deninho Μάϊος 2, 2009 #21 Μάϊος 2, 2009 ναι, για αυτό όμως στο εξωτερικό, ο οδηγός έχει περάσει από πιστοποιήσεις, ξέρει όλη την πόλη του απ'έξω κι ανακατωτά, έχει gps και το χρησιμοποιεί και δεν κάνει μαντεψιές, αν κάνει λάθος στο δρόμο, σταματάει το ταξίμετρο μέχρι να το διορθώσει, δεν πάει να σε βγάλει βλάκα όταν κάνει λάθος, μιλάει με το σεις και με το σας, χρεώνει ότι γράφει το ταξίμετρο στο δεύτερο δεκαδικό, κι όχι ταριφαίικες στρογγυλοποιήσεις προς τα πάνω, κόβει απόδειξη, φορτώνει και ξεφορτώνει ο ίδιος τις βαλίτσες, δεν καπνίζει, δεν έχει τα σκυλάδικα που δεν παλεύονται, δε βρωμάει, έχει την άδειά του και το δίπλωμα κολλημένα σε εμφανές σημείο...
winters Μάϊος 2, 2009 Author #22 Μάϊος 2, 2009 Δεν αντιλεγω. Το πας αναποδα ομως. Οι δικοι μας δεν εχουν φτηνη χρεωση επειδη ειναι αξεστοι... ΕΙπαν οτι θα μπει gps υποχρεωτικα σε ολα τα ταξι, ανοιχτη γραμμη για παραπονα (εναν 5ψηφιο θα βαλλουν λογικα), πρεπει ολα τα ταξι να ειναι σε αριστη κατασταση και κατι αλλες πιπες που δεν τις θυμαμαι. Ειδατε τι ειπε ο reaperx? Βαριομουν να παω στο συνταγμα να παρω το τρολευ. Αν ηξερε ομως οτι θα πληρωνε 10ε και οχι 5 θα ανεβαινε την ερμου (που ειναι 5 λεπτα δρομος) και θα επαιρνε το τρολευ. Τα νυχτερινα λεωφορεια ειναι αδεια παντα. Η κοπελα παει στο πανεπιστιμιο παντα με ταξι. Πληρωνει 2 φορες τη βδομαδα 4ε πηγαινε και 4 ελα. Δεν παιρνει το λεωφορειο γιατι βαριεται. Αν ειχε ομως 8ε δε θα βαριοταν... Θα μ πειτε, ας ειχαμε και λεωφορεια ++++ (δεν εχετε κι αδικο...) Τεσπα.. Πολυ τους υπερασπιστικα μ φαινεται (Aμεσως με βαφτισε ταριφα ο αλλος. xa0xa0x0) Aντε καλο βραδυ.... <3 <3 <3 <3 xxx
greekfragma Μάϊος 2, 2009 #23 Μάϊος 2, 2009 η μπανανία συντηρεί την κατάσταση......κακοί δρόμοι......ανοργανωσιά στις μετακινήσεις......κακές υπηρεσίες στα ΜΜΜ....ακριβα κόμιστρα/εισητηρια....ακριβό πετρέλαιο και βενζίνη.ο μόνος που δε θελει να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι οι πετρελαιάδες.....ΕΛ.ΠΕ Βαρδινογιάννης και Σία.ο ταξιτζής όντως τα φέρνει δύσκολα βόλτα πλέον....προ 10ετίας θησαυρίζανε.αλλά το γαμώτο είναι να την πληρώνει πάλι ο κοσμάκης.......να δω πότε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα που δε θα πρέπει να το κουβαλήσει στην πλάτη του ο κοσμάκης.
jax7480 Μάϊος 2, 2009 #24 Μάϊος 2, 2009 ο ταξιτζής όντως τα φέρνει δύσκολα βόλτα πλέον....προ 10ετίας θησαυρίζανε.αλλά το γαμώτο είναι να την πληρώνει πάλι ο κοσμάκης.......να δω πότε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα που δε θα πρέπει να το κουβαλήσει στην πλάτη του ο κοσμάκης.Μονοι τους την πατησανε Γιωργο. Οταν αρχισαν να δινουν τις αδειες για ταξι απο εδω και απο εκει.Εγω ακομα παντως δεν πιστευω οτι βγαζουν 1500€ τον μηνα. Ειδικα με τις 2πλες και 3πλες κουρσες που κανουν.
