Jump to content

Τιμές...τιμολογίου για τεχνικούς?

Delijohn

Recommended Posts

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Φίλε η δουλειά σου και οι υπηρεσίες που προσφέρεις έχουν αξία. Μην τις υποτιμάς. Εγώ από την στιγμή που κάποιος πελάτης δεν έχει πάγιο μηνιαίο συμβόλαιο χρεώνω την κάθε κλήση 5 ευρώ, διάρκειας μέχρι και 10 λεπτών. Αν συνδεθώ απομακρυσμένα για επίλυση προβλήματος χρεώνω 10 ευρώ. Αυτά τα καταγράφω και τα εισπράττω μαζεμένα όταν θα ξαναπάω στον πελάτη. Τονίζω ότι αυτά τα χρήματα τα εισπράττω μόνο εάν λυθεί το πρόβλημα ή η απορία του πελάτη. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει χρέωση.

Φίλε η δουλειά σου και οι υπηρεσίες που προσφέρεις έχουν αξία. Μην τις υποτιμάς. Εγώ από την στιγμή που κάποιος πελάτης δεν έχει πάγιο μηνιαίο συμβόλαιο χρεώνω την κάθε κλήση 5 ευρώ, διάρκειας μέχρι και 10 λεπτών. Αν συνδεθώ απομακρυσμένα για επίλυση προβλήματος χρεώνω 10 ευρώ. Αυτά τα καταγράφω και τα εισπράττω μαζεμένα όταν θα ξαναπάω στον πελάτη. Τονίζω ότι αυτά τα χρήματα τα εισπράττω μόνο εάν λυθεί το πρόβλημα ή η απορία του πελάτη. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει χρέωση.

τα posts εδώ τα χρεώνεις?:X:? :sarcastic:

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, αλλά με τις δικές μου απλές σπουδές (πτυχίο ΑΕΙ), την ηλικία μου και με τη σχέση που έχω με τους "πελάτες" μου, αν ζητήσω 5 ευρώ το 10λεπτο τηλεφώνημα θα με πάρουν με τις ντομάτες... :haha::tomato:

Πολύ ωραία όσα λέτε. Έχω ένα θέμα όμως:

Σε ένα γραφείο, όπου υπάρχει ένα μικρό δίκτυο 7-8 υπολογιστών, έγιναν κάποιες εργασίες. Στήθηκαν 3 νέα μηχανήματα από την αρχή και περάστηκαν Windows σε 5-6 συνολικά μηχανήματα. Αλλάχτηκαν τα 3 παλαιότερα workstations με τα 3 καινούρια και τα παλιά καθαρίστηκαν και έφυγαν από το γραφείο. Επίσης, αντικαταστάθηκαν κάποια φθαρμένα καλώδια του δικτύου, ρυθμίστηκαν κάποιοι δικτυακοί εκτυπωτές, εγκαταστάθηκε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με δικτυακή άδεια (ήταν αρκετά δύστροπο) και διορθώθηκαν κάποια προβλήματα που είχαν οι χρήστες. Επίσης, έγινε καθαρισμός από ιούς σε 1 υπολογιστή.

Ο κύριος που μου ανέθεσε τη δουλειά είναι γνωστός του πατέρα μου και ο άνθρωπος επιμένει ότι όλα αυτά πρέπει να τα βλέπω επαγγελματικά και να του πω πόσα θέλω να με πληρώσει.

Είναι εξαιρετικά τίμιο αυτό, όμως δεν είμαι επαγγελματίας, είμαι ακόμα φοιτητής.

Δεν αρνήθηκα να πληρωθώ γιατί αυτή η δουλειά μου έφαγε αρκετές μέρες (περίπου 6-7), επειδή ταυτόχρονα υπήρχε δουλειά στο γραφείο και δεν μπορούσα πάντα να τους σταματήσω για να κάνω τη δουλειά μου εγώ.

