Petrossortep Δημοσιεύτηκε Μάϊος 4, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 4, 2009 Έχει αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα ξαφνικών restart σε vista 64, μνήμη 6 gb,τελευταίο firefox και nod32(το 4) όσο σερφάρει στο νετ (μέσω του firefox φυσικά);Επειδή αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα(μόνο όταν σερφάρω και όχι όταν κατεβάζω) και εχόντας διαβάσει και αυτό http://www.thelab.gr/showthread.php?t=62255 σκεφτόμουν μήπως έχει καμία σχέση.Σημειωτέον ότι το σύστημα είναι απόλυτα σταθερό σε παιχνίδια και intel burn test.ΕΔΙΤ: Απλά να προσθέσω ότι σε windows xp 32 bit που έχω στο ίδιο κομπιούτερ δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα. Οπότε μάλλον κάτι θα φταίει σε θέμα software.Στα vista έχω δοκιμάσει με τους τελευταίους drivers σε όλες τις συσκευές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Μάϊος 6, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στα vista αποκλειστικά, είναι οι drivers της nvidia που κρασάρουν, αφού όπως λες δεν στο κάνει στα xp. computer management- eventviewer-customview-admin και δες τι σφάλματα σου λέει. υποθέτω ότι έχεις nvidia και θα σου βγάζει το "Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered." τσέκαρέ το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenz0 Μάϊος 6, 2009 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2009 μηπως κανενα μικροβιο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 7, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2009 Μπα, δεν είναι ιός, ούτε φταίει η κάρτα. Έπαιζα dead space μια μέρα πόσες ώρες και δεν συνέβη τίποτα. Με το που τελειώνω και μπαίνω internet σε μισή ώρα είχα φάει το πρώτο reboot.Έχω επίσης διαβάσει στο νετ για κάτι κολλήματα και κρασαρίσματα σε vista κατά την θέαση βίντεο στο youtube. Δυστυχώς δεν θυμάμαι τώρα το λινκ για να σας το δείξω.EDIT: Μιας και είπες για errors μου βγάζει στα τελευταία error περιγραφή "http event".(Έχει και κάποια άλλα, αλλά δεν θυμάμαι αν σχετίζονται με crash).Λάθος. Για το reboot που έπαθα σήμερα δεν εμφανίζει κάποιο έρορ. Το τελευταίο έχει ημερομηνία 3/5/09. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Μάϊος 7, 2009 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2009 Δεν είπα ότι έχει πρόβλημα η κάρτα, αλλά ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο στα vista που δεν παρουσιάζεται στα xp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 7, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2009 Δες και το τελευταίο έντιτ. Το θέμα είναι ότι μετά το reboot και το πλαίσιο διαλόγου στην εκκίνηση που σου λέει για safe mode και τα σχετικά, μόλις μπαίνω στα windows δεν μου λέει κάτι για serious error ή κάτι σχετικό.ΕΔΙΤ: Ξαναγυρνάω από ένα, όχι τώρα restart αλλά πάγωμα των windows. Άλλαξα τον explorer από firefox σε chrome(μήπως φταίει αυτό) αλλά το πάγωμα δεν το γλίτωσα. Ξέρει τουλάχιστον κανείς ένα δωρεάν αν γίνεται(για λόγους δοκιμής) antivirus. Πολύ φοβάμαι ότι φταίει το nod. Υ.Γ. Ούτε και τώρα μου έβγαλε σφάλμα στον event viewer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Μάϊος 7, 2009 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2009 Εδω και χρόνια χρησιμοποιώ αποκλειστικά το AVG και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δοκίμασε το. Είναι free αλλά δε νομίζω ότι έχει να ζηλέψει πολλά από τις εμπορικές λύσεις.http://free.avg.