Jump to content

Θερμοκρασίες i7 και όχι μόνο!!!

tasos53

Recommended Posts

Και εξηγω

Προσφατα μου δοθηκε η ευκαιρια να αλλαξω το ενος χρονου συστημα μου

q9550 (ακλοκαριστος βλεπεις δεν σας ειχα γνωρισει ακομα....)

noctua NFP12 push pull

asus 4870 x 2=τρελες θερμοκρασιες

gigabyte ga ep45 ds5

kingston ddr2 1066

haf 932

Με αυτο που εφτιαξα μονος μου για πρωτη φορα και συναρμολογησα και εστησα απο το 0 (ναι ειμαι νιουφης κακο ειναι?)

i7 940

noctua NFP12 push pull

msi gtx 295=απιστευτα ησυχη και ειναι πολυ πιο κρυα απο τις προηγουμενες

asus p6t deluxe

CORSAIR TR3X6G1600C9 3X2GB 1600

lian li v1010

Τα γραφω ολα αυτα για να ξεκινησω απο καπου διοτι σε πρωτη φαση οι θερμοκρασιες ανεβηκαν idle ουτε ενα ουτε δυο αλλα 15 βαθμους.

Με εξωτερικη θερμοκρασια και στις δυο περιπτωσεις στους 23 ο μεν q9550 ειχε 25 και ο i7 εχει 40!!! (την παστα την εβαλα εχθες δεν μιλαμε για 200ωρες δλδ και τετοια.

Το κουτι το haf ξερω οτι ειναι πολυ καλο στο air flow του αλλα με τις καταλληλες προσθηκες και το Lian li εκανε μεγαλη βελτιωση.

1)Αρα ξεκιναμε με το κουτι που λεω αντε να κανει πεντε βαθμους το πολυ.

2)Η παστα η μια ηταν αυτη που ειχε η noctua μεσα στο κουτι και στην δευτερη περιπτωση η arctic silver 5

3)ο επεξεργαστης ο ενας με τον αλλο ο ενας 2.8 ο αλλος 2.9 θεωρω (ειπαμε τωρα μαθαινω) οτι σε ghz ειμαστε πολυ κοντα γιατι τετοιες διαφορες ρε παιδια???

Δωστε τα φωτα σας ρε σεις τι γινεται?ειναι οκ οι θερμοκρασιες ή να δοκιμασω αλλη παστα??? ή αλλη ψυκτρα????κουτι δεν το συζητω διοτι ειναι απλα αψογο και ας τσιμπαει επανω.

Θελω να ειμαι οκ για να μπορεσω σιγα σιγα να τον ανεβασω μεχρι τα 4 που θα ηθελα με την υπαρχουσα ψυξη (οταν ερθει η ωρα θα ανοιξω αναλογο τοπικ).

Σε load οι θερμοκρασιες χωρις overclock στην πρωτη περιπτωση φτανουμε τους 50 ενω στην δευτερη στους 68...

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

με την υδροψυξη που εχω τωρα(δεν ειναι για i7 στον phenom εκανε αψογη δουλεια) στα 4.2 με 1.53 volt ρευμα εχω idle 48 και φθλλ load σε 5 δευτερα εχω φτασει τους 100....(ερχεται η κανουρια:jump1::jump1::jump1:

Εγώ πάντος έχω τον 920 και ψύκτρα ασυς τριτον σε idle γράφει το core temp 41,38,42,37 για τους 4 πυρήνες ξεχωριστά... και σε prime95 έχω παρατιρίσει να φτάνει μέχρι 65... ακλοκάριστο...:meeting:

Εγώ πάντος έχω τον 920 και ψύκτρα ασυς τριτον σε idle γράφει το core temp 41,38,42,37 για τους 4 πυρήνες ξεχωριστά... και σε prime95 έχω παρατιρίσει να φτάνει μέχρι 65... ακλοκάριστο...:meeting:

λεω 65 με ποσο clock

λεω 65 με ποσο clock

Εσύ λες, αλλά και το παλικάρι είπε ακλοκάριστο.....

Να προσέχουμε λίγο που απαντάμε και αν έχει σχέση με το θέμα.

Ο tasos53 έκανε ένα θέμα σχετικά με το πρόβλημα που έχει με τις θερμοκρασίες στο σύστημά του, δεν ζήτησε να μάθει τι θερμ. έχουν τα κλοκαρισμένα μηχανάκια.

Η θερμοκρασία είναι λογική?

Του δικού σου επεξεργαστή, του επεξεργαστή του φίλου που έκανε το thread και δεν έχει πάρει απάντηση σχετική με το πρόβλημά του ή η δική μου που δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνεις νέο θέμα με τις όποιες απορίες έχεις αλλά επιλέγεις να τις εκφράσεις στο thread του tasos53?

Γιατι μου φένεται απλά ότι είναι ακριβός το ίδιο θέμα... και αν θα μπορούσε κάποιος να πεί εάν οι θερμοκρασίες είναι λογικές για έναν ι7 ίσως να διατίπωσα και λάθος στο προηγούμενο ποστ...

Κανενας αλλος με i7 ρε παιδια???

Απο οτι εχω ψαξει και εχω βρει αρκετος κοσμος εχει αυτο τον επεξεργαστη και ας μην εινα 940 που εχω εγω αλλα και ο 920.

@Kenz0 αν ξεκινησω συγκριτικα με τις δικες σου ενδειξεις ειμσατε αρκετα κοντα θα ελεγα

@RootX d055.gif

Ερωτηση νομιζω σημαντικη. Τις θερμοκρασιες με τι τις μετρας?

Αν τις μετρας με την μητρικη, τοτε ξεχασε το ολο θεμα των θερμοκρασιων.

Εισαι μια χαρα και δεν χρειαζεται να ανησυχεις.

Σορυ φιλε τι εννοεις με την μητρικη?

Με το everest,real temp και μερικα ακομα επισης και με το palm που εχει η συγκεκριμενη asus και ολα δειχβουν το ιδιο.

Επισης και τον 9550 ετσι τον μετρουσα

Σορυ φιλε τι εννοεις με την μητρικη?

Με το everest,real temp και μερικα ακομα επισης και με το palm που εχει η συγκεκριμενη asus και ολα δειχβουν το ιδιο.

Επισης και τον 9550 ετσι τον μετρουσα

αυτο ακριβως. Επειδη μετρουσες με την μητρικη δεν υπαρχει μετρο συγκρισης πουθενα.

Αλλη μητρικη η μια, αλλη η αλλη. Ακομα και σε ιδιες μητρικες υπαρχουν διαφορες στην θερμοκρασια.

Επισης μιλαμε για 2 εντελως διαφορετικα συστηματα. Αρα οποια διαφορα στις θερμοκρασιες εχεις ειναι λογικοτατες.

Εδω αλλαγη σε BIOS κανεις σε μια μητρικη και βλεπεις διαφορετικες θερμοκρασιες.

Μην αγχωνεσαι για τιποτα απο ολα αυτα, ουτε για το αν εκατσε καλα η παστα.

Το θεμα ειναι καθαρα ψυχολογικο. Εσυ εισαι ευχαριστημενος με τις temps? αν ναι τοτε παρατα το.

Αν οχι, ψαξε τροπους να τις διορθωσεις.

Συγκριση με το προηγουμενο σου συστημα ομως ,μην κανεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.