nobig Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2009 Για να μην σας τα πολυλογώ πήγα σήμερα να δω ποιότητα κατασκευής και πως μου κάθονται στο χέρι κάποιες μηχανές. Αρχικά ήθελα να δω τις EOS 450D & D80. Βρήκα μόνο τις D80 D60 και ΕOS 1000, 400D 40D & 50D. H 400D & 1000 μου φάνηκαν σχετικά ψεύτικες σε αντίθεση με τις Nikon. Η 50D μαζί με την 40D ήταν σε άλλη κατηγορία. Αυτό που με προβληματίζει τώρα είναι κατά πόσο η 450 θα είναι και αυτή σχετικά ψεύτικη! Υπάρχει βέβαια και η 40D που και καλη ποιότητα έχει καλή μηχανή είναι απλά νομίζω ότι πέφτει λίγο μεγάλη.Σε nikon βλέπω φως μόνο στην D80Σε canon πολύ καλή επιλογή μου φαίνεται η 40D (αν και λίγο μεγάλη)450D άλλη κατηγορία και διατηρώ επιφυλάξεις για την ποιότητα αν και το dpreview λέει ότι είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με την 400 αλλά θέλω να την δω και απο κοντάΤα φώτα σας παίδεςEdit στο dpreview για το Metering της D80 βλέπω420 pixel RGB sensor3D color matrix metering II Στην 40D δεν βλέπω κάτι αντίστοιχο για MeteringΤι παίζει εδώ;*Το budget είναι σχετικά ευέλικτο 500-700 για σώμα, προτιμώ να κάνω υπομονή 1-2 μήνες και να μαζέψω για να πάρω κάτι καλύτερο που θα μου μείνει Edit 2ΒΤW πήγα και στον αποστολίδη μπας και βρω την 450D, τον ρωτάω για την 500D και μου λεει ότι την περιμένουν την επόμενη βδομάδα με τιμή λίγο πιο πάνω απο την 450D! Τον ρωτάω λίγο μεγαλύτερη απο την 450D όταν κυκλοφόρησε και μου λέει ΟΧΙ! Λίγο fubbar μου φαίνετε αλλά ποτέ δεν ξέρειςEdit 3Τι διαφορές έχουν οι cmos αισθητήρες της canon με τους CCD της nikon?
SirDiman Μάϊος 9, 2009 #2 Μάϊος 9, 2009 Και εγω το ιδιο ψεύτικη την βρήκα την 450D σε σχεση με nikon d80/d60...Δεν ξερω ομως κατα ποσο βελτιωμενη ειναι απο την 400D.Παντως η nikon d60 ειναι πολυ καλη επιλογη αλλα δεν εχει δικο της focus μοτερ.
GoMaR Μάϊος 9, 2009 #3 Μάϊος 9, 2009 d80 απο μεναη 450 που ειχα δουλεψει δε μου ειχε αφησει ωραια αισθηση
SirDiman Μάϊος 9, 2009 #4 Μάϊος 9, 2009 Με περιπου 500 ευρω παίρνεις d80 + 18-55 που ειναι πολυ καλή σε αυτα τα λεφτά...
ΝTG Μάϊος 9, 2009 #5 Μάϊος 9, 2009 Για να μην σας τα πολυλογώ πήγα σήμερα να δω ποιότητα κατασκευής και πως μου κάθονται στο χέρι κάποιες μηχανές. Αρχικά ήθελα να δω τις EOS 450D & D80. Βρήκα μόνο τις D80 D60 και ΕOS 1000, 400D 40D & 50D. H 400D & 1000 μου φάνηκαν σχετικά ψεύτικες σε αντίθεση με τις Nikon. Η 50D μαζί με την 40D ήταν σε άλλη κατηγορία..........................................................................................Σε nikon βλέπω φως μόνο στην D80Aυτες οι γραμμες ειναι το ζουμι της υποθεσης.40D kai 50D ειναι μια οντως μια κλαση παραπανω απο τις αλλες (φτηνοτερες) canon .(ξεφευγουν απο τον entry level dslr των μικρων)Στην ιδια κατηγορια ειναι και η nikon D80...οπου κερδιζει χαλαρα λογω χρηματων.Προτιμησε την με ενα φακο της προκοπης αντι μιας ακριβοτερης με εναν χαλια φακο.
