physio Μάϊος 30, 2009 #61 Μάϊος 30, 2009 Αφού ,για να κάνουμε και μια μεταφορά... τα τουρμπάτα αυτοκίνητα είναι πολύ αγαπητά και ειδικά για το σφύριγμα που κάνουνε όταν τουρμπίζουν,γιατί δεν επιτρέπουμε και στις καρτούλες αυτές που αν μη τι άλλο τουρμπάτες είναι (για να μη πω τούρμπο και κομπρέσσορα μαζί)δεν τους επιτρέπουμε να κάνουν και λίγο ήχο.Στο τέλος θα βγει και στο συνολικό δείκτη μιας κάρτας με ποσοστό επί του συνολικού δείκτη αν ο ήχος που βγάζει είναι όπως πρεπει ή θέλουμε άλλη εξάτμιση εεε πηνίο για την κάρτα μας.
z3et Μάϊος 30, 2009 #62 Μάϊος 30, 2009 Εδω με Gainward 4850 σφυριζει (λιγο) μονο στο 3dMark03, και οχι οταν τρεχει 3D... μονο κατα το Loading screen...
NoDsl Μάϊος 30, 2009 #63 Μάϊος 30, 2009 Και η δικιά μου η sapphire κάνει σαν δαιμονισμένη. Οποτεδήποτε τσιτώνεται. Και ντάξει με το θόρυβο απο την ίδια την κάρτα. το κακό είναι πως την περνάει απο την audigy και το ακούω και απο τα ηχεία... τρέλα...
Nephiλiμ Μάϊος 31, 2009 #64 Μάϊος 31, 2009 να ξερετε παντως οτι μερικες εταιριες αναφερουν το coil whine σαν flaw οποτε περναει κανονικοτατα RMA.
johnsonb Μάϊος 31, 2009 #65 Μάϊος 31, 2009 εχετε υποψιν οτι συμβαινει και σε μητρικεςΤο χα πάθει εγώ αυτό στην παλιά που είχα,τα χα βγάλει όλα για cleaning και μετά σφύριζε κάτι πολύ δυνατά και είχα την εντύπωση ότι ήταν ο επεξεργαστής αλλά λέω WTF από πότε κάνουν θόρυβο οι επεξεργαστές και τελικά κάτι σφύραγε απ'την μητρική γύρο απ'το socket,το οποίο σφύριγμα έφυγε με ένα βγαλσοβάλσιμο ξανά.Αυτό το λέω για να επιβεβαιώσω ότι γίνεται και σε μητρικές αν και δεν ήταν τίποτα,μια φορά το παθα.Πάντως εγώ τώρα που χω μια EVGA 9800gtx δεν έχω ακούσει τίποτα,και είμαι σίγουρος γιατί είχα χώσει το κεφάλι στο case για να δω αν και πόσο ζεσταίνει μέσα σε full load gpu-cpu. Πάντως ούτε σε μια TwinTech 9600gt ούτε σε μια XpertVision 6200 που χα παλιά είχα ακούσει κάτι.
p_under Μάϊος 31, 2009 #66 Μάϊος 31, 2009 να ξερετε παντως οτι μερικες εταιριες αναφερουν το coil whine σαν flaw οποτε περναει κανονικοτατα RMA.ποιες ειναι αυτες οι εταιριες?
N.I.K.K. Μάϊος 31, 2009 #67 Μάϊος 31, 2009 εδω οχι απλως σφυριγμα, μουσικη παιζει στο mother nature:hehe: (connect3d 4890)
Theorw Ιούνιος 3, 2009 #68 Ιούνιος 3, 2009 Εμενα και αν σφυραει......Ειδικα με το βολτμοντ...Αλλα ο ηχοσ των παιχνιδων το καλυπτει...Παντως ειναι αντριχιστικο εδω που τα λεμε...Φανταζομαι ομως πως δεν ειναι κατι ανησυχιτικο ε?
Nephiλiμ Ιούνιος 3, 2009 #69 Ιούνιος 3, 2009 βασικα ειναι.παιζει να "φουσκωσει/σκασει" σε μεγαλυτερο ποσοστο απο μια αλλη που δεν εχει παρουσιαζει coil whine.
