Jump to content

Intel Quad Core 8300 O/C

nmaggioros

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα,

Αγόρασα αυτόν τον επεξεργαστή και θα ήθελα να τον σπρώξω λίγο...όχι πολλά πράγματα. Έχω την Scythe Mugen και απο θερμοκρασίες είμαι μια χαρά. Επειδή δεν έχω ξαναπαίξει με quad core, τι ρυθμίσεις μου προτείνεται;

Μητρική είναι η P5K και μνήμες οι OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC 4GB Edition.

Με ένα απλό ανέβασμα του bus στα 400 και όλα τα άλλα auto ο επεξεργστής παίζει έτσι. Αξίζει να τον πάω κι' άλλο;

q8300.th.jpg

Φιλικά,

Νικόλας

Ναι 24/7 και όπως είπα δεν με ενδιαφέρει να τον στρεσάρω πάρα πολύ αλλά κάτι σταθερό για καθημερινή χρήση.

οπως και ναχει ομως καλο θα ηταν να ξερεις που κυμαινονται οι θερμοκρασιες σου...

οποτε αν δεις οτι εισαι κατω απο 60 σε full load εισαι μια χαρα... και σταθεροτατο το μηχανημα και να δουλευεις και να παιζεις οσες ωρες θες.

Δηλαδή μέχρι πιό FSB θεωρείτε ότι δεν ζορίζεται πολύ και είναι ασφαλές να ανέβω; Όπως καταλαβένεται απο O/C είμαι ακόμα αρχάριος :) Υπάρχει άλλος με τον ίδιο επεξεργαστή που τον έχει ανεβάσει; Απ'οσο έπαξα δεν βρήκα πολλούς.

εγω εχω τον q9300 ιδιος με σενα μονο με 2MB cache παραπανω....

τον εχω με fsb 420 και εχω δει μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις....

φτανει μεχρι και 450... 470...

οποτε στα 400 που τοχεις εσυ εισαι πολυ χαλαρα!

Μείωσα το ρεύμα από το bios στα 1.25 όπως μου είπατε αλλά παρατηρώ ότι σε idle είναι στα 1.22 και multiplier 6.0 και σε load πέφτει στα 1.17 και multiplier 7.5 (από CPU-Z τα βλέπω). Είναι normal? Δεν θα έπρεπε να μου κρατάει το 1.25 μόνιμα; Το FSB το άφησα στα 400.

μια χαρα ειναι αυτες οι διακυμανσεις!

ετσι πρεπει ναναι....τραβαει οσα πρεπει αναλογα με τις απαιτησεις.

και μαλιστα δουλευεις και με λιγα ρευματα αρα εισαι και πιο δροσερος!

κανε κενα prime να δεις αν εισαι σταθερος και τελειωσες...

αα.... στα ποσα τρεχουν τωρα οι μνημες?

αν αντεχουν λεει??? αφου ειναι 1066 και τρεχουν στα 800!!!!

εισαι πολυ καλος αποτι βλεπω! και απο θερμοκρασιες αρχοντας....

τι κουτακι εχεις? πρεπει να εχεις πολυ καλη ροη αερα αποτι φαινεται...

αν το μηχανημα ταφησεις ετσι δεν 8α συναντησεις σε καμμια περιπτωση προβλημα.... σε καμμια ομως...

σενα μισαωρακι θαχεις και απο μενα θερμοκρασιες γιανα καταλαβεις ποσο καλα εισαι!

Έχω το Antec P160 ενας 12άρης μπροστά στους δίσκους και ένας πίσω. Liberty 400ari και την Mugen. Δεν χρειάζεται να ανέβω δηλαδή παραπάνω;Αν το έκανα στα 420 πόσο safe θα ήταν και τι τάση θα χρειαζόταν;

Μετά από μισή ώρα Prime...

q8300new.th.jpg

Να μην επιχειρήσω για παραπάνω δηλαδή αφού φτάνω τους 50;Οι Μνήμες αντέχουν εκεί που είναι;

μια χαρα οι θερμοκρασιες σου!

οι μνημες στην ουσια ζητανε "κι αλλο, κι αλλο":clap:

συμβουλη μου, αφου δεν θες να τον ανεβασεις πολυ και να μπλεχτεις σε φασαριες απ'οτι καταλαβα (αν και μολις μπεις στον χωρο θα χορεψεις-θα θες κι αλλο!!!:p) ανεβαινε σιγα σιγα, τρεχε prime, παρακολουθα θερμοκρασιες ολα αυτα χωρις να πειραξεις τασεις και δες μεχρι που παει!!! μολις δεις ασταθειες-κρασαρισματα κτλ! κατεβασε τον λιγο και δες αν εισαι σταθερος! ετσι θα εχεις το μεγιστο οφελος σε μαμα ρυθμισεις! λογικα τα 3,2 θα τα χει-ισως και λιγο παραπανω!

αυτα!

υγ: βαλε απο τα bios το vcore στα 1,25 που ειναι και το vid του cpu σου πριν κανεις οτιδηποτε...μπορει να ανεβασει λιγο θερμοκρασιες (που δεν εχεις προβλημα οπως σε βλεπω) αλλα θα τον πας ψηλοτερα!

edit:

Μείωσα το ρεύμα από το bios στα 1.25 όπως μου είπατε αλλά παρατηρώ ότι σε idle είναι στα 1.22 και multiplier 6.0 και σε load πέφτει στα 1.17 και multiplier 7.5 (από CPU-Z τα βλέπω). Είναι normal? Δεν θα έπρεπε να μου κρατάει το 1.25 μόνιμα; Το FSB το άφησα στα 400.

το ρευμα στο δειχνει πιο λιγο λογω του vdroop (google it), ο πολλαπλασιαστης πεφτει οταν ειναι σε idle για εξοικονομηση ενεργειας-αν δεν το θες αυτο μπορεις να απενεργοποιησεις eist/c1e κτλ απο τα bios!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.