Jump to content

Αγορά Κάρτας Γραφικών 150-170 ευρά

mc_trashy

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά και καλώς ήρθα στην κοινότητά σας. :baby:

Σκέφτομαι επιτέλους να αφήσω αυτό το μουσειακό έκθεμα που λέγεται desktop και έχω κάμποσα χρόνια (φέρει μια παλαιολιθική...5700) και να αγοράσω ένα νέο, ώστε να δω τι εστί νέο λειτουργικό, να δω κανένα HD Video της προκοπής και να παίξω κανένα παιχνιδάκι. Κατέληξα σε μία custom build πρόταση (μόνο πύργος) γύρω στα 700 ευρώ.

Σε αυτή την πρόταση χωράει μία κάρτα γραφικών με αξία 150-170 ευρώ, που θεωρώ πολύ καλή τιμή με τα σημερινά δεδομένα στις κάρτες. Όμως δεν ξέρω ποιά ακριβώς να επιλέξω σε αυτή την κλίμακα, γιατί έχω...χάσει τις εξελίξεις στην αγορά. Τι μου προτείνετε;

Στην αρχή είχα βρει την εξής καρτούλα, αλλά μετά είδα ότι έχει βγει η σειρά GTS/GTX. Επίσης, μήπως με τα ίδια λεφτά μπορώ να βρω και μια ATI (η σειρά 48xx φαίνεται να...οργώνει); Μόνες προϋποθέσεις, μια μεγάλη εγγύηση και 1 GB μνήμης, διότι είναι κρίμα, μικρή είναι η διαφορά τιμής με τα 512. :bigsmile:

Δεν έχω πρόβλημα ανάμεσα σε NVidia και ATI. Παλαιότερα η δεύτερη είχε νομίζω πρόβλημα με τους drivers, το οποίο πλέον έχει επιλυθεί, οπότε δεν με νοιάζει καθόλου. Αρκεί να έχω την καλύτερη σχέση απόδοσης-τιμής και μια αξιόπιστη κάρτα (πράγμα που πιστεύω ικανοποιούν και οι δύο εταιρίες). Επίσης, δεν είμαι ιδιαίτερος fan καμίας εκ των δύο, αν και όλες μου οι κάρτες ήταν NVidia μέχρι τώρα. :)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια. :)

(Υ.Γ Εννοείται το παλιό θα παραμείνει στη γωνία με Win XP SP3 σε dual boot με Linux, ώστε να πειραματίζομαι, για retro gaming, και φυσικά για κανένα καμένο lan party με AOE II φυσικά φυσικά :D :D )

Αρκεί να έχω την καλύτερη σχέση απόδοσης-τιμής και μια αξιόπιστη κάρτα (πράγμα που πιστεύω ικανοποιούν και οι δύο εταιρίες).

H καλύτερη απόδοση προς τιμή και ταυτόχρονα να παίζει σχεδόν τα πάντα που κυκλοφορούν τώρα είναι η ΑΤΙ 4890 στα 200-220€. Πιστεύω ότι αξίζει τη διαφορά και το παραπάνω πενηντάρικο. Αν θες οπωσδήποτε μέχρι 170 οι καλύτερες είναι 4870 1γιγα και gtx 260 από nvidia. Προτίμησε την 4870 αν θες να συνδέσεις με lcd τηλεόραση λόγω καλύτερης υποστήριξης hdmi με ήχο.

Και εγώ θα κοιτούσα για ΑΤΙ κάρτα γραφικών.Οι δύο επιλογές σου είναι η 4870 και η 4770.Από απόδοση δεν έχουν τρελή διαφορά αλλά διαφορά υπάρχει στην κατανάλωση και στις θερμοκρασίες που παράγει η κάθε κάρτα.Γι'αυτό το λόγο θα κοιτούσα προς την 4770 μεριά...:yes4:

Το ποσό είναι "ελαστικό", με την έννοια ότι μπορεί να αυξηθεί μέχρι και στα 200+- ευρώ , αν είναι να πάω σε πολύ καλύτερη κατηγορία καρτών (όπως με τη 4870), οπότε το σκέφτομαι να πάω προς τα εκεί.

Τη 4770 δεν την είχα πάρει χαμπάρι, αλλά φαίνεται πολύ καλή πρόταση. Η κλίμακα τιμής της μου επιτρέπει να "φορτώσω" και μια δεύτερη σε Crossfire σε περίπτωση που θέλω κάτι παραπάνω στο μέλλον. Η αντίστοιχη της NVidia στη 4770 είναι η GTS σειρά (πρώην 9800 GTX+); Και πόσο μεγάλες διαφορές σε απόδοση έχει από τη 4870;

Thanks για την ενημέρωση. :)

Απαντώ ο ίδιος στην ερώτησή μου μετά από λίγο googling και τα αντίστοιχα reviews. Το κουτσούρεμα με το 128-bit memory bus μου φαίνεται ότι την καθιστά αρκετά αδύναμη, αν και για τα λεφτά της είναι...χρυσός. Επειδή όμως έχω αποφασίσει να τα σκάσω για κάρτα γραφικών μου φαίνεται θα κατασταλλάξω με μια 4870 στα 200+- (θα μου φάει φράγκα από άλλα parts, γιατί πρέπει να κρατήσω τη συνολική τιμή σταθερή, αλλά χαλάλι :p).

