Jump to content

Τιμές...τιμολογίου για τεχνικούς?

Delijohn

Recommended Posts

Να πάτε. Σας περιμένουμε.

Που στην γωνια :p ?

Παιδες wake up λιγο,επειδη κλεβουν ολοι οι αλλοι δεν γινεται αυτοματως ηθικο και σωστο το να κλεβεις και εσυ!

Υπαρχει διαβαθμιση στην ζωη, οι υδραβλικοι ειναι δυσευρετοι και γι'αυτο μας ληστευουν κανονικα....πληροφορικος και τεχνικος πλεον βγαινεις απο 30 σχολες.Δεν ειναι δυνατον να παιρνεις τα ιδια με ενα γιατρο....Θα τα παρεις μια δυο τρεις δεκα, μετα τι θα κανει ο αλλος θα δινει 50ε/ω για ενα μηχανημα που μπορει να κανει και λιγοτερο απο 100ε?

Ξεκαθαρισα την θεση μου δεν μιλαω για παροχη υπηρεσιων απο εταιριες/επιχειρησεις σε επιχειρησεις.

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Οκ, λεφτα παντως ειναι κυκλο κανουν, γιατι αν παω εγω να φτιαξω το πισι ενος γιατρου και του παρω 100ε για δυο ωρες....την επομενη φορα που θα αρρωστησω θα με γειωσει και αυτος με τον καταλληλο τροπο οταν μου πει 200ε για μια επισκεψη και εκει αν μπορω ας κανω αλλιως....

Καλά ρε φίλε Kosmos, είναι σοβαρά πράγματα τώρα αυτά ; Ένας φοιτοιτής που δεν ξέρει απο αγορά και έξοδα και δάνεια και οικογένεια και νοίκια και υποθήκες και και και και..... αποκαλεί κάποιον που δεν τον ξέρει "κλέφτη" ; Ειδικά κάποιος σαν εσένα που είναι και τόσο γνώστης των υπολογιστών "μηχανικός η/υ" ;

Για να μην σπαμάρουμε όμως και επειδή είσαι έξυπνο παιδί.. υπολόγισε τα έξοδα τα έσοδα τα καθαρά και τους τζίρους και μετά έλα πές μου άν έστω και αυτό το 50Ε είναι πολύ ή λίγο...

Φιλικά πάντα

Δεν υπαρχει προβλημα, του ξανακανεις φορματ και πατσισατε.:jump1:

:rofl:

Και ολο και καποιο προβλημα θα του βρω και εγω στο πισι(ενα Backup θα το θελει δεν μπορει), οπως κανουν ολοι οι γιατροι που πας με απλο πυρετο και καταληγεις να σου κανει κλισμα, θα του τα παρω στο τελος και θα βγω απο πανω :p

Καλά ρε φίλε Kosmos, είναι σοβαρά πράγματα τώρα αυτά ; Ένας φοιτοιτής που δεν ξέρει απο αγορά και έξοδα και δάνεια και οικογένεια και νοίκια και υποθήκες και και και και..... αποκαλεί κάποιον που δεν τον ξέρει "κλέφτη" ; Ειδικά κάποιος σαν εσένα που είναι και τόσο γνώστης των υπολογιστών "μηχανικός η/υ" ;

Για να μην σπαμάρουμε όμως και επειδή είσαι έξυπνο παιδί.. υπολόγισε τα έξοδα τα έσοδα τα καθαρά και τους τζίρους και μετά έλα πές μου άν έστω και αυτό το 50Ε είναι πολύ ή λίγο...

Φιλικά πάντα

Και εσυ εξυπνος εισαι ξαναδιαβασε τι εγραψα γιατι την ψιλιαστηκα την δουλεια...

Ξεκαθαρα ειπα(2 φορες μαλιστα) οτι δεν απευθυνομαι σε καποιον που το εχει κανει επιχειρηση και εχει την ευθυνη και του after sale service που λεν και στο χωριο μου.

Αλλο να εισαι εταιρια και να παρεχεις τεχνικες υπηρεσιες και στα 50ε να περιεχεται και η συντηρηση!

