Dolly Δημοσιεύτηκε Μάϊος 5, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 5, 2009 Καλησπέρα παιδιά,Με την ευκαιρία της επικείμενης μετακόμισης τον Ιούλιο, και δεδομένου πως θα παίζει χώρος για κάτι τέτοιο σκεφτόμουνα να στήσω ένα home cinema με projector και 5,1 ηχεία. Αυτά που θα πρέπει να αγοραστούν είναι τα πάντα, και αυτά που έχω στο νου μου είναι φυσικά:ProjectorΕνισχυτής 5,1DVD Ηχεία. Όλο το πακέτο.Το θέμα είναι πως, θέλω να περιοριστώ όσο γίνεται στα έξοδα, δεν πάω να στήσω το home cinema της ζωής μου, είναι το 1ο μου και δεν θέλω να ξηλωθώ τρελά.Θέλω να βλέπω ωραία ταινίες σε HD (θα το συνδέω με το pc που θα είναι εκεί δίπλα) και να έχω αξιοπρεπή ήχο σε 5,1. Ούτε αυτί Beethoven έχω, ούτε είμαι ανιψιός του Πηλαρινού.Δεν έχω θέμα να πάρω κάτι καλό (σαν ενισχυτή πχ) και σιγά σιγά να χτίζω πάνω του. Και προτιμώ να πάρω διαλεχτά κομμάτια αν δεν ξεφεύγει πολύ από τα πακέτα. Ερωτήσεις. Τα πακέτα 5,1 home cinema αξίζουν, η φτιάχνεις κάτι αισθητά καλύτερο με παραπλήσια λεφτά?Δεν έχω κοιτάξει πολύ τιμές, αλλά νομίζω πως με 1-1,5κ μπορώ να στήσω κάτι σχετικά καλό αν δεν κάνω λάθος, είναι ουτοπικό αυτό που λέω? Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξω αν το έχει ήδη κάνει κάποιος όταν στήνω κάτι τέτοιο, καλώδια, μάρκες, συμβατότητες?Αν δεν βαριέται κάποιος έχει να προτείνει κάποιο setup με περίπου αυτά τα λεφτά?Το βασικό είναι τι να προσέξω σε πρώτη φάση.Ευχαριστώ πολύ, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 5, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2009 Το να πας σε λυση ξεχωριστον κομματιον θα ξεπερασης πολυ το 1,5Κ.εγω θα πρωτηνα να πας σε μια καλη λυση dvd home cinema.σε πόσα τετραγωνικά θα το έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάϊος 5, 2009 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2009 Τα πακέτα all-in-one αξίζουν για τα λεφτά τους ΑΛΛΑ συνήθως έχουν περιοριμένη επεκτασιμότητα και ΔΕΝ μπορούν να αλλάξουν κάποια μέρη τους με καλύτερα αργότερα...Η top λύση είναι ξεχωριστός ενισχυτής κατά σειρά προτίμησης: Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Pionner, Harman Carbon, Sony...Kαι είτε ένα σετ 5.1 ηχεία, είτε ηχεία χωριστά.Kάνε οπωσδήποτε μια βόλτα από Saturn - Mediamarkt - Electroworld - Κωτσόβολος που έχουν μεγάλη ποικιλία στην τιμή που θέλεις να κινηθείς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Μάϊος 5, 2009 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2009 1. Ο χωρος στον οποιο θα μετακομισεις ειναι γνωστος?Διαστασεις?Ξερεις πως θα στηθουν τα μηχανηματα(στο περιπου)?2. 1500Ε για ηχο ή για ολο το πακετο?3. Η αποδοση στη μουσικη σε ενδιαφερει λιγο/πολυ/καθολου? 4. Με ποσες ιντσες θα ησουν ευχαριστημενος?