pusher Μάϊος 18, 2009 #41 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2009 Αφου με το beta δεν στο βγαζει και τον εχεις αγορασει ο ιδιος σφραγισμενο απο καταστημα, εγω δεν θα ανυσηχουσα.Ναι έχεις δίκιο. Και το Everest No λέει οπότε δεν πρέπει να 'ναι ES.Μένει να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει το διπλό revision. Στο CPU-Z λέει Revision C0/C1, ενώ το Everest λέει Stepping C0/C1.Εδώ συμφωνούν και τα δύο προγράμματα.Επίσης καμία άποψη για τις θερμοκρασίες για να δω πως θα κινηθώ με το OC.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάϊος 18, 2009 #42 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2009 Μπορει απλα να μην υπαρχει τροπος να ξεχωρισουν τα 2 revisions. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Μάϊος 18, 2009 #43 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2009 στο original coretemp o 920 ετσι βγαινει σαν ES ενω στο καινουριο το beta βγαινει κανονικα. Οπως επισης και στο CPUz βγαινει και ο δικος μου C0/C1.. Μια χαρα ειναι το i920 no worries... :smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pusher Μάϊος 18, 2009 #44 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2009 στο original coretemp o 920 ετσι βγαινει σαν ES ενω στο καινουριο το beta βγαινει κανονικα. Οπως επισης και στο CPUz βγαινει και ο δικος μου C0/C1.. Μια χαρα ειναι το i920 no worries... :smoke: Περισσότερο με τις θερμοκρασίες ανησυχώ. Με αυτές που πιάνει σε default... δε νομίζω να τραβήξει το OC. Καμία άποψη επ' αυτού; (Αν είναι ES το γράφει στο heat spreader, έτσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Μάϊος 18, 2009 #45 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2009 αν ειναι ES το γραφει στο καπακι του. Βασικα οι θερμοκρασιες σου λογικες ειναι με τη ζεστη που εχει αλλα δεν θα σου επιτρεψει η ψυχτρουλα αυτη να κανεις κατι καλυτερο... το full load με το prime σου ανεβαζει παρα πολυ ωστε να πεις οτι τον ανεβαζες λιγο... οποτε η νερακι η καμια καλη αεροψυχτρουλα τυπου TRUE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pusher Μάϊος 18, 2009 #46 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2009 αν ειναι ES το γραφει στο καπακι του. Βασικα οι θερμοκρασιες σου λογικες ειναι με τη ζεστη που εχει αλλα δεν θα σου επιτρεψει η ψυχτρουλα αυτη να κανεις κατι καλυτερο... το full load με το prime σου ανεβαζει παρα πολυ ωστε να πεις οτι τον ανεβαζες λιγο... οποτε η νερακι η καμια καλη αεροψυχτρουλα τυπου TRUE. http://www.thelab.gr/showthread.php?t=60634&garpg=11#content_start Κοιτάω εδώ το review του TheLab και βλέπω ότι η Achilles σε load και default συχνότητα λειτουργίας ρίχνει -3 βαθμούς στη Noctua NH U12F με επεξεργαστή τον Q6600. Τι καλύτερο να περιμένω από μια ψύκτρα τύπου TRUE λοιπόν; Και να συμπληρώσω ότι στο παρόν thread ο δημιουργός του αναφέρει ότι αντικαθιστώντας τη Noctua του με Thermalright είχε υψηλότερες θερμοκρασίες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos53 Μάϊος 18, 2009 Author #47 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2009 Φιλε ειλικρινα με τα review δεν βρισκεις ακρη απλα σε βοηθανε να παρεις μια πιο "ολοκληρωμενη" αποφαση. Εχω ψαξει και εχω ψαξει μιλαμε για αλλους επεξεργαστες για αλλες συχνοτητες για αλλα κουτια μεχρι και για αλλες χωρες... ο καθενας βγαζει την μια καλη την αλλη μαπα την αλλη αχρηστη και παει λεγοντας. Ειναι τοσο μπερδεμα που δεν καταληγεις ποτε μα ποτε. Ενα προχειρη βαθμολογια που θα εδινα ειναι 1)true 120 ισοπαλια με την megahalem (την οποια απο οτι λενε την κατασκευασαν ατομα που δουλευαν στον σχεδιασικο τμημα της thermlright και αποχωρησαν) 2)noctua 3)coolermaster V8 ισοπαλια με την mugen 2 4)ολοι οι υπολοιποι μαζι με tec τεχνολογιες,ετοιμα κιτ νερου εως και καποια φτιαχτα αλλα μεσαιου βεληνεκους και οχι καλης υλοποιησης. Στο λεω επειδη περασα και εγω απο μια πολυ καλη ψυκτρα την noctua και πηγα στην "στραβη" αλλα ομολογουμενος πολυ καλη κατα τα λεγομενα του 90% απο αυτα που εχω διαβασει. Τι να πω αν και μετα το ισιωμα του πατου και με αυτην δεν ειναι οκ μιας και παλαντζαρει ολοκληρη επανω στον επεξεργαστη......