DarkSaga Δημοσιεύτηκε Μάϊος 3, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 3, 2009 2xAALS 640GB εναντίον... Vertex 30GB με αφορμή και ένα θεματάκι για το photoshop και δεδομένου οτι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μετά της έλευση της nikon d80 αυξάνονται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς είπα να στήσω μια ιεραρχική δομή μνήμης με σκοπό τα μέγιστα αποτελέσματα σε όλα τα προγράμματα και στην καθημερινή χρήση/αίσθηση το έχω σκεφτεί κάπως έτσι Level1 8GB RAM Level2 SSD Win ίσως και προγράμματα (ο 30άρης Vertex αποδείχτηκε ταχύτατος με ό,τι έχω δοκιμάσει αλλά με τα seven σχεδόν γέμισε και δημιουργεί δεύτερες σκέψεις) Level3 Raid0 Μηχανικών δίσκων (απαραίτητο μόνο για 64 bit OS *λόγω χώρου,αν δεν αντέχετε οικονομικά για 2χ/3χ SSDs* σε συνδιασμό με τα 8GB RAM με XP 30GB ήταν αρκετά για να κρατήσουν και αυτά)Level4 Raid1 όπου η ποιότητα ή η ασφάλεια καλύτερα, είναι σημαντικότερη από την ταχύτητα στα Level3 και Level4 είναι που ψάχτηκα λίγο και είπα να κάνω μια δυο μετρήσεις με τους νέους δίσκους(ο ένας έσκασε δε με άντεξε) ακολουθούν μετρήσεις για Hd tune Read Write Hdtach CrystalMark atto Roadkill Στα ενδοιάμεσα έκανα update και τον Vertex σε 1.10 firm και πήρα άλλη μια γύρα μετρήσεις. τα benches με τον Vertex 12.75 έγιναν με τον δίσκο σε κατάσταση πληρότητας 100% είχε 5GB ελεύεθερα από τα 29 αλλά είχαν ήδη γραφτεί και σβηστεί πολύ περισσότερα GB ώστε να πέσει κατά το δυνατόν περισσότερο μονός AALS2χRaid 0 AALS2xRaid 1 AALS2xRaid (0 +1) σπαστό. AALSVertex 12.75 fullVertex 1.1 (13.70) Empty?βάζοντας λεζάντες είδα οτι έχω ξεχάσει να πάρω κάποιες μετρήσεις ή μάλλον τις έγραψα πάνω σε άλλες γκρρ...θα προσπαθήσω μόλις γίνει το RMA να καλύψω τα κενά Ευχαριστώ που δεν σχολιάζετε ακόμα.ήρθαν και οι εικόνες ανά πρόγραμμα και κατηγορία read/write
DarkSaga Μάϊος 3, 2009 Author #2 Μάϊος 3, 2009 απ' ότι φαίνεται το ΑΤΤΟ έχει μια ανεπαίσθητη μείωση απο single drive σε Raid 1
DarkSaga Μάϊος 3, 2009 Author #3 Μάϊος 3, 2009 Στο crystalmark το Raid0 φαίνεται να χάνει έναντι του μονού δίσκου και ο Vertex τσίμπησε λίγο προς τα πάνω με τη μετάβαση 12.75-->13.70 ωστόσο επιφυλάσσομαι να συμπληρώσω με μετρήσεις απο γεμάτο vertex με 13.70 αλλά και ό,τι λείπει από τη συστοιχία
DarkSaga Μάϊος 3, 2009 Author #4 Μάϊος 3, 2009 σημαντική διαφορά ο χύμα ενιαίος μονός δίσκος από το partition 30GB στην αρχή του.... δεν το περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά
DarkSaga Μάϊος 3, 2009 Author #5 Μάϊος 3, 2009 γραμμικότατα τα αποτελέσματα Raid 1=1χAALS=1/2Raid0 έπρεπε να δοκιμάσω αν κόψω το Raid0 πολύ μεγαλύτερο μέχρι εκεί που πέφτει το Sequential αρκετά και να σπάσω σε partition το Raid0 να δώ αν θα κρατούσε χαμηλά τα seek times(στα άλλα μετροπρογράμματα) και ψηλά τα sequential όχι οτι 85GB είναι λίγα,αλλά λέμε τώρα ~5% cpu usage διαφορά ο μονός δίσκος με τα Raid δεν ξέρω αν εδώ οφείλεται και το Penalty 0.5ms στο seek
DarkSaga Μάϊος 3, 2009 Author #6 Μάϊος 3, 2009 AALS only 1x Raid 1 Raid 0 σπαστό Raid 1 σπαστό Raid 0
DarkSaga Μάϊος 3, 2009 Author #15 Μάϊος 3, 2009 γενικά το σπαστό απέδωσε πολύ καλά διατηρώντας τα πλεονεκτήματα του Raid1 σε ασφάλεια χωρίς να επιβαρύνει σε επιδόσεις σε σχέση με το μονό δίσκο ήδη το χρησιμοποίησα και ναι δουλευει....:crazy_pilot: το πρώτο κομμάτι του Raid0 τα σπάει με χαμηλά access times 7.2 αν θυμάμαι καλά έναντι 12.2 του μονού δίσκου,κέρδος όμως που δίνει και ένα partition 30GB σε μονό δίσκο. εντύπωση μου έκανε η πολύ καλή συμπεριφορά του ICH9R το οποίο έδειξε να παίζει τους 2 δίσκους σε 2χ επιδόσεις στεγνά και χωρίς τερτίπια..... ευχαριστημένος από την αγορά επιφυλάσομαι σχετικά με την αντοχή στο χρόνο των AALS Μπορεί απλά να ήμουνα γκαντέμης. κατα τα άλλα άξιζαν τα λεφτά τους και νομίζω οτι με αυτό το στήσιμο μια χαρά κάνουν για Level3 Και Level4 στο παραπάνω project δεδομένου οτι με 2 μόλις δίσκους κάνεις τα πάντα. αυτά.... ευχαριστώ για την αναμονή
ChSin7 Μάϊος 3, 2009 #16 Μάϊος 3, 2009 Ωραίες και πολλές μετρήσεις. To issues "παραπέμπει σε προβλήματα" στον τίτλο αλλά μια χαρά τους βλέπω
DarkSaga Μάϊος 3, 2009 Author #17 Μάϊος 3, 2009 είναι οι προβληματισμοί ίσως το απέδωσα λάθος τώρα μένει να πάρουμε καμια σοβαρή μέτρηση με 8GB σε 64bit OS με όλα τα scratch swap caches κλπ σε 3GB Ram drive sooon
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.