Jump to content

ATI for graphics, nVidia for Physx?

goku_dbz

Recommended Posts

Παιδιά να ρωτησω κάτι;

Η Bloodrage πάνω, έχει 2 κόκκινα pci και 2 μαύρα...

οι 2χ 4890 είναι στα κόκκινα, όμως επειδή είναι τούμπανες μου κρύβουν τα 2 μαύρα...

Ερώτηση...

Αν βάλω τις 4890 στα μαύρα για να μείνουν από πάνω τα κόκκινα και χωρέσω την 8800

οι 4890 θα τρέχουν με 16χ η μπα;

θέλω να πω, τα μαύρα είναι το ίδιο με τα κόκκινα;

Ευχαριστώ

Τα μαύρα είναι το ίδιο με τα κόκκινα. Απλά συμβαίνει το εξής. Με δύο κάρτες δουλεύουν χ16. Με τρεις δουλεύουν χ16, χ16, χ4 ή χ8, χ8, χ8 και με τέσσερις κάρτες όλα χ8. Αυτό είναι λίγο βλακεία γιατί η δικιά μου μητρική (νομίζω ότι κάθε φορά τη διαφημίζω αλλά δε φταίω εγώ που είναι ανώτερη από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί...) δουλεύει τρεις κάρτες με χ16, χ16, χ8 και όχι χ4 τον τρίτο. Δεν ξέρω τι επίδραση θα έχει αυτό στο physx βέβαια αλλά σίγουρα όχι καλή. Άρα οι 4890 θα τρέχουν κανονικά χ16 και η 8800 χ4. Ή και οι τρεις χ8 αλλά μην το ρυθμίσεις έτσι γιατί μετά θα χάνεις πολύ από τις 4890.

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

που στο καλο ειναι αυτο το nvidia control panel?:rant:

ξερει κανεις? εβαλα μονο physx αλλα δεν εκανε τπτ...απλα την βρηκε στο device manager..

help?

χμμ..γιατι δν μου εμφανιζει το physx στο control panel? ξερει κανεις?

http://img34.imageshack.us/img34/9126/nophysx.jpg

Αν βάλεις μόνο τους physx οδηγούς δεν έχει physx πάνελ. Θα πρέπει να το τρέξεις χειροκίνητα από το C:\Windows\systemWoW64 αν έχεις 64μπιτα ή C:\Windows\System32 αν έχεις 32μπιτα windows. Είναι το αρχείο PhysXcplUI.exe.

τα εχω κανει σαλατα...χαχαχα!!

physx.jpg

w1922.png

δοκιμασα αρκετες φορες απο τα βηματα απο το forum αλλα τπτ..οποτε μετα δοκιμασα να περασω drivers στην οθονη της nvidia μονο με unplugged το καλωδιο της ati..

kαι μπαινει μια χαρα το physx αλλα μονο στην οθονη της nvidia...οταν κανω την ati main display το physx ειναι disable..

nvidia.jpg

καμια ιδεα ρε συ wacko?:getlost:

Βασικά δεν κατάλαβα ακριβώς ποιον από τους δύο τρόπους χρησιμοποίησες αλλά απ'ότι κατάλαβα τους συνδύασες και τους δύο επομένως γι'αυτό δε δουλεύει. Κάνε τον πρώτο που δουλεύει σίγουρα, απλά χρησιμοποίησε ολοκληρωμένους οδηγούς και όχι μόνο physx. Βάλε 185.85. Κάνε ακριβώς ό,τι λέει και θα είσαι εντάξει.

περασα κανονικα τους (185.85_desktop_win7_64bit_international_whql) και οποτε βαζω το καλωδιο στην nvidia μπορω να τους ενεργοποιησω..οταν ομως βαζω το καλωδιο στην ati δεν με αφηνει..:X:

100 φορες δοκιμασα αυτο που λεει στο forum ... τι στο καλο λαθος κανω?

αυτο εδω εντω μεταξυ δεν υπαρχει πουθενα στα settings...

physx.th.jpg

Σε μένα εμφανιζόταν κανονικά αυτό το μενού. Η μοναδική διαφορά μας είναι ότι εγώ είχα δύο οθόνες ταυτόχρονα επάνω. Μια στην ΑΤΙ και μια στην nvidia. Κατά τα άλλα δούλεψε κανονικά όπως έλεγε ο οδηγός. Όταν βάλεις το καλώδιο στην ΑΤΙ είναι φυσιολογικό να μην ανοίγει το nvidia control panel. Αφού το έχεις αφήσει την πρώτη φορά ανοιχτό, ενεργοποιήσεις το physx και βάλεις μετά το καλώδιο στην ΑΤΙ μένει για πάντα ενεργοποιημένο . Τσέκαρες αν δουλεύει τρέχοντας ένα vantage? Γιατί είναι πιθανό να δουλεύει ήδη και άδικα ταλαιπωρείσαι.