Αυτα για αρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Μάϊος 6, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις μέχρι τώρα. Ο χώρος είναι γνωστός ναι. Είναι ένα μεγάλο “play room” ορθογώνιων διαστάσεων σύνολο κοντά στα 70 μ^2. Είχα σκοπό το θέμα να στηθεί ας πούμε πως κόβουμε τον χώρο σε 2 τετράγωνα στο αριστερό. Σχηματικά δηλαδή: _________________________________________________ | __πανί__ | | | | καναπές___ | | | | | |_____________________πόρτα______________________ Θα σας πω τις διαστάσεις εντός των ημερών. Αντιλαμβάνομαι πως από ακουστικής άποψης ο χώρος δεν είναι οτι καλύτερο, και πως στην δεξιά μεριά πχ, λογικά θα έχουμε ηχητικές απώλειες μιας και δεν υπάρχει τοίχος για πολλά μέτρα. Αλλά αυτό έχω οπότε τι να κάνω Για να μπει το πανί στα αριστερά, είναι μια ιδέα ίσως πιο ορθολογική αλλά έχει τζάκι εκεί που δεν θυμάμαι ακριβώς μέχρι πιο ύψος φτάνει, ίσως να γίνεται και εκεί. Η απόδοση στην μουσική ΔΕΝ είναι ο πρωταρχικός μου σκοπός, με τις περιορισμένες γνώσεις που έχω φαντάζομε πως ένα decent home cinema θα παίζει και μουσική σε ένα επίπεδο ικανοποιητικό για το ανειδίκευτο αυτί μου. Σιγά σιγά βλέπω πως το 1500 δεν θα με πάει μακριά μάλλον σε αυτή την υλοποίηση, αλλά δεν είναι το τοπ που θα μπορέσω να διαθέσω, και μιας και με ενδιαφέρει το θέμα ας υποθέσουμε πως το budget είναι μεγαλύτερο χωρίς υπερβολές όμως. Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Μάϊος 6, 2009 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 Δεν θα σου προτείνω συγκεκριμένα μηχανήματα ή κάποια all in one λύση, αλλά θα ήθελα να σου δώσω μια συμβουλή. Ότι και να πάρεις, είτε ξεχωριστά μηχανήματα είτε όλα σε ένα, θα σου πρότεινα να βάλεις κάποιο καλό καλώδιο ήχου για τα ηχεία σου. Επίσης θα κοιτάξεις το μήκος καλωδίου να είναι ίδιο για τα ηχεία σου. πχ ίδιο μήκος καλωδίου για τα 2 μπροστά ίδιο μήκος καλωδίου για τα 2 πίσω Μπορεί να σου ακούγεται παράξενο, αλλά έτσι είναι το σωστό Σου εύχομαι καλές αγορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάϊος 6, 2009 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 Μονο ενας απλος προβολεας 1080p κανει κοντα στα 2000€. Οποτε με 1500 εισαι πολυ εως παρα πολυ σφιχτος...βαλε και το πανι.Κατω απο 2500-3000 χιλιαρικα δεν βγαινει...Πρεπει ομως να καταληξεις στο τι ακριβως θες...Ο χωρος οπως φαινεται αξιζει να βαλεις προβολεα...:jump1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Μάϊος 6, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 Αλιγάτορα ευχαριστώ για το tip!Καλλιλέο, σε προβολέα θα πάω είναι «μονόδρομος» δεδομένου πως έχω τον χώρο να το κάνω, και το budget προφανώς είχε γίνει λάθος εκτίμηση αλλά θα δοθούν τα χρήματα που απαιτούνται για κάτι main stream τέτοιου είδους. Σκεφτόμουνα ο προβολέας να είναι HD οπωσδήποτε, και να πάρω ίσως και ένα σχετικά καλό ενισχυτή που θα μπορέσω αργότερα να χτίσω πάνω του αν δω την ανάγκη και έχω και τα λεφτά να κάθονται. Είχα σκεφτεί για μια 50άρα, αλλά με τόσο χώρο, για να τον κάνω ότι θέλω με έτρωγαν μετά τα οπίσθια μου, για κάτι που από καιρό το θέλω και στο παλιό το σπίτι δεν μπορούσα να το κάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 6, 2009 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 Eτσι οπως το βλεπω-φανταζομαι, τα λεφτα μπορεις να πεις οτι δεν ειναι και πολλα για αυτο που σχεδιαζεις παρολα αυτα σε αφηνουν να διαλεξεις 3 δρομους-επιλογες. 