Δεν μπορώ όμως να ζητήσω και συγκεκριμένα λεφτά. Πώς να εκτιμήσω την αξία της δουλειάς που έκανα, αφού είναι κάτι που ως τώρα το έκανα μόνο ως χόμπι και δωρεάν σε φίλους;

Του είπα να κανονίσει αυτός, όσο θέλει, οπότε θα δούμε :)

Είναι περίεργα όλα αυτά πάντως. :hm:

Πολύ ωραία όσα λέτε. Έχω ένα θέμα όμως:

Σε ένα γραφείο, όπου υπάρχει ένα μικρό δίκτυο 7-8 υπολογιστών, έγιναν κάποιες εργασίες. Στήθηκαν 3 νέα μηχανήματα από την αρχή και περάστηκαν Windows σε 5-6 συνολικά μηχανήματα. Αλλάχτηκαν τα 3 παλαιότερα workstations με τα 3 καινούρια και τα παλιά καθαρίστηκαν και έφυγαν από το γραφείο. Επίσης, αντικαταστάθηκαν κάποια φθαρμένα καλώδια του δικτύου, ρυθμίστηκαν κάποιοι δικτυακοί εκτυπωτές, εγκαταστάθηκε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με δικτυακή άδεια (ήταν αρκετά δύστροπο) και διορθώθηκαν κάποια προβλήματα που είχαν οι χρήστες. Επίσης, έγινε καθαρισμός από ιούς σε 1 υπολογιστή.

Ο κύριος που μου ανέθεσε τη δουλειά είναι γνωστός του πατέρα μου και ο άνθρωπος επιμένει ότι όλα αυτά πρέπει να τα βλέπω επαγγελματικά και να του πω πόσα θέλω να με πληρώσει.

Είναι εξαιρετικά τίμιο αυτό, όμως δεν είμαι επαγγελματίας, είμαι ακόμα φοιτητής.

Δεν αρνήθηκα να πληρωθώ γιατί αυτή η δουλειά μου έφαγε αρκετές μέρες (περίπου 6-7), επειδή ταυτόχρονα υπήρχε δουλειά στο γραφείο και δεν μπορούσα πάντα να τους σταματήσω για να κάνω τη δουλειά μου εγώ.

Δεν μπορώ όμως να ζητήσω και συγκεκριμένα λεφτά. Πώς να εκτιμήσω την αξία της δουλειάς που έκανα, αφού είναι κάτι που ως τώρα το έκανα μόνο ως χόμπι και δωρεάν σε φίλους;

Του είπα να κανονίσει αυτός, όσο θέλει, οπότε θα δούμε :)

Είναι περίεργα όλα αυτά πάντως. :hm:

Κακώς,πολύ κακώς που δεν μπορείς να αποτιμήσεις τη δουλειά σου.Καιρός είναι όμως ν' αρχίσεις.

Αν έδινε αλλού τη δουλειά,κάτω από 2,5 k€ δεν θα του στοίχιζε,επιεικέστατα.Μιλάς για πέντε σπαστά μεροκάματα,σωστά;

Βάλε την οικογενειακή γνωριμία,βάλε τη διαφήμιση που θα σου κάνει,βάλε το γεγονός του ότι δεν έχεις "χαρτιά" και υποπολλαπλασίασε επί 5.:triniti:

Καλά είναι.

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, αλλά με τις δικές μου απλές σπουδές (πτυχίο ΑΕΙ), την ηλικία μου και με τη σχέση που έχω με τους "πελάτες" μου, αν ζητήσω 5 ευρώ το 10λεπτο τηλεφώνημα θα με πάρουν με τις ντομάτες... :haha::tomato:

Τις δικές μου σπουδές τις παρέθεσα κάπου στην μέση του πόστ. Δεν είναι θέμα σπουδών πάντως το συγκεκριμένο, από την στιγμή που σε απασχολούν πρέπει να πληρωθείς τελεία και παύλα. Και δεν μιλάμε για καμιά τεχνική υποστηρίξη 0800 τρέχα γύρευε και λουλουδάκια με μέλισσες που θα συνδεθεί ο κάθε κατσαβιδάκιας του Πλαισίου και θα κάνει ντεμεκ support, μην τρελαθούμε τελείως. Μιλάμε ότι είναι μια εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη στα μέτρα του κάθε πελάτη που υποτίθεται ότι ξέρεις την περίπτωσή του κτλ.