webhunter Μάϊος 9, 2009 #6 Μάϊος 9, 2009 Μιας και εγώ τείνω σε αγορά μιας D80, με τι κιτ είναι καλύτερο να την παντρέψω για αρχή? Πάντα για αρχάριο που θέλει να μάθει στην αρχή.
nobig Μάϊος 10, 2009 Author #7 Μάϊος 10, 2009 Στην ιδια κατηγορια ειναι και η nikon D80...οπου κερδιζει χαλαρα λογω χρηματων.Προτιμησε την με ενα φακο της προκοπης αντι μιας ακριβοτερης με εναν χαλια φακο.NTG εδω νομίζω είσαι λίγο biased, ναι απο review και τα σχετικά που έχω διαβάσει στο dpreview η D80 είναι μια πολύ καλή μηχανή αλλά η 40D είναι σε άλλη κατηγορία (και χρηματικά βεβαίως βεβαίως), δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί η D80 με την 40D (την οποία παρεπιπτώντος την έβγαλαν καλύτερη σε μερικούς τομείς και απο την 50D).Όσοι την έχετε, έχετε αντιμετωπίσει προβλήματα με σκόνη στον αισθητήρα;Νομίζω δεν έχει κάποιο σύστημα καθαρισμού.Το multiple exposures που βλέπω στα χαρακτηριστικά τι είναι;
ΝTG Μάϊος 10, 2009 #8 Μάϊος 10, 2009 pentaprism αντι για pentamirror και εκτεταμενη χρηση μεταλλου ειναι ικανα στοιχεια να ανεβασουν κατηγορια τη μηχανη απο μια entry level dslr.Το οτι καποια ειναι καλυτερη απο αλλη δεν ειναι κατι καινουριο.Ποτε δεν ειχαν ισαξια μοντελα οι δυο εταιριες και το καινουριο μοντελο προσπαθει να υπερκαλυψει το προηγουμενο της απεναντι εταιριας.Για μενα η σειρα παει d80->40d-d90-50d->d300(nikon).Aλλα οποια και να διαλεξει απο την 4αδα (την δ300 την αφηνω απεξω)θα μεινει ικανοποιημενος.(lifeview δεν ειναι λογω αγορας μηχανης (για μενα)..οποτε δε τα προσμετραω σαν "+" ή "-")Και μια στο 100μυριο ...αν καποιος φτασει να δωσει 1000Ε για body ...ας κοιταξει οπως-και-δηποτε στα κατα τοπους ebay να βρει την παλια canon eos 5d που τη δινουν ως επι το πλειστον κατω απο 1000Ε.Προ ανοιξης επαιζε και κατω απο 900Ε...αλλα σπανιζει πλεον.
nobig Μάϊος 10, 2009 Author #9 Μάϊος 10, 2009 pentaprism αντι για pentamirror και εκτεταμενη χρηση μεταλλου ειναι ικανα στοιχεια να ανεβασουν κατηγορια τη μηχανη απο μια entry level dslr.Για μενα η σειρα παει d80->40d-d90-50d->d300(nikon).Aλλα οποια και να διαλεξει απο την 4αδα (την δ300 την αφηνω απεξω)θα μεινει ικανοποιημενος.(lifeview δεν ειναι λογω αγορας μηχανης (για μενα)..οποτε δε τα προσμετραω σαν "+" ή "-")Συμφωνούμε στη σειρά με μια επιφύλαξη σχετικά με την d90.Για εξήγησε λίγο για την σκόνη που ρώτησα παραπάνω αν γνωρίζεις
Ilias83 Μάϊος 10, 2009 #10 Μάϊος 10, 2009 Εγώ πήγαινα αποκλειστικά και μόνο για Canon.Τα χρήματά μου έφταναν να αγοράσω το kit της 450D (που μόλις είχε κυκλοφορήσει) και αυτό με το ζόρι.Τελικά αγόρασα σε απίστευτη τιμή μια μεταχειρισμένη 30D με φακούς από 18mm μέχρι 300mm και φυσικά τώρα δεν μπορώ ούτε να πιάσω μηχανή μικρότερης κατηγορίας.Μπορεί να φαίνομαι λιγάκι απόλυτος αλλά καλό θα ήταν να αποφύγεις την μικρή κατηγορία και να κοιτάξεις ακόμα και σε μεταχειρισμένο για να παρεις κάτι καλύτερο.Φυσικά αν έχεις τα λεφτά για 5D δεν συζητάμε ποια θα είναι η επόμενή σου μηχανή.