1)Παιρνεις μετριο-καλο HD projectora της ταξης του 900-1000Ε και παιρνεις και ενα ολοκληρωμενο σετακι των 300-400Ε και ενα πανι και εισαι κομπλε.Χωραει στο budget και εχεις ξεμπερδεψει με ολα. 2)Παιρνεις φτηνο, επισης HD, projektora της ταξης των 500-700Ε και με τα υπολοιπα α)ειτε πας παλι σε ενα καλυτερο ολοκληρωμενο ολα-σε-ενα 5.1 β)ειτε πας για μετριο οικονομικα ενισχυτη (πχ καποιον yamaha sta 350E) και οσα ηχεια μπορεις να αγορασεις με τα υπολοιπα.Πχ ειτε 2 πολυ καλα (~500-600Ε) ειτε πιο φτηνα με σκοπο να παρεις sub ,surround,center.(οτι περιθωριο σου αφησουν οι προηγουμενες αγορες σου. 3)Υπαρχει και η λυση να παρεις παλι τον φτηνοτερο HD projectora(~500-600E) και να δωσεις καμποσα λεφτα παραπανω για ενα καλυτερο ενισχυτη(~600-700??) και να περιοριστεις σε 2 "καλα" ηχεια για αρχη ,τα οποια στην επομενη αγορα θα παιζουν το ρολο των surround.(θα πρεπει δλδ να αγοραστουν απο την αρχη με αυτο το σκεπτικο.) (το 3 μοιαζει με παραλλαγη του 2β) Τωρα ποια μοντελα παιζουν σε καθε κατηγορια ειναι κομματακι δυσκολο. Περα του οτι εχω και καιρο να ασχοληθω ,δεν ειχα ασχοληθει με ιδιαιτερη θερμη. ΣΑν φτηνο ενισχυτη ειχα υποψιν κατι του στυλ YAMAHA RX-V463 . Projectora καποιον optoma HD6χ/7χ .Δε ξερω που κατατασονται και οι mitsubishi hc1100/1500 σε σχεση με τους προαναφερθεν οptoma.Παιζουν και κατι epson σε 3χlcd..πχ Τw700/420 Eνδεικτικα μερικα ολα-σε-ενα 5.1 LG HT762PZ ,Sony dz660 ,PIONEER DCS-580. Kαι παιζουν και ηχεια 5.1 αν θες να συνδιασεις με τον ενισχυτη πιο πανω...οπως τα roister HT4000 ή αυτα της Crystal Αudio Yπαρχουν και πιο φτηνα απο αλλες μαρκες..ορεξη να χεις να ψαχνεις. Eπισης ορεξη και χρονο θες αν πας προς αγορα 2(ή 3) ηχειων για αρχη και επεκταθεις "ηχητικα" αργοτερα.Δεν εχει νοημα καν να αναφερω προιοντα. Y.G Mε λιγα λεφτα παραπανω απο το budget soy πας σε αυτον τον προβολεα.. sxrd, full hd, αθορυβος..παιρνεις και ενα μετριο ολα-σε-ενα 5.1 και ξενοιαζεις.....για αρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Μάϊος 6, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 ΝΤG Ευχαριστώ για το πόστ.Να σου πω την αλήθεια θα προτιμούσα να πάρω ένα καλό προβολέα (σαν αυτόν που στο link σου), με σκεπτικό να μου μείνει, και ή να πάω σε κάποιο έτοιμο κιτ, η να πάρω ένα ενισχυτή κοντά στα 300-400 ευρό και 2,1 ηχεία για αρχή και αργότερα ίσως τα υπόλοιπα. Όπως το κοιτάω με 1,500 δεν κάνω κάτι σαν αυτό που θέλω, και έτσι θα πάω παραπάνω. Ενδεικτικά βάση κάποια από τα προϊόντα που προτείνει ο NTG LG AF115 Projector: 1749Yamaha RX-V559 ενισχυτής 6.1 Home Cinema [RXV559] 423Wharfedale Xarus-4000 HomeDJ Ζευγος ηχειων 200W [XARUS-4000] 319.00Σύνολο : 2491, με τιμολόγιο πάμε κοντά στα 2017 EURΔηλαδή roughly 500 ευρό πάνω από αυτό που είχα (λανθασμένα) σκεφτεί.