Jump to content

ATI for graphics, nVidia for Physx?

goku_dbz

Recommended Posts

Έβαλα μια 8500GT και τα αποτελέσματα σε vantage ειναι τα εξής:

http://img145.imageshack.us/img145/1347/capturecwc.jpg

ειναι με 181.71 beta και Physx 9.09

Απ' ότι φαίνεται δουλεύει το physx αλλά πολύ ψόφιο.

χωρίς την κάρτα είχα 24.700 cpu score

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply
Απ' ότι φαίνεται δουλεύει το physx αλλά πολύ ψόφιο.

χωρίς την κάρτα είχα 24.700 cpu score

Δεν κάνει τόσο αργή κάρτα. Αν θέλεις physx πάρε μια 8800gt ή 9600gt. Οτιδήποτε άλλο είναι ή πολύ αργό (8500gt, 8400gs για 9500gt που αναφέρθηκε νωρίτερα δεν ξέρω)ή πολύ ακριβό χωρίς να προσφέρει κάτι (π.χ 8800gtx, 8800gts 512, gtx260, gtx280, gts250 κτλ κτλ.).

Γεια σας παιδια!!!εχω την msi k9a2 platinum μπορω να κανω το ιδιο μια ατι και μια ενβιντια???

Μπορείς μια χαρά. Δεν έχει να κάνει με sli ή crossfire. 2 Pci express x16 να έχεις και είσαι έτοιμος.

Εγώ έχω μια 5870 κάρτα γραφικών και άλλη μια 9800GTX+ που είχα παλιά.Η θύρα στην μητρική μου η δεύτερη είναι χ4 οχι χ16.Θα την δουλέψει κανονικά?Επίσης το 600W τροφοδοτικό θα φτάσει ή θα τα τινάξει?

Νομίζω δε θα έχεις πρόβλημα με τον χ4. Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις βέβαια. Υπολόγιζε ότι στο vantage cpu test 2 πρέπει να βγάζει περίπου 130+ ops. Τότε ξέρεις ότι δουλεύει σωστά. Το 600ρι τροφοδοτικό αν είναι καλής ποιότητας, μάλλον θα τα καταφέρει. Σε load η κατανάλωση της 5870 είναι περίπου 190W και της 9800GTX+ είναι περίπου 150. Αν δεν έχεις ιδιαίτερα overclocked επεξεργαστή (i7 στα 4Ghz τρώει περίπου 220), μάλλον δε θα έχεις πρόβλημα. Αν όμως έχεις κάτι αντίστοιχο με της παρένθεσης είναι δύσκολο.

Όλοι οι drivers μέχρι 19x.xx παίζουν, αρκεί να έχετε το 9.09 PhysX και το αντίστοιχο patch... το δοκίμασα και σε win7-32 και win7-64 και παίζει σωστά... το σημαντικό είναι ότι θα πρέπει η nvidia να δει μια οθόνη συνδεδεμένη ώστε να ενεργοποιηθεί η κάρτα και συνεπώς το PhysX και τέλος να γίνει το patch όσο δεν τρέχουν τα services της nvidia, δηλαδή αμέσως μετά την εγκατάσταση των drivers και πριν το reboot ή σταματώντας τα δυο services της nvidia από το services.msc... από 9600/8800 και πάνω θα δείτε ουσιαστική διαφορά, από εκεί και κάτω, ακόμα και στα PhysX benches, δεν φτουράνε τόσο... επίσης παρατήρησα ότι είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μετά τους drivers της ati και πριν τους εγκαταστήσετε, να έχετε απεγκαταστήσει όποιο Microsoft Visual C++ 2005 redistributable υπάρχει εγκατεστημένο, ώστε να βάλει η ati το δικό της...

@ManolisX, δες τι ρεύμα δίνει το τροφοδοτικό στo rail των +12V... δεν έχει σχέση η κατανάλωση της cpu... αν το ρεύμα που δίνει στα +12V είναι αρκετό και για τις δυο κάρτες δεν θα έχεις πρόβλημα, παρά μόνο αν είναι οριακά και δουλεύει για πολύ ώρα το τροφοδοτικό, στο μέγιστο φορτίο του...

