Jump to content

Φιλανθρωπικες οργανώσεις

giorikas

Recommended Posts

Προσφατα επεσε στα χερια μου το "o κοσμος" περιοδικο της Unicef,ενοχληθηκα αρκετα απο αυτα που διαβασα και ειδα.Τελικα ,διαπιστωνω πως ορισμενα πραγματα πρεπει να τα δεις απο κοντα , να τα ζησεις ο ιδιος για να ευαισθητοποιηθεις.Πρεπει τα γεγονοτα να αγγιξουν τις αισθησεις σου , η σκεψη δεν ειναι αρκετη .Το "κάθε 30 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί από την ελονοσία" ακουγεται σιγουρα δυσαρεστο αλλα η πιο κατω φωτογραφια για παραδειγμα,δεν περιγραφεται με λεξεις .Μονο αυτην θα σου πει τι συμβαινει εκει κατω.

Σκεφτομαι να υποστηριξω καποια Φιλανθρωπικη οργανωση με μια μικρη μηνιαια συνδρομη.

Και οχι , δεν ειμαι σιγουρος για το οτι θα φτανει πραγματικα στο προορισμο της....

Καμαρωστε το ειδος μας.

pulitzer94_1802.jpg

Καλα οκ, δεν ειμαι τοσο ρομαντικος ωστε να πιστευω οτι θα φτασουν στο 100% αλλα και το τελευταιο ευρω εκει κατω ειναι πολυτιμο.

Ειναι βεβαια και μια καλη δικαιολογια για να μην κανουμε απολυτως τιποτα και να γυρισουμε γρηγορα την σελιδα του περιοδικου με αυτη την φωτογραφια

εδιτ

Δεν ξερω αν το πιασατε, αυτος ο "γυπας" περιμενει το γευμα του, που σε λιγο θα ειναι ετοιμο

Εμενα η μάνα μου θελει να υιοθετήσει ενα παιδάκι με αυτα τα προγράμματα που δίνεις 100ε τον χρόνο πχ και το εμβολιαζουν με αυτα τα χρήματα παρέχοντάς του τα βασικά και εκπαιδευση νομίζω. Τι λεει αυτο ? εχει κανεις προσωπική εμπειρία ?

Εμενα η μάνα μου θελει να υιοθετήσει ενα παιδάκι με αυτα τα προγράμματα που δίνεις 100ε τον χρόνο πχ και το εμβολιαζουν με αυτα τα χρήματα παρέχοντάς του τα βασικά και εκπαιδευση νομίζω. Τι λεει αυτο ? εχει κανεις προσωπική εμπειρία ?

Εγω. Επι 2 χρονια, που εστελνα λεφτα το μονο που πηρα ηταν μια φωτογραφια. Μετα διεκοψα, γιατι απλα αισθανθηκα μακακας.

Η κόρη του Μητσοτάκη είναι υπεύθυνη σε αυτό.

Εγω. Επι 2 χρονια, που εστελνα λεφτα το μονο που πηρα ηταν μια φωτογραφια. Μετα διεκοψα, γιατι απλα αισθανθηκα μακακας.

Τι περιμενεις να δεις δλδ για να πιστοποιηθει η αξιοποιηση της δωρεας σου.? Τα χρηματα σου πηγαν στην unicef.εχει σημασια αν χρησιμοποιηθηκαν για τον εμβολιασμο 20 ανθρωπων η για την φροντιδα ενος παιδιου? Ας μην ειχα ουτε την φωτογραφια.

Θα προτιμουσα μια εγκυρη στατιστικη για την αισιοδοξη βελτιωση των συνθηκων διαβιωσης

Αν υπαρχουν συγκεκριμενες κατηγοριες η γνωστες περιπτωσεις κατασπαταλησης πορων τοτε το απεχω.

Τι περιμενεις να δεις δλδ για να πιστοποιηθει η αξιοποιηση της δωρεας σου.? Τα χρηματα σου πηγαν στην unicef.εχει σημασια αν χρησιμοποιηθηκαν για τον εμβολιασμο 20 ανθρωπων η για την φροντιδα ενος παιδιου? Ας μην ειχα ουτε την φωτογραφια.

Θα προτιμουσα μια εγκυρη στατιστικη για την αισιοδοξη βελτιωση των συνθηκων διαβιωσης

Αν υπαρχουν συγκεκριμενες κατηγοριες η γνωστες περιπτωσεις κατασπαταλησης πορων τοτε το απεχω.

Κι αυτο ακομα αν μου ανεφεραν θα συνεχιζα. Οτι δηλαδη τα χρηματα σας, χρησιμοποιηθηκαν για αυτο και αυτο τον σκοπο. Δεν τα φαγαμε.

