Jump to content

ATI for graphics, nVidia for Physx?

goku_dbz

Recommended Posts

Χαμηλά, αλλά σαφώς καλύτερα από πριν. Είναι τελικά αδύναμη και η 9500gt. Θα δοκιμάσω και με μια gtx295 που έπεσε στα χέρια μου, έτσι από περιέργεια. Νομίζω είναι overkill για physx μόνο αλλά what the heck...Θα ποστάρω αποτελέσματα και με την 8800gt και τη 295.

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Lefteriz, καλά είναι... Στο vantage, μόνο στο score του cpu θα δεις διαφορά, όχι στα 3d (δηλ θα δεις πολύ μικρή)...

Στα παιχνίδια η διαφορά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και πραγματικά μεγάλη διαφορά κάνει σε 8800/9600 και πάνω... αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι οι εταιρίες παιχνιδιών (οι μηχανές τους) δεν πρέπει να κάνουν καλό scaling ανάμεσα στις διαφορετικές εκδόσεις των καρτών, δηλαδή πόσα cuda-cores έχουν, και θεωρούν δεδομένο ότι θα πρέπει να υπολογιστεί συγκεκριμένος αριθμός αντικειμένων... αυτό δεν το λέω, επειδή το ξέρω, αλλά το έχω συμπεράνει από κάποια physx benchmarks που έχουν βγει, στα οποία καθορίζεις τα objects τα οποία θα επεξεργαστεί η cuda, με αποτέλεσμα οι κάρτες με τα περισσότερα cores να τα πάνε καλύτερα, επειδή υπάρχουν περισσότεροι διαθέσιμοι πυρήνες...

Γενικά η cuda δεν κάνει ιδανικό scaling και εκτός του ότι περιορίζεται ήδη από τον νόμο του Amdahl, o οποίος λέει ότι η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται από τις διεργασίες που δεν μπορούν να παραλληλιστούν, νομίζω ότι και οι διεργασίες και οι αλγόριθμοι του physx δεν είναι ιδανικές, αλλιώς θα μιλάγαμε για τους τέλειους αλγόριθμους (που δε νομίζω ότι ισχύει σε όλο το SDK του cuda και του συνεπώς physx)...

Μμμμ..Θα έχει ενδιαφέρον η GSO. Περιμένουμε αποτελέσματα...

Lefteriz, καλά είναι... Στο vantage, μόνο στο score του cpu θα δεις διαφορά, όχι στα 3d (δηλ θα δεις πολύ μικρή)...

Στο 3D δεν έχει απολύτως καμμία διαφορά. Στο cpu test 2 έχει μόνο διαφορά, η οποία όμως είναι ενδεικτική και της απόδοσης και στα παιχνίδια. Βγάζει 44 ops με την 8500gt και 65 με την 9500gt. Με την 8800gt σε μένα βγάζει 130 περίπου και η gtx 295 μόνη της βγάζει 185. Αντίστοιχες είναι και οι επιδόσεις στα παιχνίδια. Θα ποστάρω αποτελέσματα με screenshots από όλους τους συνδυασμούς μόλις είμαι έτοιμος με όλα.

και μενα wacko με την 8800gt γυρω στο 140 φτανει που την εχω κλοκαρει λιγο..δεν αξιζει να δωσεις τα 4πλασια λεφτα για physx...η 8800 ειναι πολυ καλη ;)

lefteriz δεν χρειαζεται να βγαζεις και να βαζεις καλωδια (βγαζε-βαζε χαλαει στο τελος το καλωδιο) απλα ενεργοποιεις και απενεργοποιεις τις οθονες σου απο το desktop σου;)

Οντως ναι. Ενεργοποίησα με το ζόρι 2η οθόνη και "ενεργοποιήθηκε" η κάρτα, physX ok. δεν ειναι κι ότι καλύτερο γιατι "φεύγει" το ποντίκι δεξιά στην ανυπαρκτη οθόνη :D αλλα αμα δουλεύει μόνο έτσι ...

185 εννοούσα ότι βγάζει η gtx295 μόνη της σαν κάρτα. Όχι με 5870. Βέβαια με τις πρώτες δοκιμές φαίνεται ότι με 5870 και gtx295 για physx πηγαίνει αρκετά καλύτερα από την 8800gt. 167 ops περίπου δηλαδή 28% παραπάνω. Με λίγο overclock δηλαδή θα αυξηθεί κι άλλο υποθέτω. Μαζεύω τα στοιχεία σιγά σιγά για να ποστάρω τα αποτελέσματα, τα οποία έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Αναμένουμε :D Κάτι άλλο... μπορώ να δανειστώ απλα και μονο για τεστ μια GTX260 216 . Να το κάνω για δοκιμή ; για να υπάρχει ένα αρχείο με κάρτες :)

το PSU μου ειναι coolermaster 700W και βγάζει http://www.coolermaster-europe.com/upload/product_feature/RealPowerM700-7.jpg

μπορει να σηκώσει το φορτίο ; θα πρεπει οι PCI-E υποδοχές της κάρτας να μπουν με αντάπτορες molex.

