Jump to content

Αποψεις για αγορα οθόνης

lifO

Recommended Posts

για κατσε ρε Αμαρτολε, γιατι δεν εχει καμια σχεση η τηλεοραση στα χρωματα με το μονιτορ. Τεχνολογια απο τον Αρη χρησιμοποιει? Απο τι στιγμη που μιλαμε για ιδια τεχνολογια panel (πχ μια τηλεοραση με pva και ενα pva monitor) και υποθεσουμε οτι κανενα απο τα 2 δεν ειανι glossy, ειναι θεμα μονο calibration...

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply
Το οτι ειναι έντονα και φανταχτερά δεν σημαίνει οτι ειναι και σωστά...;)

Επισης εχουν διαφορά και στην αντίθεση (Dynamic).

Ειναι θεμα αντιθεσης.....Δεν ειναι μονο τα χρωματα..Μιλαω γιατι το εχω δοκιμασει..

προσωπική μου άποψη είναι να πάρεις την Samsung χωρίς δεύτερη σκέψη.

η Samsung θεωρώ πως είναι πολύ μπροστά σε σχέση με την LG στις οθόνες.

Σημερα θα παω να τις δω απο κοντα και τις 2 οποτε θα εχω και μια εικονα παραπανω!

Τελικα πηρα την Τ260 και δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος γιατι σε συγκρηση με την παλια μου δεν λεει μια...Τυχερος ο αγοραστης.. :suicide2:Μηπως ξερετε τιποτα tools για να ρυθμισω χρωματα και φωτεινοτητα γιατι νομιζω οτι ειναι πολυ ψωφιο το monitor...

βγαλτη στο σφυρι

Πλακα κανεις!Εψαξα να βρω αλλη με TV Tuner και αλλο panel εκτος TN αλλα τιποτα..

Βρηκα 4 αλλα ειναι απο 40 ιντσες και πανω και ολες 1000 ευρω και πανω..Αν τα ειχα ισως τα εδινα αλλα εκτος απο αυτο υπαρχει και το θεμα του χωρου..Η LG η 27 αρα με 20000:1 και 400 Φωτεινότητα σε αντιθεση με τα 10000:1 και 300 της Samsung λετε να εχουν καμια διαφορα?Η παιζει καθαρα ρολο το panel?Γιατι αν παιζει να την αλλαξω τωρα που μπορω)

Εγω ο κυριος λογος που απογοητευτικα ειναι τα χρωματα της Τ260 και η φωτεινοτητα (ειναι σαν ψωφια σε συγκριση με την παλια μου με το MVA)Επισης την εχω επανω με καλωδιο DVI->DVI ενω στην παλια ειχα DVI->HDMI μηπως παιζει κανα ρολο?

Πλακα κανεις!Εψαξα να βρω αλλη με TV Tuner και αλλο panel εκτος TN αλλα τιποτα..

Βρηκα 4 αλλα ειναι απο 40 ιντσες και πανω και ολες 1000 ευρω και πανω..Αν τα ειχα ισως τα εδινα αλλα εκτος απο αυτο υπαρχει και το θεμα του χωρου..Η LG η 27 αρα με 20000:1 και 400 Φωτεινότητα σε αντιθεση με τα 10000:1 και 300 της Samsung λετε να εχουν καμια διαφορα?Η παιζει καθαρα ρολο το panel?Γιατι αν παιζει να την αλλαξω τωρα που μπορω)

Εγω ο κυριος λογος που απογοητευτικα ειναι τα χρωματα της Τ260 και η φωτεινοτητα (ειναι σαν ψωφια σε συγκριση με την παλια μου με το MVA)Επισης την εχω επανω με καλωδιο DVI->DVI ενω στην παλια ειχα DVI->HDMI μηπως παιζει κανα ρολο?