GeorgeVasil Ιούνιος 3, 2009 #70 Ιούνιος 3, 2009 βασικα ειναι.παιζει να "φουσκωσει/σκασει" σε μεγαλυτερο ποσοστο απο μια αλλη που δεν εχει παρουσιαζει coil whine.Δεν νομιζω να ειναι..το εχεις διαβασει πουθενα αυτο?Coil whine is mechanical resonance of the coil with the frequency of the signal passing through it. Physically, a coil is just loops of wire, sometimes with a core other than air. If the frequency of the signal is in resonance with the physical wires of the coil, the coil may vibrate. Oft times, the vibration is beyond human hearing (yokes in TV's can do this), other times it's in the range of human hearing.There are many electrical parts/circuits which can cause whining noises, so don't just assume you are hearing coils. "Annoying buzzing/electrical sound" are unlikely to eminate from a coil - you have something else making noise. Whining is caused by a part (or parts) physically vibrating. One way to fix coil whining is to use a hot glue gun and glue the loops together. Paraffin works better, is less likely to damage any parts and is easier to remove than hot glue.Εγω παρατηρησα οτι με Vsync οn/No AA η καρτα δεν κανει καθολου (4890)Οταν την πρωτο πηρα ειχα ενα παλιο Vista Sp1 setup και εκανε σε οποιοδηποτε 3d θορυβο..ακομα και οταν ανοιγα φωτογραφιες.Εκανα Clean Install Vista SP2+9.5 και κανει ελαχιστα (υποφερτα/καμια σχεση με πριν) οταν ειναι σε 100% Load (εκει ολες οι Hi-end κανουν).
Jerry007 Ιούνιος 3, 2009 #71 Ιούνιος 3, 2009 Και εδώ Connect3d 4890 σφυράει λίγο. :fist:Αναμένουμε σύστημα ψύξης.....
l2phile Ιούνιος 3, 2009 #72 Ιούνιος 3, 2009 Sapphire 4870 512MB (μαύρο πλαστικό στο cooler)Σφύριζε στην αρχή. Ή σταμάτησε* ή έχω πάθει ανοσία (αν και περίεργο, μάλλον σταμάτησε, γιατί συνήθως κάθε φορά ο οποιοσδήποτε θόρυβος με ενοχλεί ακόμη πιο πολύ). *δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που άλλαξα τις ρυθμίσεις του ανεμιστήρα στο bios και είναι πάντα πιο κρύα
Nephiλiμ Ιούνιος 3, 2009 #73 Ιούνιος 3, 2009 βασικα ειδα ενα video στο 3Dgameman που ελεγε για το coil whine και οτι περναει RMA λογω μεγαλυτερης πιθανοτητας αστοχιας υλικου.
Theorw Ιούνιος 3, 2009 #74 Ιούνιος 3, 2009 Δεν νομιζω να ειναι..το εχεις διαβασει πουθενα αυτο?Εγω παρατηρησα οτι με Vsync οn/No AA η καρτα δεν κανει καθολου (4890)Οταν την πρωτο πηρα ειχα ενα παλιο Vista Sp1 setup και εκανε σε οποιοδηποτε 3d θορυβο..ακομα και οταν ανοιγα φωτογραφιες.Εκανα Clean Install Vista SP2+9.5 και κανει ελαχιστα (υποφερτα/καμια σχεση με πριν) οταν ειναι σε 100% Load (εκει ολες οι Hi-end κανουν).Εμενα τωρα που το παρατηρω,κανει σε ΟΠΟΙΑΔΗΟΤΕ κινηση παραθυρου!!!Δλδ κουναω περαδω8ε ενα παραθυρο κα κανει μονο οταν το κουνησω!Παρολαυτα πολυ χαμηλης εντασης σφυριγμα.Αλλα δεν 8υμαμαι αν το εκανε και στοκ...Λετε να την δεχθουν στο πλαισιο RMA γ αυτο το λογο...?
pank Ιούνιος 3, 2009 #75 Ιούνιος 3, 2009 Δεν νομιζω να ειναι..το εχεις διαβασει πουθενα αυτο?Οταν την πρωτο πηρα ειχα ενα παλιο Vista Sp1 setup και εκανε σε οποιοδηποτε 3d θορυβο..ακομα και οταν ανοιγα φωτογραφιες.Εκανα Clean Install Vista SP2+9.5 και κανει ελαχιστα (υποφερτα/καμια σχεση με πριν) οταν ειναι σε 100% Load (εκει ολες οι Hi-end κανουν).Αυτό που λες το παρατήρησα κι' εγω, αλλά με XPvsVista. Στα Vista η κάρτα ησύχασε, αλλά νόμιζα ότι ήταν η ιδέα μου, γιατί δε μπορούσα να συνδέσω το λειτουργικό με το coil whine. Τώρα που το λες κι΄εσυ όμως, ίσως να παίζει κάποιο ρόλο. Καλύτερη διαχείριση του hardware από το λειτουργικό ίσως??? Δε ξέρω.Για τη database μας, Asus GTX285, reference pcb, stock ρολόγια. Από τα 10-12 παιχνίδια που εχω στο σκληρό μου αυτή τη στιγμή, το σφύριγμα υπάρχει μόνο στα menu και τα loading screens του Ferrari Virtual Race. Το είχα ακούσει και στα loading screens του Warhead. Γενικά το φαινόμενο παρατηρείται μόνο όταν τα fps φτάνουν τα 300+. Παίζω πάντα με v-sync on, κι' έτσι δε με απασχολεί καθόλου.