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 7, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2009 Ευχαριστώ. Άντε να δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Μάϊος 7, 2009 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2009 Στη θέση σου θα έκανα το pc κόσκινο με όλα τα παρακάτω: κάποιο anti-virus, SUPERAntiSpyware, Spybot, HiJackThis, Microsoft MSRT κ.λπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 7, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2009 Τελικά βρήκα τα σχετικά σφάλματα:1.Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.2.Activation context generation failed for "C:\Program Files (x86)\Nero\Nero8\Nero Toolkit\DiscSpeed.exe".Error in manifest or policy file "" on line . A component version required by the application conflicts with another component version already active. Conflicting components are:. Component 1: C:\Windows\WinSxS\manifests\amd64_microsoft.windows.common-controls_6595b64144ccf1df_6.0.6001.18000_none_152e7382f3bd50c6.manifest. Component 2: C:\Windows\WinSxS\manifests\x86_microsoft.windows.common-controls_6595b64144ccf1df_6.0.6001.18000_none_5cdbaa5a083979cc.manifest.3.Unable to initialize the security package Kerberos for server side authentication. The data field contains the error number.4.Audit events have been dropped by the transport. The real time backup file was corrupt due to improper shutdown.5.The previous system shutdown at 12:18:16 πμ on 8/5/2009 was unexpected.Αν εξαιρέσεις αυτά που αναφέρονται στο νέρο όλα τα άλλα συνέβησαν σε διαφορετικούς χρόνους και σε κοντινά διαστήματα. Τα πάνω είναι τα πιο πρόσφατα.EDIT: Πάλι με πέταξε έξω και μου έβγαλε την ίδια αλληλουχία λαθών. Δεν μπορώ να καταλάβω τί παίζει με το nero. Μόνο μια service του είναι ανοικτή και αυτή δεν μπορώ να την κλείσω. Εσείς τί καταλαβαίνετε; Φταίει το νέρο ή είναι κάτι άλλο;EDIT 2: Με ξαναπέταξε έξω και αυτή τη φορά μου έβγαλε τα εξής:1.Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.2.Activation context generation failed for "C:\Program Files (x86)\AVG\AVG8\avglvea.dll". Dependent Assembly Microsoft.VC80.MFC,processorArchitecture="amd64",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="8.0.50727.762" could not be found. Please use sxstrace.exe for detailed diagnosis.3.Unable to initialize the security package Kerberos for server side authentication. The data field contains the error number.EDIT 3: Το σφάλμα νούμερο 1 το συζητούν και στο ίντερνετ και λένε ότι μπορεί να οφείλεται ακόμα και στο configuration της μνήμης. Θα τρέξω και ένα memtest για να δω. Τα λέμε αύριο.EDIT 4: Βρήκα μια λύση ( http://support.microsoft.com/kb/950375/en-us/ ) αλλά δεν ξέρω αν το σφάλμα αυτό είναι η αιτία που κρασάρει το σύστημα ή το επακόλουθο του κρασαρίσματος. Πάντως στα φόρα λένε πως δεν λύνει το πρόβλημα.Εκεί οι περισσότεροι ανακαλύπτουν προβλήματα στο hardware όπως π.χ την ραμ. Όμως στα xp αλλά και στα τεστ που έτρεξα στα vista δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα. Μόνο όταν έχω ανοικτό κάποιον browser(όχι στα torrents), ότι και να κάνω, σε όποιο σάιτ και να είμαι θα μου κρασάρει.(Τί το ιδιαίτερο μπορεί να έχουν τα http; ) Αυτός είναι και΄ο λόγος που έχω αποκλείσει την περίπτωση του ασύρματου usb αντάπτορα της Belkin(δοκιμασμένοι και οι αρχικοί και οι τελευταίοι drivers). Υ.Γ: Btw,το memtest ήταν επιτυχημένο.