alexis2044 Μάϊος 2, 2009 #41 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2009 Ηρεμήστε και μη μου τρομάζετε τον κόσμο pliz.+1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Μάϊος 2, 2009 #42 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Μάϊος 2, 2009 Author #43 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2009 sardanapaloi ολοι σας! x-ax-ax-ax-ax-ax ολα τα λεφτα ο tails :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Μάϊος 2, 2009 #44 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2009 Εγώ να προσθέσω ότι τους ταξιτζήδες(ιδιοκτήτες) το κράτος εδώ και πολλά χρόνια τους φορολογεί τεκμαρτά, δλδ. για φετος , όπως και περισυ, ανεξαρτήτως του πόσα έβγαλες, θα θεωρησει η εφορία ότι έβγαλες ένα συγκεκριμένο ποσό.Για Θεσσαλονικη πχ, γιατι είναι αναλογα με τον πληθυσμό, ο ιδιοκτήτης ταξι που το κατέχει κατά 50% και το δουλευει ο ίδιος θα φορολογηθει ως αν έχει ετήσιο εισόδημα 13.000, δλδ σαν να βγάζει 1083 ευρώ το μηνα. ΝΟμίζω ότι είναι σκανδαλωδη ευνοια ευτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Μάϊος 3, 2009 #45 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2009 εχω να παρω ταξι 2 χρονια τσε βαλε.και θα κανω πολυ καιρο να ξαναμπω.τελευταια φορα ηρθα στα χερια γιατι δε μου δινε ρεστα.τους σιχαινομαι απιστευτα τους ταξιτζηδες και ως πελατης και ως οδηγος.εχουν κανει ολους τους δρομους πιατσες ταξι με το ετσι θελω.μπαινουν στις λεωφορειολωριδες επειδη ετσι γουσταρουν και κλαιγονται κι ολας.να πανε να ψοφησουνε.:devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Μάϊος 3, 2009 #46 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2009 Νομίζω ότι είσαι άδικος. Αρχικά πρέπει να διαχωρίσεις τον άνθρωπο από την επαγγελματική του ιδιότητα. Ναι έχεις δίκιο ότι κάποιοι είναι αγενείς τόσο στις διαπροσωπικές τους σχέσεις με τους πελάτες τους όσο και οδηγητικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τους καταδικάζεις όλους να πάνε να ψοφήσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 3, 2009 #47 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2009 ο λογος που δινεις 5ευρο για να πληρωσεις την ταριφα (2,8) και σου δινουν 2Ε ρεστα ποιος ειναι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Μάϊος 3, 2009 #48 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2009 Και γω συμφωνώ, οι χειρότεροι οδηγοί κανιβαλιστές που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι οι λεγόμενοι "επαγγελματίες". Δεν υπολογίζουν τίποτα. Αν και δεν μου αρέσει να γενικολογώ αυτά που βλέπω κάθε μέρα απο φορτηγατζήδες και ταξιτζήδες δεν λέγονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Μάϊος 3, 2009 #49 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2009 Νομίζω ότι είσαι άδικος. Αρχικά πρέπει να διαχωρίσεις τον άνθρωπο από την επαγγελματική του ιδιότητα. Ναι έχεις δίκιο ότι κάποιοι είναι αγενείς τόσο στις διαπροσωπικές τους σχέσεις με τους πελάτες τους όσο και οδηγητικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τους καταδικάζεις όλους να πάνε να ψοφήσουν.Σε όλα τα άλλα επαγγέλματα Αντώνη εκτός από αυτό.Μπαίνει οικογενειάρχης στο ταξί και μετατρέπετε σε αλήτη. Δεν ξέρω πως τους επηρεάζει το επάγγελμα, αλλά έχω δεκάδες παραδείγματα.Ενάμισι χιλιάρικο το μήνα, έβγαζε στο χαλαρό φίλος με 4 τρίφυλλα στη βάρδια. Ο συνέταιρος του στη δική του έβγαζε τρία χιλιάρικα. Αν είναι λαμόγιο ο ταρίφας ξεπερνάει τα τρία. Δεν είναι λογικό οι άδειες να κοστίζουνε περιουσίες και οι απολαβές τους να είναι ψίχουλα.