Jump to content

ATI for graphics, nVidia for Physx?

goku_dbz

Recommended Posts

Επειδή και οι 2 έμμεσα ή έμμεσα απαντάτε σε εμένα να πω και εγώ κάτι.

Πριν την 5870 που έχω τώρα, είχα 260 / 260-216 / 280 / 285.

Δεν κοιτάω ΠΟΤΕ αν είναι πράσινο ή κόκκινο κοιτάω raw power.

Και σε ένα μεγάλο βαθμό ΑΦΟΔΕΥΩ στην μούρη των εφέ του Physics και των νερών του DX11 (δεν έχω ιδέα ποιος το έγραψε αυτό, αν και μπορώ να φανταστώ 2-3 φανατικούς).

Αυτό που απλά και σταράτα κοιτάω είναι το value for money.

Η σε πιο απλά Ελληνικά τα καρέ ανά ευρώ.

Αυτή την στιγμή η ΑΤΙ, ΕΧΕΙ ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ τα πρωτεία σε αυτό? Με την 5850 και την 5870?

Θέλεις να είναι για 1%, 5%, 20%? Δεν έχει σημασία.

ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

Ναι μιλάω για το upper segment της αγοράς, αλλά είναι αυτό που συζητάμε, και αυτό στο οποίο ανήκουν οι ενθουσιώδεις gamers που ζητούν νουθέτηση εδώ μέσα.

Και εκεί ανήκετε και εσείς και εγώ φυσικά.

Μακάρι να βγάλει η nvidia μεθαύριο το Fermi και να το πατήσει κάτω το 5870.

Πρώτος θα την επαινέσω, πιθανόν να την πάρω, και θα αλλάξω τι προτείνω.

Αυτή την στιγμή όμως η nvidia ΔΕΝ αξίζει σαν αγορά για τα λεφτά που ζητάει για τις 285/295 κλπ με κανένα θεό.

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply
wtf??? πλακα κανεις ή μιλας σοβαρα ????? http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1451714 η 5850 ειναι παντου πανω απο την 285,...

η καλη καρτα δεν φενεται απο 5 η 10 fps παραπανω η απο dx11.φενεται απο την κατασκευη και την χρηστικοτητα και τους οδηγους.εχουν περασει απο τα χερια μου απο gtx 295 ως ατι 5870.ριξτε μια ματια στις αγγελιες να δειτε ποσες 5800 μετα απο 1 βδομαδα πουλιουνται για να μην πω για γνωστους που τις χαλασαν επιτηδες για να τις πανε πισω για πιστωτικο.στο μεγαλο αρνητικο της nvidia ηταν παντα οι τιμολογιακη πολιτικη της

Αυτη την εποχη ,καλυτερα να πας σε ΑΤΙ και τα physx δεν κανουν τη διαφορα.Η μεγαλη διαφορα παρατηρειται σε λιγα παιχνιδια μονο.

Παντως ο τιτλος σου ειναι λιγο αστοχος ,γιατι και η nVidia εχει γρηγορες καρτες.Απλως συμφαιρει να παρεις ΑΤΙ λογω κοστους/αποδοσης.

Η ΑΤΙ αυτη τη στιγμηειναι βασιλιας χωρις πολλα πολλα. Aν ηταν η nvidia θα λεγαμε nvidia....

Η πιο φτηνη 5850 κοστιζει 243e και ειναι απλα ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ σε θεμα δυναμης σε αυτα τα χρηματα και περναει παντου την 285 που ειναι και καμια 100ε παραπανω.:TD:

Τωρα αν θελετε να επαινειτε τα μουσεια που ειχατε αγορασει 500ε και τωρα δεν πιανουν μiα τοτε κοιμηθειτε λιγο ακομα μεχρι να βγει το Fermi.

