Jump to content

ATI for graphics, nVidia for Physx?

goku_dbz

Recommended Posts

Για σας, εχω ASROCK M3A790GXH/128M

AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD-CORE BLACK BOX EDITION

hd4870

GT 220

πριν physx τα αποτελέσματά βάση του FluidMark score:1318 fps:min=5 max=464 avg=23

μετά physx τα αποτελεσματα βαση του FluidMark score:3000 fps:min=16 max=502 avg=51

δεν γνωρίζω εάν θέλει τπτ ρυθμίσεις μέσο bios. πάντως τα αποτελέσματά δεν ήταν αυτά που περίμενα. αν ξέρει κάποιος .:whistle2:

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Φίλε η κάρτα αυτή (GT220) είναι απαράδεκτη. Είναι στο επίπεδο της 9500GT που αναφέρθηκε πιο πάνω ότι είναι απλά ανεπαρκής για physx. Και τα αποτελέσματα που έχεις είναι μια χαρά αν σκεφτείς πόσο αργή είναι η κάρτα. Είναι πάνω από 50% πιο αργή από την 9600GT η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές είναι και πάλι ψιλοαργή για physx. Γενικά θα ξαναπώ άλλη μια φορά ότι αν δεν έχει κάποιος μια 8800GT και άνω, δε θα δει κάτι εντυπωσιακό από physx. Στη χειρότερη δυνατή περίπτωση μια 9600GT. Από εκεί και κάτω το χάος.

Είσαι σίγουρος ότι δουλεύει? Το σκορ σου μοιάζει σαν να μη δουλεύει. Εγώ βγάζω 13800 με μία 5870 και την 8800gt σε στοκ συχνότητα. Θεωρητικά αν υπολογίσουμε ότι η 5850 είναι 20% πιο αργή από την 5870 θα έπρεπε να βγάζεις γύρω στα 10000-10500. Βέβαια παρατήρησα τον επεξεργαστή σου και πιθανώς να οφείλεται εκεί το πρόβλημα επειδή δουλεύει σε χαμηλή ανάλυση το benchmark, και άρα εκεί ο επεξεργαστής παρουσιάζει το bottleneck.

Δουλεύειcapture1u.th.png.Βασικά το δοκίμασα γιατί θέλω να παίξω cryotasis με όλα τα καλούδια του PhysX ενεργοποιημένα.

Σίγουρα σου δουλεύει οκ και οι πόντοι ειναι νορμάλ που σου βγάζει, δοκίμασα και εγώ απο περιέργεια με τον Phenom II 965@4ghz την 5850@950/1150 και μια 8800gts@790/1045 και έβγαλε 8900....οπότε τα σκορ είναι ανάλογα και της cpu.

Δοκίμασε το. Η διαφορά πάντως σε μένα με 2 5870 σε crossfire x16 και τις δύο και με τη μία χ16 και την άλλη χ8, είναι περίπου 4%. Τρίχες δηλαδή. Οπότε δοκίμασε το και πες μας. Δε νομίζω ότι θα διαφέρει πάρα πολύ.

• 2 weeks later...

Σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό να φτιάξω νέο PC αλλά δε ξέρω τι κάρτα γραφικών να προτιμήσω :

ATI που είναι σαφώς πιο φτηνές και αποδοτικές (+dx11) ή nVidia για physiX που νομίζω ότι ανεβάζει αρκετά τον πήχη από άποψη ποιότητας ;;; :help:

οταν λες ποιοτητα ...τι ακριβως εννοεις???? αυτη τη στιγμη η σειρα 5χχχ της ATI ειναι η καλυτερη επιλογη imo..... τωρα το ποιο μοντελο θα παρεις εξαρταται απο τις απαιτησεις σου και το υπολοιπο συστημα σου.......

Δηλαδή η απορία σου αυτή την στιγμή έγκειται στο αν θα ανεμίζει ωραία η μπέρτα του μπάτμαν ή αν το παιχνίδι θα τρέχει ομαλά και η μπέρτα δεν θα ανεμίζει σαν να την φύσαγε Βαρδάρης, αλλά σαν να την φύσαγε Τραμουντάνας?

Καλός ή κακός αυτή την στιγμή το να δώσεις λεφτά για να πάρεις nvidia για καινούργια κάρτα και σύστημα είναι πιο λάθος από το να πας παιδεραστή σε παιδική χαρά.

Πολύ "εύκολα και απλά" τα παρουσιάζετε

Αλλά είναι έτσι?

Η ελάχιστη κάρτα για να παίζει κάποιος ικανοποιητικά είναι σαφώς 9600GT, 9800GT

Ανεβαίνοντας λίγο, πάμε σε HD4850, GTS250, όπου η nvidia υπερτερεί πάλι

Λίγο πιο ψηλά? HD5770, GTX260 όπου πάλι μπροστά είναι η nvidia, εδώ η 5770 έχει dx11 αλλά αμφιβάλλω

αν έχει τη δύναμη για να αντεπεξέλθει

Και τέλος πάμε στα ψηλά 5850 vs gtx275 (πιο φθηνή όμως ε?) και 5870 vs gtx285 (όντως ακριβή...)

Eδώ σαφώς έχει η Αti το προβάδισμα, ΑΛΛΑ πόσο νομίζετε? 5%? 10%? 15%?

Δεν είναι εκεί η διαφορά, με όλες αυτές τις κάρτες θα πρέπει να είσαι "τρελλός" για να μην

είσαι ικανοποιημένος! Η ati εννοείται ότι έχει και το ατού του dx11, αλλά και η nvidia έχει

το ατού των physx (και δεν είναι η μπέρτα του batman μόνο τα physx!, εδώ κάνατε ολόκληρο θέμα

για το πως κουνιέται το dx11 νερό στο dirt2! έλεος)

Όχι fanboy αυτός που μιλάει για physx, και αυτός που μιλάει για "νερό" ο αντικειμενικός.. 2 μέτρα

και 2 σταθμά?

