουν βγαλει! γενικα απο software ειμαι οκ απο ολες τις αποψεις. μολις εκανα full format τον σκληρο και εγκατεστησα παλι τα vista x64 και προσπαθω να τρεξω την εφαρμογη HDDLife και μου βγαζει σφαλμα NO HDD's with SMART. μηπως σημαινει οτι παμε για καταστροφη του δισκου ή απλα κατι μπλοκαρε στο συστημα? απο τα bios το smart ειναι enabled!

Υπάρχει και κάτι άλλο που θέλει προσοχή. Όταν πετάει μπλε οθόνη αναφέρει το λάθος. Κοίταξε τι λάθος σου βγάζει και δες στο google ή πόσταρε photo εδώ ;)

τελευταιο σφαλμα απ οσο θυμαμαι ηταν το ntfs.sys και ελεγε να κανω uninstall τα antivirus :S και διαβασα σε ενα αλλο thread εδω οτι υπαρχει θεμα με τα nod32. τωρα δεν τα εβαλα και φαινεται stable!

τελικα τα reboot συνεχιζονται και οι μπλε οθονες εγιναν πιο συχνες απο ποτε! τωρα ουτε 5 λεπτα δε μπορω να εχω ανοιχτο το pc! απο δευτερα θα το παω στο μαγαζι που το πηρα και μαλλον θα παω για αλλαγη Mobo ή/και σκληρου δισκου!

υπαρχει κανενα διαγνωστικο προγραμμα για τον σκληρο που να τρεχει πριν απο τα windows? δλδ να κανω boot απο cd!

Τυχαία σου δίνω ένα site για WD. Έχουν και η Seagate, Hitachi κλπ. Θα κοιτάξεις να λέει for dos, όπως στο παρακάτω site.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.