Jump to content

Τιμές...τιμολογίου για τεχνικούς?

Delijohn

Recommended Posts

Εεε απο το να λεμε αδαεις οσους εχουν πτηχιο Μηχανικου δικτυων και να λεμε οτι στην ελλαδα δεν υπαρχει αει που να παρεχει τετοιες γνωσεις καλυτερα να λεμε οτι 5 χρονια σπουδων δεν μπορει να ειναι ισα ουτε με τα 2 ουτε με τα 3.

Όσοι έχουν "πτηχιο Μηχανικου δικτυων", μάλλον είναι αδαείς, και είναι απορίας άξιον πως πέρασαν σε ΑΕΙ...

Και δεν χρειαζεται να εισαι μαθηματικος ντεμεκ για να το καταλαβεις.

Εδώ δε χρειάζεται να σπουδάζεις μηχανικός η/υ για να το καταλάβεις, θα χρειάζεται να είσαι στις Θετικές Επιστήμες; Τι να λέμε τώρα...

Το να λες οτι εισαι ο καλυτερος επειδη δεν υπαρχουν αλλοι βολικο εεε?

Είπα κάτι τέτοιο; Pic or it didn't happen

Αφου κυριε μου δεν ειναι μεσα στις γνωσεις σου το προγραμμα σπουδων των σχολων και κυριωτερο ποιες σχολες υπαρχουν στον χωρο....αστο να παει στο καλο.Εκτιθεσαι....

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω τις σχολές που υπάρχουν στο χώρο, πολλώ δε μάλλον τα προγράμματα σπουδών τους. Συνηθίζω να ασχολούμαι με τμήματα που να αξίζουν το χρόνο μου. Για να σταματήσω να εκτίθεμαι, θα μας πεις σε ποια σχολή είσαι ή μήπως ντρέπεσαι;

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply
Ζητώ ταπεινά συγνώμη, δεν είσαι από το ΕΜΠ, ούτε από κανένα άλλο Πολυτεχνείο. Μάλλον είσαι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ή της Πάτρας, που βγάζει ντεμέκ Μηχανικούς (ένα πράμα σαν τους "ΦυσικοΜαθηματικούς" του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ)

Όσο για την τελευταία σου πρόταση, εσύ το έκανες πρώτος πρώτος, μειώνοντας όσους έχουν βγει από ΙΕΚ και ΤΕΙ... :hi:

φίλος πολυτεχνείο είναι το ceid....

και δεν νομίζω να ντρέπεται,το έχει και στην υπογραφή του:)

Εεε απο το να λεμε αδαεις οσους εχουν πτηχιο Μηχανικου δικτυων και να λεμε οτι στην ελλαδα δεν υπαρχει αει που να παρεχει τετοιες γνωσεις καλυτερα να λεμε οτι 5 χρονια σπουδων δεν μπορει να ειναι ισα ουτε με τα 2 ουτε με τα 3.Και δεν χρειαζεται να εισαι μαθηματικος ντεμεκ για να το καταλαβεις.

Το να λες οτι εισαι ο καλυτερος επειδη δεν υπαρχουν αλλοι βολικο εεε?Αφου κυριε μου δεν ειναι μεσα στις γνωσεις σου το προγραμμα σπουδων των σχολων και κυριωτερο ποιες σχολες υπαρχουν στον χωρο....αστο να παει στο καλο.Εκτιθεσαι....

Στη σχολή σου διδάσκεστε επισκευές υπολογιστών γενικότερα (φορμάτ, εξουδετερώσεις ιών, συναρμολόγηση υπολογιστών κλπ.);

φίλος πολυτεχνείο είναι το ceid....

και δεν νομίζω να ντρέπεται,το έχει και στην υπογραφή του:)

Κι εγώ αυτό που έδειξε και ο ShadowRunner ήξερα. Αν είναι Πολυτεχνική σχολή πάω πάσο. Όπως και να έχει, πάντως, τα 5 χρόνια του προγράμματος σπουδών, σε όλες τις σχολές, σε ανεβάζουν σε πολύ μεγάλο καλάμι...