η καλη καρτα δεν φενεται απο 5 η 10 fps παραπανω η απο dx11.φενεται απο την κατασκευη και την χρηστικοτητα και τους οδηγους.εχουν περασει απο τα χερια μου απο gtx 295 ως ατι 5870.ριξτε μια ματια στις αγγελιες να δειτε ποσες 5800 μετα απο 1 βδομαδα πουλιουνται για να μην πω για γνωστους που τις χαλασαν επιτηδες για να τις πανε πισω για πιστωτικο.στο μεγαλο αρνητικο της nvidia ηταν παντα οι τιμολογιακη πολιτικη της

Ναι ρε φιλε εχεις δικιο εγω εβαλα 2 αγγελιες ΑΤΙ 5870 γιατι αγορασα 2 κομματια 5970! :hehe:

Παιδες μην λεμε οτι να ναι....

Αυτο που εχει γινει με την 58... και 59...δεν εχει προηγουμενο , ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΛΟΥΚΟΥMΙΑ απο τα ραφια!

Εχω πανω απο 30 games στο δισκο και ολα τρεχουν νερακι....Κανενα προβλημα με drivers, περα απο το shift που εβγαλε patchaki η ΕΑ και παει σφεντονα.

Η ΑΤΙ εκανε ενα μεγαλο θαυμα...το fermi ειναι 6 μηνες πιο νεο. Δεν θα μου εκπληξη εαν ειναι πιο δυνατο, σε 6 μηνες απο το fermi θα βγει το 68.... που το FERMI θα το παει πληντυριο ....Λογικο ειναι φιλε!

Αλλα οτι η ΑΤΙ τον Οκτωβριο σου εβαλε το 5870 στα 300 ευρω και τοτε η NVIDIA πουλαγε τον φουρνο 295 με 450 ευρω ε φιλε sorry αλλα αυτο ειναι κλεψια!

Βασικά δεν έχω συγκεκριμένο ποσό στο μυαλό μου. Εννοείται ότι δεν περισσεύουν πάντως και δεν έχω σκοπό να πληρώσω τα κέρατά μου για το τίποτα...

Πριν λίγο καιρό είχα αποφασίσει να βάλω δύο 5850 crossfire όταν ήρθε ένας φίλος μου και μου λέει "καλά ρε ΑΤΙ θα βάλεις ;;;;; πού πας χωρίς physx ;;; όλα τα παιχνίδια πλέον βγαίνουν με physx !!! κι αν είναι λίγο πιο γρήγορες , σιγά. . . η 295 μου δεν έχει κολλήσει πουθενά."

μπήκα σε σκέψεις έτσι γιατί ούτε σε τρομερή ανάλυση παίζω (1440χ900) ούτε θέλω τσάμπα 150 fps. άρα λέω αν με καλύπτει μια 295 που έχω και physx γιατί όχι ;

Απλά δε ξέρω σίγουρα ότι δε θα κολλήσει κται κωλώνω. Και άντε τώρα δε κολλάει, σε μισό χρόνο τι γίνεται, άλλη κάρτα πάλι ;;

Μιας και περίμενα ήδη αρκετά και το σύστημα μάλλον θα το φτιάξω μετά την εξεταστική (Φεβρουάριο) είπα να περιμένω fermi αλλά και πάλι μου φαίνεται λίγο πολύ να περιμένω μέχρι τότε...:...:

Ολοι έχουμε ένα φίλο που λεει ΟΤΙ θέλει.

και εμείς εδώ λέμε οτι θέλουμε.

ή να σου παραθέσει γεγονότα (ΛΟΛ "όλα τα παιχνίδια βγαίνουν με physics") ή οι απόψεις μετά γίνονται σαν τις οπισθοτρυπήδες.

Η 295 πλεων είναι παλιά, ενεγοβόρα, ζεστή, ακριβή κάρτα.

είναι ΠΟΛΥ δυνατή, τα έφαγε τα ψωμιά της όμως σιγά σιγά.

ΑΝ την έχεις για 1440 μην την αλλάξεις ΦΥΣΙΚΑ. αν όμως δεν έχεις κάρτα είναι σκότωμα να πάρεις 295 για 1440 αφενός, και πεταμένα λεφτά να δώσεις σήμερα για 295 αφετέρου όταν θα παίζεις τα πάντα με ΜΙΑ 5850 με 215 ευρώ σε αυτή την ανάλυση.

1440*900?

Πάρε μια gts250 με 89 ευρώ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Palit-GTS-250-512MB-PCI-Express.htm και είσαι καλυμμένος (+physx)

Το ΠΟΛΥ να πας σε gtx260

Mην τρελλαθούμε!..

