Jump to content

ATI for graphics, nVidia for Physx?

goku_dbz

Recommended Posts

Για εμένα αξίζει να δοκιμάσεις τα :

Unreal Tournament 3

Cryostasis

Mirror's Edge

H πλήρης λίστα με τα παιχνίδια που εχουν υποστήριξη physx είναι η παρακάτω :

http://www.nzone.com/object/nzone_physxgames_home.html

Ρίξε μια ματιά μήπως σε ενδιαφέρει και κάποιο άλλο:)

• 2 weeks later...
  • Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Στο PC της υπογραφής πρόσθεσα μία 8800GT (g92,οδηγοί185,85) για physX σε win7 (7100). Με του οδηγούς 8,09 phyx το cryostasis και το vantage δουλεύουν κανονικά.

Το πρόβλημα έρχεται όταν θέλω να παίξω το Mirrors Edge μου παγώνει, στην οθόνη που λέει press any key. Όταν βάλω τους 8.10 physx που έρχονται με το παιχνίδι, ναι μεν παίζει αλλά δεν έχω physx πουθενά. Ότι και να κάνω δεν εμφανίζει στο control panel της nVidia το μενού για physx.

Ενώ αν το τρέξω από το PhysXcplUI.exe δείχνει πως είναι ενεργοποιημένα αλλά τίποτα δεν λειτουργεί ακόμη και αν κάνω κυρίως monitor tin 8800GT και πάω να παίξω με αυτήν. Εννοείτε πως έχω αποσυνδέσει το καλώδιο της ΑΤΙ.

Δοκίμασα και τους 186 drivers και τους 9,09 για physx αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο δεν εμφανίζει πουθενά στο control panel της nVidia το μενού για physx.

Θέλω τα φώτα σας, όποιος ξέρει κάτι γιατί θα έχω την 8800GT για 6 μέρες ακόμα και θέλω να το τερματίσω το Mirrors Edge με physx, έστω και με την 8800GT μόνο.

εμενα με τους τελευταιους physx δεν παιζει τπτ...μονο με τους 8.09 οπως εχω πει και πριν;)

στο Mirror's edge νομιζω πρεπει να απενεργοποιησεις την δευτερη οθονη...δηλαδη στο multiple displays να λεει show desktop only on 1 (ατι δηλαδη) μην το εχεις σε extend these displays...και λογικα θα μπει στο game..αφου μπει μετα κανε alt+tab και βαλε παλι extend these displays.

απο την στιγμη που εχεις κανει το κολπακι να μπουν physx και τρεξεις το vantage η το fluidmark (πρεπει να σου λεει hardware physx)

δεν χρειαζεται να αποσυνδεσεις κανενα καλωδιο..παιζεις μονο με τα displays που σου ειπα πριν..αποσυνδεεις "εικονικα";)

τωρα τους 8.10 δεν τους εχω δοκιμασει...θα δω και θα σου πω;)

Ο τρόπος που μου πρότεινες παίζει τον Mirrοr’s Edge, αλλά και πάλι χωρίς physx της 8800GT τα αναλαμβάνει ο επεξεργαστής και όταν έχει τρελή δράση με τζάμια να σπάνε κολλάει στα 5fps. Ενώ το Vantage συνεχίζει να έχει physx. Να πω ότι έχω τους Catalyst 9.6. εσυ με ποιους το παίζεις????

Αποτελέσματα, το terminator salvation έπαιξε μια χαρά με τα physx, κανένα πρόβλημα.

Το unreal tournament μαζί με το mod ήταν μια χαρά άλλη φάση.

Το cryostasis μια στο τόσο έκλεινε τακτικά ο driver της nVidia και έπρεπε να ξανακάνω load, το παιχνίδι δεν παίζετε χωρίς physx είναι χάλια.

Το Mirro’s Edge δεν φόρτωσε πότε τα Physx στην κάρτα γραφικών.

Τώρα μια τελευταία απορία πόσοι είχατε physx με τους physx 9.09 σας λειτούργησε κανονικά. Γιατί έχω μια εντύπωση :neo:πως η nVidia κατά κάποιο τρόπο το κλείδωσε.:lock:

το terminator δν εχει physx ακομα...μαλλον με κανα add-on θα μπει απ΄οτι ειδα σε forum..

δοκιμασα κ τους 8.10.29 κ ειναι ελαφρως καλυτεροι απο τους προηγουμενους - στα bench..

ναι ουτε εμενα δουλευει με τους 9xxx drivers physx...δεν ξερω γτ:crazy:

μηπως πρεπει να εχουμε καρτες απο 9xxx και πανω?

μηπως πρεπει να εχουμε καρτες απο 9xxx και πανω?

Σύμφωνα με την Nvidia : Οχι

http://www.nvidia.com/object/physx_9.09.0428_whql.html

Supports NVIDIA PhysX acceleration on all GeForce 8-series, 9-series and 200-series GPUs with a minimum of 256MB dedicated graphics memory.

