Jump to content

Intel Quad Core 8300 O/C

nmaggioros

Recommended Posts

υγ: βαλε απο τα bios το vcore στα 1,25 που ειναι και το vid του cpu σου πριν κανεις οτιδηποτε...μπορει να ανεβασει λιγο θερμοκρασιες (που δεν εχεις προβλημα οπως σε βλεπω) αλλα θα τον πας ψηλοτερα!

Στο δικό μου bios δεν βρήκα τίποτα σχετικό με vcore...υπάρχει περίπτωση να λέγεται αλλιώς;

το δοκίμασα να ανέβω 1 και 2 clicks πιο ψηλά την τάση αλλά πάλι chrassarei μετά απο περισσότερη ώρα όμως(σε σχέση με το 1.25). Επίσης δοκίμασα με vcore: auto (idle μου δίνει 1.32 στο cpuid) και φαίνεται stable...Θέλει τόση τάση για να ανέβει ψηλότερα;

το δοκίμασα να ανέβω 1 και 2 clicks πιο ψηλά την τάση αλλά πάλι chrassarei μετά απο περισσότερη ώρα όμως(σε σχέση με το 1.25). Επίσης δοκίμασα με vcore: auto (idle μου δίνει 1.32 στο cpuid) και φαίνεται stable...Θέλει τόση τάση για να ανέβει ψηλότερα;

φαινεται ή ειναι σταθερο? την ταση του nb(northbridge) δοκιμασε να την ανεβασεις και αυτη 1-2 κλικ και δες τι γινεται....

παραξενο παντως να μην παει πανω απο 400 με στοκ ρευματα...

στις μνημες ποσο εχεις? γενικα ειναι καλο να μην αφηνεις τιποτα, και ειδικα μνημες, στο auto

Σας παραθέτω θερμοκρασίες me 420bus,

vcore: auto (υψηλή δυστηχώς),

DRAM Voltage: 2.10

Μνήμες: 1:1

Με αυτές τις ρυθμίσεις είμαι stable.

q8300new.th.jpg

Επίσης έκανα δοκιμή να ανεβάσω τις μνήμες στα 1120(4:3 αναλογία) και ένα κλικ κάτω αλλά μετά απο λίγη ώρα prime κάνει restart. Διαβασα όμως ότι δουλέυουν καλά σε αυτές τις ταχύτητες οι OCZ.

Επίσης που μπορώ να δώ τι ΝΒ Voltage μου δίνει με auto για να το ανεβάσω και αυτό λίγο όπως μου είπατε;

Σας παραθέτω θερμοκρασίες me 420bus,

vcore: auto (υψηλή δυστηχώς),

DRAM Voltage: 2.10

Μνήμες: 1:1

Με αυτές τις ρυθμίσεις είμαι stable.

q8300new.th.jpg

Επίσης έκανα δοκιμή να ανεβάσω τις μνήμες στα 1120(4:3 αναλογία) και ένα κλικ κάτω αλλά μετά απο λίγη ώρα prime κάνει restart. Διαβασα όμως ότι δουλέυουν καλά σε αυτές τις ταχύτητες οι OCZ.

Επίσης που μπορώ να δώ τι ΝΒ Voltage μου δίνει με auto για να το ανεβάσω και αυτό λίγο όπως μου είπατε;

οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα!

μονο 15' λεπτα ειδα οτι ετρεχε το prime...εισαι σταθερος σε αυτη την συχνοτητα και με αυτες τις ρυθμισεις και παραπανω ωρα? (15' δεν ειναι αρκετα...) δοκιμασε καλυτερα και το intel burn test στο 20Χ να σαι καλυμενος(google και download)!

το nb voltage μπορει να λεγεται και mch στα bios σου! δοκιμασε να το ανεβασεις 2-3 κλικς με τις μνημες στα 1120 που λες και δες αν εισαι σταθερος! (τρεξε και κανα memtest)

σημειωση: στις μνημες δωσε την ταση που λενε εργοστασιακα!

Το ΝΒ Voltage το βρήκα και το έχω βάλει στα 1.4 (0.15 step έχει) είναι λίγο;Γιατί με αυτό το NB μόλις ανεβάσω μνήμες κάνει restart... Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πόσο είναι το normal για να το ανεβάσω κι'άλλο. Επίσης στις μνήμες έχω βάλει 2.10 τάση νομίζω τόση είναι η εργοστασιακή γι'αυτές τις συχνότητες.

• 7 months later...

Επανέρχομαι στο θέμα μετά από αρκετό καιρό μιας και έχω αλλάξει κουτάκι και M/B και απ' ότι βλέπω οι θερμοκρασίες μου είναι αρκετά καλές. Λέτε να ανεβαίνει κι' άλλο η cpu?

q8300.th.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.