Που στην γωνια :p ?

Ξεκαθαρισα την θεση μου δεν μιλαω για παροχη υπηρεσιων απο εταιριες/επιχειρησεις σε επιχειρησεις.

Απαντησα σε αυτους που λενε, οτι "πρεπει για να μην χαλασεις την πιατσα να παρεις 50ε ή να μην παρεις τπτ".

Και btw, το φιλικα το εβαλες για να γινει πιο φιλικη η ειρωνια?"μηχανικος η/υ"...."τοσο γνωστης"

Απλα ασχετους καποιους που θα φανε 5 χρονια πουλ! αστους να τους πει καποιος που θα φαει 6...Οχι απο ποτε μαθανε και οι μηχανικοι απο υπολογιστες....

Το διάβασα μετά αυτό που εξηγήθηκες lol, γράφετε πολύ γρήγορα και δεν σας προλαβαίνω :yes4:

Για να συνεχίσω όμως την κουβέντα και να την πάω ίσως και σε ένα άλλο ποιο μακρινό άκρο... ναι ακόμα και σε αυτόν που το λέει αυτό που είπες πάλι μαζί του είμαι.. φυσικά ή θα πάρεις έστω ένα σεβαστό ποσό ισάξιο της αγοράς ή δεν θα πάρεις τπτ.

Και αυτό απο πίσω του δεν είναι μια απλή κουβέντα έτσι για να την λέμε, έχει μεγάλη φιλοσοφία και βάθος, σκέψου το. Άν π.χ. είμαι εγώ ο πελάτης και σου πώ εσένα τον γνωστό - φίλο μου: "ρε φίλε μια χαζομαρίτσα είναι δεν ξέρω τι έγινε, εγώ δεν έκανα τίποτα, απλά χάλασε. Έλα φτιάξτο τι είναι για σένα :D " και έρθεις εσύ και μου πείς ένα x ποσό που είναι μηδαμινό με αυτό που ρώτησα (διότι είμαι και πονηρός, έχω ρωτήσει και αλλού ;) ) τότε αυτομάτως εσύ δεν "κατα κάποιο τρόπο" αρχίζεις και κλείνεις ένα μαγαζί σιγά σιγά και σε βάθος χρόνου; δεν υποτιμάς την αγορά και με αυνέπεια το ίδιο το επάγγελμα που εσύ από μόνος σου είπες ότι ξεσκίστηκες στο διάβασμα; δεν είναι λοιπόν λογικό οι της αγοράς να λένε σε κάποιον χομπίστα ή έστω φοιτητή να πράξει σωστά και με συνέπεια; Μην ξεχνάς, ότι πρώτον το χρήμα είναι αλυσίδα, άν χάσω εγώ θα χάσεις και εσύ και άν ένα επάγγελμα υποβαθμιστεί τότε αυτομάτως θα πάρει και άλλους κλάδους η μπάλα.

Φοβάμαι μην στο τέλος αρχίσουμε όλοι μας να τρέχουμε σαν τον Βέγκο για να πληρωνόμαστε με ψίχουλα (όχι οτι δεν γίνεται και σήμερα αυτό)

Συζήτηση κάνουμε και είναι ένα θέμα και αυτό πιστεύω

EDIT: sorry, τώρα είδα το τελευταίο κομμάτι του post σου. Όχι το φιλικά το έβαλα γιατί το εννοούσα. Είναι δύσκολος και δυσνόητος πολλές φορές ο γραπτός λόγος και ίσως μερικές λέξεις του παρανοούνται ή παρεξηγούνται. Τα έβαλα σε "" για να τα διαφοροποιήσουμε και να τα τονίσω όχι για να σε κοροιδέψω, προς Θεού... ο ξάδερφος μου πέρασε την σχολή σου με 20+ και ξέρω πολύ καλά τι @##6%@ είναι :D

Αλλά αυτό ΔΕΝ έχει καμιά ΜΑ καμία απολύτως σχέση με τα χρήματα και τιμολογιακή πολιτική ενός εργαζόμενου ή αφεντικού ή χομπίστα ή φοιτητή...