Απεγκατέστησα το νέρο και πάλι τα ίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 8, 2009 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2009 σου κανει ακομα ρεσταρτ; εχεις δοκιμασει να κανεις disable to automatically restart on system failure η καπως ετσι ;ειναι απο το system properties.Εκει που ειναι και η καρτελα για τη virtual memory Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 8, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2009 Ναι κάνει ακόμα restart. Στα παινίδια που το τσιπσετ χτυπάει 90 και βάλε βαθμούς κελσίου όλα είναι μέλι-γάλα. Στο κατέβασμα τόρεντ-για ώρες-και εκεί το ίδιο. Στο μεμτεστ όλα εντάξει. Στα xp 32, "όνειρο".Με το που μπαίνω όμως στο ίντερνετ(ανεξαρτήτως browser και antivirus και χωρίς τίποτα να τρέχει στο background), είναι ζήτημα 1 ώρας περίπου για να φάω restart.Τα σφάλματα που ανέφερα πιο πάνω δεν σχετίζονται με το reboot απ'ότι έχω καταλάβει. Στα βγάζουν τα vista με SP1 όπως και να έχει. Είναι απλά ένα bug.Θα το δοκιμάσω πάντως και αυτό που λες για να διαβάσω τί λέει η bluescreen άμα κρασάρει. Υ.Γ.:-Ένα Σάββατο πήγα να τρέξω το dead space με το antivirus ανοικτό όπως και με την σύνδεση στο ίντερνετ και έφαγα 2 restart σε λιγότερο από μισάωρο. Απενεργοποιώ ίντερνετ connection και antivirus(nod32) και παίζω για 4 ώρες κοντά χωρίς πρόβλημα. Ξαναμπαίνω νετ και τσουπ να σου το πρώτο restart.-Το γεγονός ότι έχω δύο κάρτες ήχου x-fi και asus xonar παίζει κανένα ρόλο; Υπάρχει ακόμα περίπτωση να έχουν κάποιο bug οι drivers του ασύρματου αντάπτορα της Belkin για τα vista και να επηρεάζονται μόνο http συνδέσεις;-Να πω και ότι έχω κάνει τουλάχιστον 3 εγκαταστάσεις των vista σε φορμαρισμένο σκληρό(και διαφορετικούς σκληρούς μάλιστα) και είχα πάντα το ίδιο πρόβλημα(όπως και άλλοι σε ξένα φόρα που βλέπω). Έχω δοκιμάσει ακόμα με ένα σωρό εκδόσεις πειρατικές, αυθεντικές, τα πάντα. Το ίδιο πρόβλημα στο ίδιο σημείο. Άλλο πρόβλημα που έχω με τα vista είναι η αστάθεια του προγράμματος για την κάρτα τηλεόρασης(avermedia hybrid usbtv) που είναι και vista certified πανάθεμά την. Αλλά εκεί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάϊος 8, 2009 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2009 Βγαλε και απο το κουτι ολες τις καρτες και ασε μεσα μονο τα απαραιτητα. Μετα βαζε τις μια μια και δοκιμαζε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 8, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2009 Θέλει χρόνο, αλλά θα γίνει και αυτό κάποια στιγμή.Πρέπει πρώτα όμως να δω και να googlάρω την ανάλυση του σφάλματος:"The previous system shutdown at 12:18:16 πμ on 8/5/2009 was unexpected."Πιστεύω ότι θα βοηθήσει αρκετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 8, 2009 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2009 δεν εβγαλε μπλε οθονη ; η τωρα εσβησε απλως το μηχανημα ;Ρωταω γιατι εβγαλες την επιλογη για restart.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 8, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2009 Είμαι γραφείο μαν. Μόλις πάω σπίτι θα τα τεστάρω όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Μάϊος 8, 2009 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2009 Ίσως να σου κάνει τη ζημιά το error που έχεις με το Kerberos. Εγω απαλλάχθηκα από αυτό το error έτσι :This is a real simple Registry Edit.Open the Event and click Details. Then click on XLM. (εννοεί στον event viewer)Copy the GUID - Example {7b6bc78c-898b-4170-bbf8-1a469ea43fc5}Open RegEdit highlight Computer, go to Edit > Find and paste the GUID. Just as shown the the example above.Regedit will display HKey_Local_Machine\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Publishers\{7b6bc78c-898b-4170-bbf8-1a469ea43fc5}On the right hand side, open the Enabled (Reg_DWord) and change the 1 to 0Reboot.