Jaco Μάϊος 11, 2009 #12 Μάϊος 11, 2009 nobig, πριν από λίγες μέρες μπήκα στο ίδιο δίλημμα με εσένα...Τελικά κατέληξα στην 40D με έναν 17-85/4 -5.6, με το κιτάκι να μην ξεπερνά τα 1000€, από ελληνικό κατάστημα... το σώμα έχει ~700€ και καμιά 400€ ο φακός, αλλά στο πακέτο έρχονται φθηνότερα... Νομίζω ότι τα χρήματα είναι πολύ λίγα για την μηχανή αυτή και σε σχέση με την 50D, δεν αξίζουν τα περισσότερα mp της 2ης (και κάποια άλλα), ώστε να αποτελεί κριτήριο...Τέλος με έναν adapter ring μπορείς να βάλεις και vintage φακούς και να κάνεις τρελά ψώνια από ebay, όπως κάτι τρελούς 1:1.4 της fujinon ή yashica (που έχω βάλει στο μάτι) και άλλα πολλά... μπορεί και η nikon έχει αντίστοιχους αντάπτορες (δεν το ξέρω), αλλά τουλάχιστον από την canon που δοκιμάζω είναι καλή φάση...
ΝTG Μάϊος 11, 2009 #13 Μάϊος 11, 2009 @nobig Δεν καταλαβα τι εννοεις με σκονη στον αισθητηρα. Ολοι αντιμετωπιζουν τετοια προβληματα.Ακομα και εκεινες που ειναι γεματες ηλεκτρονικα συστηματα anti-dust.Κανουν καποια δουλεια βεβαια αλλα ο καλυτερος τροπος ειναι ο κλασσικος manual χειροκινητος με ειδικη μπατονετα-πανακι και καμποση υπομονη.(νομιζω τον εχει δειξει ο dubber ) @jaco Διαφωνω σε πολλα μερη του ποστ σου. (but that's just me)
theo_mich Μάϊος 11, 2009 #14 Μάϊος 11, 2009 @jacoΔιαφωνω σε πολλα μερη του ποστ σου. (but that's just me) πες ρε μαστορα να μαθαινουμε και εμεις:snap:
ΝTG Μάϊος 11, 2009 #15 Μάϊος 11, 2009 Δεν ειναι να μαθει κανεις τιποτα απο αυτο.Προσωπικη εκτιμηση ειναι.Πιστευω οτι κινειται σε λαθος κατευθυνση ...ακομα και αν εχει πληρη επιγνωση του τι κανει ,οπου και προφανως δεν πεφτει λογο σε κανεναν.εδιτ για τον αποκατω.Γενικοτερα διαφωνω ,αλλα δεν ειναι του παροντος.
theo_mich Μάϊος 11, 2009 #16 Μάϊος 11, 2009 διαφωνεις οσον αφορα το κομματι ring+φακους ή τη συγκριση με 50D που εκανε ο jaco??