Ναι αλλα η βασικοτερη αρχη της αγορας ειναι η επιβιωσιμοτητα της αγορας της ιδιας.Γιατι αν πας εσυ και του παρεις 50ε για ενα φορματ δλδ 25ε την ωρα μετα και αυτος για να καλυψει τα εξοδα θα πρεπει να ζητησει αλλα 25ε παραπανω και αυτος που τα δινει στον τελευταιο μαλλον δεν θα εχει ιδιαιετερη ευγενεια να του τα δωσει τα εξτρα.

Αυτο που σου εξηγω ειναι οτι δεν ειναι πιο χαζοι αυτοι που δουλευουν οικοδομη να παιζουν κωρονα γραμματα την ζωη τους για 8ε/ω....και αυτοι στον χωρο σου ερχονται παντως.

Το μονο βαθος που πρεπει να δουμε στο θεμα ειναι το βαθος χρονου...γιατι αν τα παρεις ολα μαζι απο καποιον σταματαει η εξεληξη του...οποτε θα σταματησει και η δικια σου καποια στιγμη.Και στο κατω κατω δεν ειναι και καμια επιστημη να παιρνουμε 50ε την ωρα...τεχνικη εργασια προσφερουμε.

πω πω... Τεράστιο κακό είναι το ΕΜΠ. Μεγάλο καλάμι καβαλάνε ορισμένοι. Πολύ μεγάλο :crazy:

Ναι και εγω δεν τους παω καθολου αυτους :p

Δεν με αρέσει καθόλου ο τρόπος που προσπαθείς να υπολογίσεις μια εργασία, δεν είναι και ο σωστός. Ο εργάτης που δουλεύει οικοδομή ξέρει πολύ καλά τι κάνει μην ανυσηχείς. Μην φέρνεις λάθος μέτρα σύγκρισης σε αυτήν την συζήτηση.

Τεχνική εργασία σημαινει δηλαδή οτι το μυαλό σου δεν δουλεύει ταχύτατα εκείνη την ώρα, να προσπαθήσει να σκεφτεί πρίν το χέρι σου πράξει και να βρεί με βάση την εμπειρία του το συγκεκριμένο πρόβλημα που εκείνη την στιγμή έχει το μηχανάκι;

Πάντως νομίζω ότι πήρες πρώτον πολύ μετρητοίς το "50Ε για ένα φορμάτ" και δεύτερον θα ήθελα να σε ρωτήσω, πόσα φορμάτ έχεις κάνει σε μηχανάκια, πόσα προγράμματα, drivers, check's πέρασες μετά, πόσες ώρες - ώρα σου πήρε και κατα συνέπειαν πόσο πιστεύεις εσύ ότι θα έπρεπε να στοιχίζει μια τέτοια εργασία. Φυσικά μια τεκμηρίωση των απόψεων θα ήταν συνετή στην περίπτωση για να καταλάβω και τον τρόπο σκέψης σου

Ρε συ, οσα φορματ εχεις κανει εσυ μαλλον εχω κανει και εγω.Οσες φορες σου εχουν σπασει τα @@ οι φιλοι σου να πας να δεις το πισι τους που δεν παιζει το προ μου τα εχουν σπασει και εμενα.Απο προβληματα τα πισι δοξα τον θεο αλλο τπτ:tomato:.

Να τεκμηριωσω αρχη της αγορας σε θεματα ζητησης/τιμολογισης και βαθος χρονου στο κερδος δεν μπορω...ειναι κατι που το βλεπεις στις καθημερινες σου συναλλαγες.

Οταν κατι εχει ζητηση και εσυ προσπαθεις να επωφεληθεις παρα πολυ το χανεις το παιχνιδι...και αυτο που ειπαν οι προλαλησαντες και εσυ ειναι να κανουμε μια συντεχνεια που συμφερει εμας για να μην χαλαει η δουλεια κανενος.Δηλαδη να μην προσφερεις εσυ πιο φτηνα το προιον γιατι χαλαει εμας.