Και παρακαλώ θερμά όσους δεν είναι επαγγελματίες της πληροφορικής να μην κάνουν ειρωνικά σχόλια του στυλ "τα πόστ εδώ τα χρεώνεις" γιατί αυτοί δεν ξέρουν τι σημαίνει να έχεις επιχείρηση μαζί με τις υποχρεώσεις και τα έξοδα. Δεν νομίζω πχ ο εν λόγω κύριος να έχει βάλει υποθήκη το σπίτι του για να πάρει επαγγελματικό εξοπλισμό...

Και κλείνοντας θα πω ότι αν οι πελάτες δεν μάθουν να πληρώνουν για αυτές τις υπηρεσίες(και αυτό είναι ευθύνη του κάθενός εδώ μέσα) η πληροφορική δεν πρόκεται ποτέ να πάει μπροστά στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό και σε επαγγελματικό επίπεδο αυτές οι τιμές παίζουν για τηλεφωνικό και remote support και λίγα λέω.

@Nickstamat για την δουλειά που περιγράφεις μια αντικειμενική χρέωση θα ήταν γύρω στις 4000 ευρώ. Οπότε βάλε την έκπτωση που θέλεις να κάνεις μαζί με γνωριμίες κτλ και υπολόγισε.

Και παρακαλώ θερμά όσους δεν είναι επαγγελματίες της πληροφορικής να μην κάνουν ειρωνικά σχόλια του στυλ "τα πόστ εδώ τα χρεώνεις" γιατί αυτοί δεν ξέρουν τι σημαίνει να έχεις επιχείρηση μαζί με τις υποχρεώσεις και τα έξοδα.

φυσικά και ξέρω man... στο χώρο είμαι κ εγώ... λίγο χιούμορ δε βλέπτει... δε το χρέωσα κιόλας;)

και δε διαφωνούμε... καλά κάνεις κ τα ζητάς κ ακόμα πιο καλά που τα παίρνεις... απλά κ βάσει σπουδών κλπ δεν ανήκεις στο θέμα του θρεντ, τί να ζητήσει ο χομπίστας όταν κάνει δουλειές σε γνωστούς...

Ο κάθένας ας παραθέσει τις απόψεις του δεν πειράζει.. όλοι χομπίστες ξεκινάμε αλλά τα 3000 εγώ δεν θα τα πάρω ποτέ για τέτοια δουλειά. Τα 3 pc που ίσως βάλω καινούρια ίσως κάνουν 1500 όλα μαζί, οπότε δεν μπορώ να ζητήσω άλλα τόσα για να τα στήσω και να τα κάνω δίκτυο.. Από τη μια τον καταλαβαίνω τον SirGeorge αλλά νομίζω μας καταλαβαίνει κι αυτός. Μυαλό στους άσχετος δεν θα βάλουμε εμείς χρεώνοντας τέτοια ποσά.. :secret:

φυσικά και ξέρω man... στο χώρο είμαι κ εγώ... λίγο χιούμορ δε βλέπτει... δε το χρέωσα κιόλας;)

και δε διαφωνούμε... καλά κάνεις κ τα ζητάς κ ακόμα πιο καλά που τα παίρνεις... απλά κ βάσει σπουδών κλπ δεν ανήκεις στο θέμα του θρεντ, τί να ζητήσει ο χομπίστας όταν κάνει δουλειές σε γνωστούς...