Jaco Μάϊος 11, 2009 #17 Μάϊος 11, 2009 Μάλλον έχει να κάνει με τα mp, αλλά είναι όντως μεγάλη κουβέντα που δεν έχει να κάνει με το thread... εξάλλου έχουν αναλυθεί σε άλλα πιο ειδικά φόρουμ αυτά... απλά εγώ παρόλο τεχνοκράτης, βλέπω την μεγαλύτερη πυκνότητα του σένσορα της 50D ως ένα καλό πείραμα για μια επόμενη κσι καλύτερη γενιά dslr που θα έρθει... προσωπικά επέλεξα την 40D για την τιμή της και την ποιότητά της, η οποία φαίνεται να είναι διαχρονική, καθώς είναι ακόμα ανάρπαστη... τώρα πρακτικά τι διαφορά θα έβλεπε ο καθένας και πόσο σημασία έχει ή στο στο τέλος όλα αυτά είναι αντικειμενικά, παρότι ξανά τεχνοκράτης, νομίζω ότι κάποια πράγματα, παρότι τεχνολογικά θαύματα για τώρα, είναι και ανούσια και ότι μερικά δεκαδικά ψηφία σε κάποια δυσνόητα θεωρητικά μαθηματικά δεν κάνουν το "μάτι" ή το "πλάνο" ή το τελικό αποτέλεσμα... η 40D είναι πολυτέλεια ακόμα και για επαγγελματίες του χώρου, πόσο μάλλον για μας... Edit: το τεχνοκράτης πάει στον τομέα των ηλεκτρονικών, μιας και είναι το επάγγελμα μου...
krisiun82 Μάϊος 13, 2009 #18 Μάϊος 13, 2009 Γενικά η canon υστερεί σε ποιότητα κατασκευής σε σχέση με νικον αλλα υπερτερεί σε φωτογραφικό αποτέλεσμα(κατα τη γνώμη μου) ειδικά σε υψηλά ISO..Εγω προσωπικά πήρα μια D60 με τον 18-55 VR κιτ έναντι 400ε ..Αν διέθετα 200-300ε παραπάνω που νομίζω εσυ θες να διαθέσεις μάλλον θα πήγαινα στην eos 450 ή θα περίμενα την eos500.Η eos40D και eos50D είναι μια κατηγορία πάνω και με φακό πάνε κοντά στο 1000αρικο...Για D80 δεν θα πήγαινα γιατι είναι 3 χρονων μηχανή και οι αισθητήρες βελτώνονται πολυ γρήγορα για να το αγνοήσεις..
nobig Μάϊος 13, 2009 Author #19 Μάϊος 13, 2009 Γενικά η canon υστερεί σε ποιότητα κατασκευής σε σχέση με νικον αλλα υπερτερεί σε φωτογραφικό αποτέλεσμα(κατα τη γνώμη μου) ειδικά σε υψηλά ISO..Εγω προσωπικά πήρα μια D60 με τον 18-55 VR κιτ έναντι 400ε ..Αν διέθετα 200-300ε παραπάνω που νομίζω εσυ θες να διαθέσεις μάλλον θα πήγαινα στην eos 450 ή θα περίμενα την eos500.Η eos40D και eos50D είναι μια κατηγορία πάνω και με φακό πάνε κοντά στο 1000αρικο...Για D80 δεν θα πήγαινα γιατι είναι 3 χρονων μηχανή και οι αισθητήρες βελτώνονται πολυ γρήγορα για να το αγνοήσεις..Και εμένα αυτός είναι ο ενδοιασμός μου για την D80 ότι είναι απο το 2006.Βεβαια για τα 500 που ζητάει είναι πολύ καλή αγορά. Πραγματικά σε αυτή την κατηγορία δεν ξέρω αν θα διάλεγα λίγο καλύτερη φωτογραφία (450D) που ίσως να φαίνεται πάρα πολύ δύσκολα ή πολύ καλύτερη ποιότητα (D80) που γίνετε ξεκάθαρη με το πρώτο άγγιγμαJaco για πες εντυπώσεις απο τον φακό. Και εγώ αυτόν έγω βάλει στο μάτι αλλά στο dpreview δεν διάβασα και τα καλύτερα, ειδικά για το wide του που με ενδιαφέρει περισσότερο
racer Μάϊος 13, 2009 #20 Μάϊος 13, 2009 Η ποιότητα θα όμως θα μείνει. Τι να το κάνεις το σώμα, αν μετά από 5 μήνες πχ γυαλίσει και αρχίσει να τρίζει; Έχω δει D70 5ετίας και είναι σαν καινούρια..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.