tasos53 Ιούνιος 5, 2009 Author #61 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2009 Μετα την αλλαγη της μητρικης με τα στραβα πινακια του επεξεργαστη που εχω αναφερει σε αλλο thread και πλεον παρεα με την rampage II extreme και μνημες τις corsair dominator 3x2 TR3X6G1600C8D και "ΞΑΝΑ" στο lian li V1010:computer: και με νεα τοποθετηση φυσικα εχθες απο εμενα οι θερμοκρασιες εχουν αλλαξει ριζικα μα ριζικα. Ο i940 με την black και τους noctua σε Push pull εχει 34 βαθμους ρελαντι απο τους 40 με 41 με την p6tdeluxe και με τα ιδια ακριβως πραγματα και ρυθμισεις. Σε load ειμαι στους 55βαθμους max στα 3ghz. To μηχανημα bootαρει πολυ πιο γρηγορα με την rampage χωρις δευτερη σκεψη και ομολογω πως ενθουσιαστηκα με την θερμοκρασια. Μια αλλαγη που ισως και να βοηθησε ειναι οτι την καρτα γραφικων την τοποθετησα στο μεσαιο σλοτ και οχι στο πανω. Ουτε με το coolermaster atcs 840 που εδωσα πισω λογω χαλασμενων oem ανεμιστηρων (για αυτο και η τραμπα μαλλον...τεσπα) δεν ειχα δει στο ονειρο μου τετοιες θερμοκρασιες. Τελος καλο ολα καλα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και πλεον με πεντε ανεμιστηρες 4 χ noctua και 1 χ lian li μπορω να πω οτι εχω και "αθορυβο" σχετικα set up. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1990 Ιούνιος 6, 2009 #62 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2009 Δηλαδή έπεσαν οι θερμοκρασίες μόνο και μόνο επειδή άλλαξες μητρική; Μάλλον η δαιφορετική τοποθέτση έκανε δουλειά.... Επειδή έχω το ίδιο mobo, είναι σωστή η κίνηση που έκανες να βάλεις την κάρτα γραφικών στο δεύτερο slot, δίνεις αέρα.... Αλήθεια η μητρική με τα στραβωμένα πινάκια πως έπεζε; Και στην άλλαξαν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos53 Ιούνιος 6, 2009 Author #63 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2009 Οι θερμοκρασιες επηρεαστηκαν απο το κατεβασμα της καρτας απλα ανεφερα οτι αλλαξα και μητρικη. Την deluxe με τα στραβα πινακια δεν την αλλαξαν οπως εγραψα απλα την εδωσα καπου..... .....και πηρα την rampage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Δεκέμβριος 1, 2009 #64 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2009 Mπορει να μου καποιος που εχει τον 920do με thermalright ultra τι θερμοκρασιες εχει στα 4ghz και με ποσο ρευμα παιζει εκει? Ht on παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Δεκέμβριος 1, 2009 #65 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2009 Mπορει να μου καποιος που εχει τον 920do με thermalright ultra τι θερμοκρασιες εχει στα 4ghz και με ποσο ρευμα παιζει εκει? Ht on πανταΜπορώ να σου πω τα δικά μου, αν και δεν μπορείς να βγάλεις σωστά συμπεράσματα αφού οι συνθήκες δεν είναι ίδιες. Έχω την Ultra120 Extreme αλλά με cooler fan έναν Ultra Kaze που στις 3,000 rpm δίνει 133.60 CFM airflow. To κουτί μου είναι το HAF932 που επίσης διακρίνεται για το άριστο airflow. Πάστα έχω Arctic Silver 5.Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα παραπάνω, οι θερμοκρασίες μου στον 920 D0 στα 4300 MHz (21x205) είναι:Idle 32-32-33-30 με Core Voltage 1.384 V σύμφωνα με το CPU-Zload 76-75-75-72(με το LinX αυτά, με το Prime έχω 4-5 βαθμούς χαμηλότερη) σε Core Voltage 1.408 V σύμφωνα με το CPU-ZΔεν θυμάμαι ακριβώς τις ρυθμίσεις του BIOS, αλλά θα πρέπει εκεί το Core Voltage να το έχω στα 1.375 V με ενεργοποιημένο το load line calibration. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Δεκέμβριος 1, 2009 #66 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2009 κατι παιζει με εμενα τοτε.εχω το antec twelve hundred που εχει πολυ καλο airflow και εναν nexus με 70 CFM.απο θερμοκρασιες εχω 40-44 idle με 1,248V στα 4Ghz και Load linx καμια 80αρια με παλι 1,248V.τα ρευματα συμφωνα με το cpu-z.ή ο cpu μου ειναι υπερβολικα ζεστος ή η ψυχτρα εχει καποιο προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Δεκέμβριος 1, 2009 #67 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2009 Για την ακρίβεια, οι ρυθμίσεις του BIOS είναι:CPU Voltage: 1.33125CPU PLL Voltage: 1.84QPI/DRAM Core Voltage: 1.35IOH Voltage: 1.16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Δεκέμβριος 1, 2009 #68 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2009 εμενα ειναι αυτες:Cpuv: 1.2875Cpu Pllv:1.8Qpi/Dram V : 1.42Ioh: 1.14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Δεκέμβριος 1, 2009 #69 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2009 Τις ρυθμίσεις τις έκανα σύμφωνα με αυτό τον οδηγό που τον βρήκα σε κάποιο παρεμφερή thread. Επειδή τον i7 τον έχω μόνο 1 εβδομάδα, δεν νομίζω να είμαι expert του είδους και σίγουρα κάποιες απαντήσεις από πιο έμπειρους θα σε βοηθήσουν περισσότερο.Edit: Τώρα θυμήθηκα κάτι. Ο TRUE επειδή έχει πτερύγια που βρίσκονται πολύ κοντά (σε απόσταση) μεταξύ τους, θέλει ανεμιστήρα με μεγάλο static pressure για να αποδώσει τα μέγιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.