Blinky Μάϊος 10, 2009 #21 Μάϊος 10, 2009 Πολύ ωραία (εμφανισιακά) η HP w2558hc. Ξέρει κανείς τι panel έχει? Βλέπω χαμηλές γωνίες θέασης στα specs της (160° οριζόντια, 160° κατακόρυφα).TN εχει. Οπως και ολες οι glossy της HP, οπως και ολες οι glossy γενικοτερα.Μοναδικη οθονη στην ιστορια με glossy panel και non-TN panel ειναι η Nec 20WMGX2 (χωρις το Μ για το ευρωπαικο μοντελο) που εχει S-IPS panel.Ειμαι υπερ του glossy αλλα οχι με επιχειρηματα οπως καθαροτητα, πιστοτητα χρωματων κλπ. Αντιθετως στο θεμα πιστοτητας πιστευω οτι μαλλον χανει. Αλλα το αποτελεσμα ειναι πολυ ωραιο. Καποιοι υπερ των matte λενε οτι το glossy ειναι μονο για εντυπωσιασμο. Λοιπον, τι σημασια εχει? Δε με νοιαζει αν πραγματικα το μαυρο ειναι καλυτερο, ή αν πραγματικα το contrast ανεβαινει, με νοιαζει τι εντυπωση μου δινει. Αν καταφερνει και κοροιδευει τοσο καλα τα ματια μου, ευπροσδεκο ειναι! Αυτο δε μετραει στην τελικη?Κριμας που δε βγαζουν γενικα glossy με καλα panels...και μας αναγκαζουν να διαλεξουμε εμας που μας αρεσει!
Dem Μάϊος 10, 2009 #22 Μάϊος 10, 2009 Καλησπέρα σε όλους,ενδιαφέρομαι για αγορά καινούργιας οθόνης και θα ήθελα την εμπειρία σας σε ένα θέμα που με απασχολεί. Έκανα search αλλά το πόστ που βρήκα δεν προσφέρει ξεκάθαρη απάντηση.. Αυτή τη στιγμή έχω mat πάνελ και θα ήθελα να μου πουν τις εντυπώσεις τους όσοι κάνανε την μετάβαση σε glossy panel ή όσοι έχουν τέτοιο για καθημερινή χρήση . Το δωμάτιο που είναι ο υπολογιστής δεν έχει ιδιαίτερο φωτισμό παρά μόνο 3 σποτάκια στην οροφή, ενώ στην πλάτη μου υπάρχει τοίχος. Την είδα απο κοντά σε κατάστημα αλλά είχε πολύ φωτισμό και αντανακλούσε έντονα, οπότε δε μπορώ να τη φανταστώ σε καθημερινή χρήση. Είναι αλήθεια όμως ότι τα χρώματα της είναι πολύ πιο όμορφα. Να διευκρινίσω πως θα είναι για καθημερινή χρήση, κανένα παιχνίδι, ταινίες, browsing.... Ευχαριστώ πολύ....:hi: Στο σπιτι θα ειναι διαφορετικα....αν μπορεις ξαναδεστην με καλυτερες συνθηκες φωτισμου... και εγω εψαχνα για gloss γιατι μου αρεσει περισσοτερο... Εχω στο σπιτι την ΗP2448hc που ειναι gloss και η επομενη οθονη παλι gloss θα ειναι. Ειδικα για αυτο που την θελεις Ειναι καθαρα υποκειμενικο το θεμα. HP Pavilion w2408h (gloss) prad review http://www.prad.de/en/monitore/review/2007/review-hp-w2408h.html αυτη ειναι με το LP ΤΝ της LG αργότερα αντικαταστάθηκε με την ΗP2448hc Που εχει ΤΝ της samsung @neuromancer και η HP w2558hc TN ειναι. Εχω την HP2448ΗC (btw πριν λιγο καιρο εκανε και 450E,με τοσα δεν θα την επαιρνα θα ανέβαινα στα 600-700 και θα επαιρνα ΙPS... αλλα τωρα εχει 270Ε που ειναι πολυ καλη τιμη) Eπισης σε μενα που μου αρεσει το gloss για home χρηση, το gloss που εχουν π.χ.τα HP laptops σε συνδυασμό με το TN που εχουν δεν μου αρεσει καθολου και των φορητών γυαλίζει πολυ περισσότερο. @sedret οτι αλλη απορια εχεις feel free. @Blinky η HP2448hc κανει 1:1 pixel mapping (για το Xbox σου το λεω) και εχει hdmi Μπορεί η glosssy να είναι η φτηνή λύση Παντελως ακυρη προταση....δεν εχει λιγοτερο κοστος παραγωγης το gloss απο το mat
sedret Μάϊος 10, 2009 Author #23 Μάϊος 10, 2009 Σας ευχαριστώ όλους για τη συζήτηση... @Dem Εφόσον έχεις παρόμοια οθόνη με αυτή που ζητάω, ποιές είναι οι εντυπώσεις σου; Κάπου διάβασα πως οι HP έχουν κάποια προβλήματα στην απεικόνιση των fonts, τα δείχνει σα να μην υπάρχει antialiasing πχ. Είναι καθόλου κουραστική σε σύγκριση με ένα matte panel; Έχω ήδη μια Samsung 226BW και δε θα ήθελα να είναι "χειρότερη" απο αυτή... Είναι πολλά αυτά που ρωτάω... Το θέμα πάντως είναι όντως υποκειμενικό και με τι βολεύεται ο καθένας... Οι περισσότεροι απο εμάς έχουμε εμπειρία απο glossy panel μόνο σε laptop και πιστεύω πως η χρήση της ως desktop θα διαφέρει όσο να 'ναι...