Την αύξηση την ανακοινώσανε μαζί με την μύωση στις συγκοινωνίες για τους πάνω από 60 και για τους μαθητές. Νομίζω ότι έχουν στόχο να κάνουν δυσπρόσιτο το ταξί, δίνοντας ώθηση στα μαζικά μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Μάϊος 3, 2009 #50 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2009 Σερ ΓιαγκΤ όπως πάντα εύστοχος Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Μάϊος 3, 2009 #51 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2009 Ενάμισι χιλιάρικο το μήνα, έβγαζε στο χαλαρό φίλος με 4 τρίφυλλα στη βάρδια. Ο συνέταιρος του στη δική του έβγαζε τρία χιλιάρικα. Αν είναι λαμόγιο ο ταρίφας ξεπερνάει τα τρία. Δεν είναι λογικό οι άδειες να κοστίζουνε περιουσίες και οι απολαβές τους να είναι ψίχουλα.Καταρχην δεν αμφισβητω τα οσα γραφεις,απλα θα ηθελα καποιες διευκρινισειςΤα 1500Ε του τρι-φιλου,ειναι μικτα ή καθαρα?Για 6 μερες χ 12 ωρες? 12 ή 14 μισθοι ετησιως?Ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη + συνταξιοδοτηση? Εχει υπολογιστει η αποσβεση της επενδυσης για αδεια/οχημα?Ρωταω γιατι δεν ειναι λιγοι αυτοι που θα προτιμουσαν πχ 900Ε καθαρα και 14 μισθους,ασφαλισμενοι σε ενα γραφειο για 40 ωρες την εβδομαδα, απο τα 1500 και πχ 72 ωρες την εβδομαδα χωρις ασφαλεια μπλα μπλα μπλα......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Μάϊος 3, 2009 Author #52 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2009 Την αύξηση την ανακοινώσανε μαζί με την μύωση στις συγκοινωνίες για τους πάνω από 60 και για τους μαθητές. Νομίζω ότι έχουν στόχο να κάνουν δυσπρόσιτο το ταξί, δίνοντας ώθηση στα μαζικά μέσα.Θελουν να ωθησουν το κοσμο στα ΜΜΜ αλλα και να αυξηθει, ή εστω να μην μειωθει στη χειροτερη των περιπτωσεων,το εισοδημα των ταξιτζηδων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Μάϊος 3, 2009 #53 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2009 Καταρχην δεν αμφισβητω τα οσα γραφεις,απλα θα ηθελα καποιες διευκρινισειςΤα 1500Ε του τρι-φιλου,ειναι μικτα ή καθαρα?Για 6 μερες χ 12 ωρες? 12 ή 14 μισθοι ετησιως?Ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη + συνταξιοδοτηση? Εχει υπολογιστει η αποσβεση της επενδυσης για αδεια/οχημα?Ρωταω γιατι δεν ειναι λιγοι αυτοι που θα προτιμουσαν πχ 900Ε καθαρα και 14 μισθους,ασφαλισμενοι σε ενα γραφειο για 40 ωρες την εβδομαδα, απο τα 1500 και πχ 72 ωρες την εβδομαδα χωρις ασφαλεια μπλα μπλα μπλα.........Καθαρά στο παντελόνι τα 3 χιλ. ΠΧ . Πάει μέχρι τα υπεραστικά και τσιμπάει 4 πελατάκια για διαδρομή ρεφενέ. Κάποιους θα τσιμπήσει στην επιστροφή. Παίρνει από το ξενοδοχείο τις αλλοδαπές και τις πηγαίνει πίσω τα ξημερώματα. Φιλάει το τραβελι στην Συγγρού μην πλακώσει η αστυνομία, να τον πάρει να φύγουνε. Πόσους πρωινούς έχεις δει να το παίζουνε λεωφορείο; Άλλος για γλυφάδααααα! Σκέψου ότι υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες που δεν γνωρίζουν το επάγγελμα. Νοικιάζουν λοιπόν το ταξί σε κάποιες εταιρίες που αναλαμβάνουν να βάλουν οδηγό και να τον προσέχουν. Κερδίζουν: Ο ιδιοκτήτης, η εταιρία, και ο οδηγός.Από το ταξί συνήθως τους τραβάει η οικογένεια, για να γλιτώσουν από την χαρτοπαιξία, το κέρατο, τα ξίδια, κλπ κλπ.Όσο για τους 14 ασφαλισμένους μισθούς. Δεν νομίζω πολλοί να ανεχτούνε τα ανάβεις μπαφους στη δουλειά : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Μάϊος 3, 2009 #54 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2009 Το έχουν παρακάνει όμως με τριπλές και πλέων μισθώσεις και επειδή επέλεξαν το επάγγελμα αυτό θα πρέπει εμείς να τους εξασφαλίσουμε και τα τρισέγγονα τους?(τα δικά μας) ποίος θα τα εξασφαλίσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Μάϊος 3, 2009 #55 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2009 Νομίζω ότι είσαι άδικος. Αρχικά πρέπει να διαχωρίσεις τον άνθρωπο από την επαγγελματική του ιδιότητα. Ναι έχεις δίκιο ότι κάποιοι είναι αγενείς τόσο στις διαπροσωπικές τους σχέσεις με τους πελάτες τους όσο και οδηγητικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τους καταδικάζεις όλους να πάνε να ψοφήσουν.