Μηχανικος Η/Υ Τηλεπικοινωνιων και Δικτυων http://www.inf.uth.gr/ ,πωπω ειδες!μας ξεφευγουν ορθογραφικα αλλα πτυχιο υπαρχει...Αλλα να μου πεις αλλοι δεν καταλαβαινουν... τα ορθογραφικα μας πειραξαν τωρα....Αν αρχισεις να ξαναδιαβαζεις παντως τι γραφω μπας και καταλαβεις τι λεω θα βρεις κι'αλλα ορθογραφικα.Γιατι στα αει δεν μας εξεταζουν στην ορθογραφια...δεν εχουμε χρονο και εμεις...

Επειδη ντρεπομαι για την σχολη μου την εχω βαλει απο την στιγμη που περασα στην υπογραφη μου....Ασε δεν εχω μετωπο να βγω στην κοινωνια!

Κανω και ορθογραφικα και λενε οτι θα με διαγραψουν :p

Pic δεν εχει γιατι δεν πηγαινε σε εσενα...θα σου ποσταρω παντως μια απο το φορουμ του εμπ που κυνηγανε εναν με κατι καλαμια...

Κατανταει γραφικο...Δεν θα το συνεχισω,ο καθενας το καλαμι του και στο χωριο του γιατι με τα κομπλεξ ασχολουνται οι ψυχολογοι μην τους φαμε την δουλεια.

Για να απαντησω στον φιλο παραπανω.

Μηχανικους βγαζει η σχολη, στο πρωτο μαθημα που μας εκαναν μας ειπαν τι θα πει μηχανικος σε καποιον τομεα.Μηχανικος η/υ σημαινει να μπορεις να αντιμετωπισεις οποιοδηποτε προβλημα σε η/υ στον λιγοτερο χρονο με την καλυτερη δυνατη λυση και το μικροτερο κοστος.

2ο edit:

Με τετοια διαφημιση που της εκανα βλεπω να ανεβαινει η βαση της σχολης lol

3o edit:

Πολυτεχνικη σχολη του πανεπιστημιου πατρων ειναι.Τα πολυτεχνεια στις επαρχιες τμηματα των πανεπιστημιων ειναι.

Κι εγώ αυτό που έδειξε και ο ShadowRunner ήξερα. Αν είναι Πολυτεχνική σχολή πάω πάσο. Όπως και να έχει, πάντως, τα 5 χρόνια του προγράμματος σπουδών, σε όλες τις σχολές, σε ανεβάζουν σε πολύ μεγάλο καλάμι...

όχι είναι όντως πολυτεχνείο (άκου με) , δεν δικαιολογώ το καλάμι :)

Πολυτεχνική Σχολή

Κοσμήτορας: Νικόλαος Σπύρου, Καθηγητής Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

H Πολυτεχνική Σχολή ιδρύθηκε στις 25-9-1967. Περιλαμβάνει τα εξής Τμήματα με το αντίστοιχο έτος ιδρύσεως:

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, 1967 - (Μετονομάσθηκε σε Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών)

Μηχανολόγων Μηχανικών, 1972 - (Μετονομάσθηκε σε Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών)

Πολιτικών Μηχανικών, 1972

Χημικών Μηχανικών, 1977

Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, 1980 -----> CEID

Γενικό Τμήμα, 1983

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 1999

Το τελευταίο site ναι είναι όντως πολυτεχνείο την γνωρίζω πολύ καλά την σχολή αυτή. Το πρώτο της Πάτρας δεν είναι πολυτεχνείο, είναι και λογικό γαρ.. δεν νομίζω να υπάρχει πολυτεχνείο στην Πάτρα εδώ δεν νομίζω να έχουμε εμείς εδώ. Τέσπα δεν τα γνωρίζω καλά αυτά.