lefteris Μάϊος 10, 2009 #24 Μάϊος 10, 2009 Αγόρασε την glossy και την matte που προτιμάς και επίστρεψε αυτή που δεν σου αρέσει... Αν είσαι σίγουρος ότι θα τη δουλεύεις πάντα σε περιβάλλον χωρίς καμία πηγή φωτός "πίσω" σου, πάρε glossy, αλλιώς εγώ θα έπαιρνα matte (όπως και έχω). Έχω ένα παλιό macbook με matte και ένα νέο με glossy. Αν και το νέο έχει πολύ καλύτερη οθόνη (με διαφορά), με ενοχλεί η glossy όταν δεν είμαι σε "ελεγχόμενο" περιβάλλον. Τελικά όμως το θέμα είναι υποκειμενικό, όπως σου είπαν οι περισσότεροι.
gorg Μάϊος 10, 2009 #25 Μάϊος 10, 2009 Παντελως ακυρη προταση....δεν εχει λιγοτερο κοστος παραγωγης το gloss απο το matReference ?Ακόμη κι αν έχεις δίκιο, οι συνολικές λύσεις με glossy είναι πολύ πιο φθηνές από ότι αυτές με matte. Αν πάντως η βιομηχανία θέλει να αγοράσεις τις πρώτες για τους δικούς της λόγους εγώ αρνούμαι να το πράξω. Έχω δουλέψει αρκετά και με τις δύο και έχω σχηματίσει ιδία άποψη. Οι glossy μου αφήνουν την εντύπωση ότι προσπαθούν να κάνουν τα πράγματα περισσότερο καλά/εντυπωσιακά από ότι είναι στην πραγματικότητα - και αυτό δεν είναι πάντα καλό. Τα προβλήματα του glare και smudge είναι αρκετά σημαντικά για μένα. Όπως και για χιλιάδες άλλους αν δεις στα polls άλλων forums, στα οποία ένα σημαντικό ποσοστό των pro-glossy χρηστών έχουν δει στη ζωή τους μόνο glossy οθόνες (ίσως λόγω κόστους).Το glossy είναι όντως καλό για ταινίες. Τις οποίες βλέπεις κατά προτίμηση στο σκοτάδι. Και από μακρυά. Για αυτό υπάρχουν και οι 40ρες LCD TV. Προσωπικά το βλέπω χαζό να έχω laptop για να βλέπω ταινίες στην 15αρα glossy οθόνη του ή στο 20αρι monitor σε 30cm απόσταση. Αν οι βιομηχανίες αποφάσισαν ότι το 90% των ανθρώπων πλεον αγοράζει ένα ψωροlaptop για πρώτο/μοναδικό υπολογιστή γιατί δε μπορεί να συναρμολογήσει ένα desktop που να είναι αθόρυβο, ή να κάνει σωστή διαχείριση των καλωδίων ή να αγοράσει και να συνδέσει μια web camera των 50ευρώ με αφήνει αδιάφορο. Δε θα ακολουθήσω ότι τάση προσπαθούν κάποιοι να επιβάλουν. Ούτε θα με αναγκάσει κανείς να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου 50% για ταινίες και 50% για παιχνίδια - έχω και άλλα ενδιαφέροντα.
johnsonb Μάϊος 10, 2009 #26 Μάϊος 10, 2009 Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ θα έλεγα να πάρει glossy,το λέει αυτός που έχει φριξει από ματ monitor.Όλες οι οθόνες που είχα και έχω είναι ματ,ειδικά η samsung που έχω μου την σπάει άγρια γιατί έχει glossy πλαίσιο και γενικώς όλη γυαλίζει,αλλά μόνο το panel είναι ματ.Στις glossy μου έρχεται μια εντύπωση πιο "ζωντανής" οθόνης,αντίθετα με τις ματ που τις νιώθω θολές.
