Jump to content

Επιλογή ΛΣ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας και καλό απόγευμα σε όλους!

Έχω έναν Η/Υ(i440) με τα εξής χαρακτηριστικά

CPU : Pentium II MMX 350MHz

Hard Disk : 6 GB

RAM : 460 MB

Graphic : 64 MB

Ποιο Λειτουργικό Σύστημα θα ήταν προτινόμενο και προτιμότερο να εγκαταστήσω??

Ευχαριστώ προκαταβολικά :cool:

λογικά τα XP δεν θα έχουν πρόβλημα...τα έχω δει προσωπικά να τρέχουν σε παρόμοιο μηχανημα. αν όχι αυτά η καλύτερη λύση που βλέπω είναι 98 ή τα 2000 :)

Τα ΧΡ τα έχει άνετα, μόνο ο δίσκος είναι μικρός (και σίγουρα αργός)...θα πρότεινα να βρεις κανένα 40άρη στις 7200 στροφές για να είσαι άνετος και να έχεις και μια κάποια αυξημενη αξιοπιστία.

OMG σε MMX 350Mhz μην βάλεις XP. Πολλές υπηρεσίες που δεν θα σου χρειαστούν, αφού το "experience" που προσφέρουν δεν μπορείς να το κάνεις κάτι. Σαν "παλαίμαχος" που είσαι, θα σου πρότεινα να περάσεις Windows 2000 ή κανένα μικρό Linux αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς (πχ το Puppy Linux).

βάλε xp αλλά κλείσε πολλές υπηρεσίες που δεν θα χρησιμοποιήσεις, πχ live update,printers, system restore,windows time, remote registry και όλες τις υπηρεσίες δικτύου αν δεν σε ενδιαφέρουν κτλ κτλ κτλ για να τα κάνεις πούπουλο. Τώρα αν με αυτό το συστημα θες να μπαίνεις Internet και να χεις antispam antivirus και όλα τα σχετικά "ANTI" σκούρα τα πράματα.

Δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα από αυτά που προσφέρουν τα ΧΡ που να μη μπορούν να τα προσφέρουν τα πανάλαφρα 2000, σε ένα τέτοιο μηχάνημα.

jpavly καλή ιδέα τα Puppy Linux, είναι ελαφρύ πρόγραμμα, αλλά..μήπως χρειάζεται και κάτι αντίστοιχο του office?? Οι drivers (που είναι για windows λογικά)

θ' ανταποκριθούν?? :hm:

Δεν το γνωρίζω φίλε μου. Για να είμαι 100% ειλικρινής, θα έβαζα Windows 2000 με κλειστά μάτια, για web/office είναι άριστα, βρίσκεις και μία παλιά έκδοση Office τύπου 2000 και είσαι άρχοντας. Puppy ή άλλο ελαφρύ Linux αν βάλεις, σου είπα είναι με την προϋπόθεση ότι έχεις την διάθεση για ψάξιμο..

jpavly καλή ιδέα τα Puppy Linux, είναι ελαφρύ πρόγραμμα, αλλά..μήπως χρειάζεται και κάτι αντίστοιχο του office?? Οι drivers (που είναι για windows λογικά)

θ' ανταποκριθούν?? :hm:

Το puppy θα είναι έτη φωτός ποιό γρήγορο από οποιαδήποτε win λειτουργικό βάλεις αλλά θέλει λίγο χρόνο για εξοικίωση...

Δεν θα χρειαστείς drivers, ρύθμισε στην αρχή την κάρτα γραφικών (xorg ή xvesa αν θυμάμαι) και τα υπόλοιπα θα τα βρεί μόνο του.

Αν τώρα έχεις πάνω τίποτα περίεργες σειριακές συσκευές ή κάτι άλλο εξίσου παλιό και περίεργο θα πρέπει να ψαχτείς παραπάνω.

Για εφαρμογή τύπου office έχει ήδη εγκατεστημένη μια (δεν θυμάμαι το όνομα της) αλλά μπορείς να περάσεις και το openoffice αν θέλεις.

P.S.