Με 8800gts (~gts250) έπαιζα σε 1680*1050

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά, άδικα το κουράζουμε αυτή την στιγμή η ati είναι μπροστά και μάλιστα πολύ μπροστά και όχι μόνο στην μεγάλη κατηγόρια αλλά σε όλες, δείτε τι εννοώ :

Τιμή ~100 ευρώ

nvidia 240gt/9600gt/9800gt/gts250 < Ati 5670/4850/5750/4870

Τιμή ~150 ευρώ

nvidia 260gtx < 4890 (υπάρχει και η 5770 αλλά είναι λίγο πιο αργή απο την 260 ~3-5% αλλά και φθηνότερη)

Τιμή ~200 ευρώ

nvidia 275gtx <<< ati 5850 (η 275 είναι λίγο φθηνότερη αλλά η διαφορά στην απόδοση πολύ μεγάλη)

Τιμή ~300 ευρώ

nvidia 285gtx <<< Ati 5870

Τιμή 350++ ευρώ

nvidia 295 < Ati 5970

Και αν κάποιος θέλει Physx τα πράγματα ακόμα πιο απλά μια ati για πρώτη και μια used nvidia για δεύτερη. Αυτό έκανα και εγώ δουλεύει άψογα !

Τώρα για την 1440 ανάλυση μια 5850 φτάνει και περισεύει !

γίνεται να κάνουμε μια σούμα με το τι είναι τελικά απαραίτητο να έχουμε για να λειτουργήσει το κόλπο; (τι μονιτορ, καρτες κλπ)

και τί ΔΕΝ πρέπει οπως συγκεκριμένους nVidia drivers πχ αν κατάλαβα καλά...

αν γίνεται να φτιάξω κάτι τέτοιο θα είναι θαύμα μιας και τώρα τελευταίa έχω σπάσει το κεφάλι μου με το θέμα ΑΤΙ νς physX ! :wall:

η NVIDIA πουλαγε τον φουρνο 295

Λογω οτι εκτος του shift πανε και αλλα πραμματα σφεντονα....

Με την μαμα ψυξη της μονο ο 9550 ειναι σε νερακι.

gtxmd.jpg

Μιλας για φουρνο ενω εχεις 5970?

Friendly tip το οποιο και σου εχω ξαναδωσει παλαιοτερα.Ειναι κριμα να γινεσαι τουλαχιστων γραφικος με οτι εχεις στα χερια σου καθε στιγμη.

αυτή την στιγμή η ati είναι μπροστά και μάλιστα πολύ μπροστά και όχι μόνο στην μεγάλη κατηγόρια αλλά σε όλες

Τώρα για την 1440 ανάλυση μια 5850 φτάνει και περισεύει !

Γιώργο υπερβάλλεις, ενώ είσαι γνώστης των πραγμάτων

Μάλλον φταίει η μετάβαση από gtx260 σε 5850 :D

Xονδρικά.. γιατί να μεταφράζουμε σε μπροστά και μάλιστα πολύ μπροστά! το +-5% σε επίδοση, ή το +-10 ευρώ πάντα υπερ της ATI ακόμα και αν είναι στο -..? Μιλάμε για μαγείρεμα έτσι? Και πολύς κόσμος το βλέπει έτσι μονόπλευρα.. "μονόπλευρη αντικειμενικότητα" θα το έλεγα..

τη μία η Ati είναι πιο αργή αλλά και λίγο φθηνότερη (=μπροστά η ATI), και την άλλη η Αti είναι μπροστά και μάλιστα πολύ μπροστά επειδή είναι λίγο πιο γρήγορη (αλλά και ακριβότερη) -

Eννοείται βέβαια ότι τα physx δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου!

Αλλα μας ενδιαφέρει το dx11! (που μέσω αυτού μπορει και να δούμε ati να κάνει κανα physic..)

Aλλά μας ενδιαφέρουν τα +5 ή τα +10 frames!

Το overclocking potential το έχουμε υπολογίσει? (π.χ. λες 4890 (=τσίτα 4870) vs gtx260 (που είναι κάργα χαλαρή και Underclocked!)