Και εγω λεω οχι, δεν ειναι ετσι...Στην αγορα τα ανωτατα και κατωτατα ορια στις τιμες δεν μπορει να τα βαζουν οι συντεχνεις γιατι αλλιως την κατσαμε.(βλεπε καυσιμα)

Τα βλεπετε μονοδιαστατα γιατι κοιτατε το μαγαζι σας.Γι'αυτο βλεπουμε μικρα μαγαζακια να κοιτανε πως να αρπαξουν και να μην επιβιωνουν τελικα.

Επειδη δεν απαντησα πληρως...

Πιστευω οτι η καθε εργασια θα πρεπει να κοστολογειται αναλογα με τον βαθμο δυσκολιας και ειδηκευσης που απαιτει και επισης απο τις υπηρεσιες που την συνοδευουν.Δηλαδη ενα φορματ χωρις να παρεχεται υποστηριξη αργοτερα, χωρις να εγκυατε πληρη λειτουργικοτητα για καποιο διαστημα(νταξ αμα ειναι ηλιθιος ο αλλος και το χαλαει ανα δυο ωρες τι να κανουμε) πανω απο 20ε δεν πιστευω οτι αξιζει.Τωρα το να κατσεις να στησεις ολοκληρο το πισι,να ελενξεις αν λειτουργουν ολα σωστα, να διωρθωσεις τυχων προβληματα ειναι αλλη υποθεση.

Πρώτον όχι δεν σκεφτόμαστε μονοδιάστατα, δεύτερον δεν έχουμε όλοι μικρό μαγαζί lol, τρίτον σου ανάφερα ότι πήρες πολύ τις μετρητοίς το χρηματικό ποσό που αναφέρθηκε ποιο πάνω, το οποίο φυσικά και παίζει από διάφορους παράγοντες. Φυσικά και δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε ποτέ κερδοσκόποι - καιροσκόποι. Μια δουλειά την κάνουμε την αγαπάμε και μας ταΐζει, είναι λογικό και εμείς να την σεβαστούμε και να να μην την ρίξουμε στα επίπεδα κάποιον άλλον.

Δεν θα αναφερθώ εγώ σε τιμή, είπα σε ένα άλλο παλαιότερο μου post πως ο σωστός επαγγελματίας (δεν χρειάζεται να έχεις χαρτιά για να είσαι) ξέρει πολύ καλά πόσο θα χρεώσει και το ποιο σημαντικό, ξέρει και γιατί θα κοστολογήσει τόσο.

Έχω καταλάβει το σκεπτικό σου και εντάξει δεν νομίζω ότι χρειάζεται να συνεχίσουμε, διότι είναι κυκεώνας. Σημασία έχει πάντως να βγεις και εσύ στην αγορά να δεις τι γίνεται και αν μπορείς να τα καταφέρεις και μετά εγώ και σίγουρα πολλά από τα παιδιά, εδώ είναι να το ξανά-συζητήσουμε.

Για τα πρακτικά εγώ σήμερα δεν ανάφερα για καμιά συντεχνία :yes4:

Επίσης να σου πω και κάτι το οποίο, δεν ξέρω για ποιο λόγο το αρνείσαι. Καλώς ή κακώς τα καύσιμα, γάλα, χρήματα και άλλα πολλά καλούδια σε αυτήν την ζωή πάντα οι συντεχνίες τα ορίζουν με αρχηγό το κάθε κράτος. Καλό λοιπόν (άσχετο με το topic) είναι να το αναγνωρίσουμε αυτό και να ανοίξουμε τα μάτια μας, μπας ! λέω μπας και κάποια στιγμή το σταματήσουμε αυτό το φαινόμενο μια και καλή (για τα σοβαρά πράγματα)

Οταν κατι εχει ζητηση και εσυ προσπαθεις να επωφεληθεις παρα πολυ το χανεις το παιχνιδι...και αυτο που ειπαν οι προλαλησαντες και εσυ ειναι να κανουμε μια συντεχνεια που συμφερει εμας για να μην χαλαει η δουλεια κανενος.Δηλαδη να μην προσφερεις εσυ πιο φτηνα το προιον γιατι χαλαει εμας.