λες να βαλω 2 οθονες πανω? απλα η οθονη που εχω εχει κ vga απλο κ αλλαζα τα input απο το panel της οθονης...(αφου σε καποια φαση ζαλιστηκα)

ναι αυτο που λες οτι μενει ενεργοποιημενο..μενει αλλα οταν το κλεισεις κ το ξανανοιξεις εκει ειναι που δεν σε αφηνει να βαλεις physx...το τσεκαρα κ με vantage αλλα τπτ...:hang2:

Να προτείνω κάτι;

Το να βάλεις στην ίδια οθόνη ένα καλώδιο από την ΑΤΙ

και ένα από nVIDIA δεν παίζει;

Βάλε πχ, το DVI στην ATI και το VGA στην nVIDIA...

Ελπίζω να μην πέταξα κοτσάνα...

Να προτείνω κάτι;

Το να βάλεις στην ίδια οθόνη ένα καλώδιο από την ΑΤΙ

και ένα από nVIDIA δεν παίζει;

Βάλε πχ, το DVI στην ATI και το VGA στην nVIDIA...

Ελπίζω να μην πέταξα κοτσάνα...

χεχεχε...αυτο ειπα πριν...με αυτο τον τροπο το εκανα αλλα..τπτ:nothing:

λες να βαλω 2 οθονες πανω? απλα η οθονη που εχω εχει κ vga απλο κ αλλαζα τα input απο το panel της οθονης...(αφου σε καποια φαση ζαλιστηκα)

ναι αυτο που λες οτι μενει ενεργοποιημενο..μενει αλλα οταν το κλεισεις κ το ξανανοιξεις εκει ειναι που δεν σε αφηνει να βαλεις physx...το τσεκαρα κ με vantage αλλα τπτ...:hang2:

Βασικά δεν πρέπει-χρειάζεται να το ξανανοίξεις μετά την πρώτη φορά. Την πρώτη φορά που έχεις μόλις γυρίσει την εικόνα στην ΑΤΙ με ανοιχτό το physx panel, τρέχεις το vantage. Μετά από αυτό μπορείς να το κλείσεις δεν έχει σημασία. Την πρώτη φορά όμως πρέπει να μείνει ανοιχτό. Από εκεί και έπειτα έπρεπε να δουλεύει. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει. ΝΑ έρθω κάποια στιγμή να το δοκιμάσουμε μαζί? :jump1:

λοιπον..εχω ηδη εγκατεστημενους τους τελευταιους της nvidia και κατεβασα το physx fluidmark..προσεξα ομως οτι οταν εκανε το τεστ εγραφε physx mode: software! και καπου εψαξα σε φορουμ κ τελικα κατεληξα στο να κανω uninstall τους PhysX_9.09.0408 και να περασω τους PhysX_8.09.04 χωρις να βγαλω τους drivers της nvidia..

το αποτελεσμα ηταν αυτο:

physxnvidia.th.jpg

δοκιμασα παλι με την ατι σαν default αλλα δεν το ετρεξε..και απο περιεργεια κανω ενα vantage και δουλεψε:jump:...περιπου 1700κατι operations εβγαλε..

thnx wacko;)

τωρα να αφησω extension την οθονη? ή να βγαλω το βισμα της nvidia..?θα δουλεψει μετα ομως?(απο restart-shutdown)

----------

οκ...τελικα δουλευει μονο με plug in το καλωδιο στην nvidia..και μονο σαν extension displays...

λιγο βλακεια ομως καμια φορα μου φευγει ο κερσορας στην διπλα οθονη...lol

Χαίρομαι που βοήθησα. Δοκίμασε να αφήσεις το καλώδιο της δεύτερης οθόνης πάνω στην nvidia και απλά να απενεργοποιήσεις το extend display. Θα πρέπει να λειτουργεί. Αν και απ'ότι κατάλαβα πρέπει να το δοκίμασες αυτό...

• 3 weeks later...

δεν μπορω να καταλαβω γτ οταν βαζω τους καινουριους drivers PhysX_9.09.0428 δεν βλεπει σαν hardware την 8800gt..:hang2: και καλα να γινει Update..μετα ομως την βλεπει σαν software στο fluidmark κ vantage

μονο μεχρι τους PhysX_8.09.04 μπορει (κ μονο αν εχω κ drivers της nvidia)..καμια ιδεα κανεις? wacko τι λες?:shifty:

Από εβδομάδα θα έχω μία 8800GT στα χέρια μου για την όλη διαδικασία, μπορείτε να μου πείτε κάποιους τίτλους παιχνιδιών που έχετε δοκιμάσει και αξίζουν και τα γραφικά και τα physx. Θα ήθελα να έχει όλη την ώρα physx περισσότερο για να χαζέψω από το να παίξω. Πείτε τα καλύτερα για εσάς.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.