Eγώ περιμένω να δω γραφικά Γιώργο.. κάτι καινούριο

Πεσ΄το physx, πέστο shaders, πέστο φωτισμοί, σκιάσεις, rays, πέστο όπως θες

Χ@στηκα για το αν χάνω 5 ή 10 fps στην επίδοση - Αυτή είναι η διαφορά ρε παιδιά?

Καλά, για 1440 είναι ειρωνικό και εγωιστικό και υπερβολικό τουλάχιστον, και για τα άλλα παιδια που έχουν πιο αδύνατες κάρτες, να αναφέρουμε καν την 5850

Ακόμα και η gtx260 είναι too much για αυτή την ανάλυση

Καινούργιο δεν έχουμε δεί κάτι κοσμογονικό εδώ και ΠΟΛΥ καιρό.

Οπότε στο τέλος της ημέρας it boils down στα frames.

Αυτά συγκρίνουν παντού και πάντα.

Και στο upper segment όπως είπα, η ΑΤΙ έχει τα σκήπτρα ΣΗΜΕΡΑ (αύριο μπορεί όχι).

Δεν λέω γραφικότητες, ούτε κατηγορώ την πράσινη που 2+ χρόνια την ακολουθούσα πιστά.

Αλλά όπως έχω ξαναπεί, μπορεί να πεί κάνείς πως για high end κάρτα η ΑΤΙ ΔΕΝ έχει σήμερα τα πρωτεία?

ok ευχαριστώ για τις απαντήσεις, νομίζω καλύφτηκα. . .

Μιας και η ανάλυση είναι μικρή θα πάω nVidia μάλλον που και στα fps με καλύπτει καί physX έχει...

Κι αργότερα αν ανέβω ανάλυση ή θελήσω dx11 (που είναι το μόνο που με τρώει ακόμα και φωνάζει "ΑΤΙ!!") θα πάω ΑΤΙ η fermi αν αξίζει...

πάντως σκέφτομαι και τη λύση με ΑΤΙ main και μια nVidia για physX που ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. (έτσι έχω και dx11 και physX, σωστά;)

Καινούργιο δεν έχουμε δεί κάτι κοσμογονικό εδώ και ΠΟΛΥ καιρό.

Οπότε στο τέλος της ημέρας it boils down στα frames.

Αυτά συγκρίνουν παντού και πάντα.

Και στο upper segment όπως είπα, η ΑΤΙ έχει τα σκήπτρα ΣΗΜΕΡΑ (αύριο μπορεί όχι).

Δεν λέω γραφικότητες, ούτε κατηγορώ την πράσινη που 2+ χρόνια την ακολουθούσα πιστά.

Αλλά όπως έχω ξαναπεί, μπορεί να πεί κάνείς πως για high end κάρτα η ΑΤΙ ΔΕΝ έχει σήμερα τα πρωτεία?

Προς τι τα caps?Ως απολυτες επιδοσεις τα εχει.Η ισχυροτερη μονοπυρηνη καρτα ειναι η 5870,την οποια βεβαια την περνουσε σε επιδοσεις η 295 αλλα για κανεναν λογο δε μπορουσες να πεις οτι ηταν μονη καρτα.Λιγους μηνες μετα βγαινει η 5970 η οποια ξεπερασε και την 295.Σε 3 μηνες θα βγαλει κατι αλλο η nvidia το οποιο θα ειναι γρηγοροτερο της 5970 και παει λεγοντας.Παντα ετσι δεν ηταν?Παντα ετσι δεν θα ειναι?Γιατι καθε φορα μετατρεπουμε ομορφα απο τεχνολογικης αποψης threads στο ποιος την εχει μακρυτερη?(δεν αναφερομαι σε σενα για το τελευταιο μιλαω γενικα).Ο καθε χρηστης εχει προτεραιοτητες καθως και κριση για το τι ακριβως θελει απο μια καρτα,οποτε δεν υπαρχει θεμα για το τι ειναι απολυτα καλυτερο καθε φορα.