Και εδώ έχει να μπει πανί, και βάση του προβολέα, και καλώδια. Δεν νομίζω πως ξεφεύγει πολύ, εκτός αν τα πανιά έχουν 200 ευρό το τετραγωνικό. Ηχεία τέτοια θα είναι αρκετά για τον χώρο αυτό? Δεν έχω σκοπό να επισκέπτομαι ορηλά μετά από κάθε προβολή, αλλά θέλω λίγο ένταση. Από όσο ξέρω οι Yamaha είναι καλοί ενισχυτές, υπάρχει λόγος να στραφώ σε κάποια άλλη εταιρία? Π.χ. οι Denon είναι καλύτεροι price to price ?Είναι κάτι κραυγαλέο γενικά που πρέπει να κοιτάω σαν χαρακτηριστικό στους προβολείς, και στους ενισχυτές? Ευχαριστώ, Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάϊος 6, 2009 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 Αλιγάτορα ευχαριστώ για το tip!Καλλιλέο, σε προβολέα θα πάω είναι «μονόδρομος» δεδομένου πως έχω τον χώρο να το κάνω, και το budget προφανώς είχε γίνει λάθος εκτίμηση αλλά θα δοθούν τα χρήματα που απαιτούνται για κάτι main stream τέτοιου είδους. Σκεφτόμουνα ο προβολέας να είναι HD οπωσδήποτε, και να πάρω ίσως και ένα σχετικά καλό ενισχυτή που θα μπορέσω αργότερα να χτίσω πάνω του αν δω την ανάγκη και έχω και τα λεφτά να κάθονται. Είχα σκεφτεί για μια 50άρα, αλλά με τόσο χώρο, για να τον κάνω ότι θέλω με έτρωγαν μετά τα οπίσθια μου, για κάτι που από καιρό το θέλω και στο παλιό το σπίτι δεν μπορούσα να το κάνω.Εχοντας δει πολλες ταινιες σε εναν Optoma HD72 720p DLP και μετα περνοντας μια Philips 42' 1080p ξενερωνεις ασχημα...Οτι και να λεμε καμια σχεση ο προβολεας των 120 ιντσων με την τηλεοραση. Ειδικα με ενα καλο πανι ειναι....:drool:Οπως λεει και ο NTG θα μπορουσες να δεις και καποιον 720p 3lcd ή dlp που ειναι κατω απο 900 ευρω.Η πηγη σου θα ειναι PC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Μάϊος 6, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 Ναι η πηγή θα είναι το pc μέσο HDMI που θα είναι παρκαρισμένο εκεί δίπλα. Σκέφτομαι κάποια πρακτικά πράγματα όπως το να φτάνει το καλώδιο από το pc στον προβολέα κλπ αλλά θα προβληματιστώ με αυτά με την πάροδο του χρόνου. Προβολέα να σου πω την αλήθεια θέλω να πάω σε Full HD αφού θα την κάνω την κίνηση. Να ρωτήσω κάτι, τηλεόραση θα βλέπατε με τον προβολέα ή τρωει τις λάμπες 5-5? Γιατί το 3,000 ώρες που λεει πχ ο LG και από κάτι άλλα που άκουσα είναι πιο optimistic από το να πάρει το Champions League η Ανόρθωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 6, 2009 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 Wharfedale Xarus-4000 HomeDJ Ζευγος ηχειων 200W [XARUS-4000] 319.00 Aν κρινω απο τα λεφτα που εβαλες διπλα στα ηχεια...εχεις δει αυτα. Eνω τα ηχεια που αναφερει στο ονομα ειναι αυτα Mη νομισεις δλδ οτι αγορασες 6 ηχεια.. Aν ψαχνεις φτηνα 5.1 δες κατι koda που κυκλοφορουν. Αν πας σε λυση αρχικα για 2(2.1) δες κατι roister (emphasis ,status) dali (concept(2-6) ,lector(2-3),ikon 2, suite1.7) αναλογα με τα -οικονομικα- κεφια. (μαρκες-μοντελα προφανως υπαρχουν και αλλα που 8α σε καλυψουν απλα εχω ενα μικρο κολλημα με τις συγκεκριμενες.) Υ.