No hard feelings m8 :whistle2:, απλά κάτι τέτοια μου λένε κάποιοι που δεν γνωρίζουν και τρελαίνομαι. Όπως είπα και στην αρχή του πόστ άμα θυμάμαι καλά ότι ένας χομπίστας είτε δεν θα πρέπει να ζητήσει τίποτα, είτε να ζητήσει κανονική αμοιβή και όχι του στυλ 50 ευρώ για ένα format γιατί όταν το δικό μου format αξίζει 200 ευρώ απλά χαλάει την πιάτσα. Αυτό είναι και το όλο νόημα.

Φυσικά κι όχι.. αλλά εκείνοι έχουν δημιουργήσει μια ταρίφα που δεν σηκώνει κουβέντα! Ο κλειδαράς, ο γιατρός, ο ηλεκτρολόγος..

Στο pc έχω την εντύπωση πως όλα φαίνονται εύκολα για τον άσχετο, άσχετα αν δεν μπορεί να το φτιάξει.. οπότε σου λέει "τι λες ρε μεγάλε"? Τώρα να ζητήσω παραπάνω απλά για να "πάει η πληροφορική μπροστά" δεν το κάνω. Όπως έχω ξαναπεί πιο πάνω όμως, λιγότερα από υδραυλικό ή κομμώτρια δεν θα πάρω..

Η γνώμη μου είναι πως το καλύτερο είναι να χρεώνετε με την ώρα.

Τώρα υπάρχουν περιπτώσεις που θα πάτε για δουλειά μιάς ώρας και θα κάνετε 15 λεπτά , πρέπει να πληρωθείτε γιατί αλλιώς θα θεωρηθεί 'δεδικασμένο' :shout: και άντε να ξαναζητήσετε χρήματα .Αν σας παίρνει μην πάρετε πχ 50 ευρώ πάρτε λιγότερα ( ειδικά αν Η πελάτης αξίζει :tw: )

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ( και ειναι και οι περισσότερες ) που θα πάτε για μια ώρα και θα καθίσετε τρείς γιατί ο πελάτης όλο θυμάτε να του κάνετε διάφορα ( ειδικά άμα καταλάβει οτι ντρέπεστε να ζητήσετε χρήματα ) .Τι θα χρεώσετε αν έχετε πει μια τιμή με βάση τη δουλειά που σας είχε ζητήσει να κάνετε στην αρχή ?

Υπάρχουν πάντα και ειδικές περιπτώσεις που δεν γίνεται να χρεώσετε με την ώρα κυρίως σε δουλείες που έχουν πάρει πολλές ώρες είτε γιατί κάτι πήγε στραβά είτε απο λάθος δικό σας.

Να ξέρετε οτι ΟΛΟΙ γνωρίζουν απο υπολογιστές , οταν ομως γίνει η μαμακία θα έρθουν σε εσάς και θα κλαίγονται , όπως επίσης πολλοί προσπαθούν να σου πουν έμμεσα οτι ' είναι απλή η δουλειά φιλαράκι ' (δηλαδή μην με χρεώσεις πολύ) . Ε άμα ξέρεις ρε φιλαράκι φτιάχτο μόνος σου.:-O

Μην δουλεύετε τσάμπα θα ξενερώσετε έστω και αν δεν είναι η κύρια δουλειά σας.

Τώρα σε τέτοιες δουλείες άμα περιμένεις να βγάλεις χρέωση και σκέφτεσαι τι πτυχίο έχεις πάρει χ.σε μ.σα.Ο άλλος έρχεται σε εσένα για κάποιο λόγο.Αν ξέρεις να κάνεις τη δουλειά τελείωσε.Η εμπειρία και οι γνωριμίες που κάνεις στην πορεία είναι καλύτερες απο κάθε πτυχίο.