Πάντως χωρίς να θέλω να προσβάλω κανενός το επάγγελμα που επέλεξε να σπουδάσει, το "τεχνικός η/υ και δικτύων" δεν έχει να κάνει με ποταπά κατά το πτυχίο πράγματα όπως φορμάτ, ιούς, προγράμματα, εγκαταστάσεις κ.λπ, έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος;

Αν είναι έτσι, πάμε πάλι σε αυτό που είπα ότι το πτυχίο είναι ένα πτυχίο.. συγκεκριμένο.

Δεν έχει να κάνει με την περιέργεια σου σαν άτομο να θέλεις να μάθεις και παραπάνω πράγματα και να ασχοληθείς με τεχνικά (υποστήριξης) θέματα.

Νομίζω

Το τελευταίο site ναι είναι όντως πολυτεχνείο την γνωρίζω πολύ καλά την σχολή αυτή. Το πρώτο της Πάτρας δεν είναι πολυτεχνείο, είναι και λογικό γαρ.. δεν νομίζω να υπάρχει πολυτεχνείο στην Πάτρα εδώ δεν νομίζω να έχουμε εμείς εδώ. Τέσπα δεν τα γνωρίζω καλά αυτά.

Πάντως χωρίς να θέλω να προσβάλω κανενός το επάγγελμα που επέλεξε να σπουδάσει, το "τεχνικός η/υ και δικτύων" δεν έχει να κάνει με ποταπά κατά το πτυχίο πράγματα όπως φορμάτ, ιούς, προγράμματα, εγκαταστάσεις κ.λπ, έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος;

Αν είναι έτσι, πάμε πάλι σε αυτό που είπα ότι το πτυχίο είναι ένα πτυχίο.. συγκεκριμένο.

Δεν έχει να κάνει με την περιέργεια σου σαν άτομο να θέλεις να μάθεις και παραπάνω πράγματα και να ασχοληθείς με τεχνικά (υποστήριξης) θέματα.

Νομίζω

το ίδιο ακριβώς link είναι :) και η πάτρα και θεσσαλονίκη και η αθηνα και ο βόλος και η κρήτη έχουν πολυτεχνείο (μπορεί να ξέχασα και κανένα)

α sorry δεν το ήξερα. Δεν έχει και πολύ σημασία... το σημαντικό είναι ότι δεν παίζει ρόλο το τι πτυχίο έχεις κατ' εμέ παρά μόνο η περιέργεια σου σαν άτομο να θέλεις να ασχοληθείς και με κάτι άλλο.

Πάντως όλα αυτά είναι άσχετα με τον τρόπο τιμολόγησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας

Βασικά αυτό ακριβώς σημαίνει. Οι πολυτεχνικές σχολές και τα τμήματα πληροφορικής δεν έχουν στόχο να βγάλουν τεχνικούς υπολογιστών, γι'αυτό και δεν το διδάσκουν το άθλημα. Όχι, δεν θεωρούν ότι είναι ήδη γνωστά στους φοιτητές.

Η δουλειά του τεχνικού είναι καθαρά εμπειρική -όπως αυτή του υδραυλικού πχ - οπότε μην ανακατεύετε πανεπιστήμια.

Όσο για τους "μηχανικούς", τον όρο δεν τον παίρνω πολύ στα σοβαρά γιατί απ'οτι έχω καταλάβει τον χρησιμοποιούν όπως τους συμφέρει. Εδώ εμάς τους πληροφορικάριους μας λένε μηχανικούς πληροφορικής και μηχανικούς λογισμικού. :woot:

Για καλαμια και τις μπετονιες...γιατι καθομαστε και ασχολουμαστε αν ειναι πολυτεχνειο η σχολη ή οχι.Το ειπε και πιο πριν αλλιως ενα φιλος και τον αποπηρατε και αυτον.Σε σπιτι χωρις μελετη και υπογραφη μηχανικου δεν μπαινεις...Οποτε δεν καταλαβαινω τι εννοεις οταν λες δεν παιζει ρολο το πτυχιο παρα μονο η περιεργεια σου....

