Jump to content

Wireless router σαν client?

Volrath

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το λοιπόν, έχω ενα wireless router (netgear wgr614) και έχω κ το philips CGA5722N/TE wireless modem/router. Θέλω να δω άμα γίνεται να στήσω wireless δίκτυο μεταξύ τους.

Κάποιος που να γνωρίζει ας μου πει άμα γίνεται. Tο netgear "υποτίθεται" υποστηρίζει bridge/repeater mode αλλά όχι client.

Έτσι όπως τα περιγράφεις μάλλον δε γίνεται. Το bridge θέλει αντίστοιχα bridge και από την άλλη μεριά, άσε που δεν είναι standard και κάθε εταιρία το υλοποιεί όπως νομίζει καλύτερα.

Αφού διάβασα 500+ σελίδες (και αφού βεβαιώθηκα ότι κανένα απο τα ρουτερς μου δε παίρουν το ddt-wrt firmware) κατάλαβα ότι ο μόνος τρόπος να το στήσω είναι μέσω wds.

Το πρόβλημα είναι

1.ότι το netgear παίρνει master/repeating αλλά το philips δεν έχει επιλογή (ενώ έχει WDS).

2.το philips έχει "scan" στο WDS για να "βρει" τα MAC, επιλογή την οποία δεν την έχει το netgear...(εύχομαι να βγαίζει νόημα)

3. Είτε βάζω master είτε βάζω repeating στο netgear, όταν κάνω scan στο philips δεν το βρίσκει...

Αν έχει κανείς καμιά ιδέα/tutorial/κατι πως να στησς WDS/bridging κάτι ας μου κάνει link.

Για ad havoc πρέπει να υπάρχει η ακόλουθη συνδεσμολογία για να δουλέψει;

.../---------------ad havoc----------------------\

router 1::wire :: pc :: wireless adaptor :wireless: router 2

Έφτιαξα ένα 20μετρο καλώδιο και ηρέμισα. Έχω ένα προϊστορικό dlink, άμα βρώ καμιά μικρή κεραία (γιατί έχω μια εξωτερική μόνο 19db) θα το φτιάξω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.