Νομίζω ότι σε παίρνει, αρκεί να μπορείς να τροφοδοτήσεις την μια κάρτα από την 12V1 και την άλλη από την 12V2 και να μην έχεις πολλούς δίσκους και dvd-rw στο pc σου... Αυτά τα αναφέρει σαν max values για συγκεκριμένο χρόνο ή στιγμιαία...? (αυτό θα το δεις από το τροφοδοτικό επάνω)...

Εγώ πάλι σε win7 tiny-32bit αντιμετώπισα προβλήματα με πολλά crash και κολλήματα σε games. Τα bench μια χαρά τα έτρεχε αλλά σε γενική χρήση και games δεν παλευόταν η κατάσταση. Χρησιμοποίησα μια 8600gt η οποία σύμφωνα με τα how-to είναι οριακά για τη χρήση physx, με 32 Stream Processors και 256 μνήμη αλλά κάτι δεν έκατσε-έκανα καλά.

Παρατήρησα ότι τα win7 64-bit είναι πιο σταθερά σε παιχνίδια και αυτό μάλλον οφείλεται στην διαχείρηση της μνήμης και στο ότι οι μηχανές των παιχνιδιών δεν χρησιμοποιούν πολύπλοκους αλγόριθμους για να κάνουν allocate την μνήμη που χρειάζονται...

Όλοι οι drivers μέχρι 19x.xx παίζουν, αρκεί να έχετε το 9.09 PhysX και το αντίστοιχο patch... το δοκίμασα και σε win7-32 και win7-64 και παίζει σωστά... το σημαντικό είναι ότι θα πρέπει η nvidia να δει μια οθόνη συνδεδεμένη ώστε να ενεργοποιηθεί η κάρτα και συνεπώς το PhysX και τέλος να γίνει το patch όσο δεν τρέχουν τα services της nvidia, δηλαδή αμέσως μετά την εγκατάσταση των drivers και πριν το reboot ή σταματώντας τα δυο services της nvidia από το services.msc... από 9600/8800 και πάνω θα δείτε ουσιαστική διαφορά, από εκεί και κάτω, ακόμα και στα PhysX benches, δεν φτουράνε τόσο... επίσης παρατήρησα ότι είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μετά τους drivers της ati και πριν τους εγκαταστήσετε, να έχετε απεγκαταστήσει όποιο Microsoft Visual C++ 2005 redistributable υπάρχει εγκατεστημένο, ώστε να βάλει η ati το δικό της...

@ManolisX, δες τι ρεύμα δίνει το τροφοδοτικό στo rail των +12V... δεν έχει σχέση η κατανάλωση της cpu... αν το ρεύμα που δίνει στα +12V είναι αρκετό και για τις δυο κάρτες δεν θα έχεις πρόβλημα, παρά μόνο αν είναι οριακά και δουλεύει για πολύ ώρα το τροφοδοτικό, στο μέγιστο φορτίο του...

εγκατέστησα μια 9500GT , πέρασα τους 191.07 οφφισιαλ και τους 9.09. Συνδεσα με DVI και στο gpu-z εμφανιζει οτι υποστηριζεi CUDA αλλα οχι PhysX. Που το βρίσκουμε αυτό το patchaki που αναφέρεις?? :)

PhysX-mod-x86-1.01.rar

PhysX-mod-x64-1.01.rar

To πρώτο link είναι για 32-bit λειτουργικό και το δεύτερο για 64-bit... Δεν ξέρω αν τρέχει σε άλλα windows εκτός από τα 7...

Θα πρέπει να μπεις σε safe mode ή να απενεργοποιήσεις τα services τις nVidia πριν το τρέξεις... επίσης επειδή το πρόγραμμα είναι λίγο περίεργο, επιβεβαίωσε το σωστό πατσάρισμα κάνοντας copy-paste το κείμενο από τα results, γιατί αλλιώς δεν φαίνεται...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.