Jump to content

Coil Whine (ΑΚΑ "Σφύριγμα" Κάρτας Γραφικών)

ea6gka

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Πότε σφυρίζουνε ? Ακούγεται πολύ ? Σε συγκεκριμένο παιχνίδι ή σε συγκεκριμένο "κομμάτι" του παιχνιδιού (πχ σε Load screen ή menu) ?

Κάτι διάβαζα στο net γι' αυτό. Κάποιος έκανε force ΟΝ το wait for vertical refresh και σταμάτησε να το κάνει.

το κανει σε συγκεκριμενες σκηνες...για να δοκιμασω αυτο που λες

μπα δεν βοηθησε σε τπτ , πλεον ειναι βεβαιο δεν με παει το τιμημενο

Δοκίμασε και μια τελευταία, να το κάνεις και μέσα από τα settings του game lock του vertical refresh.

Πότε σφυρίζουνε ? Ακούγεται πολύ ? Σε συγκεκριμένο παιχνίδι ή σε συγκεκριμένο "κομμάτι" του παιχνιδιού (πχ σε Load screen ή menu) ?

Κάτι διάβαζα στο net γι' αυτό. Κάποιος έκανε force ΟΝ το wait for vertical refresh και σταμάτησε να το κάνει.

Aσχετα με την δικη σου περιπτωση ea6gka ...παντως αυτο που λεει ο ChSin7 νομιζω ειναι νορμαλ***.

Σε περιπτωση που ανεβαζουν "πολλα fps π.χ. 1000" σε loading screens (εννοειται χωρις vsync) μερικες σφυριζουν λιγο

*** απο την αποψη οτι πολλες το κανουν, ΑΤΙ/nVidia.

δε το κανει στα μενου , στο παιχνιδι μεσα το κανει και η ρημαδα το κανει δυνατα

για ποιο παιχνίδι/παιχνίδια λες ? (αν μπορώ να δοκιμάσω και εγώ)

Κι' εγω δε νομίζω ότι πρέπει να σε ανησυχεί το το σφύριγμα.

Απ' ότι κατάλαβα όμως περισσότερο σε ενοχλεί παρά σε ανησυχεί, και στο θέμα του RMA είμαι μαζί σου. Όταν την αγόρασες δε σου είπε κανείς ότι θα σφυρίζει. Δε ξέρω όμως αν θα τα καταφέρεις να σου την αλλάξουν.

ποιος ειπε οτι με ανησυχει , με ενοχλει εδω καναμε αμαν να σκασουμε το πισι και θα ακουω το τσιρ τσιρ της καρτας...

Αααα τσεκαρε και μία αν έχει "μοιράσει" σωστά τα ρεύματα από το τροφοδοτικό (πχ οτι δεν έχεις δώσει και τα 2 6πινα από το ίδιο rail του τροφοδοτικού) και ότι το τσιρ τσιρ © δεν ακούγεται από το τροφοδοτικό.

Αν είσαι σίγουρος οτι το κάνει η κάρτα τότε στείλε την στην μαμά της που σου κάνει νερά.

οχι απο τη καρτα ειναι , σιγουρο αυτο . Τωρα με τα rails τι να σου πω , η 260 δεν εκανε κιχ ουτε η παλια 4850. 2 εξαγωγες για 6πινα εχει το Enermax εκει το εχω βαλει , δεν μπορω να τα κουμπωσω και αλλου

Κι' εγω δε νομίζω ότι πρέπει να σε ανησυχεί το το σφύριγμα.

Απ' ότι κατάλαβα όμως περισσότερο σε ενοχλεί παρά σε ανησυχεί, και στο θέμα του RMA είμαι μαζί σου. Όταν την αγόρασες δε σου είπε κανείς ότι θα σφυρίζει. Δε ξέρω όμως αν θα τα καταφέρεις να σου την αλλάξουν.

Ιδια περίπτωση είχα με την 3870Χ2 πέρυσι και μου την αλλαξαν στο πλαίσιο

Αυτό με το "σφύριγμα" έχει παραγίνει..

Κυρίως βέβαια όταν τα frames είναι πάρα πολλά (στα videos των παιχνιδιών, τις ενδιάμεσες σκηνές, το ati tool..) και λύνεται σε μεγάλο βαθμό με vsync on - όταν τα frames είναι λίγα, no problem'

Aπό ότι έχω δει ως τώρα..