Κάντο οπωσδήποτε. Μάλλον θα δούμε το ίδιο αποτέλεσμα με τη 295. Με τη 295 για να παίξει σωστά το physx πρέπει να απενεργοποιήσω το sli, οπότε πρακτικά είναι σαν να τρέχω με μια 275. Αν δεν απενεργοποιήσω το sli γεμίζει ο κόσμος artifacts. Θα βάλω και αποτελέσματα από το batman arkham asylum για να έχουμε και ένα παιχνίδι για σύγκριση. το τροφοδοτικό σου είναι μια χαρά οπότε δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα.

Λοιπόν. Ξεκινάμε το πολύ μεγάλο ποστ με απ'όλα. Για αρχή ένα fluidmark με 8800gt stock.

fluidmarki758708800gtph.jpg

Συνεχίζουμε με το ίδιο αλλά με την 8800 λιγάκι ανεβασμένη (713-1620-1000). Αρκετά καλύτερα.

fluidmarki758708800gtph.jpg w1907.png

Fluidmark με 295 stock.

fluidmarki75870gtx295ph.jpg w1918.png

Fluidmark με 295 ανεβασμένη (702-1584-1242). Απίστευτα καλά. Όσο περίπου βγάζει μια 295 μόνη της σε stock συχνότητες.

fluidmarki75870gtx295ph.jpg w1918.png

Batman Arkham Asylum με όλες τις λεπτομέρειες στο full και physx στο high με 8800gt stock.

arkhamasylum8800gt.jpg w1920.png

Το ίδιο με ανεβασμένη 8800 (713-1620-1000). Μικρή διαφορά...Περί το 3,1%.

arkhamasylum8800gtoc.jpg w1920.png

Το ίδιο με 295. Παρόμοιο...Ελάχιστα γρηγορότερο κατά 4% από τη stock 8800.

arkhamasylum295.jpg w1920.png

295 με 16xAF.

arkhamasylum29516xaf.jpg w1920.png

295 ανεβασμένη (702-1584-1242). Αύξηση 9%. Όχι άσχημα...

arkhamasylum295oc.jpg w1920.png

Vantage με 8800gt stock.

vantagei758701025130088.jpg w1921.png

Vantage με 8800gt (713-1620-1000).

vantagei758701025130088.jpg w1915.png

Για το τέλος, vantage με 295 stock...

vantagei7587010251300gt.jpg w1920.png

Και φυσικά 295 στα 702-1584-1242. Θα βάλω ενδεικτικά και ένα με μόνη της τη 295 από παλαιότερη μέτρηση όμως, μόνο και μόνο για να εξηγήσω κάτι που παρατήρησα, που είναι απλά ότι με ανεβασμένη τη 295 και με την 5870, το σκορ του cpu test 2 είναι μεγαλύτερο απ'ότι με τη σκέτη 295. Πολύ καλό και αληθινό. Μου έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση αυτό.

vantagei7587010251300gt.jpg w1903.png

Και η 295 σαν κύρια κάρτα για να κλείσω.

vantagei7gtx29571316742.jpg w1920.png

Αυτά από μένα προς το παρόν. Νομίζω βγαίνουν πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως ας πούμε ότι τελικά, όσο πιο γρήγορη είναι η κάρτα που χρησιμοποιεί κανείς για physx, τόσο καλύτερα είναι. Γιατί ακουγόταν ότι πάνω από 9600gt ή 8800gt δεν έχει πλέον διαφορά. Ε λοιπόν έχει. Όχι τόση που να αξίζει βέβαια το έξτρα κόστος αλλά για κάποιον που δεν έχει θέμα κόστους μπορεί να βάλει μια 275 ή 280 ή 285 και να πάρει το γρηγορότερο που μπορεί, πολλές φορές γρηγορότερο αποτέλεσμα και από μόνη της την nvidia κάρτα.

• 3 weeks later...

Παιδιά,εγώ που έχω ένα monitor με μία είσοδο μόνο,θα την καταφέρω τη διαδικασία ενεργοποίησης της 8800gt ως physx renderer,ή άδικα θα ταλαιπωρηθώ?

Το έχει καταφέρει κανείς με 1 vga/dvi καλώδιο δηλαδή?

Φίλε ατύχησες. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε δύο monitors ή έστω ένα αλλά με δύο εισόδους. Με κανέναν άλλο τρόπο δε λειτουργεί. Πρέπει πάντα να έχεις extended desktop για να λειτουργήσει το physx.

• 2 weeks later...