Duncan1 Ιούνιος 3, 2009 #76 Ιούνιος 3, 2009 Εγώ πάντως σε μια Gigabyte HD4850 non-ref είχα τρελό σφύριγμα τους πρώτους 2-3 μήνες, αλλά εδώ και αρκετό καιρό έχει σταματήσει... Θα ήθελε στώσιμο φαίνεται...
qbiefox Ιούνιος 3, 2009 #77 Ιούνιος 3, 2009 One way to fix coil whining is to use a hot glue gun and glue the loops together. Paraffin works better, is less likely to damage any parts and is easier to remove than hot glue.Τι εννοει να κολλησεις τα loops? Τις περιελιξεις του πηνιου εννοει?
GeorgeVasil Ιούνιος 3, 2009 #78 Ιούνιος 3, 2009 βασικα ειδα ενα video στο 3Dgameman που ελεγε για το coil whine και οτι περναει RMA λογω μεγαλυτερης πιθανοτητας αστοχιας υλικου. Οσες καρτες ειχα στα ζορια κανανε θορυβο..και καμια δεν επαθε τπτ. Λιγο που διαβασα στο νετ..προκειτε για ενα ''φυσιολογικο φαινομενο''.. Προσωπικα με ενοχλουσε που επεζα COD και η καρτα σφυριζε ....αλλα μετα (thnx God) εστρωσε.. Αυτό που λες το παρατήρησα κι' εγω, αλλά με XPvsVista. Στα Vista η κάρτα ησύχασε, αλλά νόμιζα ότι ήταν η ιδέα μου, γιατί δε μπορούσα να συνδέσω το λειτουργικό με το coil whine. Τώρα που το λες κι΄εσυ όμως, ίσως να παίζει κάποιο ρόλο. Καλύτερη διαχείριση του hardware από το λειτουργικό ίσως??? Δε ξέρω. Θελω να πιστευω οτι ειναι καθαρα θεμα 3D Profile/Driver που φορτωνει η καρτα...(εξαιρουνται φυσικα οι 100% load καταστασεις) Τι εννοει να κολλησεις τα loops? Τις περιελιξεις του πηνιου εννοει? Λογικα ναι...αν εχεις προσβαση βεβαια... Σε μερικες μητρικες ειχα πετυχει Coils εγκυβωτισμενα μεσα σε βαζελινη or smth (Abit Ip35 pro)
Theorw Ιούνιος 5, 2009 #79 Ιούνιος 5, 2009 Σε μερικες μητρικες ειχα πετυχει Coils εγκυβωτισμενα μεσα σε βαζελινη or smth (Abit Ip35 pro)Τωρα που το λες και γω θυμαμαι η αβιτ φαταλιτυ ενος φιλου μου ετσι ηταν ολα τα πηνια.Επισης ετσι ηταν και τα πηνια στην 3870 τοξικ μου και δεν θυμαμαι να εκανε ποτε της θορυβο...Πατεντες που κανουν οι εταιριες και ουτε τις παιρνουμε χαμπαρι καμια φορα...:yes4:
kbilly13 Ιούνιος 9, 2009 #80 Ιούνιος 9, 2009 Έχετε ακούσει γουρουνάκια να τα σφάζουν τα καημένα? Εγώ τα ακούω συνέχεια..EVGA GTX285 και μάλιστα x2... Σε οτιδήποτε 3d, ανεξαρτήτως frames και vsyncΠολύ χειρότερα από τις Evga gtx260 (sp216) που είχα πριν..Κρίμα γιατί με 12000+ gpu score στο vantage extreme preset, σκοτώνουν, αλλά θα πάνε πίσω...Μήπως θα έπρεπε να πήξουν στα RMA μπας και ταρακουνηθούν λίγο? Είναι γενικό φαινόμενο πλέον από ότι διαβάζω και αλλού.. Εγώ πάντως δεν το δέχομαιΣφυράει? RMA!(Mας έχουν, ή τους έχουμε στο χέρι?..)..Παρεπιπτόντως, το τροφοδοτικό ειναι Enermax revolution 1250w
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.