σε ολα τα reviews λενε οτι μια φωτεινοτητα 200%(300 max) ειναι υπεραρκετη ειτε προκειται για tn ειτε pva/ips πανελ και οτιδηποτε παραπανω αποτελει μαρκετινκ τρικ, αρα σιγουρα η φωτεινοτητα δεν φταιει για την εικονα που δεν σου αρεσει

Αδερφέ στο είχα πει ότι θα το μετάνιωνες. το μονιτορ δεν είναι σαν ψόφιο, ειναι ψόφιο. ΤΝ έχω και κοιτάω να αλλάξω.....

Ναι αλλα για TV Monitor...Δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες..

Δε θελω να το πω...αλλα η αληθεια ειναι οτι ολοι στο ειπαμε να μην κανεις αυτην την αλλαγη...

Τα ΤΝ Panels ειναι πληρως αποδεκτα για τον μεσο χρηστη....αλλα οταν εχεις καλομαθει με το MVA ηταν προφανες οτι θα απογοητευτεις απο την αλλαγη...

Το πουλησες τελικα το παλιο? Αν οχι, βαλε για πωληση το καινουριο (η ψαξου με τα διακιωματα σου για επιστροφη στο καταστημα εφοσον ειανι φρεσκια η αγορα) γυρνα στο παλιο και βλεπεις...

Δε θελω να το πω...αλλα η αληθεια ειναι οτι ολοι στο ειπαμε να μην κανεις αυτην την αλλαγη...

Τα ΤΝ Panels ειναι πληρως αποδεκτα για τον μεσο χρηστη....αλλα οταν εχεις καλομαθει με το MVA ηταν προφανες οτι θα απογοητευτεις απο την αλλαγη...

Το πουλησες τελικα το παλιο? Αν οχι, βαλε για πωληση το καινουριο (η ψαξου με τα διακιωματα σου για επιστροφη στο καταστημα εφοσον ειανι φρεσκια η αγορα) γυρνα στο παλιο και βλεπεις...

Είμαι λίγο αναποφάσιστος αλλά μετά από σκέψη και διάφορες συζητήσεις λέω να την γυρίσω πίσω όσο ακόμα μπορώ καθώς στο πλαίσιο μπορείς να πας πίσω κάτι που αγόρασες και που δεν σε ικανοποιεί εντός 20 ημερών. Και λέω να κάνω την δοκιμή (καθώς δεν έχω να χάσω και τίποτα) και να πάρω αυτή http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1271148&OTHONILCDTVDIAGONIOS=32+inches&category=69980053&catalog=19 . Νομίζω ότι είναι εξαιρετικό μηχάνιμα και οτι θα μείνω ευχαριστημένος παρόλο που είναι τηλεόραση. Το μόνο που με απασχολέι λίγο είναι η απόσταση θέασης καθώς είναι μικρή! Αν την έχει δοκιμάσει κάποιος ας μου πείς την γνώμη του παρακαλώ. Έχει S-IPS panel όπως oi LG αν δεν κάνω λάθος. Με ενδιαφέρει για games και HD ταινίες όπως έχω πεί παραπάνω. Οπότε θέλω ποιότητα στο χρώμα..

σε χρωμα μια χαρα θα εισαι, οντως εχει 95% S-IPS, και γενικα στις TVs απο 32" και πανω (δηλαδη οχι αυτες που ειναι στην ουσια monitors και με ενα tuner το παιζουν TVs, που ειναι οι πιο πολλες κατω απο 30") δεν παιζουν καθολου TN panels απλουστατα γιατι οι γωνιες θεασης ειναι απαγορευτικες.....οποτε το μονο που παιζει ειναι ποσο ποιοτικο/συγχρονο ips/pva/mva εχουν αλλα γενικα παντα εισαι καλα στο θεμα χρωματος/γωνιων θεασης.

