Jump to content

Gtx 295 πρόβλημα με τροφοδοτικο η κατι άλλο ?

Spank7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα

Εδω και κανα χρόνο είχα στο μηχάνημα μου την 9800gx2, τον τελευταίο καιρό παρατηρούσα κάπιοες φορές και ενω έπαιζα το οποιοδήποτε παιχνίδι είτε να κολλήσει το μηχάνημα μεσα στο game πάντα η βάραγε restart.Με αφορμή αυτο το πρόβλημα ήρθε και έδεσε το γλυκό και η 9800gx2 λόγω των γνωστών προβλημάτων με τις θερμοκρασίες που βαράνε αλλάχτηκε εντος εγύησης με μια pny gtx 295.To Πρόβλημα λοιπόν παραμένει δοκιμάζοντας τοσο το απαιτητικό crysis οσο και το world of warcraft μετα απο κανα 3λεπτο το παιχνίδι κολλάει και θέλει restart το μηχανάκι :...:.Οπότε σκέφτομαι μήπως το τροφοδοτικό δεν επαρκεί να υποστηρίξει ολο το σύστημα με τo ρεύμα που τρώει η καρτούλα (αν και για 1 χρόνο που είχα την 9800gx2 δεν έιχα πρόβλημα) η μήπως κλάνει το τροφοδοτικό σιγα σιγα.Επίσης δοκιμάζοντας αλλή κάρτα οπως η 4870 που δεν θέλει τροφοδοσίες κτλπ δεν ειχα κανένα πρόβλημα

Το σύστημα μου :

9550 3.4 watercooled

asus maximum formula

corsair dominator 2x2 gb 1066

wd velociraptor 150gb

gtx295

Psu :http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=2574 Real Power M700

Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

προσωπικα δεν νομιζω οτι φταιει το τροφοδοτικο αν σου δινεται η ευκαιρια δοκιμασε ενα αλλο τροφοδοτικο λιγο πιο δυνατο

το περίεργο είναι οτι οταν έβαλα την 4870 που δεν θέλει ρέυμα κτλπ δεν ειχα κανένα πρόβλημα

Λογικα μια χαρα ειναι τα 700 watt για το συστημα σου...κατι αλλο παιζει! Ή το τροφοδοτικο δεν μπορει να τα βγαλει αυτα που λεει.....δεν ξερω!

πιστευω οτι ενα τροφοδοτικο για δοκιμη θα σου λυση την απορια???μηπως εχεις drivers απο αλλη καρτα και αλλαζοντας την δεν εφυγαν ολα τα αρχεια της παλιας ?

Σίγουρα ένα τροφοδοτικό 700W με 80plus certification είναι αρκετό για μία 295GTX.Από την άλλη μπορεί απλά το τροφοδοτικό σου να έχει χαλάσει και να μην αποδίδει στις προδιαγραφές του.Προσπάθησε να βρεις έστω και ένα δανεικό τροφοδοτικό και δοκιμασέ το.

Δοκίμασα να την βάλω στο δεύτερο pci express και λειτούργει κανονικότατα χωρίς πρόβλημα,:suicide:διλάδι ελεος πόσο γκαντέμης πρέπει να ειμαι για να έπαθε κατι το slot.

Αυτο που μου κάνει εντύπωση όμως ειναι οτι αν βάλω την 4870 στο πάνω slot δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.... τωρα πως εξηγέιται αυτό :drool:

Καταρχήν είναι και τα δύο slot 16x ή σε αυτό είναι λιγότερο και δεν έχει τις ίδιες αποδώσεις και δεν ζορίζεται η κάρτα και για αυτό δεν κολλάει,με αποτέλεσμα να φταίει η ίδια η κάρτα!!!?Τα κολήματα που τρως κατά την γνώμη μου δεν είναι από τροφοδοτικό αλλά μπορεί από χίλια δυο άλλα.Όπως αν έχεις κάνει o\c ανέβασε λίγο το nb voltage.Μπορεί να έπαθε κάτι καμιά μνήμη.Μπορεί όπως προείπα η ίδια η κάρτα γραφικών ή τέλος και η μητρική.Σόρρυ αλλά αν δεν δοκιμάσεις καθένα από αυτά σε άλλο μηχάνημα και άλλα στο δικό σου, δεν μπορείς να ξέρεις!:unsure:

Για ανεβασε nb vonltage, και παιξε με τασεις στο τσιπσετ του mobo!

Eγω ειμαι με 1.55 πιο κατω η χ38 δεν μπουταρει και εχει και ασταθεια μπλε οθονες με αυτη την καρτα!

Το έβαλα στα defaults ( γιατι κανονικά τον εχω στα 3.41 με cpu volrage 1.35 , nb 1.25 dram 2.10 fsb 1.20 kai southbridge 1.05 ) και το πρόβλημα παραμένει οπότε δεν νομιζω οτι ειναι απο εκεί το πρόβλημα

Δοκίμασα τις παλιές μου τις kingston hyperx και την έβαλα και στο slot στο οποίο κόλλαγε και μέχρι στιγμής δεν εχω κάποιο πρόβλημα :dots: Να έχουν κατι οι corsair χμμμ

Δοκίμασα τις παλιές μου τις kingston hyperx και την έβαλα και στο slot στο οποίο κόλλαγε και μέχρι στιγμής δεν εχω κάποιο πρόβλημα :dots: Να έχουν κατι οι corsair χμμμ

Μπορεί...στο είπα και παραπάνω.Δοκίμασέ τες μία μία με το memtest και παίξε με την συχνότητά τους και τα timmings και δες αν σου βγάζουν κάνα error.Αν σου βγάζουν δοκίμασε πιο κάτω συχνότητα και με περισσότερο ρεύμα και δες και πάλι με το memtest και γενικά δοκίμασέ τες και πες!Δοκίμασέ τες τις corsair και σε άλλο pc και δες αν και εκεί κολλάνε για να το επιβεβαιώσεις.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τα αυτόματα restart, και δες τι error σου δίνουν τα windows.

Μπορεί να είναι πολλά, αλλά εγω υποπτεύομαι ότι το πρόβλημα στο κάνουν οι οδηγοί της nvidia.

Τουλάχιστον εκεί πάει το μυαλό μου όταν λες ότι στο ιδιο σύστημα δυο κάρτες nvidia δε δουλεύουν, ενω μια της ΑΤΙ δουλεύει κανονικά.

και εγω μαλλον θα συμφωνησω με τον tamerlan! δεν νομιζω να φταιει hardware στην περιπτωση σου...κανει ενα cleanup στα drivers και ξαναδοκιμασε! 2 nvidia δεν δουλευουν, 1 ati δουλευει....:hm:

βασικα το καλυτερο που θα μπορουσες να κανεις ειναι format για να εισαι σιγουρος

Μόλις έκανα και ενα format και το πρόβλημα παραμένει :bye: Επίσης δοκίμασα τις παλιές μνήμες μου και ειχα πάλι το ιδιο πρόβλημα.Αύριο θα παω σε έναν φίλο να δοκιμάσω την κάρτα.Το πιο περίεργο (θα το αναφέρω και παλι ειναι οτι με την ati παίζει κανονικά) Διλαδί ειναι δυνατόν να ειναι τοσο γαντεμία και η καινούργια κάρτα που πήρα να ειναι και αυτη προβληματική ? Πραγματικα δεν ξέρω τι αλλο να σκεφτώ, απο εκει και πέρα θα ειναι μονο motherboard

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.