timos1416003210 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2009 Αρκετο καιρο τωρα το πισι της υπογραφης κανει restart οταν τρεχω καποια game το περιεργο ειναι οτι μπορει να παιζω ενα game για 3-4 ωρες και να μην γινει τπτ αλλα επισης εχει συμβει με το που τρεχω το ιδιο game αμεσως να κανει restart. Ακομα δν εχει σημασια αν το game ειναι <<βαρυ>> ή οχι. Με οσους εχω μιλησει μου ειπαν πως αφου δν το κανει παντα δν ξερουν τι ειναι...Σημερα εγκατεστησα το Χ-men origins to Wolverine δν εχω καταφερει να παιξω πανω απο 10 λεπτα...κανει restart συνεχεια πειραματιστικα με τις ρυθμισεις στα γραφικα αλλα τπτ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
psalias Μάϊος 13, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2009 Άρχισε το "debuging"Πρώτα απ όλα τσέκαρε θερμοκρασίες γιατί λίγο μου βρωμάει η όλη κατάσταση εκεί...μπορεί να μην έχει κάτσει καλά η πάστα η γενικά να θέλει καθάρισμα...Το δεύτερο εγώ θα τσέκαρα, το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών αν όλα είναι κομπλέ εκεί, και θερμοκρασίεςτο επόμενο είναι τροφοδοτικό, τσέκαρε μήπως τα έχει δει όλα (είναι πολύ πιθανό)το τελευταίο είναι μια καθαρή εγκατάσταση λειτουργικούΑν συνεχίσει παίζει να είναι και ματιασμένο Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 13, 2009 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2009 αρχισε stability test οπως orthos , 3dmark06 / vantage και δες αν στο κανει.Αν εχεις το οποιοδηποτε o/c , βγαλτο , δες θερμοκρασιες , επισης σε κανενα βαρυ προγραμμα το κανει που να τρωει cpu ? επισης σου πεταει στιγμιαια μπλε οθονη ; η αμεσως ρεσταρτ ; μηπως δε παταει καλα η ψυκτρα και εχεις αυτοματο reboot απο το bios για temp protect? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowRunner Μάϊος 13, 2009 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2009 Πριν κάνεις stability test όπως λέει ο gomar, επειδή είναι και χρονοβόρα διαδικασία δές λίγο και στο computer management τα errors που σε βγάζει σε system και software την στιγμή που έκανε το restart. Φυσικά τσεκάρουμε και drivers κάρτας γραφικών, direct x, και φυσικά αν το game είναι ή όχι κρακαρισμένο. Αν όλα τα παραπάνω είναι ok, τότε τρέχουμε stability και ελέγχουμε για θερμοκρασίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Μάϊος 13, 2009 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2009 control panel->system->advanced->startup and recovery settings->automatically restart (απενεργοποίηση)Αυτό για να δείς αν πετάει μπλε οθόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάϊος 13, 2009 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2009 Τσεκαρε πρωτα μνημες και μετα τροφοδοτικο.http://hcidesign.com/memtest/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
timos1416003210 Μάϊος 13, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2009 Άρχισε το "debuging"Πρώτα απ όλα τσέκαρε θερμοκρασίες γιατί λίγο μου βρωμάει η όλη κατάσταση εκεί...μπορεί να μην έχει κάτσει καλά η πάστα η γενικά να θέλει καθάρισμα... Το δεύτερο εγώ θα τσέκαρα, το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών αν όλα είναι κομπλέ εκεί, και θερμοκρασίες το επόμενο είναι τροφοδοτικό, τσέκαρε μήπως τα έχει δει όλα (είναι πολύ πιθανό) το τελευταίο είναι μια καθαρή εγκατάσταση λειτουργικού Αν συνεχίσει παίζει να είναι και ματιασμένο Λοιπον.... Αυτο που αποκλειω σιγουρα ειναι το λειτοργικο γιατι η εγκατασταση ειναι παντα καθαρη δν ειχα ποτε προβλημα. Η παστα εχει αλλαχθει πριν κανα μηνα δν νομιζω να τρεχει κατι εκει.... Για θερμοκρασιες θα σας πω αργοτερα γιατι δν εχω νετ σπιτι οποτε παιζει μια ταλαιπωρια στις δοκιμες Θα ηθελα να μου πεις πως θα τεσταρω το τροφοδοτικο??? Κατι που παρατηρησα....