τοτε το αφηνω ετσι αυτο αποφασησα εγω και σε καμια περιπτωση δεν βαζω "νερα". Το 40αρι που εχεις ρελαντι ειναι οκ βαση αυτων που ειδα εγω αλλα το load ειναι αρκετα παραπανω απο το max 70αρι που επερνα εγω με τον 940 στα 1.3volt στα 3.68 με την noctua σε push pull στο lian li v1010 επισης και με την στραβη black που πηρα προσφατα μια απο τα ιδια. Τωρα αλλαξα κουτι και απο εμφανιση το γυρισα στις επιδοσεις και ισιωνω (lappaρω) τον επεξεργαστη και την true. Μολις τελειωσω θα γραψω αποτελεσματα που θεωρητικα θα βελτιωθουν τωρα βεβαια μας επιασαν και οι ζεστες αλλα ας οψετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Μάϊος 18, 2009 #48 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2009 πριν μηνα πηρα την TRUE Black απο κατω ειναι αλγαδιασμενη.κανενα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pusher Μάϊος 18, 2009 #49 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2009 Φιλε ειλικρινα με τα review δεν βρισκεις ακρη απλα σε βοηθανε να παρεις μια πιο "ολοκληρωμενη" αποφαση.Εχω ψαξει και εχω ψαξει μιλαμε για αλλους επεξεργαστες για αλλες συχνοτητες για αλλα κουτια μεχρι και για αλλες χωρες... ο καθενας βγαζει την μια καλη την αλλη μαπα την αλλη αχρηστη και παει λεγοντας. Ειναι τοσο μπερδεμα που δεν καταληγεις ποτε μα ποτε. Ενα προχειρη βαθμολογια που θα εδινα ειναι 1)true 120 ισοπαλια με την megahalem (την οποια απο οτι λενε την κατασκευασαν ατομα που δουλευαν στον σχεδιασικο τμημα της thermlright και αποχωρησαν) 2)noctua 3)coolermaster V8 ισοπαλια με την mugen 2 4)ολοι οι υπολοιποι μαζι με tec τεχνολογιες,ετοιμα κιτ νερου εως και καποια φτιαχτα αλλα μεσαιου βεληνεκους και οχι καλης υλοποιησης. Στο λεω επειδη περασα και εγω απο μια πολυ καλη ψυκτρα την noctua και πηγα στην "στραβη" αλλα ομολογουμενος πολυ καλη κατα τα λεγομενα του 90% απο αυτα που εχω διαβασει. Τι να πω αν και μετα το ισιωμα του πατου και με αυτην δεν ειναι οκ μιας και παλαντζαρει ολοκληρη επανω στον επεξεργαστη......τοτε το αφηνω ετσι αυτο αποφασησα εγω και σε καμια περιπτωση δεν βαζω "νερα". Το 40αρι που εχεις ρελαντι ειναι οκ βαση αυτων που ειδα εγω αλλα το load ειναι αρκετα παραπανω απο το max 70αρι που επερνα εγω με τον 940 στα 1.3volt στα 3.68 με την noctua σε push pull στο lian li v1010 επισης και με την στραβη black που πηρα προσφατα μια απο τα ιδια. Τωρα αλλαξα κουτι και απο εμφανιση το γυρισα στις επιδοσεις και ισιωνω (lappaρω) τον επεξεργαστη και την true. Μολις τελειωσω θα γραψω αποτελεσματα που θεωρητικα θα βελτιωθουν τωρα βεβαια μας επιασαν και οι ζεστες αλλα ας οψετε. Εάν το review είναι καλό (η διαδικασία και οι μετρήσεις έχουν γίνει προσεκτικά) κανονικά δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις για παρόμοιο setup και θερμοκρασία περιβάλλοντος. Εκτός κι αν υπάρχει πρόβλημα με τη ψύκτρα που αγοράσουμε ή με τον επεξεργαστή. Η ψύκτρα που έχω δε φαίνεται να έχει στραβή βάση. Μια χαρά φαίνεται. Υπάρχει μήπως περίπτωση μία ψύκτρα που στερεώνεται με βίδες να μην πατάει καλά; Πάντως την έχω σφίξει αρκετά και δεν κουνιέται. Πάστα πέρασα και στη βάση της ψύκτρας και στο heat spread με μία κάρτα και πριν σφίξω τις βίδες περίστρεψα δεξιόστροφα και αριστερόστροφα την ψύκτρα για να απλωθεί καλά η πάστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenz0 Μάϊος 18, 2009 #50 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2009 κατι παραξενο συμβαινει με μενα...κανω αποθηκευση στο bios 21χ200 δηλαδη 4.20 ανοιγει κανονικα μπαινω στα 7 και το cpu-z μου δειχνει κανονικα 4.2 το κλεινω το cpu-z τρεχω prime λαο οταν παταω stοp και ξανανοιγω το cpu-z μου βγαζει 12x200 δηλαδη στα 2.4..