Παιδιά επειδή και εγώ ως contractor δουλεύω ουσιαστικά, αν και σε διαφορετικό χώρο, όπως είχα αναφέρει και στο παρελθών στο τόπικ για συνεντεύξεις, κανείς δεν δουλεύει για την ψυχή της μάνας του, και κανείς δεν πρέπει να κάνει κάτι και να μην παίρνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που πρέπει.

Προφανώς σαν κάποιος νέος στον χώρο θα κάνεις τις απαραίτητες εκπτώσεις και υποχωρήσεις σε κάποιες φάσεις για να αποκτήσεις ένα σταθερό πελατολόγιο, αλλά δεν θα χαρίσεις τίποτα σε κανένα.

Δυστυχώς έξω στην αγορά θα πάνε ΟΛΟΙ να βγάλουνε από την μύγα ξύγκι, και αυτό πάει από τα τραπεζικά, στα νομικά και στους υπολογιστές.

Και το θέμα πως «όλοι ξέρουνε» δεν είναι δικαιολογία για τίποτα, και ειδικά για να μην πάρει κάποιος αυτά που του πρέπει δεδομένου της ώρας που ξόδεψε για να λύσει το θέμα, αν το ξέρεις ρε μάγκα γιατί είμαι εγώ τότε εδώ? Είδα φως και μπήκα?

Συμφωνώ με το παλικάρι 6-7 πόστς πριν που είπε πως αν είναι φίλος θα κάνεις μια έκπτωση, και ίσως και γενναία, αλλά λεφτά ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις οπωσδήποτε.

Στον χώρο μου χρεώνουμε με την μέρα, αλλά για τέτοια θέματα ανάλογα με την φύση του προβλήματος (π.χ. απλό format, σε στήσιμο ολόκληρου εταιρικού δικτύου), πρέπει πιστεύω να υπάρχει και ωριαίο και ημερήσιο κοστολόγιο. Με rough κανόνα πως 8 * ωριαίο τιμολόγιο > 1 * ημερήσιο , όχι κατά πολύ, αλλά αν πρέπει να πας σε 2 μέρη, ένα στην Κηφισιά, και ένα στην Γλυφάδα πρέπει τα ταριφιλίκια σου να τα πληρωθείς.

• 3 weeks later...

Με επιασε η ψυχη μου με αυτα που γραψατε μερικοι...

50ε για ενα φορματ,σορρυ παιδια,αλλα ειστε οι χειροτεροι κλεφτες, μετα λεμε για τους υδραβλικους που για μισο λεπτο δουλεια σου παιρνουν 30ε.

Αλλο να εισαι εταιρια και να παρεχεις τεχνικες υπηρεσιες και στα 50ε να περιεχεται και η συντηρηση!Αμα εισαι μονος σου και απλα κανεις ενα φορματ 20ε και πολλα ειναι για 1,5 ωρα.Αλλοι δουλευουν 8ωρα για να παιρνουν 4ε την ωρα και εχουν φαει τα νιατα τους στο διαβασμα οχι 1,5 ωρα που τρωτε εσεις.

Καποιοι λετε οτι ο μηχανικος δεν εχει ιδεα απο θεματα τεχνικης φυσεως...Απο που κατεβηκατε απο τον Αρη?Τους μηχανικους η/υ(στους ηλεκτρολογους δεν ξερω τι κανουν) μας μαθαινουν απο την εγκατασταση προγραμματος μεχρι να φτιαχνουμε μονοι μας ολοκληρωμενα με βασικες λειτουργιες, για να μην πω για αρχιτεκτονικη υπολογιστων.

Ειναι δυνατων μηχανικος δικτυων ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ φοιτησης να συγκρινεται με ΙΕΚ 2 ετων και 15 ημερων σεμιναρια?:spam:

Τσαμπα διαβασαν οσοι διαβασαν,και τσαμπα μπαινουν στα πανεπιστημια...να παμε ολοι να γινουμε τεχνικοι αμα ειναι να παιρνουμε 50ε/ω

Ακου εκει χαλαει η πιατσα...φιοριτουρααααααααα:fist:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.