Αν θέλεις κάνα καλύτερο δίσκο στείλε μου ένα pm, κάτι μπορεί να βρεθεί...

• 2 weeks later...

Μπορώ να κάνω αναβάθμιση στο BIOS(AWARD PCI PNP 686 S/N 147469595 1998)???

Προσπάθησα να εγκαταστήσω τα ΧΡ αλλά μετά την εγκατάσταση έκανε επανεκκίνηση και ζητούσε πάλι να κάνει boot απ' το cd...???

ειχα αποπειραθει να φορτωσω λινουξ (πολλες διανομες) δε ενα ιδιο μηχανιμα( το δικο μου ειχε 256μβ ραμ) και μου πεταγε σε όλες τις εκδοσεις (πλην της πανιβαρυς για το μηχανημα ουμπουντου 7.04) ένα σφαλμα που κατι έιχε να κανει με τη λειτουργεια του δισκου και τελος παντον το αποτελεσμα ηταν να μη μπορει να φορτωθει ο grub στην εκινηση ενω τα λειτουργικα εγκαθηστονταν κανονικα......

λύση λεει είναι να βαλεις το πιο καινουριο bios αλλα ειχα το τελεφταιο....

α! αυτο το κανει λεει σε μεγαλους δισκους (πανω απο 40γιγα) αλλα το δικό μου είχε 20άρη... τι να πω...

αυτα τα γραφω για να εχεις μια ιδεα αμα πας να βαλεις λινουξ ισως τη παθεις ετσι... αλλα αν όντως βαλεις λινουξ τοτε είτε για puppy είτε για DSL και γενικα διανομές με fluxbox ή lx11 και σε καμια περιπτοση gnome/kde αλλα ουτε ακομα και xfce..... δε τα μπορει ο καιμενος το π2.... τα windows 2000 ειναι παντως πολυ καλλη επιλογη και χωρις σκοτουρες (αρκει φυσικα να μη συνδεσεις στο διαδικτυο το πισι διοτι τα 2000 δεν εχουν πια υποστιριξη)

Puppy ή άλλο ελαφρύ Linux αν βάλεις, σου είπα είναι με την προϋπόθεση ότι έχεις την διάθεση για ψάξιμο..

Το ψάξιμο αναφέρεται στη διαδικασία του install, ή και κατά τη χρήση; Γιατί θέλω να στήσω ένα linux pc, για browsing, msn-ing, και εκτυπών-ing, για τους γονείς μου. Οπότε, όπως αντιλαμβάνεσαι, πρέπει να είναι στοιχειώδη τα πράγματα που θα πρέπει να κάνουν για να το λειτουργήσουν :p

Πλέον έχει απλοποιηθεί το λίνουξ αρκετά. Λίγο να το ψάξεις, θα τα βρεις τα βασικά.

Ειδικά το ubuntu τα έχει όλα αυτοματοποιημένα.

Το ψάξιμο αναφέρεται στη διαδικασία του install, ή και κατά τη χρήση; Γιατί θέλω να στήσω ένα linux pc, για browsing, msn-ing, και εκτυπών-ing, για τους γονείς μου. Οπότε, όπως αντιλαμβάνεσαι, πρέπει να είναι στοιχειώδη τα πράγματα που θα πρέπει να κάνουν για να το λειτουργήσουν :p

Αν βάλεις ένα Ubuntu ή Kubuntu θα τα παίζει όλα αυτά που θέλεις με τη μία. Εκτυπωτή δεν ξέρω να σου πω, δεν έχω τυπώσει ούτε μία φορά, αλλά η λογική λέει ότι θα υπάρχουν Generic drivers για τα πάντα πια.

@παλαίμαχος:

Μπορείς να κάνεις BIOS update, αρκεί να το βρεις :p

Παραβλέπω το ότι έκανες εγκατάσταση τα XP ενώ σου είναι άχρηστα και σου λέω ότι σε κάθε reboot θα σου ζητάει να κάνεις boot από το CD :p

Απλά δεν πατάς κανένα πλήκτρο όταν σου βγάζει το μήνυμα και το αφήνεις να συνεχίσει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.