δε κρινω τον ανθρωπο ως γιωργο,μπαμπη,νικο,κωστακρινω αυτο το απαραδεκτο κιτρινο οχημα και τον οδηγο του που κανει οτι θελει στο δρομο και κλεβει αβερτα.εδω προσπαθησαν να κλεψουν 3 αντρες φαντασου τι κλεψια πεφτει σε κοπελες και γριες Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorikas Μάϊος 3, 2009 #56 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2009 ενα συντομο σχολιο Ας τους πει καποιος οτι αν οι ιδιοι βαρεθηκαν την ζωη τους στο καθισμα του οδηγου δεν ισχυει απαραιτητα το ιδιο και για τους υπολοιπους οδηγους, την θελουν ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Μάϊος 5, 2009 #57 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2009 ο λογος που δινεις 5ευρο για να πληρωσεις την ταριφα (2,8) και σου δινουν 2Ε ρεστα ποιος ειναι ;Δεν το κάνουν όλοι - είναι που θα "κάτσεις", μερικοί είναι πολύ τυπικοί. Υπάρχουν μάλιστα φορές που θυμάμαι να του λέω ντάξει μωρε και να μου λέει ότι θέλει να είναι απόλυτα τυπικός, δε θα τον σώσουν τα "tips".Εγώ γενικά αν έχω πάρει 100 φορές ταξί, 2 φορές θυμάμαι να ήμουν σε φάση για τσακωμό. Περισσότερες φορές θυμάμαι να έχω καλές εμπειρίες παρά κακές - ίσως φταίει η κουβέντα και η αμπελοφιλοσοφία. Όχι ότι δε θυμάμαι ανθρώπους που δεν άγγιζαν καν τα όρια του επαγγελματικού - απλά δεν ασχολήθηκα κιόλας.Είναι πως θα σου "κάτσει" όπως είπα - ξέρω παιδί που το φυσάει, αλλά τους σιχαίνεται, γιατί του έκατσαν μια δόση 5-6 μαζεμένοι ηλίθιοι και τους σιχάθηκε όλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1990 Μάϊος 5, 2009 #58 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2009 Έγινε και αύξηση 30%;Κάτι τέτοιο πήρε το αυτί μου....Από το μετρό του Αγ.Δημητρίου μέχρι την Γλυφάδα 7Ε;;;;;;; ΕΛΕΟΣ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 5, 2009 #59 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2009 Υπάρχουν μάλιστα φορές που θυμάμαι να του λέω ντάξει μωρε και να μου λέει ότι θέλει να είναι απόλυτα τυπικός, δε θα τον σώσουν τα "tips"."Ενταξει μωρε παρε 3Ε" ,γιατι να μη πει ο ιδιος "ενταξει μωρε παρε 2,5Ε"?ε?Το θεμα ειναι απο κατι τετοια , παιρνουν το θαρρος απο μονοι τους και σου δινουν 2Ε ρεσταΚαι συνηθως γινεται σε περιπτωσεις που καθεσαι μπροστα και πιανεις κουβεντα.Αν κατσεις πισω και το παιζεις κυριος και καλα ειναι ο σοφερ σου τωρα, σιγα μη και δε σου δωσει ακριβως τα ρεστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Μάϊος 5, 2009 #60 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2009 Έγινε και αύξηση 30%;Κάτι τέτοιο πήρε το αυτί μου....Από το μετρό του Αγ.Δημητρίου μέχρι την Γλυφάδα 7Ε;;;;;;; ΕΛΕΟΣ... Ναι, μόνο για τις μεγάλες αποστάσεις. Για μικρές αποστάσεις τα ίδια βγαίνει, δεν αλλάζει κάτι. Αλλά αν θες να πας καμιά Μεταμόρφωση από Καλαμάκι π.χ., ξέχνα το - καλύτερα πάρε συγκοινωνία μέχρι όπου μπορείς. "Ενταξει μωρε παρε 3Ε" ,γιατι να μη πει ο ιδιος "ενταξει μωρε παρε 2,5Ε"?ε?Το θεμα ειναι απο κατι τετοια , παιρνουν το θαρρος απο μονοι τους και σου δινουν 2Ε ρεστα Και συνηθως γινεται σε περιπτωσεις που καθεσαι μπροστα και πιανεις κουβεντα.Αν κατσεις πισω και το παιζεις κυριος και καλα ειναι ο σοφερ σου τωρα, σιγα μη και δε σου δωσει ακριβως τα ρεστα. Στη Θεσσαλονίκη είμαι για 5 μέρες τώρα - έχω πάρει 5 φορές ταξί (1 αεροδρόμιο, 2 στο Cosmos και 2 στην πόλη γιατί είχα κάτι πράγματα). Στις 4 ήταν τυπικοί απόλυτα, μόνο στη μία από τις 2 "αστικές" που ήταν στα 2.80 μου κράτησε το 20λεπτο - αλλά του είχα δώσει 3€ με προδιάθεση να μην του ζητήσω τα 0.20, είχα ήδη ανοίξει την πόρτα μάλιστα. Σου λέω, ορισμένοι είναι για ξύλο όντως - υπάρχει ένας συγκεκριμένος που αν τον πιάσω στα χέρια μου δε θα είναι ωραίο το θέαμα, αλλά δε σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.