οταν κανει το restart δν ανοιγει αμεσως για κανα 2-3 λεπτα ακουγεται παραξενα δλδ δουλευουν τα ανεμιστηρια στο τερμα...τπτ αλλο δν φαινεται να δουλευει και ξαφνικα ξανακανει ενα κανονικα restart Τελος ματιασμενο δν ειναι γτ εχει και χαντρα μεσα, διπλα στους δισκους να τους φυλαει απο το κακο!!!!!!!!!:upside:\ αρχισε stability test οπως orthos , 3dmark06 / vantage και δες αν στο κανει.Αν εχεις το οποιοδηποτε o/c , βγαλτο , δες θερμοκρασιες , επισης σε κανενα βαρυ προγραμμα το κανει που να τρωει cpu ? επισης σου πεταει στιγμιαια μπλε οθονη ; η αμεσως ρεσταρτ ; μηπως δε παταει καλα η ψυκτρα και εχεις αυτοματο reboot απο το bios για temp protect? Το πισι δν εχει κανενα ειδος Ο/C θα δοκιμασω kapoia stability test Το προβλημα ειναι μονο σε games δν εχω μπλε οθονη αλλα για να το σιγουρεψω θα κανω το παρακατω και θα σας πω control panel->system->advanced->startup and recovery settings->automatically restart (απενεργοποίηση)Αυτό για να δείς αν πετάει μπλε οθόνη οσο για το temp protect στο bios ειναι στο αυτοματο Πριν κάνεις stability test όπως λέει ο gomar, επειδή είναι και χρονοβόρα διαδικασία δές λίγο και στο computer management τα errors που σε βγάζει σε system και software την στιγμή που έκανε το restart. Φυσικά τσεκάρουμε και drivers κάρτας γραφικών, direct x, και φυσικά αν το game είναι ή όχι κρακαρισμένο. Αν όλα τα παραπάνω είναι ok, τότε τρέχουμε stability και ελέγχουμε για θερμοκρασίες Λοιπον οι drivers ειναι catalyst 9.4 το directx ειναι το 9 και το game ειναι cracked (sssssssssssss......) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 13, 2009 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2009 Κατι που παρατηρησα....οταν κανει το restart δν ανοιγει αμεσως για κανα 2-3 λεπτα ακουγεται παραξενα δλδ δουλευουν τα ανεμιστηρια στο τερμα...τπτ αλλο δν φαινεται να δουλευει και ξαφνικα ξανακανει ενα κανονικα restartτο πιο σημαντικο πιστευω ειπες.αυτο γινεται οταν την ακουει η μητρικη , ειτε απο ocing ειτε απο χοντρο κολλημα η ελλατωματικο προιον κατι.Αυτο εχω καταλαβει και εγω με τοσα πειραγματα.Παιξε με καμμια ρυθμιση στο bios , δωσε σωστα ρευματα σε μνημες mch και cpu.και οχι auto.δηλαδη πιο πολυ hw προβλημα ειναι παρα software.κανε ολα τα stabillity test να δεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
timos1416003210 Μάϊος 13, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2009 το πιο σημαντικο πιστευω ειπες.αυτο γινεται οταν την ακουει η μητρικη , ειτε απο ocing ειτε απο χοντρο κολλημα η ελλατωματικο προιον κατι.Αυτο εχω καταλαβει και εγω με τοσα πειραγματα.Παιξε με καμμια ρυθμιση στο bios , δωσε σωστα ρευματα σε μνημες mch και cpu.και οχι auto.δηλαδη πιο πολυ hw προβλημα ειναι παρα software.κανε ολα τα stabillity test να δειςμπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος στο τι ακριβως να πειραξω γτ απο o/c δν εχω ιδεα οποτε παω λιγο στα τυφλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 13, 2009 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2009 αστο μη μπλεξεις με αυτα τωρα.