Να μην μιλήσουμε για τις συντεχνίες ΤΕΕ - ΓΕΩΤΕΕ που δε δέχονται τεχνολόγους ε; Μην χάσουν το καρπούζι και το μαχαίρι...

Επίσης να σου πω και κάτι το οποίο, δεν ξέρω για ποιο λόγο το αρνείσαι. Καλώς ή κακώς τα καύσιμα, γάλα, χρήματα και άλλα πολλά καλούδια σε αυτήν την ζωή πάντα οι συντεχνίες τα ορίζουν με αρχηγό το κάθε κράτος. Καλό λοιπόν (άσχετο με το topic) είναι να το αναγνωρίσουμε αυτό και να ανοίξουμε τα μάτια μας, μπας ! λέω μπας και κάποια στιγμή το σταματήσουμε αυτό το φαινόμενο μια και καλή (για τα σοβαρά πράγματα)

Αυτη ειναι η διαφορα μας...εγω μιλαω απο αλλη θεση πιο "ρομαντικη" μαλλον.Επειδη τα πραγματα ειναι ετσι δεν σημαινει οτι θα πρεπει να τα επιδεινωνουμε ή να τα αναπαραγουμε.Ταυτοχρονα δεν μπορω να ακουω να λεει ενας "ποτε εμαθαν οι μηχανικοι απο υπολογιστες;", να απανταει ο αλλος "ναι σιγα οσο ξερουν οι πολιτικοι μηχανικοι πως να φτιαχνουν μπετον, αλλο τοσο ξερουν και αυτοι απο τεχνικα θεματα" και να θιγεται ο κλαδος τους που ζητησε ο αλλος λιγοτερα απο 50ε...

Ντροπη δλδ, μερικοι επικαλουνται και την σοφια της ηλικιας τους και της εμπειριας τους και συμφωνουν στα παραπανω!

Να μην μιλήσουμε για τις συντεχνίες ΤΕΕ - ΓΕΩΤΕΕ που δε δέχονται τεχνολόγους ε; Μην χάσουν το καρπούζι και το μαχαίρι...

Μαζι σου ειμαι, αλλα οι περισσοτεροι δεν καταλαβατε ουτε σε τι σχολη ειμαι και ξεκινησατε τις αερολογιες με το ΕΜΠ οποτε δεν μπηκα στον κοπο.

ρε συ και εγώ ρομαντικός είμαι, μην μπερδεύεσαι.. αν διαβάσεις καλύτερα θα δεις ότι και εγώ είπα ότι πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο κάποιων συγκεκριμένων συντεχνιών.

Συγκεκριμένων όπως π.χ.: των κομμάτων μέσα στα πανεπιστήμια, είναι ίσως και η χειρότερη συντεχνία + προπαγάνδα που υπάρχει lol ή του γάλατος, που ο κόσμος το χρυσοπληρώνει ή τις βενζίνης που έχουμε ξεσκιστεί σε αυξήσεις καθώς το πετρέλαιο πέφτει και εσύ απορείς με ένα μεγάλο "γιατί" ή των καθηγητών (ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ) ή των φοιτητών (ΜΕΓΑ ΕΠΙΣΗΣ) ή ή ή ή ή... πάντως όχι κάποιου επαγγέλματος που προσφέρει υπηρεσία που όπως έχω προαναφέρει είναι "αέρας" και βασίζεται στην ποιότητα της δουλειάς σου, στην εμπειρία σου και σε άλλα πράγματα που δεν είναι και τόσο προφανή για κάποιον αδαή με το αντικείμενο.

Τα υπόλοιπα που λες δεν τα καταλαβαίνω και δεν τα ασπάζομαι, δεν μπορώ να ξέρω τις δυνατότητες και τις γνώσεις κάποιου ανθρώπου με βάση το πτυχίο του και τον κλάδο του.