Δεν είχα βέβαια restart, αλλά όπου έιχα δει στο net, ολοι οι άλλοι είχανε. Ο δικός μου υπολογιστής δε συνδέεται στο internet και ισως γι' αυτό να μην είχα restart's.Σε κάθε περίπτωση δεν κάνει κακό να απαλλαχθείς από ενα error message, που αν δεις στον event viewer συμβαίνει σχεδόν σε κάθε boot.Δεν εχω να σου δώσω link, γιατί το είχα βρεί googlάροντας και το είχα κάνει copy-paste σε ενα αρχείο word που εχω στο σκληρό μου μαζί με διάφορα άλλα γιατροσόφια (αχρείαστα να είναι) για τα Vista. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 8, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2009 Θα το δοκιμάσουμε και αυτό. Thanks. Αν λες ότι είχαν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα και τους λύθηκε έτσι...Αλήθεια τί δουλειά έχει το Kerberos(για την προστασία των παιδιών δεν είναι; ) στα Vista;ΕΔΙΤ: Εδώ και αρκετές ώρες είμαι στο νετ και βλέπω βίντεο στο youtube χωρίς κανένα πρόβλημα. Η μόνη διαφορά είναι ότι ακούω από την x-fi και τα ηχεία αυτή τη φορά και όχι από τα ακουστικά με την xonar. Μόλις έβαλα ως default την xonar έκλεισε δεν έκλεισε ένα μισάωρο και μου έκανε restart(έπαιζα δεν έπαιζα κάτι το πρόβλημα παρέμενε). Κατά 99% φταίει η xonar ή ο συνδυασμός(ή ίσως και τα windows).Το θέμα τώρα είναι να καταλάβω αν φταίει η xonar ή ο συνδυασμός των δύο καρτών. Αν ακόμα στείλω e-mail στην asus θα με υπολογίσουν, θα μπορέσουν να καταλάβουν τί πάει στραβά; Και κάτι άλλο. Λογικά δεν θα έπρεπε να έχουν φροντίσει για συμβατότητα μεταξύ των δύο καρτών;EDIT 2:Επαναφέρω το θέμα μετά από κάμποσο καιρό γιατί το πρόβλημα δεν λύθηκε όπως νόμιζα θέτοντας ως default κάρτα την x-fi.Απενεργοποίησα δε και το automatic restart των windows και παρ'όλ'αυτά ο υπολογιστής κάνει restart χωρίς καμία προειδοποίηση. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δυνατόν να φταίει κάποιο πρόγραμμα ή είναι πιθανότερο να υπάρχει θέμα με το hardware; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenz0 Μάϊος 13, 2009 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2009 ολα ειναι πιθανα...μπορει να εχει ροβλημα με hardware η καποια προγραμματα να μην μπορουν να λειτουργησουν μαζι...η λυση ειναι να τα τσεκαρεις ολα ενα ενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάϊος 13, 2009 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2009 Αν έχεις δύο δίσκους στον υπολογιστή, βγάλε τον ένα που έχει το λειτουργικό, βάλε στο BIOS ως boot τον άλλο δίσκο και κάνε μια φρέσκια εγκατάσταση του Vista SP2, αφού το κάψεις σε DVD. Δεν θα χάσεις κανένα αρχείο από το δίσκο αυτό.Έτσι θα ξέρεις αν είναι hardware ή software το πρόβλημα.Μετά προσπάθησε να διορθώσεις όσο γίνεται τα Vista.- Checkdisk- sfc /verifyonly και αν βρει λάθη, system restore και αν επιμένουν τα λάθη, sfc /scannowΑν δεν διορθωθούν τα restarts, μπες Vista με F8 αλλά να έχεις Internet.Αν έχεις κι εκεί πρόβλημα φταίει το hardware, οπότε έλεγξε τη μνήμη.Βγάλε τη μια μνήμη και μετά την άλλη. Με κάθε μια, ελέγχεις αν έχεις restarts.Μπορείς να ψάξεις τι από όσα φορτώνονται φταίει, με msconfig και κλείσιμο μισών μισών των services κτλ.Ελπίζω να βοήθησα. :daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.