Dem Μάϊος 13, 2009 #27 Μάϊος 13, 2009 Σας ευχαριστώ όλους για τη συζήτηση... @Dem Εφόσον έχεις παρόμοια οθόνη με αυτή που ζητάω, ποιές είναι οι εντυπώσεις σου; Κάπου διάβασα πως οι HP έχουν κάποια προβλήματα στην απεικόνιση των fonts, τα δείχνει σα να μην υπάρχει antialiasing πχ. Είναι καθόλου κουραστική σε σύγκριση με ένα matte panel; Έχω ήδη μια Samsung 226BW και δε θα ήθελα να είναι "χειρότερη" απο αυτή... Είναι πολλά αυτά που ρωτάω... Το θέμα πάντως είναι όντως υποκειμενικό και με τι βολεύεται ο καθένας... Οι περισσότεροι απο εμάς έχουμε εμπειρία απο glossy panel μόνο σε laptop και πιστεύω πως η χρήση της ως desktop θα διαφέρει όσο να 'ναι... sry man για την καθυστέρηση, μ αρεσει η ΗP 2448hc , για αυτο την κρατησα. εξαλλου , οποιος ψαχνει για gloss δεν εχει πολλες επιλογες... (παρ ολου που διαβασα παραπάνω κατι για βιομηχανιες που θελει να μας περασει το gloss και αλλα τετοια...) δεν ξερω για τα fonts και antialiasing...αν και εχω δει παρα πολλες οθονες και το ειχα ψαξει αρκετα το θεμα... δεν εχω δει τετοια προβλήματα... (παρολο αυτα να εχεις link να δω σε τι αναφερονται γιατι ειχα διαβασει αρκετα κουφα πραγματα στο net....π.χ. να κατηγορουν ενα panel που δεν παιζει καλα τα fonts χωρις clear type στα vista ...oτι ναναι) ουτε σε συγκριση με την Samsung 226BW μπορω να πω γνωμη αλλα μπορω να πω π.χ. με μια αλλη Samsung, την Τ220 Η HP 2448hc ειναι πιο "καθαρή" "συγκεκριμενη" ...sharp και μου δεινει περισσοτερο την εντυπωση οτι καθομαι μπροστα σε CRT (περισσοτερο απο τα ματ της ιδιας κατηγοριας) και τα χρωματα μου φαινονται πιο ζωντανα. (ισως και λογο του wide gamut ισως οτι δεν εχει 6 bit αλλα 8bit.. του μικρου pixel size...δεν ξερω..) Παντως το σημαντικο για μενα ειναι οτι ειναι ευχαριστη => ξεκουραστη στο διαβασμα. Η αλλαγη στις γωνιες στο καθετο άξονα προσωπικα δεν με πειραζει σ αυτες τις τελευταιες ΤΝ. με photoshop δεν ασχολουμαι, ταινιες απο περιεργες θεσεις δεν βλέπω..γενικα ταινιες στο pc δεν βλεπω. γνωμη μου...απο το να δωσει καποιος 1000Ε για monitor ειδικα για ταινιες καλυτερα να παρει 300Ε μονιτορ και 700Ε 37" - 40" ΤV. ειδικα αν μιλαμε για 270-350Ε, για πιο πανω φυσικα αξιζει να δεις και καποιο αλλο πανελ. Προσωπικα για να μεινω ευχαριστημενος απο ενα IPS πανελ θα επρεπε να δωσω μαλλον 1000Ε και δεν το προχωρησα στην φαση που ειμαι τωρα...καθως τα 670-700Ε που ζητουσαν αλλα IPS δεν με ικανοποιουσαν πληρως για τα Ε που ζητουσαν...(παντα imo) π.χ. η HP w2475 μου αρεσε πολυ στην τιμη της.... αν τυχεις σε οχι πρασινοκοκκινο panel. οποιος σου πει οτι δεν εχει bleed σε οθονες αυτης της κατηγοριας λέει ψεμματα ή δεν ξερει τι ειναι το bleed. και η HP2448hc εχει bleed στην κατω πλερα....για αυτο (και λογο του pixel size) δεν θα πήγαινα σε πανω απο 24" ... καθως και ακριβοτερες μεγαλες οθονες υποφερουν απο bleed. Σ αυτο ειμαι πιο αυστηρος στις TFT, συνηθισμένος χρονια με CRT. παντως και αυτη και η Τ240 και η πιο παλια 2493hm εχουν λιγοτερο απο αλλες...