Μια πρόταση που βρίσκω αρκετά ελκυστική, και ιδιαίτερα διότι δεν ανεβάζει τόσο υψηλές θερμοκρασίες (και επιπλέον δεν "ακούγεται" πολύ μέσα από το πισί):

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510703

Το ποσό είναι "ελαστικό", με την έννοια ότι μπορεί να αυξηθεί μέχρι και στα 200+- ευρώ , αν είναι να πάω σε πολύ καλύτερη κατηγορία καρτών (όπως με τη 4870), οπότε το σκέφτομαι να πάω προς τα εκεί.

4890@190€

link

έχε υπόψην σου ότι μια 4850 με κάπου 110-115 ευρώ σου δίνει ίσως το καλύτερο value. επιπλέον σε λίγο καιρο οι τιμέσ θα πάνε σίγουρα κατά τα 100 ή καλυτερα οπότε θα μπορέσεις να προσθέσεις και 2η. Η 4770 φαίνεται παρόμοια σε επιδόσεισ αλλά να έχεις υπόψην σου ότι όταν μια κάρτα πρωτοβγάινει στην αγορά οι επιδόσεις της πάντα είναι φουσκωμένες. λόγοι πιέσεων ,και προώθησης αλλά και ενός tact που κυριαρχεί στην αγορά. δηλαδή η 4850 είναι σαφώς καλύτερη επιλογή. αν δε βρεισ με 1gb se τιμή έως 135 στο προτείνω.

Μια πρόταση που βρίσκω αρκετά ελκυστική, και ιδιαίτερα διότι δεν ανεβάζει τόσο υψηλές θερμοκρασίες (και επιπλέον δεν "ακούγεται" πολύ μέσα από το πισί):

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510703

μια χαρα το καρτονι!!! απλα αν δεν ειναι τοσο σημαντικο για σενα το θεμα θορυβος θα συνιστουσα μια 4890 απο τις φτηνες λυσεις που εχει πολλες πλεον και κοντα στα 200 που λες...link

επισης,μιας και ειναι καινουριο το συστημα και οι διαφορες των 2 καρτων ειναι της ταξης των 20-30 ευρω το πιο λογικο ειναι να πας με την πιο δυνατη που εχει και τον μεγιστο θεωρητικο χρονο ζωης...

υγ: παντως να ξερεις πως μεταξυ των 2 οι διαφορες στα περισσοτερα παιχνιδια δεν ειναι τοσες που θα σε αναγκασουν πχ να ριξεις ποιοτητες/φιλτρα/αναλυσεις αν εισαι με την 4870...αν πχ με την 4870 σε καποιο παιχνιδι πρεπει να συμβιβαστεις στις ρυθμισεις για να κυλαει ομαλα, το πιο πιθανο να πρεπει να κανεις το ιδιο και με την 4890!

edit: τωρα μολις ειδα το ποστ απο τον The Blade...την 4850 την συνιστω και εγω αν θες να γλιτωσεις τα $ για κατι αλλο και οπως ειπε μια 2η στο μελλον να σαι σιγουρος πως θα σπερνει-καλυτερες απο 4870 σε ολα τα reviews που ειδα (και πιθανως καλυτερες απο την 4890 αλλα δεν ειδα τεστς ακομη)...υπαρχει φυσικα και η 4850χ2!!!

Πιστεύω ότι η 4850 είναι μια πολύ καλή πρόταση, γιατί ρίχνει την τιμή στα 130 ευρόπουλα και αφήνει περιθώριο για προσθήκη στο μέλλον ώστε να μπει σε Crossfire άλλη μια. Θα το ψάξω λίγο παραπάνω, και θα δω αν διατίθεμαι να πάω στα 200 για μια κάρτα με @@ ή αν διατίθεμαι να κρατήσω 60-70 ευρώ παραπάνω :p. Thanks για την..υποστήριξη. :):T:

Υ.Γ Απλά να παρατηρήσω ότι όλες οι προτάσεις ήταν ΑΤΙ. Επειδή είναι σχεδόν απίθανο να είστε όλοι ATI fans, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η ATI πραγματικά σπέρνει αυτή την περίοδο στην αγορά (ειδικά αν δεις τη διαφορά των τιμών σε σχέση με τη "ντίβα" nVidia).

συμφωνω 4870 εκτος και αν βαλεις 15-20 ευρω παραπανω και πας σε 4890 που απο οτι φαινεται ειναι αρκετα καλυτερη

Βασικα και γω αυτη την περιοδο ψαχνω για 2ο pc καρτα γραφικων και μετα απο ποοοοοολυ ψαξιμο αποφασισα σε 4850 και αργοτερα crossfire. Αξιζει τα λεφτα της

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.