Γ Προφανως σε οτιδηποτε εχεις τη δυνατοτητα να το ακουσεις.....το ακους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos53 Μάϊος 6, 2009 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 Το πιο σωστο ειναι να ακουσεις πολλα συστηματα live και να δεις "αν γινεται" και προβολεις.Το σιγουρο ειναι οτι στο ακουσμα θα καταλαβεις τι σου γινεται στα σιγουρα.Θα τους πεις στο καταστημα να σου βαλουν να παιξουν τα "ακριβα" τους κομματια και θα αρχισεις να ξεχωριζεις και μετα θα δεις που θες να φτασεις οικονομικα και ετσι σιγουρα θα καταληξεις.Μιλαω παντα για το ακουστικο μερος οπου δυσκολα βρισκεις "χαλασμενα" αυτια.υγ ετσι και μονο ετσι σου ανοιγει το ματι που λενε και αρχιζεις να εξιδεικευεσαι διοτι πιστευω οτι ειναι ακυρο να σου πω οτι σπιτι μου εχω τον denon4308 για ενισχυτη που σπερνει και την χ3500 τηλεοραση κλπ κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Μάϊος 6, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 Ναι αυτό είναι κάτι που θα το κάνω Τάσο οπωσδήποτε ξεκινώντας από αυτό το ΣΚ. Σε Κωτσόβολους, και λοιπά μαγαζιά, αν θυμάμαι καλά έχουν να ακούσεις και να δεις. Είναι κάποιο μαγαζί που ειδικεύεται σε αυτά και έχει και retail (δεν είναι μόνο online) όπου μπορώ να πάω? NTG οι λύσεις που λες σε 2.1 είναι ποιοτικά αισθητά ανώτερες από πχ την 5,1 που σου έδειξα (την σωστή 5,1 ) σε βαθμό που να αξίζει και μετά να έρθουν άλλοι 2 δορυφόροι για πίσω? (θα ακούσω αν μπορώ φυσικά) Θα πάω να ακούσω και να δώ πράγμα πάντως. Να ρωτήσω και κάτι άλλο. (για αλλαγή) Το δωμάτιο αυτό είναι ημιυπόγειο, συνεπώς ΔΕΝ είναι ιδιαίτερα φωτεινό από την μάνα του, παρόλα αυτά θα συστήνατε ένα καλό πανί αντί για τον τοίχο ε? Είδα πως 120-150άρι χειροκίνητα πανιά θα πάει κανα 300άρι, αλλά είναι μια καλή επένδυση γενικά όπως το κόβω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 6, 2009 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 Oσο πιο πολυ ακους απο ποιοτικα ηχεια τοσο πιο ευκολα καταλαβαινεις μικροδιαφορες απο εκει και κατω.Απο εκει και πανω ειναι πιο δυσκολο μεχρι που καποια στιγμη για καποιον περιεργο λογο βρεθεις με καποια ηχεια ακριβοτερα-ποιοτικοτερα τα οποια τα "ακους" για 1-2 μηνες και ξαφνικα βρεθεις αντιμετωπος με τα παλια δικα σου.Εκει ισως παρεξενευτεις για αυτο που ακουγες τοσο καιρο.(πριν ερθει το διμηνο).Κοινως μην περιμενεις να ακουσεις μικροδιαφορες μεταξυ ποιοτικων ηχειων που κανουν 300 το ενα 400 το αλλο με το καλημερα δλδ.Η εξειδικευση ,που λες οτι δεν εχεις, θα ερθει με το καιρο.Μιας και κυνηγας περισσοτερο το οπτικο του θεματος ακομα και οι λυσεις που προανεφερα μοιαζουν υπερβολικες.