nkoumo Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2009 Exv 2 Pc (1 Desktop kai 1 laptop) Συνδεδεμένα kaι τα δυο ανεξαρτητα στο Αdsl router το οποιο εχει μεχρι και 4 υποδοχες Ethernet. Πως μπορω να δω απο τον εναν τον αλλον και να μεταφερω αρχεια? Θελω να χρησιμοποιησω το Filezilla client. Απο το ρουτερ βλεπω την ΙΡ τοθ καθε PC poy einai τυπου 192.χχχ.χχχ.χ.χχχ. Καμια ιδεα? γινεται και χωρις ftp client? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Μάϊος 9, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2009 Εγώ πάντως έχω βάλει και τους 2 υπολογιστές στην ίδια ομάδα εργασίας(WORKGROUP) Και μετά έκανα share τους σκληρούς δίσκους ώστε να υπάρχει πρόσβαση και απο τους 2 υπολογιστές. Τώρα για το filezilla δεν ξέρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Μάϊος 9, 2009 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2009 Δεν χρειάζεσαι ftp, απλά κάνεις κάποιους φακέλους ή δίσκους κοινόχρηστους και τους βλέπεις από τις Θέσεις Δικτύου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkoumo Μάϊος 10, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2009 Εχω κανει κοινχρηστους τους δισκους αλλα...τιποτα. Στην επιλογη Θεσεις Δικτυου βλεπω μονο το εικονιδιο του ρουτερ μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Μάϊος 10, 2009 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2009 Είναι οι υπολογιστές στην ίδια ομάδα εργασίας;Αν όχι βάλε τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apollokk Μάϊος 10, 2009 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2009 Φτιάξε ένα WORKGROUP Και βάλε και τα 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gns Μάϊος 10, 2009 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2009 οταν τους βαλεις στο ιδιο workgroup μετα πας run-cmd-και εκει γραφεις την εντολη ping 192.xxx.xxx.xxx και την ip του αλλου pc. ετσι βλεπεις αν τα pc 'βλεπουν' το ενα το αλλο και θα σιγουρευτης και εσει οτι δεν εχει κατι πουν να μπλοκαρει την συνδεση πχ firewall..etc Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkoumo Μάϊος 11, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2009 Please, και πως βαζω 2 pc στο ιδιο workgroup? Eimai ασχετος με δικτυα. Να υποθεσω οτι δημιουργω νεο οικιακο δικτυο απο τον οδηγο εγκαταστασης δικτυου? (ΧΡ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenz0 Μάϊος 13, 2009 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2009 απο τις ιδιοτητες του "ο υπολογιστης μου" Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάϊος 13, 2009 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2009 Exv 2 Pc (1 Desktop kai 1 laptop) Συνδεδεμένα kaι τα δυο ανεξαρτητα στο Αdsl router το οποιο εχει μεχρι και 4 υποδοχες Ethernet. Πως μπορω να δω απο τον εναν τον αλλον και να μεταφερω αρχεια? Θελω να χρησιμοποιησω το Filezilla client. Απο το ρουτερ βλεπω την ΙΡ τοθ καθε PC poy einai τυπου 192.χχχ.χχχ.χ.χχχ. Καμια ιδεα? γινεται και χωρις ftp client? Ξέχνα την έννοια 192.xxx.xxx.xxx σε σπιτικό δίκτυο παίζεις με αλλαγές μόνο του τελευταίου αριθμού ανάλογα το routerάκι σου, πχ 192.168.1.xxx. Βάλε και τα 2 PC με αυτόματες IP και θα είσαι μία χαρά. Αν θέλεις καρφωτές θα χρησιμοποιήσεις τέτοια: PC1: 192.168.1.5 PC2: 192.168.1.10 Mask: 255.255.255.0 Gateway & DNS: 192.168.1.1 Αυτά μόνο αν το router σου παίζει σε IP 192.168.1.1, αλλιώς αλλάζεις τα νούμερα ανάλογα με την περίπτωση σου. Μετά, θα κάνεις στο κάθε PC ξεχωριστά ένα φάκελο και θα του δώσεις sharing access σε Everyone για να δεις ότι παίζει σωστά. Αν έχεις Vista, θα πρέπει να ενεργοποιήσεις και τη σχετική επιλογή από το κέντρο δικτύου. Κλείνεις τα firewalls και στα 2 PC. Μόλις έχεις νεότερα, τα λέμε πάλι για να το ασφαλίσουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.