greekfragma Μάϊος 2, 2009 #25 Μάϊος 2, 2009 στην οικογένεια το ψάχναμε να αγοράσουμε ταξί και να το νοικιάσουμε.....για Αθήνα το ημερήσιο 12ωρο ήταν περίπου 200-300ευρώ μονής ταρίφας και 500ευρώ περίπου στο βραδυνό 12ώρο.το μηνιάτικο κυμαίνεται από 5-8 χιλιάδες ευρώ....αν βγάλεις πετρέλαια σερβις και το νοίκι που θα πληρώνει ο οδηγός το 1500άρι κάπου εκεί είναι........ίσως να μην ειναι 1500 αλλα 2000-2500 κατά την άποψή μου.όπως και να χει το ταξί το θεωρώ στην αθήνα πλέον περιττό......προτιμότερο είναι να νοικιάσεις πλέον ένα 1000άρι αμαξάκι με το μήνα και να το χρησιμοποιείς στις αντίστοιχες περιπτώσεις που θα σε βόλευε το ταξί.....για τα υπόλοιπα μετρο λεωφορεία είναι κομπλε.
aggelopas Μάϊος 2, 2009 #26 Μάϊος 2, 2009 Απλα τη δεκαετια του '80 επρεπε να γινει το ταξι μεσω μαζικης μεταφορας και γι'αυτο εγινε φτηνο.... Τωρα ομως με τις συγκοινωνιες να λειτουργουν, δλδ να εχει μειωθει η πελατεια, και να εχει αυξηθει το πετρελαιο 150% τα τελευταια 2 χρονια, δεν γινεται να δουλεψουν με τα κομιστρα που ισχυαν μεχρι προχτες. Και φυσικα η αυξηση ειναι μονο στη χιλιομετρικη χρεωση. Ουτε στη σημαια, ουτε στην αναμονη, ουτε στη ελαχιστη χρεωση. Εγω απο το κεντρο σπιτι μου πληρωνα 2,90 και τωρα θα πληρωνω 3,40. Απο το σπιτι μ στο παγκρατι πληρωνα 2.80 και θα συνεχισω να πληρωνω 2.80.το πετρελαιο πλεον ειναι σε τιμες προ 2004. 50% κατω απο το ΜΟ των τελευταιων 2 ετων.
winters Μάϊος 2, 2009 Author #27 Μάϊος 2, 2009 Ισως μπερδευετικες.. Πετρελαιο για ταξι δλδ diesel.Mεχρι το 2005-6 το diesel ειχε μιση τιμη απο το πετρελαιο θερμανσης. Εν μια νυκτι λοιπον αποφασισε η κυβερνηση να παει το diesel οσο και το πετρελαιο θερμανσης και απο εκει που ειχε περιπου τη μιση τιμη σε σχεση με την αμολυβδη, τωρα ειναι ακριβοτερο.
deninho Μάϊος 2, 2009 #28 Μάϊος 2, 2009 μα, το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν πιο φτηνό από το diesel :turn:
winters Μάϊος 2, 2009 Author #29 Μάϊος 2, 2009 μα, το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν πιο φτηνό από το diesel :turn: ναι εχεις δικιο... τα μπερδεψα... (αυτα παθαινεις αν ανοιγεις το pc με το που ξυπνας... :hang3: ) τεσπα...
cptkoulis Μάϊος 2, 2009 #30 Μάϊος 2, 2009 στην οικογένεια το ψάχναμε να αγοράσουμε ταξί και να το νοικιάσουμε.....για Αθήνα το ημερήσιο 12ωρο ήταν περίπου 200-300ευρώ μονής ταρίφας και 500ευρώ περίπου στο βραδυνό 12ώρο. το μηνιάτικο κυμαίνεται από 5-8 χιλιάδες ευρώ....αν βγάλεις πετρέλαια σερβις και το νοίκι που θα πληρώνει ο οδηγός το 1500άρι κάπου εκεί είναι........ίσως να μην ειναι 1500 αλλα 2000-2500 κατά την άποψή μου. Επισης πρεπει να υπολογισουμε και την αποσβεση της επενδυσης καποια στιγμη ( αδεια + αξιοπρεπες ταξι ειναι καπου 250Κ ) κι αν δεν κανω λαθος σε αυτα τα χρηματα δεν υπαρχει καποια ασφαλιση.Do the math... Τελος,θα ξαναγραψω αυτα που μου ειπε γνωστος μου ταριφας(αποφοιτος ελληνικου πανεπιστημιου) οταν τον ρωτησα αν αποδιδει το αθλημα "ο τζιρος σου ειναι κατα μεσο ορο 11Ε/ωρα....τις πρωτες 8 ωρες δουλευεις για να βγαλεις τα εξοδα σου...απο εκει και περα και μεχρι να κλεισεις το 12ωρο βγαζεις οτι βγαζεις" Μαλιστα χρησιμοποιει BMW 525d,κι επειδη ειναι εξαιρετικα σπανιο να δεις ταξι BMW ειναι καποιοι που τον σταματανε για να τους παει 500μ παρακατω(για να δουν πως ειναι ) ΥΓ χρησιμοποιω ταξι περιπου 1 φορα/ 5 χρονια και ουδεμια σχεση εχω εγω ή συγγενης μου μεχρι 18ου βαθμου με το αθλημα
PetrosD Μάϊος 2, 2009 #31 Μάϊος 2, 2009 Να σου πω την αληθεια, αν και δεν εχω παρει ταξι εδω και 2 χρονια, μια βολτα με την BMW 525d θα την ηθελα! Εχω δει και μια BMW 530 ταξι, αλλα δεν ξερω αν ειναι diesel.