Συμπληρωσε το οπτικο (lg+καποιο καλο πανι) με μια ψιλοετοιμη λυση στα ~300Ε (πχ sony dz660) να το χαρεις (το home cinema) απο την αρχη και καποια στιγμη στο μελλον βαζεις τα sony σε καποιο αλλο δωματιο (κρεβατοκαμαρα) ή τα πουλας και παιρνεις τοτε κατι καλυτερο ηχητικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Μάϊος 6, 2009 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 Πρεπει να αποφασισεις αν θελεις HD ready ή Full HD προβολεα,τα 720p ειναι μια χαρα μεχρι καποιες ιντσες(χοντρικα θα ελεγα 90-100''),απο εκει και περα χρειαζεται η παραπανω αναλυση.Αυτη η αποφαση εχει περιπου 1000 ευρω διαφορα και δεν ξερω αν αξιζει αυτη τη στιγμη(μπορεις να παρεις ενα οικονομικο προβολακι 720p και οταν καθιερωθει το 1080p αλλαζεις κατηγορια)Επισης θα προτεινα το πανι να το αγορασεις τελευταιο,αφου κανεις εκτεταμενες δοκιμες στον τοιχο(ειναι πολυ πιο δυσκολο να το τοποθετησεις αποτι σκεφτεσαι).BTW,οσο ανεβαινουν οι απαιτησεις σου σε ιντσες αυξανεται και η αποσταση προβολεα-πανιου,αναλογως και του zoom που εχει ο καθε φακος.Και εννοειται οτι για να εχεις καλη εικονα στις 150'' θες βαρβατο προβολεα.Για τηλεοπτικο προγραμμα που ρωτας,imho δεν αξιζει εκτος αν εχεις τελεια ληψη ή δορυφορικη,γιατι απλουστατα το τραγικο σημα των ελληνικων καναλιων μεγενθυνεται και γινεται 10φορες χειροτερο.Τελος,για τον ηχο θα προτεινα να ξεκινησεις για αρχη με πολυκαναλο ενισχυτη + 2 ηχεια μονο και αφου μπουν τα επιπλα βλεπεις αν σε παιρνει για περιφερειακα ηχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάϊος 6, 2009 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 Ναι αυτό είναι κάτι που θα το κάνω Τάσο οπωσδήποτε ξεκινώντας από αυτό το ΣΚ.Σε Κωτσόβολους, και λοιπά μαγαζιά, αν θυμάμαι καλά έχουν να ακούσεις και να δεις. Είναι κάποιο μαγαζί που ειδικεύεται σε αυτά και έχει και retail (δεν είναι μόνο online) όπου μπορώ να πάω? NTG οι λύσεις που λες σε 2.1 είναι ποιοτικά αισθητά ανώτερες από πχ την 5,1 που σου έδειξα (την σωστή 5,1 ) σε βαθμό που να αξίζει και μετά να έρθουν άλλοι 2 δορυφόροι για πίσω? (θα ακούσω αν μπορώ φυσικά) Θα πάω να ακούσω και να δώ πράγμα πάντως. Να ρωτήσω και κάτι άλλο. (για αλλαγή) Το δωμάτιο αυτό είναι ημιυπόγειο, συνεπώς ΔΕΝ είναι ιδιαίτερα φωτεινό από την μάνα του, παρόλα αυτά θα συστήνατε ένα καλό πανί αντί για τον τοίχο ε? Είδα πως 120-150άρι χειροκίνητα πανιά θα πάει κανα 300άρι, αλλά είναι μια καλή επένδυση γενικά όπως το κόβω. - Για μαγαζιά κοίτα ξανά στο αρχικόμου μήνυμα. - Για μειωμένο κόστος αντί πανιού τώρα στην αρχή ψάξε & την λύση του απλού τοίχου, θέλει πολύ καλό μάστορα που θα σπατουλάρει και θα κάνει το βάψιμο όμως. - Επίσης κοίτα και την λύση για μόνο 2 καλά ηχεία full range χωρίς sub αρχικά. Συμπληρωματικά για κεντρικό και περιφερειακά βάζεις ότι βρείς γύρω σου με προοπτική να τα αναβαθμίσεις αργότερα. - 70τμ για μικρά all-in-one συστήματα δεν νομίζω να είναι και ότι καλύτερο, ο χώρος αξίζει μια καλή λύση που ΔΕΝ είνα ιανάγκη να μπεί με την μία. Σιγά σιγά μπορείς να στήσεις συστηματάρα. - Καλό αυτό που ειπώθηκε για τα καλώδια ΑΛΛΑ μην μπλέξεις από τώρα και με αυτά, πάρε καλής ποιότητας αλλά οικονομικά και αν και εφόσον αργότερα προσθέσεις high end υποσυστήματα τότε τα αλλάζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Μάϊος 7, 2009 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2009 Για ιντσες σκεφτόμουνα για 100-120 να σου πω την αλήθεια. Πιστεύω πως από χώρο με παίρνει και για 150 πιθανός αλλά δεν ξέρω.