ενω το IPS της HP2475 ηταν σε ακομα καλυτερα επιπεδα. σημειωνω οτι εμφανιστηκε στην αρχή κατι σαν bleed (μαλλον clouding που το λενε και εξω : p) και δεξια και αριστερα της οθονης, που με ενοχλησε. Τελικα έφυγε μετα απο καποιες ωρες λειτουργιας. Νομιζα οτι το bleed δεν φευγει, σε καποιες περιπτωσεις τελικα φευγει. (ισως να ημουν και τυχερος) Γενικα η αποψη μου για monitor (αναλυση σε σχεση με το μεγεθος) ειναι 22" 1650x1080, 24" 1920x1200 και 30" 2560 x 1600, oxι τα ενδιαμεσα. οι default ρυθμισεις που εχει για gaming,photo... δεν ξερω γιατι ειναι τοσο πολυ για γελια.... στο movie το dynamic contrast μερικες φορες παραειναι μεγαλο...αν σου αρεσει το HDR καλως αν οχι το κλεινεις. στην ουσια μολις βρεις κανεις τις ρυθμισεις που σε ικανοποιουν το αφηνεις εκει για ολα. η οθονη οπως και πολλες αλλες μπορει να παιξει πολυ καλυτερα με αλλο icc... ομως στα vista το color manager δεν δουλευει σωστα σε πολλες περιπτωσεις (ακομα και αν φαινεται οτι το κανει και το χει παραδεχτει και η MS αυτο τλχ μεχρι το SP1.) το adobe gamma loader (για μενα που δεν χρησιμποποιω photoshop) δεν ηταν λυση και τζαμπα και oι ποροι θα πηγαιναν στο startup. H λυση στα VISTA ..... για αυτους που θελουν αλλο icc.... LUT Manager http://www.exactscan.com/lutmanager/ Για μενα αν παρω αλλο μονιτορ στο μελλον για το σπιτι μπορει να ειναι καποιο e ips αλλα το σιγουρο ειναι οτι θα κοιταξω να ειναι παλι gloss ή τλχ ημι gloss oπως της NEC MultiSync 24WMGX3...γιατι μαλλον σε αυτο οφειλεται η ευχαριστη αισθηση που μου δινει (sharpness κτλ) εχει πλεονεκτηματα... σε ενα πληρως φυσικα φωτισμένο γραφειο με παράθυρα παντου (σχεδιαστηριο κτλ) τα πραγματα ειναι διαφορετικα...για αυτο και τα ips panels που απευθύνονται (και) σε αυτην την αγορα ειναι ολα ματ. τονιζω ... δεν λεω οτι το gloss ειναι καλυτερο απο το ματ ακομα και γενικη χρηση... λέω οτι σε καποιον που βρισκει πλεονεκτηματα στο gloss εχει ρεαλιστικους λογους. και ειναι υποκειμενικό και σφως δεν τιθεται θεμα "ρευματος" οπως ειπώθηκε παραπάνω. πωωω ρε τι σεντονι ποστ ειν τουτο : p
sedret Μάϊος 15, 2009 Author #28 Μάϊος 15, 2009 Σε ευχαρίστω μεγάλε για την απάντησή σου. Πρέπει να πω πως ήταν αρκετά κατατοπιστική.Προσπαθώ τώρα να βρω έναν φορητό για να τον δοκιμάσω σπίτι...Εάν επιλέξω θα επιστρέψω για να ποστάρω τις εντυπώσεις μου... Όποιος έχει κάτι άλλο να πει, please feel free...:happy2:
thanos21 Μάϊος 15, 2009 #29 Μάϊος 15, 2009 και εγω εχω τη NEC 20WGX2 με πολυ glosyy επιφανεια το φως ειναι ακριβως πανω απο το κεφαλι μου δηλαδη χτυπαει στην οθονη , τωρα να σου πω θες δε θες το πιστευεις οτι δεν του δινω σημασια !!! στην αρχη ειναι λιγο εκνευριστικο αλλα απο θεμα αποδοσης εμενα μου δινννει πολυ πιο ωραια αισθηση η γυαλιστερη , οταν κλεισει το φως ειναι ακομα ποιο σουπερ . τωρα τελευταια τη τοποθετησα στο τοιχο οποτε διαπιστωσα οτι οταν η οθονη ειναι στο υψος του προσωπου και παραλληλα με αυτο σχεδον εκμηδενιζετε αυτο ο αντικατοπτρισμος στην οθονη . οταν βεβαια η οθονη δειχνει το αχανες μαυρο τοτε ελεγχο το ντυσιμο μου χτενιζομε και ολα τα καλα που προσφερει το glossy !
amartolos Μάϊος 15, 2009 #30 Μάϊος 15, 2009 ε καλα οποιος θελει να κοιταχτει παιρνει εναν καθρεφτη δεν χρειαζεται να παρει glossy
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.