deninho Μάϊος 2, 2009 #32 Μάϊος 2, 2009 Μαλιστα χρησιμοποιει BMW 525d,κι επειδη ειναι εξαιρετικα σπανιο να δεις ταξι BMW ειναι καποιοι που τον σταματανε για να τους παει 500μ παρακατω(για να δουν πως ειναι ) Τον συμφέρει αυτό πάντως, ειδικά αν είναι στο κέντρο όπου θα βρει άμεσα άλλη κούρσα Πάντως κι εγώ, στο εξωτερικό, όταν είχα πετύχει σε πιάτσα ένα ταξί Jaguar*, παρ'ότι ήμασταν 15 λεπτά με τα από το σπίτι, πρότεινα να πάρουμε ταξί. Οι άλλοι δε δεχτήκαν ρε γμτ (και X5 και Hummer ταξί έχω δει στο ίδιο μέρος...)
astrolabos Μάϊος 2, 2009 #34 Μάϊος 2, 2009 Τον συμφέρει αυτό πάντως, ειδικά αν είναι στο κέντρο όπου θα βρει άμεσα άλλη κούρσα Πάντως κι εγώ, στο εξωτερικό, όταν είχα πετύχει σε πιάτσα ένα ταξί Jaguar*, παρ'ότι ήμασταν 15 λεπτά με τα από το σπίτι, πρότεινα να πάρουμε ταξί. Οι άλλοι δε δεχτήκαν ρε γμτ (και X5 και Hummer ταξί έχω δει στο ίδιο μέρος...) Εκεί που είχες πάει είχαν υφασμάτινες σακούλες σκουπιδιών Ralph Lauren?
cptkoulis Μάϊος 2, 2009 #35 Μάϊος 2, 2009 Τον συμφέρει αυτό πάντως, ειδικά αν είναι στο κέντρο όπου θα βρει άμεσα άλλη κούρσα Πάντως κι εγώ, στο εξωτερικό, όταν είχα πετύχει σε πιάτσα ένα ταξί Jaguar*, παρ'ότι ήμασταν 15 λεπτά με τα από το σπίτι, πρότεινα να πάρουμε ταξί. Οι άλλοι δε δεχτήκαν ρε γμτ (και X5 και Hummer ταξί έχω δει στο ίδιο μέρος...) Μας ελεγε επισης οτι πηγαινει σε καλα ξενοδοχεια και αφηνει μια καρτα του στον υπευθυνο/ρεσεψιονιστ/whatever...Στανταρ ερωτηση που ακολουθει ειναι "Και τι ταξι εχεις? " κι οταν τους απανταει BMW συνηθως του λενε "παμε εξω να το δω" ΥΓ Εχω δει εδω στα περιξ ταξι Mercedes S500(προ δεκαετιας) κι αλλη μια νεα S-Class AMG με διπλες εξατμισεις
Hydra Μάϊος 2, 2009 #36 Μάϊος 2, 2009 Αποψη μου ειναι να ειναι ολα τα taxi απο μια κατασκευαστρια αυτοκινητων και να ειναι επισης οικονομικα απο μεριας καυσιμων και ανταλακτικων οπως η αστυνομια που εχει τα Citroen τα Xara,παλια ειναι βεβαια και αυτα θελουν αλλαγη,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
LevelOne Μάϊος 2, 2009 #37 Μάϊος 2, 2009 Το γνωρίζεις οτι τα οχήματα της Αστυνομίας, ειναι, ως επι το πλείστον δωρεά της Citroen? Εμμεση διαφημίση δλδ...
Hydra Μάϊος 2, 2009 #38 Μάϊος 2, 2009 Oχι αυτο δεν το ηξερα !!χαχαχα και thread για τα Ταξι καναμε?? χαχαχαχα τι να πω...Ασχετο αλλα LevelOne κ Astrolabos πολυ φαση τα avatars χαχαχαχ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.