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση.. Εγώ έχω μια μητρική με μια pci-e 16x και πάνω της μια 4870. Το θέμα είναι ότι για να βάλω δεύτερη κάρτα γραφικών δεν γίνεται μιας και οι άλλες θήρες είναι pci/pci-e 1x Βέβαια η albatron υποτίθεται θα κυκλοφορούσε μια τέτοια κάρτα αλλά δεν την έχω δει να πουλιέται πουθενά. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος; Επίσης αν αγόραζα από e-bay καμιά κάρτα phys-x θα είναι πλήρως συμβατή με τα σημερινά παιχνίδια που υποστηρίζουν physx;

Παιδιά υπάρχει τρόπος να παίξει η nvidia σε physx χωρίς συνδεδεμένο monitor, αλλά χρειάζεται πατέντα... Η θεωρία είναι ότι η κάρτα γραφικών έχει ένα current sense, το οποίο μετράει το ρεύμα στα σήματα video RGB, τα οποία στον connector της vga είναι αντίστοιχα τα 1,2,3...

Αν σύμφωνα με το pinout του vga, γειώσετε με μια αντίσταση ανά κανάλι στην αντίστοιχο ground που γίνεται το sense (pins 6-7-8 ή RGND-GGND-BGND), η κάρτα θα νομίζει ότι βλέπει monitor στην έξοδο... απλά η ενέργεια του σήματος θα καταναλώνεται στις αντιστάσεις, αλλά θα έχετε πετύχει τον σκοπό σας...

Για ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον αντάπτορα dvi->vga που έχουν σχεδόν όλες οι κάρτες, όταν τις αγοράζετε...

Εδώ φαίνεται με φωτογραφίες πως το έχει κάνει ένας τύπος, αλλά σας συμβουλεύω να χρησιμοποιήσετε αντιστάσεις των 75Ω 1/8 του watt και όχι 3.1ΚΩ που χρησιμοποιεί αυτός, γιατί βάση των specifications του vga αυτή είναι η τερματική αντίσταση στα σήματα video... μπορεί να δουλεύει και με τα 3Κ1, δεν ξέρω, αλλά τα specs λένε 75Ω...

Edit:

Επομένως η σύνδεση είναι η παρακάτω...:

pin 1 (Red Video) [B]--[ 75Ω ]-->[/B] pin 6 (RGND)
pin 2 (Green Video) [B]--[ 75Ω ]-->[/B] pin 7 (GGND)
pin 3 (Blue Video) [B]--[ 75Ω ]-->[/B] pin 8 (RGND)

Α, και προσοχή να μην βραχυκυκλώσουν τα pins 1,2,3 μεταξύ τους, γιατί πιθανόν να κάψετε το output της κάρτας (2x0.7Vpp) αντί για 0.7...

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση.. Εγώ έχω μια μητρική με μια pci-e 16x και πάνω της μια 4870. Το θέμα είναι ότι για να βάλω δεύτερη κάρτα γραφικών δεν γίνεται μιας και οι άλλες θήρες είναι pci/pci-e 1x Βέβαια η albatron υποτίθεται θα κυκλοφορούσε μια τέτοια κάρτα αλλά δεν την έχω δει να πουλιέται πουθενά. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος; Επίσης αν αγόραζα από e-bay καμιά κάρτα phys-x θα είναι πλήρως συμβατή με τα σημερινά παιχνίδια που υποστηρίζουν physx;

Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να βάλεις κάρτα χ16 σε χ1 δίαυλο. Δεν είναι καν ηλεκτρικά συμβατοί οι δύο δίαυλοι. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος. Με την καρτούλα physx νομίζω θα δουλεύουν μια χαρά τα παιχνίδια. Τους ίδιους οδηγούς με τις nvidia κάρτες χρησιμοποιούν και οι κάρτες αυτές. Και στην περίπτωση σου βολεύουν γιατί είναι απλό pci.

Παιδιά υπάρχει τρόπος να παίξει η nvidia σε physx χωρίς συνδεδεμένο monitor, αλλά χρειάζεται πατέντα... Η θεωρία είναι ότι η κάρτα γραφικών έχει ένα current sense, το οποίο μετράει το ρεύμα στα σήματα video RGB, τα οποία στον connector της vga είναι αντίστοιχα τα 1,2,3...

Αν σύμφωνα με το pinout του vga, γειώσετε με μια αντίσταση ανά κανάλι στην αντίστοιχο ground που γίνεται το sense (pins 6-7-8 ή RGND-GGND-BGND), η κάρτα θα νομίζει ότι βλέπει monitor στην έξοδο... απλά η ενέργεια του σήματος θα καταναλώνεται στις αντιστάσεις, αλλά θα έχετε πετύχει τον σκοπό σας...

Για ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον αντάπτορα dvi->vga που έχουν σχεδόν όλες οι κάρτες, όταν τις αγοράζετε...

Πολύ ενδιαφέρον εύρημα φίλε. Πραγματικά χρήσιμο. Απλά ήθελα να υπενθυμίσω ότι δε χρειάζονται απαραίτητα δύο οθόνες, αρκεί η μοναδική οθόνη που υπάρχει να έχει τουλάχιστον δύο εισόδους π.χ ένα dvi και ένα vga. Αυτό πλέον ισχύει στη συντριπτική πλειοψηφία των οθονών, οπότε δε νομίζω ότι είναι σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει η οθόνη να είναι τελείως της πλάκας ή αρχαία για να μην έχει έστω μια dvi και μια vga είσοδο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.