Jump to content

Πρόταση για κάρτα ασύρματου δικτύου

neuromancer

Recommended Posts

Συγγενής έβαλε conn-x με το ασύρματο model-router που δίνει ο OTE. Επειδή δεν θέλει να απλώσει καλώδια, έχει άλλη λύση εκτός από το να βάλει κάρτα ασύρματου δικτύου στο PC? Φαντάζομαι πως όχι...

Οπότε σας ζηταώ μια πρόταση για τέτοια κάρτα.

Αυτά τα USB sticks που δίνουν ασύρματο λένε τίποτε πέρα από ευκολία τοποθέτησης? Μήπως γονατίζουν το PC τίποτα? Και τι ταχύτητας να πάρω (βλέπω κάτι 54, 124, 300)? Το conn-x του είναι το απλό, 1Mbps.

ευχαριστώ

εχω δοκιμάσει 2 στικάκια της tp-link ....το ενα με μικρή αποσπώμενη omni και το άλλο με απλή ενσωματωμένη.

φανταστική δουλειά και χωρίς προβλήματα....

πέρασαν οι εποχές που τα usb sticks ήταν πολύ κακώς ποιοτικά και έπρεπε να στα στάξεις για να δεις σωστο και σταθερό αποτέλεσμα....

τα συγκεκριμένα tp-link κυμαίνονται έξω απο 15-25ευρώ.

thanks fragma

Τι διαδικασία ρύθμισης υπάρχει? Το conn-x modem/router φαντάζομαι έχει ο ΟΤΕ διαδικασία. Το stickάκι θέλει τίποτε πέρα από σύνδεση? Η αδερφή μου πέρα από Word και ΙΕ δεν κατέχει απολύτως τίποτε.

με το που τα κουμπωσεις βαζεις το driver σε δισκάκι αν δε τον βρίσκει μόνο του.

σε vista 7 θα τα βρει μονο του λογικά......και αφου περαστεί σωστά θα βγάλει το κλασσικό εικονίδιο κάτω δεξιά οτι υπάρχουν διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα.

σύνδεση στο δίκτυο που θες και έχει και επιλογή ρυθμίσεων και ιδιότητες για κάθε σύνδεση.

κάνεις το σετάρισμα με ότι ασφάλεια θες απο το connx και αντίστοιχα στις ιδιότητες του εικονίδιου....

ετοιμος:)

Πολύπλοκο ακούγεται, ακόμη και για μένα! Για λίγο πιό σιγά....

Το router σετάρεται υποθέτω μέσω browser? ή έχει καμια μαγκιά λογισμικό/wizzard ο ΟΤΕ και γίνεται πιο απλά? ΟΜΩΣ, πώς θα σεταριστεί το router χωρίς να είναι δικτυωμένο το PC και μάλιστα ασύρματα? Θα χρειαστεί αρχικά να συνδεθεί ΕΝσύρματα?

το σετάρισμα του router εκτός από το βασικό κλείσιμο άνοιγμα του wireless είναι και να θέτει επίπεδο ασφαλείας......εκτός άμα δε σε νοιάζει να μοιράζεις και στη γειτονιά.

οτι ρύθμιση ασφαλείας βάλεις στο router (μηδενικό, wep, wpa-psk2, mac) αντίστοιχα θα πρέπει να ρυθμίσεις και το ασύρματο usb stick....

με μηδενικό επίπεδο ασφαλείας απλά κουμπώνεις κλικάρεις το ρουτερ σου και έτοιμος.

για τις άλλες περιπτώσεις κοίτα εδώ

http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=130

το σετάρισμα του router εκτός από το βασικό κλείσιμο άνοιγμα του wireless είναι και να θέτει επίπεδο ασφαλείας......εκτός άμα δε σε νοιάζει να μοιράζεις και στη γειτονιά.

ναι, μέχρι εκεί το κατέχω. Μόλις συνδεθεί λογικά να μπω με remote desktop και θα τα ψάξω εγώ.

οτι ρύθμιση ασφαλείας βάλεις στο router (μηδενικό, wep, wpa-psk2, mac) αντίστοιχα θα πρέπει να ρυθμίσεις και το ασύρματο usb stick.... με μηδενικό επίπεδο ασφαλείας απλά κουμπώνεις κλικάρεις το ρουτερ σου και έτοιμος.

για τις άλλες περιπτώσεις κοίτα εδώ

http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=130

οκ, κάτι μου θυμίζουν αυτά, στο δικό μου νομίζω έβαλα wpa-psk2.

Έχει καμμιά ιδιαιτερότητα το ότι είναι σε XP ? (P45 mobo)

• 2 weeks later...

Σκέφτομαι και εγώ να πάρω κάρτα δικτύου...Έχω το FritzBox WLAN 7140 συνδεδεμένο ενσύρματα με το PC και ασύρματα με το PS3..Επειδή βλέπω ότι η ασύρματη σύνδεση με το PS3 δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, ( συχνές διακοπές, μεγάλη απόσταση με τοίχους ανάμεσα κλπ), θέλω να φέρω το router κάπου στην μέση PS3-PC και να κάνω ασύρματο δίκτυο και με το PC...

Ποια κάρτα μου προτείνετε;;;..Να βάλω Usb stick ή PCI ;;;Πρέπει να υποστηρίζεται με την μητρική, με τον υπολογιστή γενικότερα και με τις δυνατότητες του ρούτερ (ταχύτητα κλπ ) τι κάρτα θα βάλεις;;;Θέλω όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ταχύτητες για να λειτουργεί απροβλημάτιστα τόσο το pc όσο και το PS3...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.