performer Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2009 καλημερα σας, θα ηθελα βοηθεια σχετικα με την επιλογη ενος απο τους δυο φακους. αρχικα να πω λιγα λογια για το τι με σπρωχνει να αλλαξω τον 18-70. 1)πιστευω οτι ειναι πολυ σκοτεινος σε αντιθεσει με τον πολυ φθηνοτερο 18-55 2)με εχει ψιλοαπογοητευσει η οξυτητα του 3)θα ηθελα και λιγο τελε τωρα, αρχικα ειχα αποφασισει να παω σε 18-200,ομως το διαφραγμα και το μακρο του 17-70 με εκαναν να το ξανασκευτω.απο την αλλη ο 18-200 δεν εχει f2.8 ουτε μακρο ομως ειναι 2 σε 1. εχω φτασει σε αδιεξοδο,παρακαλω τη βοηθεια σας. ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Μάϊος 9, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2009 Καλημέρα.Μιλάς για Νikon να φανταστώ;O 17-70 απ'όσο ξέρω από αρκετά αξιόπιστο γνωστό που τον είχε στην κατοχή του, είναι αρκετά καλός και τίμιος.Έχει τρομερό Macro και έχει και το 2.8 στα λίγα mm που όπως και να έχει βοηθάει σε δύσκολες καταστάσεις.Προσωπικά έχω Canon και ήθελα να αντικαταστήσω έναν Tamron 18-200.Ήμουν ανάμεσα στον Sigma 17-70 και στον Canon 17-85.(Τελικά προτίμησα τον δεύτερο αφού το USM και το IS με εντυπωσίασαν)Ο Sigma 18-200 που αναφέρεις είναι ακριβός αυτό που είπες. Ένας φακός που θα σου επιτρέπει να πας την βόλτα σου χωρίς να χρειάζεται να παρεις δεύτερο μαζί σου. Επίσης έχει OS που θα σε βοηθήσει να κατέβεις μερικά στοπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Μάϊος 9, 2009 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2009 για ποιό λόγο τον θές το φακό?ο καθένας όπως είδες έχει τα καλά και τα κακά τουδές πώς τραβάς μέχρι τώρα φωτογραφίες πχ. είσαι συνέχεια στο τέρμα του wide?tele?Προσωπικά, δεν θα διάλεγα φακό για τις ικανότητες του σε μάκρο. Αν θελήσω μάκρο θα αγοράσω μακρο φακό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
performer Μάϊος 9, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2009 το ''os'' να υποθεσω οτι ειναι κατι σαν το vr?αληθεια που μπορω να βρω photos με τον καθε ενα?edit:χμμ... καλο φαινεται το ''os'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Μάϊος 9, 2009 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2009 Το VR II του νικον μου δεν παίζεται. Μπορώ να τραβήξω ακόμα και με 1/4 shutter ή και 1/2 (στις 3 η μία καθαρή).Αν δε βαριέσαι διάβασε αυτό το νήμαΕξοπλισμός Φωτογραφίαςπολλές απόψεις και πληροφορίες.ΑΛΛΑ, αν δεν αποφασίσεις/μας πείς γιατί τον θές το φακό δε μπορούμε να βοηθήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Μάϊος 9, 2009 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2009 Την ίδια πλάκα έπαθα και εγώ με το IS.Αρχικά ένας απο τους λόγους που ήθελα να αφήσω στην άκρη τον Tamron ήταν πως είχε μεγιστο διάφραγμα f3.5 το οποία αλλαζε με το που έφευγες από τα 18mm και αυτό τον έκανε αρκετά σκοτεινό.Τελικά ο 17-85 είναι f4-5,6 αλλά δεν του φαίνεται καθόλου αφού μπορώ να τραβήξω και φωτογραφίες με Shutter ακόμα και στο 1" (και πετυχαίνουν σχεδόν όλες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
performer Μάϊος 9, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2009 διαβασα και εβγαλα καποια συμπερασματα.λοιπον και αποφασισα.περνω 17-70 ο οποιος εχει το διαφραγμα για δυσκολες κατασεις καθως και το μακροαπο το οποιο γλιτωνω λεφτα.και μεσα στο καλοκαιρακι τσιμπαω εναν 55-200vr να μου φυγει η κ@υλ@ με τον τελετι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 9, 2009 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2009 Να θυμισω οτι ολα αυτα ισχυουν μονο αν τραβατε στατικα αντικειμενα..Βοηθαει επισης αν βρεθειτε στο τηλε- της υποθεσης (180-200mm) με χρονο 1/40-1/100.(το αναφερω και για μη στατικα αντικειμενα )Οσο για την επιλογη δες λιγο τι γραφεις... πχ ..."πιστευω οτι ειναι πολυ σκοτεινος σε αντιθεσει με τον πολυ φθηνοτερο 18-55"Περα του οτι δεν καταλαβα τι εννοεις.. σκεψου τον 17-70 f2.8-4 με 18-200mm f3.5-6.3"με εχει ψιλοαπογοητευσει η οξυτητα του"Tην οποια θα βρεις σε ποσοτητα στον 18-200??σιγμα κιολας??Περι οξυτητας χωραει αρκετη κουβεντα..αλλα το προσπερναω ταχιστα.Κατα τα αλλα καποιος ειναι μακρο καποιος τηλε..διαλεγεις τι θες και αποφασιζεις.Σε αυτο μονο εσυ ξερεις τι χρειαζεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Μάϊος 9, 2009 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2009 διαβασα και εβγαλα καποια συμπερασματα.λοιπον και αποφασισα.περνω 17-70 ο οποιος εχει το διαφραγμα για δυσκολες κατασεις καθως και το μακροαπο το οποιο γλιτωνω λεφτα.και μεσα στο καλοκαιρακι τσιμπαω εναν 55-200vr να μου φυγει η κ@υλ@ με τον τελετι λετε?Λεω οτι θα κανεις την καλυτερη επιλογη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
performer Μάϊος 9, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2009 ntg εχεις τον 17-70? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 9, 2009 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2009 τσου....Για καποιο λογο προτιμησα διαφραγμα καποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.