Το πιθανο προβλημα της συγκεκριμενης που λες ειναι το input lag που ειναι υπαρκτο σε αρκετες τηλεορασεις και δυσκολευει τη χρηση τους σαν monitor. Αν δε ξερεις τι ειναι, σε γενικες γραμμες ολες αυτες οι TV εχουν αρκετα κυκλωματα επεξεργασιας μεσα απο τα οποια περναει το σημα πρωτου εμφανιστει στην οθονη. Αυτα λοιπον δημιουργουν μια υστερηση απο τη στιγμη που πατας κατι στο ποντικι/πληκτρολογιο μεχρι να το δεις να γινεται στην οθονη. Μπορει να ειναι απο αμελητεα (πχ 30ms) εως αρκετα ενοχλητικη (200+ ms) και ειανι κατι που προφανως δε το αναφερουν οι κατασκευαστες, πρεπει να ψαξεις reviews γι ανα ξερεις πριν αγορασεις. Συνηθως υπαρχει και καποιο game mode το οποιο απενεργοποιει τα πιο πολλα κυκλωματα και το ριχνει αλλα οχι παντα σε αποδεκτα επιπεδα (και πολλες φορες ενω το ριχνει πολυ επιβαλει και αλλους περιορισμους που κανουν τη χρηση του απαγορευτικη....πχ πολυ υψηλη φωτεινοτητα σε καποιες samsung ή υπερκορεσμενα χρωματα που δε σε αφηνει μετα να διορθωσεις....αρα δωρο αδωρον), και γενικα οι philips ειναι απο τις χειροτερες σε αυτο το θεμα, οποτε πρεπει να το ψαξεις σιγουρα πριν παρεις.

Επισης, φανταζομαι εφοσον επιστρεψεις την οθονη στο Πλαισιο εισαι δεσμευμενος να αγορασεις απο εκει γιατι δε θα σου δωσουν μετρητα πισω ετσι? Αν τυχον δεν εισαι ομως, ψαξου απο αλλου γιατι το Πλαισιο σε τηλεορασεις δεν εχει τις καλυτερες τιμες, και του λειπουν και σημαντικα μοντελα...ας πουμε βλεπω τωρα οτι σε 32" εχει μονο αυτη που λες και μια samsung....ενω υπαρχουν δεκαδες μοντελα εκει εξω. Πχ η LG 32LH3000 που παλι πρεπει να εχει S-IPS και σε καλυπτει λογικα, εχει μολις 475 ευρω και πιθανοτατα ειναι καλυτερη λυση για χρηση monitor. Γενικα αμα μπεις στο τριπακι να βαλεις TV για monitor ψιλοκαηκες γιατι θελει πολυ ψαξιμο (με input lag, τυχον προβληματα που εχουν σε συνδεση με PC , αν κανει 1:1 pixel mapping και αλλα τετοια) αλλα αν καταληξεις καπου το αποτελεσμα θα σε ανταμειψει κυριως σε μεγεθος αναλογικα με τα λεφτα που εδωσες!

σε χρωμα μια χαρα θα εισαι, οντως εχει 95% S-IPS, και γενικα στις TVs απο 32" και πανω (δηλαδη οχι αυτες που ειναι στην ουσια monitors και με ενα tuner το παιζουν TVs, που ειναι οι πιο πολλες κατω απο 30") δεν παιζουν καθολου TN panels απλουστατα γιατι οι γωνιες θεασης ειναι απαγορευτικες.....οποτε το μονο που παιζει ειναι ποσο ποιοτικο/συγχρονο ips/pva/mva εχουν αλλα γενικα παντα εισαι καλα στο θεμα χρωματος/γωνιων θεασης.

Το πιθανο προβλημα της συγκεκριμενης που λες ειναι το input lag που ειναι υπαρκτο σε αρκετες τηλεορασεις και δυσκολευει τη χρηση τους σαν monitor. Αν δε ξερεις τι ειναι, σε γενικες γραμμες ολες αυτες οι TV εχουν αρκετα κυκλωματα επεξεργασιας μεσα απο τα οποια περναει το σημα πρωτου εμφανιστει στην οθονη. Αυτα λοιπον δημιουργουν μια υστερηση απο τη στιγμη που πατας κατι στο ποντικι/πληκτρολογιο μεχρι να το δεις να γινεται στην οθονη. Μπορει να ειναι απο αμελητεα (πχ 30ms) εως αρκετα ενοχλητικη (200+ ms) και ειανι κατι που προφανως δε το αναφερουν οι κατασκευαστες, πρεπει να ψαξεις reviews γι ανα ξερεις πριν αγορασεις. Συνηθως υπαρχει και καποιο game mode το οποιο απενεργοποιει τα πιο πολλα κυκλωματα και το ριχνει αλλα οχι παντα σε αποδεκτα επιπεδα (και πολλες φορες ενω το ριχνει πολυ επιβαλει και αλλους περιορισμους που κανουν τη χρηση του απαγορευτικη....πχ πολυ υψηλη φωτεινοτητα σε καποιες samsung ή υπερκορεσμενα χρωματα που δε σε αφηνει μετα να διορθωσεις....αρα δωρο αδωρον), και γενικα οι philips ειναι απο τις χειροτερες σε αυτο το θεμα, οποτε πρεπει να το ψαξεις σιγουρα πριν παρεις.