Τι να πω ρε παιδιά. ή αυτό που λεέι ο dimitris για κάποιο evil κλείδωμα, ή περιμένετε να ξαναδουλέψει με κάποια επόμενη έκδοση.

• 1 month later...

βρηκα την λυση στο προβλημα με τους drivers της physx...

τσεκαρετε εδω: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=295855

θελει τους 181.71 για να μπαινουν οι καινουριοι physx

το εκανα και δουλευει αψογα:T:

• 1 month later...

για οποιον το παλευει ακομα στα win 7και xp

η nvidia θεωρει ακριβη την εξελιξη και δεν υποστηριζει PhysX στους καινουριους οδηγους το παρακατω φαινεται να δουλευει και με τους 191.07

"As expected, this move by Nvidia generated a lot of criticism from both consumers and even Nvidia's competitors. Luckily, a forum member by the name of GenL has released an experimental beta patch which intercepts disable-PhysX-if-Radeon-is-present-code. So far, according to user comments the patch delivers successful results. At this stage, the patch only works for PhysX GPU rendering and not PPU rendering."

http://www.ngohq.com/graphic-cards/16223-nvidia-disables-physx-when-ati-card-is-present-28.html#post82812

το θεμα σε ολο αυτο ειναι οτι θελει τους τελευταιους physx και οχι τους τελευταιους οδηγους... οποτε δν υπαρχει προβλημα...βαζεις τους 181.71 beta και δεχεται τους τελευταιους Physx που στην ουσια αυτο ειναι που χρειαζεται ;)

τους beta drivers της nvidia χρειαζεται για να γινει το κολπακι....δν παιζει ρολο ουτε για καλυτερα physx ουτε τπτ...απλα οι συγκεκριμενοι ειναι που μπορουν να δεχτουν την τελευταια version Physx.... ουτως η αλλως..δν σου διαβαζει γραφικα η καρτα για να θες τους 191.07...

αυτους θες 9.09.0814 :banging:

Άκη θέλω να ζητήσω μια χάρη. Δεν ξέρω αν έχεις το batman:arkham asylum αλλά αν το έχεις ήθελα να δοκιμάσεις αν δουλεύει το Physx με 4870Χ2 και 8800GT. Θα το καταλάβεις πολύ απλά από το αν εμφανίζεται στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού (αφού εγκαταστήσεις πρώτα το patch 1.1) και από το αν μέσα στο παιχνίδι περνάς πάνω από πεταμμένα φύλλα χαρτιού στο πάτωμα και κινούνται. Αν δε το έχεις δεν πειράζει. Οποιοσδήποτε το έχει και μπορεί να το δοκιμάσει θα ήμουν ευγνώμων.

φιλε wacko...εχω δοκιμασει το demo του batman και δουλευει τελεια με high physx χωρις περιεργα γραφικα ή οποιοδηποτε "λαθος" οσο αναφορα τα physx..

τωρα για το κανονικο...αν τυχει κ το βαλω θα σου πω.. ;)

Έγινε φίλε. Σε ευχαριστώ πολύ. Υποθέτω όμως ότι και το κανονικό θα δουλεύει μια χαρά μετά από το patch. Χωρίς το patch δε δουλεύει ούτε στις nvidia σωστά το physx.

• 4 weeks later...

Είπα μετά την αγορά της 5870 και έπειτα από αρκετές ώρες δοκιμών να ποστάρω τα ευρήματα μου στο thread αυτό. Λειτουργούν όλα άψογα με τους 181.71 beta και τους τελευταίους οδηγούς physx 9.09.814. Το Fluidmark γράφει hardware physx και βγάζει 13926 σκορ που είναι αρκετά καλό, λίγο κάτω από τη gtx295 (περίπου 16000 βγάζει). Στο vantage επίσης δουλεύει κανονικά, από 35 steps/s το cpu test πηγαίνει στα 135. Ενδεικτικά η 295 βγάζει 185. Η 295 επίσης με την 8800gt να κάνει το physx βγάζει 140 δηλαδή περίπου το ίδιο με την 5870. Άρα κάτι παίζει με το dedicated physx accelerator, αφού οι nvidia μόνες τους παίζουν καλύτερα παρά με δεύτερη nvidia για βοήθεια. Στο cryostasis σχεδόν τριπλασιάζονται τα frames και το batman arkham asylum, με το τελευταίο patch και τα physx effects στο high, είναι χάρμα οφθαλμών. Και από frame rate είναι άψογο. Με 4χΑΑ, 16χAF, 1920χ1080 και όλες τις λεπτομέρειες στο μέγιστό και ενεργοποιημένο vsync είναι μόνιμα κολλημένο στα 60fps εκτός από το δεύτερο sequence με τον scarecrow που καθυστερεί αισθητά. Δεν ξέρω βέβαια πως παίζει με τη 295 το σημείο αυτό για να μπορέσω να συγκρίνω γιατί δεν το είχα προχωρήσει τόσο. Συμπερασματικά, δουλεύει καλά το physx με ΑΤΙ και το συστήνω ανεπιφύλακτα.

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.