MadBrainiac Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2009 Καλημέρα σε όλους,έστησα ενα μηχάνημα με Asus M4N78 Pro με έναν Phenom II 920 και Corsair Dominator 1066Mhz μνήμες. Λειτουργικό XP Pro και το μηχάνημα συνδέδεμενο με μια Samsung 22" TFT με DVI πάνω στην μαμά κάρτα γραφικών.Το παλαβό που συμβαίνει με αυτό το μηχάνημα είναι ως εξής. Μετά απο ώρα χρήσης και ενώ το PC δουλεύει μια χαρά, η οθονη γυρνάει ολη η οθόνη στο άσπρο και το μηχάνημα freeze. Ρε καλό μου, ρε χρυσό μου αλλάζω οθόνη μήπως ήταν πρόβλημα της οθόνης αλλά τσου τα ίδια και μέ άλλη οθόνη και δοκίμασα και RGB σύνδεση.Απο θερμοκρασίες όλα κανονικά, GPU 43C και CPUs στα 39C με HWMonitor. Απο ASUS Support μου είπαν κάνε firmware update αλλά παιδιά με αγχώνει να κάνω firmware update ενώ ξέρω οτι η μητρική μπορεί να κοκαλώσει ανα πάσα στιγμή. Σας έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο? Σαν ελατωματικό chipset στο κομάτι του graphics chipset μου φαίνεται....
greekfragma Μάϊος 8, 2009 #2 Μάϊος 8, 2009 άστο καμια ώρα στο bios.αν κολλήσει και εκεί τότε hardware θέμα με πιθανότερο τροφοδοτικό ή μητρική.αν δε κολλήσει θα ξεκίναγα να κοιτάω σε safe mode τι γίνεται και αργότερα για κάποιο driver conflict
jpavly Μάϊος 8, 2009 #3 Μάϊος 8, 2009 Γιατί μπλέκεις με Asus Support σε καινούρια mobo? RMA όπως είσαι και άσε τους να βγάλουν αυτοί την άκρη. Εναλλακτικά, κάνε το firm update και άμα σου κολλήσει πάλι RMA, δικό τους λάθος είναι
voudas Μάϊος 8, 2009 #4 Μάϊος 8, 2009 αφού μπαίνει win, προσπάθησε να αναπαράξεις το πρόβλημα γρηγορότερα για να δεις τί το προκαλεί... stress testing σε gpu/μνημες/cpu χωριστά να δεις σε ποιο οφείλεται...
MadBrainiac Μάϊος 8, 2009 Author #6 Μάϊος 8, 2009 τελικά τσίμπισα μια HD2400, disable μαμά VGA 8300 και όλα ΟΚ. Πάντως δοκίμασα και μαμά driver απο το δισκάκι της Asus και reference απο την Nvidia και ακριβώς ίδιο αποτέλεσμα πριν κάνω την αλλαγή.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.