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα τόσο εύκολα

Πολύ "εύκολα και απλά" τα παρουσιάζετε

Αλλά είναι έτσι?

Η ελάχιστη κάρτα για να παίζει κάποιος ικανοποιητικά είναι σαφώς 9600GT, 9800GT

Ανεβαίνοντας λίγο, πάμε σε HD4850, GTS250, όπου η nvidia υπερτερεί πάλι

Λίγο πιο ψηλά? HD5770, GTX260 όπου πάλι μπροστά είναι η nvidia, εδώ η 5770 έχει dx11 αλλά αμφιβάλλω

αν έχει τη δύναμη για να αντεπεξέλθει

Και τέλος πάμε στα ψηλά 5850 vs gtx275 (πιο φθηνή όμως ε?) και 5870 vs gtx285 (όντως ακριβή...)

Eδώ σαφώς έχει η Αti το προβάδισμα, ΑΛΛΑ πόσο νομίζετε? 5%? 10%? 15%?

Δεν είναι εκεί η διαφορά, με όλες αυτές τις κάρτες θα πρέπει να είσαι "τρελλός" για να μην

είσαι ικανοποιημένος! Η ati εννοείται ότι έχει και το ατού του dx11, αλλά και η nvidia έχει

το ατού των physx (και δεν είναι η μπέρτα του batman μόνο τα physx!, εδώ κάνατε ολόκληρο θέμα

για το πως κουνιέται το dx11 νερό στο dirt2! έλεος)

Όχι fanboy αυτός που μιλάει για physx, και αυτός που μιλάει για "νερό" ο αντικειμενικός.. 2 μέτρα

και 2 σταθμά?

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα τόσο εύκολα

Μερικές φορές τα πράγματα είναι όντως τόσο απλά. Η αντικειμενική αντίληψη της πραγματικότητας από την άλλη πλευρά, δεν είναι ένα προνόμιο που διαθέτουν όλοι. ;)

Πάντως κατά την ταπεινή μου γνώμη ατάκες του είδους "οι nvidia είναι για τα μουσεία", "σιγά το physx μια μπέρτα που ανεμίζει και κάτι έγινε.." και άλλα παρόμοιες φράσεις δείχνουν μάλλον φθόνο ή/και ίσως κόμπλεξ, παρά αντικειμενική ματιά.

Αυτά τα ολίγα.

Αυτη την στιγμη μονο ΑΤΙ 5ΧΧΧ...

Η σειρα GTX2xx της Nvidia ειναι τεχνολογικα ξεπερασμενη, πιο αργη και αρκετα ακριβη χωρις να αξιζει τα λεφτα

Με 243,00 € αγοραζεις μια καρτα 5850 και εχεις σαφως καλυτερες επιδοσεις και πιο καινουργια χαρακτηριστικα απο μια λυση με GTX285 των 340 €

Μεγαλη απατη που η Nvidia κρατα το GTX285 σε υψηλη τιμη, δεν αξιζει τα λεφτα της σε σχεση με τον ανταγωνισμο

Το DX11 ειναι σαφως πιο απαραιτητο απο το PhysX...

Αμα θες να περιμενεις απο τον Μαρτιο και μετα για τις καινουργιες λυσεις της Nvidia καλως αλλα αυτην την στιγμη μονο ΑΤΙ της σειρας 5 συνιστω

γιατι το συνδρομο "καθρεφτη καθρεφτακι μου , ποιος ειναι ομορφοτερος" -> η καρτα που πηρα "τσακαειιιιιιι λεμεεεε" που το βαζεις... ? ;) . ον τοπικ παντως, nvidia εχω, αλλα αυτη τη στιγμη αν αγοραζα νεο υπολογιστη απο το 0 , 5870 θα εβαζα.

Για μένα είναι τελέιως λάθος το κριτήριο dx11/physX για την επιλογή κάρτας,την στιγμή που και τα δύο είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Το dx11 είναι παρόμοια περίπτωση με το dx10,προσθέτει κάποια εφφέ,με το ανάλογο performance hit,και όπως είδαμε δεν το προτίμησαν τα περισσότερα game studios......εν έτη 2010 ακόμα παίζουμε games σε dx9 mode..

Τα ίδια και με το physX,μόνο που εδώ έχουμε ακόμα λιγότερα games και το μέλλον αβέβαιο λόγο του ότι υποστηρίζεται μόνο από nvidia.

Τερμάτισα το batman χωρίς physX και δεν μου έλειψαν καθόλου τα έξρα εφφέ.Το παιχνίδι έχει πολύ ωραία γραφικά ακόμα και έτσι,μόνο η έλειψη antialiasing το έκανε άσχημο στα μάτια μου,αλλά χρησιμοποιώντας ati tray tools κατάφερα να το ενεργοποιήσω.

Νομίζω ότι υπάρχουν πιο βασικά κριτήρια για την επιλογή κάρτας όπως η τιμή,η κατανάλωση,ο θόρηβος κτλ.

billakos δεν μας έχεις πει ούτε σε τι ανάλυση θα παίζεις,ούτε πόσα χρήματα διαθέτεις,ούτε σε τι σύστημα θα μπει.....

μακρια απο απα ati:haha:.ενημερωτικα απο gtx 285 ειχα μεταβει σε ati 5850 και ξαναγυρισα τρεχοντας σε nvidia.περιμενε το dx11 απο nvidia οταν βγουν,αν και μεσα στο 2010 πανω απο 6 games δεν βλεπω να το υποστηριζουν

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.