Δεν συμφωνώ λοιπόν, ότι ο πολιτικός μηχανικός δεν ξέρει να κάνει μπετόν ή ο μηχανικός ξέρει από "υπολογιστές" αλλά ούτε και διαφωνώ, διότι πολλές φορές η ζωή μας έχει δείξει ότι κάποιοι απλά παίρνουν πτυχίο για να το πάρουν και κάποιοι πολύ απλά δεν ενδιαφέρονται να μάθουν κάτι παραπάνω από τον τομέα τους, έτσι είναι, πως θα το κάνουμε δλδ... είναι και κάποιοι που τρελαίνονται να μαθαίνουν κάθε μέρα όλο και κάτι διαφορετικό όσο περισσότερο μπορούνε (και εγώ εδώ είμαι).

Πάντως, θα σε παρακαλούσα αν και ξέρω ότι δεν αναφέρεσαι σε εμένα, να σταματήσεις τους χαρακτηρισμούς σε οποιονδήποτε, είμαστε μια παρέα και συζητάμε, ας μην το βάλουμε φωτιά :)

Σημασία δεν έχει αν εμείς οι 2 θα βγάλουμε νόημα ή πόρισμα πάντως, σημασία έχει ο επόμενος που θα διαβάσει και θα έχει παρόμοιες απορίες να βγάλει ένα σωστό πόρισμα μόνος του διαβάζοντας μας, άρα ας κρατήσουμε το topic καθαρό από χαρακτηρισμούς, εγωισμούς κ.λπ, σωστά;

Δικιο θα ειχες αν ειχες αναφερθει παραπανω στον πρωτο που ειρωνευτηκε,ακυρα μεν(δεν θα επρεπε να ειχα απαντησει αλλα νιος ειμαι μυαλο δεν εχω:devil:) για να συνετησεις την κουβεντα απο την αρχη.Αλλιως το να αφηνουμε να ειπωθουν απο τον Α και μετα να πουμε στο Β γιατι απαντησε στον Α δεν ειναι συνετηση.

Οντως δεν αναφερομαι σε εσενα ουτε στον αστρολαβο.

Ενιωσα οτι ακουγωντουσαν αποψεις απο την μια πλευρα μονο και το νιωθω ακομα και ισως καποιες εκφρασεις μου ηταν υπερβολικες,επειδη πιστευω οτι με τον ιδιο ζηλο που καποιοι υπερασπιζονται την δουλεια τους και θιγονται θα πρεπει να σεβονται και τις δουλειες των αλλων και να μην τονιζουν πραγματα που δεν ισχυουν.

Και επι της ευκαιριας δεν ειναι η δουλεια μου ουτε ειμαι μηχανικος...αλλα αυτη η συνηθεια του να μειωνουμε το ευρος των γνωσεων καποιου για να βγουμε απο πανω θα επρεπε να κατακρινεται....

Ζητώ ταπεινά συγνώμη, δεν είσαι από το ΕΜΠ, ούτε από κανένα άλλο Πολυτεχνείο. Μάλλον είσαι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ή της Πάτρας, που βγάζει ντεμέκ Μηχανικούς (ένα πράμα σαν τους "ΦυσικοΜαθηματικούς" του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ)

Όσο για την τελευταία σου πρόταση, εσύ το έκανες πρώτος πρώτος, μειώνοντας όσους έχουν βγει από ΙΕΚ και ΤΕΙ... :hi:

Εεε απο το να λεμε αδαεις οσους εχουν πτηχιο Μηχανικου δικτυων και να λεμε οτι στην ελλαδα δεν υπαρχει αει που να παρεχει τετοιες γνωσεις καλυτερα να λεμε οτι 5 χρονια σπουδων δεν μπορει να ειναι ισα ουτε με τα 2 ουτε με τα 3.Και δεν χρειαζεται να εισαι μαθηματικος ντεμεκ για να το καταλαβεις.

Το να λες οτι εισαι ο καλυτερος επειδη δεν υπαρχουν αλλοι βολικο εεε?Αφου κυριε μου δεν ειναι μεσα στις γνωσεις σου το προγραμμα σπουδων των σχολων και κυριωτερο ποιες σχολες υπαρχουν στον χωρο....αστο να παει στο καλο.Εκτιθεσαι....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.