Επισης, φανταζομαι εφοσον επιστρεψεις την οθονη στο Πλαισιο εισαι δεσμευμενος να αγορασεις απο εκει γιατι δε θα σου δωσουν μετρητα πισω ετσι? Αν τυχον δεν εισαι ομως, ψαξου απο αλλου γιατι το Πλαισιο σε τηλεορασεις δεν εχει τις καλυτερες τιμες, και του λειπουν και σημαντικα μοντελα...ας πουμε βλεπω τωρα οτι σε 32" εχει μονο αυτη που λες και μια samsung....ενω υπαρχουν δεκαδες μοντελα εκει εξω. Πχ η LG 32LH3000 που παλι πρεπει να εχει S-IPS και σε καλυπτει λογικα, εχει μολις 475 ευρω και πιθανοτατα ειναι καλυτερη λυση για χρηση monitor. Γενικα αμα μπεις στο τριπακι να βαλεις TV για monitor ψιλοκαηκες γιατι θελει πολυ ψαξιμο (με input lag, τυχον προβληματα που εχουν σε συνδεση με PC , αν κανει 1:1 pixel mapping και αλλα τετοια) αλλα αν καταληξεις καπου το αποτελεσμα θα σε ανταμειψει κυριως σε μεγεθος αναλογικα με τα λεφτα που εδωσες!

Τωρα μου "μπιπ" την ψυχολογια Blinky! :suicide: Δυστυχως είμαι δεσμευμένος να πάρω απο το πλαίσιο οτι άλλο πάρω!

Δεν ξέρω και που να ψάξω γαμώτο για το input lag που ειπες...

Ενα φιλαρακι μου εχει παρει μια Philips σχεδον ιδια εμφανισιακα αλλα ο τυπος ειχε δωσει πριν 4-5 μηνες 1000 και ευρω.. Και τωρα που τον ρωτισα κατι που ειπε οτι αυτη που εχει παιζει με 100Hz αλλα δεν καταλαβαινω τη είναι αυτο και αν παιζει κανεναν ρόλο οταν την εχει κάποιος σαν pc monitor. Εχεις ιδια?

τα 30ms δεν ειναι αμελητεα τιμη για input lag ειναι τεραστια...απο την αλλη 200msδεν εχω ακουσει/διαβασει ποτε ποια τv εχει και εσυ που το ειδες?? για το input lag ευθυνεται το ιδιο το panel και σιγουρα οχι το tvtuner και τα εσωτερικα κυκλωματα επεξεργασιας σηματος γιατι αν εφταιγαν αυτα input lag θα ειχανε μονο οι τηλεορασεις αλλα ελα που εχουνε και τα απλα monitor που δεν εχουνε καμια σχεση με τv-tuner. Απο την αλλη αρχισανε ηδη να κυκλοφορουνε monitors με ενσωματομενο tv tuner που εχουνε μηδενικο ή εστω μικροτερο input lag απο σκετα monitors..αρα για το input lag ευθυνεται αποκλειστηκα το ιδιο το panel και στο κατα ποσο εχει προσεχθει απο τον κατασκευαστη και σιγουρα δεν εχει να κανει αν μιλαμε για τv,monitor ή και τα 2 μαζι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.