Επισης δεν μπορεις να ασκησεις το επαγγελμα αν δεν εχεις αδεια γιατρου...

Πρεπει να εισαι πολυ αφελης για να μιλας για καλαμια.Καποια πραγματα ειναι ετσι τι να κανουμε?

Εγώ για τη σχολή μου μόνο μπορώ να μιλήσω και αυτό θα κάνω.

Ένας, λοιπόν, που θα μπει στη σχολή ΗΜΜΥ του ΕΜΠ, μόνο τεχνικός H/Y δε θα βγει από εκεί.

Εκεί μέσα ασχολείσαι με ένα κάρο πράγματα: πληροφορική, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρονική, αυτόματος έλεγχος, ενέργεια.

ΌΧΙ, δε σε μαθαίνουν να κάνεις format, ούτε πώς να στήσεις RAID, ούτε τι tweaks να κάνεις στα Windows, ούτε πώς θα στήσεις έναν υπολογιστή από το μηδέν. Το γεγονός ότι φίλοι μου είναι στην ίδια σχολή δε σημαίνει πως πλέον έμαθαν και δε με φωνάζουν για να τους φτιάχνω το PC.

Εγώ βλέπω ότι υπάρχουν άτομα εκεί μέσα που γνωρίζουν, για παράδειγμα, πολύ καλά προγραμματισμό σε C, αλλά δεν ξέρουν να χειριστούν βασικά πράγματα στα Windows και να συντάξουν μία εργασία σε Word 2007. Φυσικά, ούτε λόγος για format ή για γνώση έστω των βασικών μερών του υπολογιστή. Οι περισσότεροι δεν ασχολούνταν καν πριν μπουν στη σχολή αυτή.

Το γεγονός ότι κάποιος μπαίνει σε αυτή τη σχολή και μαθαίνει τέλεια π.χ. προγραμματισμό δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλός χειριστής του υπολογιστή του και γνώστης των λειτουργιών του. Θα γίνεται και αυτό βέβαια στην πορεία, αλλά θα είναι αργά, πιστεύω.

Θέλοντας να συμφωνήσω με τον darien, λοιπόν, τονίζω ότι δεν πρέπει να τα συνδέετε αυτά μεταξύ τους. Τα format και τα σχετικά είναι τέχνη που μαθαίνει κανείς με τη συνεχή ενασχόλησή του με τους υπολογιστές. Είναι κάτι που θέλει να έχεις την πείρα και το μικρόβιο των υπολογιστών από μικρός. ;)

Εισαι 100% σωστος σε οσα αναφερεσαι.

Απλα στη σχολη μου ειναι αλλο το αντικειμενο.Υπαρχει εξειδικευση στην ηλεκτρονικη και στους υπολογιστες και οχι στα υψηλα ρευματα και τα συστηματα αυτοματου ελεγχου που ειναι στην δικη σου.Τα βλεπεις απο την σκοπια της σχολης σου και με βαση τα μαθηματα σας. Οι περισσοτεροι αποφοιτοι της σχολης μου εργαζονται αργοτερα σαν τεχνικοι(οι περισσοτεροι στην ιντρακομ)(Τι τους κανουν εκει αμα δεν ξερουν απο τεχνικα θεμτα???) παροτι δεν ειναι αυτη η δουλεια που θα επρεπε να κανουν.Αφου ομως δεν υπαρχει καποια εταιρια/επιχειρηση που να ασχολειται με ολοκληρωμενα και με το αντικειμενο τον υπολογιστικων συστηματων σαν μηχανικοι η/υ δουλευουν μονο οσοι φευγουν στο εξωτερικο.

Και επειδη μιλατε για φορματ,ιους,παραθυρια και λινουξ υπαρχει ειδικο μαθημα με ενα τεραστιο βιβλιο που λεγεται Λειτουργικα συστηματα στο οποιο κανουμε και εργαστηριο(μαστορια θα γινουμε :) ).