Evga gtx260 (192 + 216sp) μόνο σε πάρα πολλά frames όπως έγραψα πιο πάνω

Gigabyte 8800gt (custom pcb), 9800gt, Twintech 9800gt, Albatron 8800gts, Sapphire 4850 & 4870 (custom + reference pcb) ακόμα και σε πιο λίγα frames... , και όπως λέει ο ea6gka συνεχίζεται και στην 4890

Και είναι σπαστικό να έχεις αθόρυβο μηχάνημα και να ακούς τις κ@λοκάρτες έστω που και που.. θέλαμε φθηνές κάρτες ε? Ας πάρουμε όλοι μιά καλή μείωση του κόστους..

Να τονίσω ότι οι μόνες κάρτες που πέρασαν από τα χέρια μου και δεν ακούγεται ΚΑΘΟΛΟΥ σφύριγμα, είναι..

Palit 9600GT

Gainward 9800GT

Palit 9600GSO sonic

Sapphire 4670 ddr4

Και παλιότερα 2900ΧΤ, 7900GT, 8600GTS

Θέλουν να τους ταράξουμε στα RMA μπας και κουνηθούνε λίγο

Και εντύπωση μου κάνει (ή μάλλον δεν μου κάνει) που δεν αναφέρουν τίποτα στα reviews..

@kbilly13: Έχεις ένα δίκιο, αλλά είναι και περιπτώσεις, που θα πέσεις. Εγώ δεν έχω τέτοιο θέμα στην 4890 παρόλο που έκανε 190ευρώ (OEM που ήταν τελικά Sapphire).

Υπάρχουν και υλοποιήσεις όμως που φαίνονται πολύ καλές γιαυτό και ξεφεύγουν σε κόστος. Πολλούς το coil whine, δεν τους πειράζει, μερικοί μάλιστα δεν το ακούνε καν. π.χ.

464a0237d138d6d.jpgπηγή

Η παραπάνω καρτούλα φαίνεται πολύ καλή και σίγουρα δεν θα κάνει 189,99Ευρώ.

Η παραπάνω καρτούλα φαίνεται πολύ καλή και σίγουρα δεν θα κάνει 189,99Ευρώ.

Ακριβώς..

πάντως η Msi φαίνεται να ασχολήθηκε με το θέμα, καθώς το "διαφημίζει" και για κάποια μοντέλα της 4850,4870..

όπως και η Asus σε κάποια μοντέλα της

Πιο ακριβά αλλά μην τα θέλουμε και όλα.. εγώ θα τα έδινα

(Από nvidia μεριά, μπράβο στην Palit-Gainward που το έχουν λύσει το θέμα, χωρίς να ζητάνε περισσότερα χρήματα..

όπως και η Evga στις SSC αλλά ακριβές..)

Συμφωνώ ότι οι περισσότεροι δεν το ακούνε ή δεν τους νοιάζει.. ειδικά στο κυνήγι του -1 ευρώ αυτά είναι λεπτομέρειες..

Αυτό με το "σφύριγμα" έχει παραγίνει..

Και εντύπωση μου κάνει (ή μάλλον δεν μου κάνει) που δεν αναφέρουν τίποτα στα reviews..

Αυτό με εκνευρίζει και εμένα πολύ. Δεν είναι μείζον θέμα, αλλά άξιο αναφοράς είναι σίγουρα. Είχα διαβάσει διψήφιο αριθμό review's για τη 285 και πουθενά δεν έγραφε τίποτα. Μόλις την πήρα άρχισε να κάνει σα γουρούνι. Σκέφτηκα αυτό ακριβώς που γράφεις...

Για την ιστορία, κι' εγω παίζω με v-sync ή fps limiter και η κάρτα δεν ακούγεται καθόλου.

Σφυρίζει μόνο σε κάποια game menus που τα frames 300αρίζουν.

Και μια και μιλάμε για το σφύριγμα, ρίξτε μια ματιά και σε ενα ωραίο link που περιγράφει το φαινόμενο, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης του.

http://theovalich.wordpress.com/2008/11/24/nvidias-deadly-flaw-and-how-to-fix-it-no-more-gtx280-squealing/#comments

δεν κανουμε ενα νεο θεματακι ,παιδες και παιδουλες να το συζητησουμε εκει,καθως εδω ειναι "σχετικα" off topic και δεν θα μπορουμε να το βρουμε ευκολα?

Σωστός, ας μεταφερθούν τα posts από το #84 και κάτω, σε νέο thread με το αντίστοιχο θέμα για τις "σφυρίχτρες" - θα είναι άκρως ενδιαφέρον

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.