Αν πρέπει να πάρω προβολέα σαν αυτό που έχουν για να φωνάζουν τον batman για να πάω από τις 120 στις 150 δεν θα το κάνω.Ο χώρος είναι όντως 70 τετραγωνικά αλλά δεν θα είναι ΜΟΝΟ για το home theater οπότε δεν είναι πως μπορώ, ή βολεύει να τον εκμεταλλευτώ ολόκληρο και να κοτσάρω ηχεία σε όλο το εμβαδόν. Όσον αφορά το θέμα 720 ή 1080 προβολέα, αυτή τη στιγμή λεω για 1080 (μια ψυχή που είναι να βγει...) τώρα όταν έρθει προς το τέλος καλοκαιριού η ώρα να βγει αυτή η ψυχή, αν δεν βγαίνει και γλιτώνω 1 χιλιάρικο τότε ίσως το κάνω αλλά για τώρα κοιτάω τους 1080. Εχτές πάλι τα κοίταγα, και νομίζω πως είναι πιο «σωστό» να ξεκινήσω με πολυκάναλο ενισχυτή και 2 ηχεία, ή 2,1 και μετά να επεκταθώ μόλις ζήσω και λίγο τον χώρο. Θα ποστάρω εδώ πράγματα καθώς προχωράω με το όλο θέμα και εχω και άλλες ερωτήσεις, και ευχαριστώ, και πάλι για το feedback σας, το εκτιμώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Μάϊος 7, 2009 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2009 Λοιπόν... Αποφεύγεις like cancer τα έτοιμα home cinema! (Εκτός από αυτό που είναι πάρα πολύ καλό σε σύγκριση με αυτά που έχουν dvd γιατί έχει κανονικό ενισχυτή) -Λένε 1000w ισχή και είναι γύρο στα 50-60w όλο το σύστημα. -Επίσης από 150ε μέχρι 1000ε ή όσο ανεβαίνουν στα έτοιμα (lg κτλ) ο ήχος και η ποιότητα (που είναι πολύ καλή μπορώ να πω) είναι ίδιος και η ένταση επίσης,μόνο το player αλλάζει. -Το subwoofer δεν είναι ενεργό,στα περισσότερα είναι 4 ή 5 ιντσών αδύναμο και πολύ "laggy",γενικώς δεν γεμίζει με ήχο όχι σαλόνι,αλλά ούτε τουαλέτα 5τμ με αυτά τα πράματα. Καλύτερα να αφήσεις και τα έτοιμα φτηνά σετ,και να κινηθείς για αρχή σε ποιοτικό 2.1 σύστημα με κατά προτίμηση τον κάπως καλύτερο Yamaha RX-V663. Αλλά επειδή σε βλέπω για πολύ low-budget σύνθεση και θες και ένταση,πήγαινε σε κάποιο κατάστημα media markt πχ να δεις πως παίζουν τα Magnat Monitor Supreme γενικώς. Προτείνω μπρος-πίσω τέσσερα Supreme 800,και κεντρικό Supreme Center 250. Μετά για subwoofer δες το Yamaha YST-SW515,πολύ καλό και φτηνό. Θα σου βγούν γύρο στα 800ε τα ηχεία χωρίς ενισχυτή,με ενισχυτη τον yamaha 663 (θα τα παίζει και καλά τα magnat) πάει γύρο στα 1200ε μόνο ο ήχος αλλά πέρνεις κάτι πολύ καλό για την τιμή του. Πιστεύω ότι με αυτήν την σύνθεση είσαι πλήρες,αν θες κάτι πολύ καλό σε σημείο να λες πάλι καλά αυτό είναι καλό like no other cheaper,θα πρέπει να δώσεις γύρο στις 3000 ευρώ,αλλά μια φορά ευχαριστημένος απ'την σύνθεση των 1200 ευρώ θα είσαι. Για projectorα δεν έχω την παραμικρή ιδέα,αλλά απ'ότι βλέπω ότι πάρεις στην τιμή που θα το πάρεις θα είναι εντάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.