Γιώργο υπερβάλλεις, ενώ είσαι γνώστης των πραγμάτων

Μάλλον φταίει η μετάβαση από gtx260 σε 5850 :D

Xονδρικά.. γιατί να μεταφράζουμε σε μπροστά και μάλιστα πολύ μπροστά! το +-5% σε επίδοση, ή το +-10 ευρώ πάντα υπερ της ATI ακόμα και αν είναι στο -..? Μιλάμε για μαγείρεμα έτσι? Και πολύς κόσμος το βλέπει έτσι μονόπλευρα.. "μονόπλευρη αντικειμενικότητα" θα το έλεγα..

τη μία η Ati είναι πιο αργή αλλά και λίγο φθηνότερη (=μπροστά η ATI), και την άλλη η Αti είναι μπροστά και μάλιστα πολύ μπροστά επειδή είναι λίγο πιο γρήγορη (αλλά και ακριβότερη) -

Eννοείται βέβαια ότι τα physx δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου!

Αλλα μας ενδιαφέρει το dx11! (που μέσω αυτού μπορει και να δούμε ati να κάνει κανα physic..)

Aλλά μας ενδιαφέρουν τα +5 ή τα +10 frames!

Το overclocking potential το έχουμε υπολογίσει? (π.χ. λες 4890 (=τσίτα 4870) vs gtx260 (που είναι κάργα χαλαρή και Underclocked!)

Eγώ περιμένω να δω γραφικά Γιώργο.. κάτι καινούριο

Πεσ΄το physx, πέστο shaders, πέστο φωτισμοί, σκιάσεις, rays, πέστο όπως θες

Χ@στηκα για το αν χάνω 5 ή 10 fps στην επίδοση - Αυτή είναι η διαφορά ρε παιδιά?

Καλά, για 1440 είναι ειρωνικό και εγωιστικό και υπερβολικό τουλάχιστον, και για τα άλλα παιδια που έχουν πιο αδύνατες κάρτες, να αναφέρουμε καν την 5850

Ακόμα και η gtx260 είναι too much για αυτή την ανάλυση

Φίλε Βασίλη δεν διαφωνώ με τα λεγόμενα σου είμουν υπερβολικός :) Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, η 5850 με ξεμυάλισε, 1ghz στην gpu με αέρα είναι πολύ γλυκό. Πάντως η 260 δουλεύει πολύ χαλαρά και έχει πολύ περιθώριο για overclock αλλά και η 4890 δεν είναι και τόσο τσίτα οπως αναφέρεις πάει πολύ καλύτερα απο μια 4870 http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3555&p=3 και είμαι σίγουρος πως η 4890 με overclock τα πάει καλύτερα απο μια overclocked 260 αλλά οι διαφορές είναι μικρές (τις είχα για αυτό και μιλάω) πχ αν μια 260 με oc φτάνει μια 285 σε επιδώσεις δες τι κάνει σε μια 4890 στο crysis που έχει και μια παραπάνω αγαπή στις Nvidia http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3555&p=14

Τέλος πρότεινα την 5850 γιατί θα αντέξει 2 χρόνια ακόμα, το dx11 θελουμε δεν θέλουμε είναι το μέλλον και γενικά το directX καθορίζει τις γενιές στις κάρτες γραφικών, το physx είναι μια τεχνική που και αυτό ποια είναι απαραίτητο μπορεί όμως να το έχει αν βάλει μια nvidia δεύτερη.

• 3 weeks later...

Ο τελευταίος οδηγός για το... πατσάρισμα και γενικά όλη την διαδικασία υπάρχει εδώ

**Guide: Enable ATI + Nvidia PhysX on Single monitor**

Υ.Γ. Αν αδυνατείτε να πατσάρετε τους Nvidia drivers ακόμα και σε safe mode, βγάλτε την Nvidia κάρτα, μπείτε στα windows και ξαναδοκιμάστε. Θα δείτε ότι πλέον δεν είναι κλειδωμένα τα σχετικά αρχεία που πατσάρονται

Υ.Γ.2 Αν έχετε κάρτα TV με video in και η Nvidia κάρτα που θα χρησιμοποιήσετε διαθέτει Video out, δεν έχετε ανάγκη τον adaptor από DVI σε VGA. Απλά στείλτε το video out στο video in της κάρτας TV με ένα composite ή S-video cable!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.