Αλλα ουτε αυτο μπηκαν στον κοπο να κανουν. Δεν με νοιαζει πως φαγωθηκαν, αν δηλαδη αγορασαν φαρμακα για 10 ατομα, φαγητο, νερο ή οτιδηποτε αλλο. Αλλα οταν σε εχουν "γραμμενο" ή μαλλον οταν δεν σε γραφουν, εστω και κατι για τα τυπικα, για να πεις οτι οντως καπου πηγαινουν τα λεφτα, τοτε πραγματικα αισθανεσαι μακακας.

Αν δουμε ποιοι ειναι οι εκπροσωποι της UNESCO στην Ελλαδα μπορουμε να καταλαβουμε για το ποιόν ολων αυτων των οργανωσεων.

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20080605/engine/assets_LARGE_t_1401_1101873_type11598.jpg

Οι αντρες των κυριων εχουν γερο και οσιο και εχουν πατησει επι πτωματων για να χτησουν τις περιουσιες τους...και αυτες ασχολουνται με "φιλανθρωπιες? Ημαρτον. Η υποκρισια δεν εχει ορια.

Αλλωστε ανεξαρτητες ερευνες εχουν δειξει οτι Αφρικη θα επρεπε καμια 100 φορες με τα λεφτα που εχουν δωθει. Απλα οι καταστασεις αυτες βολευουν πολλους και διαφορους...

Απο μενα παντως δεν θα παρουν ουτε ενα ευρώ.

Οποιος θελει να βοηθησει ας ριξει μια ματια γυρω του στον τοπο μας... Το να δωσουμε 10 ευρω για καποιον αγνωστο καπου στο αγνωστο ειναι πανευκολο...ουτε καλυτερο χριστιανο θα μας κανει ουτε καλυτερο ανθρωπο. Ποιος εχει ομως τα balls να ενδιαφερθει για τον απορο και ζητιανο που καθεται στο σταυροδρομι κατω απο το σπιτι μας και οχι απλα να ριξει τα ψιλα και να παει για καφε....

Δεν είναι πάντα τόσο απλά τα πράγματα γιατί ο ζητιάνος αυτός (ο average 25χρονος) μπορεί να πάει να δουλέψει σε κάποιο βενζινάδικο ή σε μια οικοδομή και να βγάλει κάποια λεφτά. Τα παιδιά στην Αφρική δεν έχουν τέτοια ευκαιρία.

Η μήπως νομίζεις πως αν δώσεις σε αυτόν με τον παραμορφωμένο χέρι στο φανάρι θα πάνε σε αυτόν τα λεφτά?

Το όλο σκηνικό παντού είναι θολό.

Και δεν με απασχολεί αν η Λάτση, ή η Βαρδινογιάννη το κάνουν αυτό ενώ οι άντρες τους έχουν κάνει τα χειρότερα όπως λες, τη σημασία έχει αυτό?

Η μάνα μου και η μάνα σου δεν κάνανε κάτι τέτοιο, δεν θα κατηγορήσω αυτές που το κάνουνε.

Υποκριτικά ή όχι, έχουν χτίσει και 10 ιδρύματα, και 200 ορφανά, έχουν ένα ζεστό σπίτι και πιάτο φάι κάθε μέρα.

Αν τα βάλανε από την τσέπη τους, η είναι από δωρεές ΔΕΝ με νοιάζει, ούτε με νοιάζει αν στην πορεία χάνονται λεφτά, το αποτέλεσμα το βλέπω όσο λίγο και να είναι και κάτι γίνεται.

Προσωπικά προτιμώ οργανώσεις μεγάλες στην Ελλάδα που είναι πολύ πιο χειροπιαστά τα οφέλη παρά χαώδης οργανισμούς στην Αφρική.

Δεν μιλαω για τους δηθεν αναπηρους στα φαναρια που καμια φορα ξεχνιουνται και σταματανε να κουτσενουν...:clap: και αυτους που στο τελος της μερας ερχεται και τους μαζευει ο τυπος με την Mercedes.

Η γνωμη μου ειναι οτι ενδιαφερεσαι πραγματικα δεν γλυτωνεις με απλα με τα λεφτα που δινεις...

αυτές οι οργανώσεις, ακόμα και αν πραγματικά προσπαθούν, δεν φέρνουν αποτέλεσμα. κάποιοι επωφελούνται από την εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων και δεν λύνεται το θέμα με το να δώσεις χ ευρώ σε μία αργάνωση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.