nkoumo Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2009 Γεια, μετα απο αποτυχημέμη προσπαθεια συνδεσεις 2pc που ειναι συνδεδεμένα στον ιδιο ρουτερ αποφασισα να τα συνδεσω με ftp client που εχει κει μεγαλυτερη ταχυτητα μεταφορας. Εχω το FileZilla, alla ουτε με αυτον κανω δουλεια. Στην τοποθεσια παταω την ΙΡ που δινει το ρουτερ για το 2PC που ειναι τυπου 192.168.1.XX. Στην θυρα τι παταω? επιλεγμενη ειναι η 21 αλλα δουλεια δεν γινεται. Επισεις γραφει και για ονομα χρηστη και κωδικο προσβασης. Κωδικους δεν εχω βαλει πουθενα! Please help Link to comment Share on other sites More sharing options...
yz250 Μάϊος 15, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2009 γεια σου φιλε μου πρεπει να ανοιξεις πορτα στο router στην ip που εχει το Pc που τρεχει το filezilla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Μάϊος 15, 2009 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2009 γεια σου φιλε μουπρεπει να ανοιξεις πορτα στο router στην ip που εχει το Pc που τρεχει το filezilla Αν είναι στον ίδιο router δεν χρειάζεται port forwarding... nkoumo, δεν αξίζει το ftp για υπολογιστές στο ίδιο δίκτυο αν δεν έχεις gigabit... to cifs/smb των windows είναι υπερ-αρκετό... κάποιο πρόβλημα (μάλλον) έχεις με τις ρυθμίσεις σου στο λειτουργικό σου σε ένα ή και στα δυο pc ή κάτι δεν κάνεις σωστά... κάνε ping τις ip από τον έναν υπολογιστή στον άλλο... επίσης έλεγξε το firewall των windows και τα services των windows... υπάρχουν κάποια services, όπως το "server" και "computer browser" τα οποία πρέπει να είναι ενεργοποιημένα... μετά κάνεις share τους φακέλους που θες, δίνεις rights για τους χρήστες που θα μπορούν να τους κάνουν mount και τι δικαιώματα θα έχουν και μετά κάνεις network drive mapping... Αν τα παραπάνω σου φαίνονται κινέζικα, υπάρχουν άπειροι οδηγοί στο internet που περιγράφουν αναλυτικά την διαδικασία (με εικόνες κτλ)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkoumo Μάϊος 15, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2009 κινεζικα..........αν μπορεις να μου προτεινεις κανενα οδηγο........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Μάϊος 15, 2009 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2009 http://compnetworking.about.com/od/windowsfilesharing/Windows_File_Sharing.htmο οδηγός είναι για xp, αλλά τα ίδια ισχύουν και για vista...http://www.practicallynetworked.com/sharing/xp/filesharing.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.