ξερει κανεις να μου πει τι γινεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos53 Μάϊος 19, 2009 Author #51 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2009 Νεοτερα. Αν και η παστα AS5 μπηκε εχθες βραδυ αργα αλλα παρολα αυτα ρελαντι παμε σταθερα απο 39-41 ειτε ειμαι στα 2.93 ειτε στα 3.68. Load με stability test του everest το οποιο απο οσα εχω δοκιμασει 8ΧPrime,orthos κλπ ειναι το πιο "δυνατο" αφου παραλληλα οταν τρεχει αργει αρκετα ο υπολογιστης (ειναι το μονο) μου εβγαλε με εξωτερικη 27 και οχι 23 max 60-61 (αναλογα 2.93-3.68). Υποψιν η black ειναι push pull Δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα σε θερμοκρασιες σε αυτες τις δυο ταχυτητες. Δλδ εν ολιγοις 10 βαθμους κατω σε load απο τα 70αρια που εβλεπα (με εξωτερικη 23 βεβαια). Θεωρω οτι εγινε δουλεια και με τη αλλαγη κουτιου αλλα και με το lapping σιγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenz0 Μάϊος 19, 2009 #52 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2009 μπορει καποιος να μου απαντησει??οπου και να κλοκαρω τη cpu ανοιγει κανονικα και μετα απο prime η 3d mark ανοιγω το cpu-z και μου λεει οτι ειναι στα 2.5ξερει κανεις να μου πει τι γινεται..το συστημα ειναι αυτο της υπογραφης μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάϊος 19, 2009 #53 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2009 Θερμοκρασιες? Μηπως κανει throttling? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenz0 Μάϊος 19, 2009 #54 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2009 τερμα 105 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάϊος 19, 2009 #55 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2009 τερμα 105Ε τοτε λογικο ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pusher Μάϊος 19, 2009 #56 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2009 Λειτουργεί ακόμη και στους 105 ο i7; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos53 Μάϊος 19, 2009 Author #57 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2009 τερμα 105Ωχχ κοψε μαστορα γιατι δεν σε βλεπω καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenz0 Μάϊος 19, 2009 #58 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2009 το κομματι φταει επεσα σε ασχημο μαλλον...μεχρι τα 4 δουλευει παρα πολυ καλα μετα δεν παει αλλο...ειχα φτασει στα 4.2 αλλα μετα απο μια προσπαθεια αλλαγης δεν καταφερα να ξαναπαω στα 4.2 και να ειναι σταθερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
pusher Μάϊος 21, 2009 #59 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2009 Επειδή δε βρίσκω κάποιο review με την Xigmatek Achilles S1284C, εγκατεστημένη σε i7 920, την οποία έχω τοποθετήσει περίπου ένα μήνα στο PC ποστάρω εδώ για να ακούσω καμία γνώμη για το αν είναι καλές οι θερμοκρασίες.Το σύστημά μου: - Case: Chieftec Full Tower - Μητρική: ASUS P6T Deluxe - Επεξεργαστής: Intel i7 920 (όλα στο Auto, μη υπερχρονισμένος) - Θερμοαγώγιμη πάστα: Arctic Silver 5 - Ψύκτρα: Xigmatek Achilles S1284C (με το δικό της ανεμιστήρα σε διάταξη push). - 12 cm fan στο πίσω μέρος του case Θερμοκρασία δωματίου: 28 °C a. Σε idle (η συχνότητα του 920 παίζει μεταξύ 1600 και 28000 MHz και η Vcore από 1,05 έως 1,3 V λόγω SpeedStep): b. Με δύο clients του Folding @ Home σε λειτουργία (έναν CPU και έναν GPU) μετά από πολύ ώρα λειτουργίας η κατάσταση έχει ως εξής: c. Τέλος με prime95 64-bit και 8 threads κάνοντας το test "In-place large FFTs (maximum heat, power consumption, some RAM tested)" μετά από 5 λεπτά λειτουργίας η κατάσταση του συστήματος έχει ως εξής: Επαναλαμβάνω πως ο επεξεργαστής δεν είναι υπερχρονισμένος! Όλες οι ρυθμίσεις στο BIOS σχετικά με συχνότητες και τάσεις είναι στο AUTO. Περιμένω τις απόψεις σας. Βλέπω στο review Xigmatek Thor's Hammer ότι η Thor ρίχνει 1 βαθμό στη ThermalRight True Black 120, βλέπω στο review Xigmatek CPU Coolers Mega παρουσίαση πως η Achilles αποδίδει καλύτερα από την Noctua NH U12F στους i7 965 και Q6600 αντίστοιχα. (Αναφέρομαι στη μέτρηση σε full load και stock συχνότητα των επεξεργαστών). Δεδομένου ότι η απόδοση των Noctua NH U12F και ThermalRight True Black 120 είναι παραπλήσια τι να υποθέσω ότι παίζει με το δικό μου σύστημα; Να φταίει ο επεξεργαστής ή η ψύκτρα για τις θερμοκρασίες που παίρνω σε full load; Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Μάϊος 28, 2009 #60 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2009 με ρευμα 1,36 rock stable στα win 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.