Συμφωνώ 100% με τους 2 προηγούμενους φίλους. Είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι τεχνική υποστήριξη Η/Υ και δικτύων δεν διδάσκεται από απολύτως κανένα δημόσιο ανώτατο ή ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ φορμάτ και τέτοια απλά πράγματα. Εννοώ λειτουργικά microsoft server κατα βάση, πως στήνεις πχ domain controller, ένα wsus service, έναν exhange ας πούμε, παραμετροποίηση dns server, και γενικώς τεχνική υποστήριξη σε εταιρικό επίπεδο.

Σε όποιον πτυχιούχο μηχανικό Η/Υ να κάνεις ερωτήσεις σχετικά με τέτοια πράγματα δεν υπάρχει περίπτωση να γνωρίζει να σου απαντήσει με βάση τα όσα έχει διδαχτεί εκεί. Γιατί απλούστατα η εξειδίκευση σε microsoft server λειτουργικά προσφέρεται μόνο σε ειδικά κέντρα με πιστοποιημένους trainer από την microsoft. Και σαφώς στα ελληνικά πανεπιστήμια οι καθηγητές πληροφορικής ουδεμία σχέση έχουν με αυτό το αντικείμενο και πέραν τούτου δεν έχουν και την πιστοποιημένη τεχνική κατάρτιση για να το διδάξουν.

Εγω παντως σαν φοιτητης του τμηματος Πληροφορικης Πανεπιστημιου πειραια μπορω να πω οτι σε τεχνικα θεματα δεν μαθαινουμε τιποτα σοβαρο........

Οι περισσοτεροι ουτε που εχουν ανοιξει υπολογιστη.......

Μαθαινουμε προγραμματισμο,δυκτια κτλπ αλλα οχι τεχνικα θεματα.........

A ρε apostglen46 συναδελφάκιιιιιιιιι!!!! Τι να μας διδάξουν μωρέεε.. κάναμε πρώτο έτος εργαστήριο και λέει ο καθηγητής, ανοίχτε τα pc.. και κάνει μια κοπέλα: "Πως από την οθόνη?" :p

ROFL! εγώ θυμάμαι σαν χθες, πρωτοετής πριν 10 χρόνια στην σχολή μου, πρώτο μάθημα εργαστηρίου "Εισαγωγή στους Η/Υ" και πρώτη ερώτηση του καθηγητή ήταν αν "υπάρχει κανείς που δεν ξέρει πως κρατάνε το ποντίκι?" :hehe: κι όμως υπήρχαν άτομα, σήμερα δεν νομίζω να υπάρχουν πάντως τέτοιες περιπτώσεις

Εμείς δεν είχαμε πολλά εργαστήρια.. αυτό να φανταστείς έγινε @ Τεχνολογίες Διαδικτύου. Στην εισαγωγή χαλάσαμε ένα δίωρο για τα τεχνικά μέρη, και μας έδειχνε σε διαφάνειες πως έμπαινε ο pII και pΙΙΙ πάνω στα τότε mobo! :to_pick_ones_nose3:

Το να λέμε ότι ένας μηχανικός H/Y πρέπει να ξέρει πως κάνουμε format και άλλα τέτοια, είναι σαν να λέμε ότι ότι ένας μηχανολόγος μηχανικός πρέπει να ξέρει να τορνεύει και φρεζάρει, ένας πολιτικός μηχανικός να αναμίγει το μπετόν και ένας ηλεκτρολόγος να φτιάχνει πολύπριζα...πρέπει να γνωρίζει τους μηχανισμούς πίσω από κάθε αντικείμενο, ώστε να τους χρησιμοποιεί κατάλληλα...

Οι μηχανικοί βάζουν την ιδέα, την οργάνωση, την μέθοδο και την γνώση. Τα υπόλοιπα τα κάνουν οι τεχνικοί...χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανένα...ο μηχανικός παίρνει την ευθύνη στην ουσία...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.