ξεκινα με stabillity τεστς google : orthos , 3dmark06 or vantage , memtest 3dmark06 τρεξτο οπως ειναι default (βαλτο και σε λοοπες αν μπορεις) στο orthos θα βαλεις μεγαλυτερο priority του 7(απο 7 κ πανω) και επιλογη small ffts stress cpu θα ανοιξεις 2 ομως ορθος και απο το task manager (θα κανεις στο καθε orthos.exe δεξι κλικ set affinity για 2 πυρηνες δηλαδη : orthos.exe ->set affinity -> core0 - core1 (checked) orthos.exe ->set affinity -> core2 - core3 (checked) πατας στο ενα start και μετα απο 10-15 δευτερολεπτα πατας σταρτ και στο αλλο.αν σου κλεισει υπαρχει προβλημα.αν σου κανει stopped παλι υπαρχει προβλημα και με το memtest μιας και εχεις 2 γιγα ραμ θα ανοιξεις παλι 2 memtest και θα βαλεις οσο πιο πολλη ραμ μπορεις. αφου εχεις κλεισει τα απαραιτητα προγραμματα που τρεχουν στο background ξεκινα με αυτα και βλεπουμε. Στα εγραψα ολα αυτα για να μη ρωτησεις μετα πως δουλευουν κλπ.αν τα κατεβασεις και κανεις αυτα που σου λεω δε θα εχεις προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timos1416003210 Μάϊος 13, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2009 αστο μη μπλεξεις με αυτα τωρα.ξεκινα με stabillity τεστςgoogle : orthos , 3dmark06 or vantage , memtest 3dmark06 τρεξτο οπως ειναι default (βαλτο και σε λοοπες αν μπορεις) στο orthos θα βαλεις μεγαλυτερο priority του 7(απο 7 κ πανω) και επιλογη small ffts stress cpu θα ανοιξεις 2 ομως ορθος και απο το task manager (θα κανεις στο καθε orthos.exe δεξι κλικ set affinity για 2 πυρηνες δηλαδη : orthos.exe ->set affinity -> core0 - core1 (checked) orthos.exe ->set affinity -> core2 - core3 (checked) πατας στο ενα start και μετα απο 10-15 δευτερολεπτα πατας σταρτ και στο αλλο.αν σου κλεισει υπαρχει προβλημα.αν σου κανει stopped παλι υπαρχει προβλημα και με το memtest μιας και εχεις 2 γιγα ραμ θα ανοιξεις παλι 2 memtest και θα βαλεις οσο πιο πολλη ραμ μπορεις. αφου εχεις κλεισει τα απαραιτητα προγραμματα που τρεχουν στο background ξεκινα με αυτα και βλεπουμε. Στα εγραψα ολα αυτα για να μη ρωτησεις μετα πως δουλευουν κλπ.αν τα κατεβασεις και κανεις αυτα που σου λεω δε θα εχεις προβλημα. ok θα δοκιμασω αυτα σημερα και θα σας πω τα αποτελεσματα αυριο.ααα ποση ωρα λες να τα αφησω? ευχαριστω για την βοηθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Μάϊος 16, 2009 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2009 Συγνώμη για το off topic. Αν το σύστημα π.χ. η μητρική είναι έτοιμη να τα τινάξει, με το orthos υπάρχει περίπτωση να φάει στρεσάρισμα και να παραδώσει το πνεύμα ή απλώς το orthos θα δείξει το πρόβλημα χωρίς να προκαλέσει βλάβη. Δεν το έχω δοκιμάσει το orthos και θέλω να το τεστάρω στο σύστημά μου, αλλά φοβάμαι μη μου το στείλει αδιάβαστο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timos1416003210 Μάϊος 20, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2009 συγνωμη που χαθηκα αλλα ειχα κατι υποχρεωσεις και ελειπαΕτρεξα το orthos για 30 λεπτα με τις ρυθμησεις που μου ειπατε το πισι δν εκλεισε...και στο orthos δν βρηκε καποιο προβλημα.....Το ιδιο εγινε και με memtest και 3dmarkcΠαρολα αυτα το πισι εξακολουθει να κλεινει στα games πλεον το τεσταρω με το crysis το οποιο σε 1280χ1024 και high γραφικα πανω απο 10 λεπτα δν παιζει...Οι θερμοκρασιες ειναι: idle Cpu 33-35 Gpu 53 Full load Cpu 56-58 Gpu 75Επισης ουτε μπλε οθονη βγαζει οταν κλεινειΝα τολμησω να πω μηπως φταει το τροφοδοτικο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 20, 2009 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2009 αν εφταιγε το τροφοδοτικο ,θα ειχε κλασει σε ορθος , μεμτεστ και 3δμαρκ. μυριζομαι μηπως φταινε τπτ οδηγοι της καρτας κλπ. Δες στο event viewer στο adminsitrator tools μηπως εχει βγαλει καποιο μηνυμα λαθους @alexgk : αν ειναι να τη παρεις στο χερι με ορθος , η οποιοδηποτε αλλο προγραμμα , τοτε θα φοβασαι να παιξεις και πολλες ωρες.απλως με τα στρεσοπρογραμματα θα το μαθεις μια ωρα νωριτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
timos1416003210 Μάϊος 20, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2009 αν εφταιγε το τροφοδοτικο ,θα ειχε κλασει σε ορθος , μεμτεστ και 3δμαρκ.μυριζομαι μηπως φταινε τπτ οδηγοι της καρτας κλπ. Δες στο event viewer στο adminsitrator tools μηπως εχει βγαλει καποιο μηνυμα λαθους @alexgk : αν ειναι να τη παρεις στο χερι με ορθος , η οποιοδηποτε αλλο προγραμμα , τοτε θα φοβασαι να παιξεις και πολλες ωρες.απλως με τα στρεσοπρογραμματα θα το μαθεις μια ωρα νωριτερα οι οδηγοι δν φταινε γτ και με τους 9,4 κλεινει και με τους προηγουμενους παλι εκλεινε σρυ για τον νοομπισμο αλλα το event viewer που θα το βρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Μάϊος 20, 2009 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2009 αν εφταιγε το τροφοδοτικο ,θα ειχε κλασει σε ορθος , μεμτεστ και 3δμαρκ.μυριζομαι μηπως φταινε τπτ οδηγοι της καρτας κλπ. Δες στο event viewer στο adminsitrator tools μηπως εχει βγαλει καποιο μηνυμα λαθους @alexgk : αν ειναι να τη παρεις στο χερι με ορθος , η οποιοδηποτε αλλο προγραμμα , τοτε θα φοβασαι να παιξεις και πολλες ωρες.απλως με τα στρεσοπρογραμματα θα το μαθεις μια ωρα νωριτερα To όρθρος και το prime δεν τα έχω δοκιμάσει και γενικά προγράμματα για τη σταθερότητα του συστήματος (memtest, 3dmark και το pc check από το hirens boot δουλεύω) και είχα αυτή την απορία. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
timos1416003210 Μάϊος 25, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2009 Κατα τυχη σημερα ανοιξα το πισι χωρις να εχω συνδεμενους τους 2 απο τους 3 δισκους που εχω κανονικα.... και αυτο που παρατηρησα ειναι πωσ το πισι δν εκλεισε τοσο γρηγορα οταν ετραξα το crysis οσο συνηθως αλλα επαιζα για 2 1/2 ωρες ρεκορ!!!!!!Μετα απο αυτο ξανασυνδεσα τους δισκους και ξαναετρεξα το game και εκλεισε ως συνηθως στο 10λεπτο....... και μετα τους ξαναβγαλα παλι επαιξα για 2 ωρεσ και μετα παλι τους εβαλα και εκλεισε στο 10λεπτο μπορει καποιοσ μα πει το συμπερασμα της υποθεσης τι μπορει να φταιει τελικα???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Μάϊος 25, 2009 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2009 Κάποιος από τους άλλους δύο δίσκους μάλλον καθυστερεί το κλείσιμο των win. Δες ποιος είναι και τσέκαρέ τον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timos1416003210 Μάϊος 25, 2009 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2009 Κάποιος από τους άλλους δύο δίσκους μάλλον καθυστερεί το κλείσιμο των win. Δες ποιος είναι και τσέκαρέ τον.Δν σε καταλαβα ρε φιλε τι ακριβως εννοεις απο το τεστ που εγινε φανηκε οτι καποιοσ απο τους δισκους προκαλουν το προβλημα αν και χωρις αυτους παλι εκλεισε απλα αργησε να κλεισει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
timos1416003210 Ιούνιος 3, 2009 Author #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2009 απο οτι φαινεται δν υπαρχει ορεξη για να το λυσουμε...το θεμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.